• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

imdat bitlendik

kova4

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
295
1
16
Kayseri
kizlar yardim edin kizima kresten bit bulasmis önce farketmedim cünkü sac rengi cok acik kumral sariya yakin nerdeyse birde saclari cok uzun belinde kiyamiyorumda kestirmeye ilac falan aldim ama biliyorumki sirkelere fayda etmeyecek ne yapsamki akil verin ne olur

ECzanelerde satılan bit şampuanlarından alabilirsin kesin faydası olacaktır ama kreşten bulaşmış tekrar bulaşır mı okula gidince.

Geçenlerde eczanede toka gördük. Kızım çok beğendi. Ben de neden eczanede toka satıyorlar diye düşünüyordum. Baktım bit tokasıymış.
Bi inceleyin isterseniz.
Detay bilmiyorum çünkü.
Ama kızınızın psikolojisini bozmamak adına iyi olur.
Kreşe de haber verin de kiminse ailesini bilgilendirip önlem alsınlar..

aldim ilac ama bilmiyorumki eczaci simdi yapin yarisinida 7 gün sonra yapin dedi güvenemiyorum ilaclara cünkü bende cocukken bitlenmistim fayda etmemisti acaba yapsam ilaci hergün zarari olurmiki off ya uyku uyuyamadim düsünmekten

Geçenlerde eczanede toka gördük. Kızım çok beğendi. Ben de neden eczanede toka satıyorlar diye düşünüyordum. Baktım bit tokasıymış.
Bi inceleyin isterseniz.
Detay bilmiyorum çünkü.
Ama kızınızın psikolojisini bozmamak adına iyi olur.
Kreşe de haber verin de kiminse ailesini bilgilendirip önlem alsınlar..

yok zaten söyledim direk krese böyle böyle diye hatta bayagi memnun oldular cünkü cogu aileler bildirmiyorlarmis kizimada önce anlatmaya calistim bitin ne oldugunu ilk bu anlatiyorum yok anlamiyor en son tararken gördü aa diyor bumuymus kücücük böcek :37:yavrum bilmiyor bile

çok telaş yapma canım her çocuk mutlak hayatı boyunca bitlenmiştir bir kere olsun..
eczanelerde satılan şampuanlar var. ondan al ve çok ince dişli tarafla tara banyoda...

ben kinayi biliyorum hani sirkeleri kurutuyor diye ama dedigim gibi rengi sariya yakin yapsam cok tuaf olur bazi yerlerde okudum saci boyayin diyorlar yapsam faydasi olurmiki

pranit bit spreyi varya cnm, ondan kafasının saçının diplerine iyice sık, kulak arkalarına..
güzelce yedir onu ve 15 dk bekledikten sonra yıka..
bi gün dur, sonra aynı şeyi tekrar yap..
banyodan sonrada içinden tarağı çıkıo zaten, onunla kızının saçında ki ölmüş bitleri ve sirkeleri temizleyebilirsin...
saçı çok uzunsa zor olur ama, ben olsam biraz kestirirdim...

sormayin bende diyorum kestirelim diye ama benim cimcime hayatta biliyorum makas dedgdirmez cok düskün saclarina hic kestirmedim cünkü agliycam inanin stresten o kadarda gür ve saglikliki saclari bir daha sorayimda emin olmak icin bit ilacini hergün yaparsam zarari olurmu yoksa belli araliklarlami yapayim

Eczanelerdeki ilaçlar % 100 e yakın işe yarar aslında.. Bunun dışında Sirke karıştırılmış su ile durulayın saçını ve yaklaşık 30 dk falan bekletin saçında sirkeli suyu bu arada o sık dişli tarak ile tarayın bolca. Sonrada temiz su ile durulayın..

bence saçını kestirin kızınıza da değişiklik yapalım mı diye kandırırsınız hem kısa saçta arındırmak daha kolay olur..

ayrıca bit şampuanlarını deneyin..

biz küçükken gaz yağı sürerlermiş kafamıza :9: ertesi güne birşey kalmazmış ama :44: o eskidendi deyip kulak asmamak gerek.:31:

hergün yapmana gerek yok cnm.. bi gün ara ile yap zaten o kesin sonuç verecektir..
bi de kızının saçları gürmüş, bence tam fırsatı kestir kızının saçlarını.. beraber kestirelim de hatta, bu durumda çok zorlanırsınız...

Eczaneden bit şampuanlarını al kullan.
Ayrıca çocuğunun saçına bit gelmesin diye bir tablet var onlardan al, bir kesecik dik içine o tabletleri koy çengelli iğne ile omuzuna veya ensesine tuttur. Onun kokusuna bit gelmez. Merak etme insanlara kokmuyor zararlı da değil. O tabletleri de eczaneden temin edebilirsin.
Kolay gelsin şimdiden...

Son düzenleme:
valla yaparmısın bilmem ama bende ilk okulda çok bitlenirdimablam uğraşırdı binbirtürlü ilaçla yıkadı temizledi ama bitmedi en sonunda saçımın köküne pamukla gaz yağı sürdü sonrasında eczaneden aldığı bit ilacını sürdü yıkadık iyi hatırlıyorum havluda karınca sürüsü gibi bitler dökülmüştü saç derimede hiçbir zarar vermedi

sakın gazyağı vs gibi zararlı şeyler kullanmayın çocugunuzun sacına günah ve çok zararlı
ben lisedeyken bitlenmiştim
o zmnlarda jöle kullanıyordum
sert olanından bütün kafama boca ettim ve bitlerden kurtuldum

Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle
Bit şampuanı vs hikaye hiçbir işe yaramıyolar
ilkokulda bulaşmıştı banada ne şampuanlar almadı annem saçlarım hep kısaydı ama lanet şey bulaştı mı kurtulmak zor oluyo
öyle kınaymış boyaymış yalan, kuaförde az görmedim saçı boyalı bitlileri
bunun tek çözümü kolonya
Saça bol miktarda sürüp bişeyle sarıp 1-2 saat bekletiyosun, yıkarkende kolonya döküp tarıycaksın bunu bikaç kere tekrarla bit değil toz gelemez kafasına

sakın gazyağı vs gibi zararlı şeyler kullanmayın çocugunuzun sacına günah ve çok zararlı
ben lisedeyken bitlenmiştim
o zmnlarda jöle kullanıyordum
sert olanından bütün kafama boca ettim ve bitlerden kurtuldum

Neyi günah anlamadım nasıl bir zihniyet bu çocuğa içirip kafayı buldurucak sanki
sonumuz hayır olsun

valla gazdan saçım hiçbir zarar görmedi benim hatta şuanda şaçım herkezin dikkatini çeker rengi dalgası kuaförüm bile saçımı çok beğenir canlı sağlıklı olduğu için.

Back
X