Çocuk Hastalıkları imdat kızım bitlendi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
eskinden utanırdık bitlennince annem herkeze sorar dı oglum da cekmedim ama bakalım kızım da ne yapacaz
hiç unutmam dugunume yakın bitlenmiştim ec zanaden alınan şampu anlar işe yarar canım devamlı yıka temizlendikden sonra bile 2,3 gunde bir yıkaki bir daha gelmez

ben evlendikten sonra hastanede refakatçi olarak kalırken bitlenmişti.evde saçıma bolca gazyağını yedirdim ve 1 saat bekledim.bitler kaçacak delik aradilar.

sağolun arkadaşlar dün hep onunla uraştım.zafer benim ve kızımın artık yazık yavrum saatlerce oturmaktan uyuştu heryanı ama başardık sonunda bi tane bile kalmadı.sonrada o yakaya yapıştırılan tabletlerden aldık bakalım okula giderken kullandık inşallah allahım bidaha göstermez böyle bit mit......:sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool::enbuyukkk:

ya çok zor benim kızımında başına geldi.gün aşırı bit şampuanıyla yaklaşık bir ay kullandım.ve her gece o uyuyunca sirkeleri ayıkladık babasıyla.tik oldu biz bir iki ay habire saçını kontrol ettik.saçlar sık olunca sirkeler güzel saklanıyor dikkat edin

selam arkadaslar ayni sorun benim kizimdada var.biricigin gibi benimde 4 yasinda kizim var halden dertten anlamiyor,on dakika bile sabredemiyor.ilacladim ama yumurtalari temizletmiyor ah ah bende uyuz olmus gibi kasinip duruyorum bit lafini duyunca

Merhaba,
geçmiş olsun,sakın çocuklarınıza sinek ilacı veya gazyağı kullanmayın,çocukların cildi hassas olduğu için hemen tahriş olabilir,gazyağı ciltte iritasyona,yanmalara sebep olabiliyor,sinek ilaçları Allah korusun zehirleyebilir.
Bit şampuanları bitleri tam anlamıyla öldürmüyor,sadece sersemlemelerini sağlıyor,yumurtaların temizlenmesi heleki sık saçlarda çok zordur.
Bende kızımda aynı sorunları yaşamıştım ve inanın çok araştırdım,bu bit denen meret karnından nefes alırmış ve saça sürülen saç kremi bile onların birkaç dakikalığına nefes almasını engelleyerek temizlenmelerine sebep olabilirmiş,bitlerin ve yumurtalarının baş düşmanı alkolmüş,alkol direk saça dökülemiyeceği için ben kolonya kullanmayı tercih etmiştim,hem çocuğun saçları mis gibi kokuyor hemde bitlerin ve yumurtaların temizlenmesine yardımcı oluyor.Bit temizliğinde yatak yorgan yastık gibi eşyalarında kaynar suyla yıkanması çok önemli,saçtan düşen bitler bu eşyaların dikiş aralarında barınıp tekrar saça geçebiliyorlar,yıkayamayacağınız türden eşyalarınızı ağzı sıkıca kapatılacak torbalarda 10-15gün kadar muhafaza edin.Bit temiz saça daha çabuk geçebilen bir canlı olduğu için haftada 1 rutin kontroller yapın,evde mutlaka sık dişli tarak bulundurun ve bit şampuanı kullanmasanız bile saç kremi veya kolonya ile çocuklarınızın saçlarını tarayın,çocuklarınki öyle böyle temizleniyor ama çocuktan anneye geçince insanın kendi kendini temizlemesi zor oluyor,kendizinde bitlendiğinden şüphe duyarsanız bit şampuanıyla yıkanıp saçlarınızı tarayın ve saçlarınızı boyayın,saçboyasındaki maddeler bitlerin ölmesini sağlıyor.

Sevgilerimle...

bizde zamanında bitlendik arkadaşların dediği gibi saçları boyamak iyi bir çözüm.
bide lavanta kolonyasının kokusunuda sevmezlermiş...kwell diye şampuanda etkilidir duyrulur

arkadşım bit şampuanını düzenli olarak her banyoda kullanabilirsin. malum okullarda çocuklara çok bulaşıyor. böylece engellemiş olursun.

ay kafam kaşındı vallatatlicadiarzutatlicadiarzu

ben ayrıca okulda sık sık öğrencileri kontrol ederim. çocukların bitlendikleri dönemde okula gönderilmemeleri daha iyi. en azından temizlenene kadar

bit bir gecede 40 yastık gezermiş saçlarınızı kestirin evi bastan aşağı temizle güzelim yoksa zor

ayrıca ben hatayda otururken ev sahibinin7 kızı vardı hepside bitliydi.benim oğlan sarı olduğu için birgün baktım kaşınıyor derler ya bit siyah olur yalannnn oğlanın saçına bir baktımmm saç rengiyle aynı bitler temizleyene kadar akla karayı seçtimm .en kötüsü cicim desem üzülürmüsün tiksnirmisin kadın 8 hamileydi bebek doğdu 3 günlük bebeğin saçına sende 30 ben diim 40 tan fazla bit kaynıyordu insanoğlu maksat oğlum olsun diye dünyaya 8 tane bitli kız çocuğu vermiş ona

slm arkadaslar.bu konuda acıl destek lazım.cok yakın bı arkadasımın ablasının cocuklarında var.okul acılmasıyla bırlıkde eczaneyı zengın etmeye basladılar bıt sampuanı almakdan.:1no2:buna baska bı cozum bulunamzmı acab.cocukların annesı ne de gecmıs durumda 2 kızı var.:1shok:bınadakı kız cocuklarında sınıfdakı sıra arkadasında ve mahalle arkadaslarında var bu bıtler.dolayısı ıle antı bıt kwell sampuanları evde bol bol var.
sac temızlıgıde hergun yapılmakda ama.artık bıktılar bunun ıcın dogal bı formul bılen varsa acıl paylasırsa cok sevınırım .tesekkurler herkese:sm_confused:a.s.

arkadaşım saç boyası buna en iyi çözüm komşunun kızıda bitlenmişti önce şampuanıyla yıkayıp daha sonra boyadık hem bitler hemde yumurtaları öldürüyor kolay gelsin

ah ah benimde olurdu çocukken. annecim güneşe oturtur tek tek ayıklardı bitlerimi.kolonyayla yıkardık saclarımı. şimdi komik geliyor düşününce
:çok üzgünüm::çok üzgünüm: böyle kaşınırdım işte

Arkadaşlar bite kesin çözüm kesinlikle gazyağı. Pamuğa döküp saç diplerine uygulayın. Biraz bekletip yıkayın. Birkaç uygulamada geçiriyor...

geçen sene benim kızımda bitlenmişti üstelikte 3 yaşındaydı hem banada geçti malesef saçlarını ince ince tek tek örgüyle temizleyip ördüm 1 hafta sonra 1 tane dah i sirke kalmadı bit ilacıda kullandım tabi ama inan bana ilaç pek fayda etmiyo saçını ince ince ör temizlediklerini ör tabi benim saçımıda komşuya temizlettim öyle çok şükür bi dahada uğramadı asalaklar hehe öyle dene uzunsa saçı kestir bide ay burda olsan keşke benim gözlerim çok keskindir ben temizlerdim valla hadi geçmiş olsun bian önce hallet kan emiyolar sonuçta iğrenç bişey haberdar et bizleri

e.gif
f.gif
l.gif
a.gif
t.gif
u.gif
n.gif

ablacım yaaa maziye götürdün beni birden
ahh ahhh neydi o günler :asigim:
ilk defa 2. sınıfta bitlenmiştim :utangac:
upuzundu o zaman saçlarım
annemden yediğim dayaklara mı yanayım
neymiş efendim nasıl bitlenirmişim
piskopat kadın yaw tatlicadiarzu
gaz yağı yüzünden geçirdiğim zehirlenme vakasına mı yanayım
günlerce üstümden çıkmayan mazot kokusuna mı yanayım
yoksa caanım saçlarımın oğlan sacı halini almasına mı yanayım :mymeka:
çok çektim bitler yüzünden ben :asigim:
ay gene başım kaşınmaya başladı :Roflol:

puhaaaaaaaaaa kız beni anlatmışın çok güldüm ya aynısını bende yaşadım.En nefret ettiğim yıllarca oğlan çoçuğu gibi gezdim, annem uzun bırakmazdı hep kestirirdi. ketum kadın tatlicadiarzu neyse ki artık bitlenme vakaları eskiye göre yaşanmıyor.

kesinlikle lovfun arkadaşıma katılıyom.gazyağı en iyi çözüm.annem ben ve kardeşime bitlendiğimizde yapmıştı.kafada yara yada başka bi durum yoksa bolca sürüp taramalı.tülbentle bağlayıp öyle yatmalı sonra şampuanla yıkanıp kalan varsa ayıklanmalıCADIARZU yemek tarifi anlatır gibi oldu ama napcen zor iş valla:oklava:

Vallaha geçmiş olsun derim .s çok zor iş .s .s ben çok bitlenirdim yanımdaki sıra arkadaşımdan :27: :D :emir_bebek:
Ablam çok çekti o şöle yapardı sinek ilacı veya normal eczaneden alınmış pahalı olan ilacı sıkar bekletir yıkardı sonra sık dişli demir bir tarakla tarardı. tarama işindden sonra pahalı olan bit şampuanlarıyla değil normal ucuz bit şampuanıyla saçımı yıkardı.kurutup artan varsa kendisi seçerdi. tarak yastık çarşaf hepsini sıcak suda ilaçlayarak bekletirdi evi süpürgeyle alırdık . bit tokası takardım iki güne bir tekrar gelmesin diyede ucuz şampuanla yıkardık :D :D zor iş bütün gün öldü böyle yapınca biraz geç geliyodu..

Back
X