Merhaba,
geçmiş olsun,sakın çocuklarınıza sinek ilacı veya gazyağı kullanmayın,çocukların cildi hassas olduğu için hemen tahriş olabilir,gazyağı ciltte iritasyona,yanmalara sebep olabiliyor,sinek ilaçları Allah korusun zehirleyebilir.
Bit şampuanları bitleri tam anlamıyla öldürmüyor,sadece sersemlemelerini sağlıyor,yumurtaların temizlenmesi heleki sık saçlarda çok zordur.
Bende kızımda aynı sorunları yaşamıştım ve inanın çok araştırdım,bu bit denen meret karnından nefes alırmış ve saça sürülen saç kremi bile onların birkaç dakikalığına nefes almasını engelleyerek temizlenmelerine sebep olabilirmiş,bitlerin ve yumurtalarının baş düşmanı alkolmüş,alkol direk saça dökülemiyeceği için ben kolonya kullanmayı tercih etmiştim,hem çocuğun saçları mis gibi kokuyor hemde bitlerin ve yumurtaların temizlenmesine yardımcı oluyor.Bit temizliğinde yatak yorgan yastık gibi eşyalarında kaynar suyla yıkanması çok önemli,saçtan düşen bitler bu eşyaların dikiş aralarında barınıp tekrar saça geçebiliyorlar,yıkayamayacağınız türden eşyalarınızı ağzı sıkıca kapatılacak torbalarda 10-15gün kadar muhafaza edin.Bit temiz saça daha çabuk geçebilen bir canlı olduğu için haftada 1 rutin kontroller yapın,evde mutlaka sık dişli tarak bulundurun ve bit şampuanı kullanmasanız bile saç kremi veya kolonya ile çocuklarınızın saçlarını tarayın,çocuklarınki öyle böyle temizleniyor ama çocuktan anneye geçince insanın kendi kendini temizlemesi zor oluyor,kendizinde bitlendiğinden şüphe duyarsanız bit şampuanıyla yıkanıp saçlarınızı tarayın ve saçlarınızı boyayın,saçboyasındaki maddeler bitlerin ölmesini sağlıyor.
Sevgilerimle...