İmtihan ya bu da geçer inşallah...

Öyle canım herkesin ayrı ayrı derdi var ama elimizden ne gelir Rabbim ol demedikce bir parmağımızı bile kaldıramayacak kadar aciziz Rabbim sabir diliyorum tek derdimiz ufak tefek olsun bunlara razıyız Rabbim kalıcı dertler vermesin duamdasınız insAllah sizde bizi dualarınızdan eksik etmeyin..
Elimizden duadan baska hicbirsey gelmez canim.. iyiki Rabbimiz var ona dayanmasak guvenmesek ne halde olurduk kimbilir. Elbette dualarimda olacaksin insallah.. Rabbim insirah ferahliklari ve şifalar nasip etsin yuvana ve ailene...

Elimizden duadan baska hicbirsey gelmez canim.. iyiki Rabbimiz var ona dayanmasak guvenmesek ne halde olurduk kimbilir. Elbette dualarimda olacaksin insallah.. Rabbim insirah ferahliklari ve şifalar nasip etsin yuvana ve ailene...

Amin canım sende benim dularimdasin insAllah Rabbim sanada ailene de huzur mutluluk ve şifa dolu günler nasip etsin inşAllah senin karşına da seni mutlu edecek ve seninle el ele Rabbine sığınabilecek bir es nasip etsin insAllah

Amin canım sende benim dularimdasin insAllah Rabbim sanada ailene de huzur mutluluk ve şifa dolu günler nasip etsin inşAllah senin karşına da seni mutlu edecek ve seninle el ele Rabbine sığınabilecek bir es nasip etsin insAllah
ne güzel dua ettin Allah ebeden razi olsun canım... boyle birbirini hic tanimadan boyle guzel dualar almak beni cok sevindirdi. nasipliyiz elhamdulillah.. hersey de bir hikmet var nisanimin sonuclanmamasindaki hikmette buydu belki de... zamani var insallah Allah hepimizi mutmain eylesin. Rabbim seninde yuvana Hz. Adem a.s ve Hz. Havva Anneminizin muhabbetini katsin insallah... Duamdasin.

Aleyküm selam.. ben de ablanizin durumundayım çok çalışıyorum, çocuklarım eziliyor, ben dayanamıyorum bu duruma ama bana destek olan herkese (annem, kayinvalidem, Kızkardeşim vs..) sonsuz minnettarim duaciyim. Rabbim sizi de iyi insanlara eş etsin inşaAllah.

Esselamun Aleykum arkadaslar gecemiz hayra vesile olsun insallah... benim çok çok buyuk derdim yok ama sanirim bunalimli halimi az da olsa ferahlatmaya ihtiyacim var sanirim..
şöyleki ben 2 sene evvel bir ay nisanli kalip attim.. elhamdulillah pisman degilim cok mutluyum. ama 2 senedir evde hep kosusturmaktan yoruldum.. kendime bir yol cizememekten,bir adim katedememekten... Annem rahatsiz ve torun bakiyor ablam ve enistem full calisiyor haftada bir gun izinleri borc oduyorlar. (o sebeple annem bakiyor) abim son 7 8 aydir evde calismiyor abimden yana cok imtihandayiz o kadar caliskan ekmegini tastan cikaran insan gitti birden bire eve kapatti kendini konustugu kiz var arada cikar disari kac aydir calismasi icin savas veriyor annem babam hatta bayram oncesi yine konustular bayram sonrasi baslayacakmis insallah bakalim dogrudur. dedem teyzemle kaliyordu altli ustlu tartistilar simdi dedemde bizle felcli ustelik ama sukurki ayakta zarari yok hergun ya sabah oglen aksam yemege gelir gider bize helali hos olsun basimizin ustunde yeri var herzaman.. ablamla enistemde bizde yiyor evlerinde yemek pismiyor dedigim gibi full calisiyorlar isleri cok yogun.. (1 bucuk sene daha calisacak ablam sonra cikacak yegenim okula baslicak cunku) asil meselem ise bu kosusturmada hem kafamin hemde vucudumun cok yipranip,yorulmasi :KK43: asla hic kimseden sikayetci degilim. hepsini cok seviyor sayiyorum. ama yoruldum ya iste cok uzuluyorum. :KK43: suan bile gozlerim dolu dolu yaziyorum bu satirlari ne bileyim isterdim annem rahat olsun ablam evinde cocugu ile hasir nesir olsun,yegenim hergun Anne diye aglamasin,Dedem cekingen utangac hali ile gelmesin evinde mutlu mesut olsun,abim isi gucu ile hasir nesir olsun..Annem saglikli olsun... bende hayallerimin pesinden gideyim... Ben olmazsam cunku evin sistemi coker fedakar annem yetisemez ki... uzgunum iste bilmem burugum... Allah buyuk...dua eder dua beklerim.
Allah yardımcın olsun canım. Aslında bu dert mi diyemez kimse herkesin bu dünyada bir sıkıntısı vardır kimi icin büyük kimi icin kücük. Herkesin kaldırabilecegi yük farklıdır. İnsallah her sey düzene girer. Abin ise girer. Sen hayırlı bir kısmet bulursun. Ablanda cocuguna rahat rahat bakar.

Ya kıyamam ben sana ya,İstemeyi bilmek bu işte sanırım, sabır kardeşim sabır.Sayılı günler bunlar ablam zaten çalışmayacak bir zaman sonra, dede yaşlı zaten bugün var yarın yok.
Yaptığın iyilikler sana kar olucak,

Bu kadar iyi ve fedakar olma sende bir insansın ve birgün psikolojin VE sagligin seni taşımaz hale gelir bunu kimse anlamaz.CünKu ailende herkes senin gücüne kuvvetine verdiğin konfora alışmış olur.
Ablana şöyle bari yemeklerini evinde yesinler o evlendi çocuk doğurdu diye sen annen hizmetçi değilsiniz.
Ayrıca herşey imtihan değildir Bu yaşananlar senin imtihanın herkesin şansı bereketimi oluyor yani.
Seninde bir hayatın var bunun kıymetini bil.

Bu anlattıklarının bi tanesi bile ailede dengeleri değiştirebilecekken sizde hersey üst üste gelmiş, zor,ne denir ki, Allah güç kuvvet versin hastanıza şifa, borçlunuza ödeme kolaylığı abine de akıl fikir diliyorum

Kendini de düşün artı bi işe gir en azından evde olmaz. Ablanda yemeğini biraz kv yesin annen rahatsız sa bu kadar yüklenmeyin birgün düşer kalır biyerde Allah korusun. Hem çocuk hem yemek hem ev zor iş. Senin de hayatın var zorlanmaya başlamışsın bile. Ablan bir an önce düzenini kursun.

Aleyküm selam.. ben de ablanizin durumundayım çok çalışıyorum, çocuklarım eziliyor, ben dayanamıyorum bu duruma ama bana destek olan herkese (annem, kayinvalidem, Kızkardeşim vs..) sonsuz minnettarim duaciyim. Rabbim sizi de iyi insanlara eş etsin inşaAllah.
Allah yardimciniz olsun gercekten cok zor... yegenimde oyle toplum icine girdigimizde ozellikle pacamdan ayrilmiyor bana benim annem nerde diyor. insan cok uzuluyor. Allah ebeden razi olsun ablam ve enistemde oyle... insallah hayirlisiyla atlatiriz bu donemleri

Bu kadar iyi ve fedakar olma sende bir insansın ve birgün psikolojin VE sagligin seni taşımaz hale gelir bunu kimse anlamaz.CünKu ailende herkes senin gücüne kuvvetine verdiğin konfora alışmış olur.
Ablana şöyle bari yemeklerini evinde yesinler o evlendi çocuk doğurdu diye sen annen hizmetçi değilsiniz.
Ayrıca herşey imtihan değildir Bu yaşananlar senin imtihanın herkesin şansı bereketimi oluyor yani.
Seninde bir hayatın var bunun kıymetini bil.
Allah razi olsun yorumun icin ama dedigin seyleri yapmam icin vicdanimin olmamasi ve merhametsiz olmam gerek... onuda benim yapmam cok zor bu durumda .. insallah gecicek bu gunlerde..

Kendini de düşün artı bi işe gir en azından evde olmaz. Ablanda yemeğini biraz kv yesin annen rahatsız sa bu kadar yüklenmeyin birgün düşer kalır biyerde Allah korusun. Hem çocuk hem yemek hem ev zor iş. Senin de hayatın var zorlanmaya başlamışsın bile. Ablan bir an önce düzenini kursun.
Ablamin kv bu sehirde degil... sabredicem Allah baska dert vermesin bunada sukur...

Bu anlattıklarının bi tanesi bile ailede dengeleri değiştirebilecekken sizde hersey üst üste gelmiş, zor,ne denir ki, Allah güç kuvvet versin hastanıza şifa, borçlunuza ödeme kolaylığı abine de akıl fikir diliyorum
Allah ebeden razi olsun... dualariniza yurekten amin. insallah bu gunlerde gelir gecer

Ya kıyamam ben sana ya,İstemeyi bilmek bu işte sanırım, sabır kardeşim sabır.Sayılı günler bunlar ablam zaten çalışmayacak bir zaman sonra, dede yaşlı zaten bugün var yarın yok.
Yaptığın iyilikler sana kar olucak,
inşAllah cok sag olun... aynen oyle degilmi en buyuk tesellim bu yanima kar kalicak insallah Allah herkese uzun omurler versin.. ben raziyim Allah da razi olsun sabredecegim insallah.

Sende bir işe gir. Eve yardımcı tutarsın maaşınla. Ev işlerini yemekleri yapar. Annen torunuyla igilenir deden rahatca yemege gelir. Seninde havan değişmiş olur. Yani bu şeylet kaderin filan değil. Yarın iyi bir kısmetin çıksa mesela evlenme kızım mı derler demezler. Nasıl evlenip kendi düzenini kurabilirsin o zaman herkes bakar başının çaresine. şimdide aynı şekilde bakabilir.

Üzüldüm benim de anneannem bi dönem felçli kaldı yanımızda(vefat edene kadar) çok zordu bakımı

Yerinde olsam bir işe girerdim sakın beni yanlış anlama ama yarın ne yeğenin ne ablan enişten seni baş üstünde taşır.

Artık kendini düşünmelisin sen de.ablan en azından yemeği evinde yiyebilir bunda vicdan yapacak bişey yok.

Back
X