Tuvalet Eğitimi İmdat!!! 37 aylık oğlum tuvalet eğitiminde beni tımarhanelik edecek...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

cyberneo

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
2
0
16
Ankara
Oğlum 37 aylık yaklaşık 15 gündür eğitmeye çalışıyorum ama nafile lazımllığa oturuyor ama yapmıyor.Bazen zar zor oturtuyorum çişini yaparken de bu sefer acıyor diye iki gözü iki çeşme ağlıyor.Çiş var diyor oturuyoruz dalga geçer gibi gözüme bakıp lazımlıktan kalkıyor.Bu akşamsa ikidir ortalığa koyuvedi.Off erken mi hazır değil mi daha acaba?Ama küçükte değil ve ben öğretmenim tatilde vereyim bu alışkanlığı dedim ama olmuyor.Ne yapayım yardım edin.Eşimle de birbirimize giriyoruz ben sinirleniyorum diye o da bana kızıyor.

Kod:
Öncelikle sana sabır diliyorum bence erken değil hatta biraz geç bile sakın bırakma sabırlı olmaya çalış ona tuvaletini yaptığında çok sevindiğini belli et müzik ac oyna , sıkıca daril op kokla, büyüdüğünü ve artık bizler gibi olduğunu hep defalarca söyle , yani genel olarak hep aynı duyduğun davranışları sergile ama bunu yaparken asla tepkili olma çünkü çok iyi anlıyorlar ve lehlerine öyle bir kullaniyolarki şaşırıp kalıyoruz ben kızıma 21 aylikken başladım ve 1 haftada hallettik şükür ama çok inanılmaz sebeklikler yaptım amuda bile kalktık birlikte her söylediğinde övgülere boğdum onu bence ise yaradı ise bezimizi köpeklere atmakla başladık onlar taksin dedim biz ciciyiz dedim , tuvaletini ona çok sevdirdim kafkasının Fot, I'ni çektirdim ona merasimle uğurladık falan çok eğlenceli gecti umarım dedigim gibi abartılı sevinme sizede ise yarayacaktir, bolca sabır diyorum başka çözümü yok , sevgiyle kalın..

egıtım ıcın erken degıl bence vazgecmeyın ama kızmadan n-bagırmadan sabredın goruceksınız ogrenecek bırde klozet adaptoru almanızı onerırım ıse yarıyor

kızlar ben bu konuda çok şanslıyım sanırım 30 aylık oğlum var.bir ay önce anneme izmire gittim.ertesi gün bezini açtım ve bidaha buna yapmak yok tamammı dedim..klozet aparatı aldık ve o oldu ne kakasını nede çişini bi daha yapmadı altına...anne çiş anne kaka diyip tuvalete koşturuyo hemen...bir veya iki kereydi oda karpuz yemişti çok diye gece altına yapmıştı o kadar..allaha şükür bu kadar kolay olcağını hiç düşünmemiştim...çok şükür atlattık..darısı başınıza....

Oğlum 37 aylık yaklaşık 15 gündür eğitmeye çalışıyorum ama nafile lazımllığa oturuyor ama yapmıyor.Bazen zar zor oturtuyorum çişini yaparken de bu sefer acıyor diye iki gözü iki çeşme ağlıyor.Çiş var diyor oturuyoruz dalga geçer gibi gözüme bakıp lazımlıktan kalkıyor.Bu akşamsa ikidir ortalığa koyuvedi.Off erken mi hazır değil mi daha acaba?Ama küçükte değil ve ben öğretmenim tatilde vereyim bu alışkanlığı dedim ama olmuyor.Ne yapayım yardım edin.Eşimle de birbirimize giriyoruz ben sinirleniyorum diye o da bana kızıyor.

Canimgcekten cok zor bi surec hem senin hemde yavrun icin

Ve bu surecte sakinlik avantaj hemde cocugun yasi buyuk oldugu icin hic birseyi unutmuyor bana gecenlerde (simdi 5,5 yasinda) keske banyoya yaptigimda bana kizmasaydin dimi anne sen de uzuluyorsun kizdigin icin dimi demisti

çocugum yok evli bile değilim ama yardımcı olmak istedim benm kız kardeşimi 2.5 yaşında zar zor alıştırdık ağlıyordu ve korkuyordu tuvaletten lazımlık aldık anneme anne gel sen otur dedi:) :1:

Bir gün tuvaleti geldi korktu wc nin kapısında anneme sarılarak tuvaletini yaptı bizde alkışladık ailecek aferin sana aferin diye sonrasında alıştı:)

yani teşvik etmek gerekiyor canım .. ufak hediyeler de deniyebilirsin..

sevgilerleeeeee..:16:

Canimgcekten cok zor bi surec hem senin hemde yavrun icin

Bende ogluma 37 aylikkan baslayabildim havalarin isinmasi vs

Psikolaga gittik baslamadan once eger cocugunuz sabah bezini kuru birakiyorsa zaman dohrudur demisti

İlk zamanlar gercekten zorlandik ama basardik

Ve bu surecte sakinlik avantaj hemde cocugun yasi buyuk oldugu icin hic birseyi unutmuyor bana gecenlerde (simdi 5,5 yasinda) keske banyoya yaptigimda bana kizmasaydin dimi anne sen de uzuluyorsun kizdigin icin dimi demisti

Hala icim sizlar ve pismanlik duyarim keske daha sakin olabilseydim

Tabi tum yuk bende olunca sinirim bozulmustu, babalara hava hos insan boyle olunca gercekten yipraniyor

anlayamadığım şey neden her cümle için ayrı bir msj attınız?

benimde oğlum 33 aylık ama daha tuvalet eğitimine başlayamadık aslında bir gün kadar denedim ama olmadı sürekli altına yaptı.Çişin var mı diye tuvalete götürüyordum yapmıyordu 5 dk sonra altına yapıyordu.Bende sinirlenip bıraktım.Ne yapmam gerekiyor tekrar başlayayım mı tuvalet eğitimine yardımcı olun.

benimde oğlum 33 aylık ama daha tuvalet eğitimine başlayamadık aslında bir gün kadar denedim ama olmadı sürekli altına yaptı.Çişin var mı diye tuvalete götürüyordum yapmıyordu 5 dk sonra altına yapıyordu.Bende sinirlenip bıraktım.Ne yapmam gerekiyor tekrar başlayayım mı tuvalet eğitimine yardımcı olun.

1 gün mü? 1 günde alışacağını mı düşündünüz gerçekten. İşe kakasını yaparken yüzünün aldığı ifadeyi görür görmez lazımlığa götürmekle başlayabilirsiniz.

bir hafta dicektim ama bir gün yazmışım yanlışlıkla başladık eğitimimize inş.bu süreç iyi geçerr:))

bir hafta dicektim ama bir gün yazmışım yanlışlıkla başladık eğitimimize inş.bu süreç iyi geçerr:))

selam kızlar bizdede benzer bir sorun var 33 aylık oğlum hala tuvalaet eğitimini veremedik.bizim değişik bir korkumuz var klozet.asla oyurmak istemiyor neler neler yaptım faydası olmadı 3 yaşına kadar sabredip bekleyeceğim.sonra bir uzmandan yardım almak gerekebilir.1 aydır kreşe başladı bakalım belkide orada öğretmeyi başarabilirler

Oğlum 34 aylık ve kesinlikle tuvalete gitmeyi reddediyor yazın çok denedik anneannesi bakıyor sacahları kahvaltı sonrası lazımlığa oturuyor yaklaşık yarım saat kırk dakıka uğraştırıyor bazen kakayı yapıyor bazen yapmıyor çişini ise kesinlikle söylemiyor çaresizlik bu olsa gerek bazen hiç bırakmıyacak mı acaba diyorum:(

tuvalet eğitimi yanlız başına çocuğa öğretecek birşey olduğuna inanmıyorum eş desteği çok önemli çünkü ben 8 gün uğraştım alışmadı 2 ay ara verdim sonra eşimminde yardımıyla 5 günde hallettik çok şükür......... yanlız öğretmeye başladığımız zaman hem kendimizi hemde çocuğu çok fazla zorluyoruz tabi buda ters tepkiye neden oluyor :27:

Back
X