imtihanmı yaşadıklarımız

sonnssss

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
390
85
18
arkadaşlar yaşadığımız çektiğimiz dertler imtihanmı sizce insan elinde olmadan bazen isyan ediyor yaşadıklarına niye ben neden ben diye

işte imtihan canım sabret hayırlısını dile hayır olsun
İstmeden de olsa yapıyoruz bunları zaman zaman

birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım

Eger inancliysaniz ve kaderimmis deyip oturmuyorsaniz iradeniz disi gelisen olaylara boyle bakabilirsiniz.
Ben inancliyim ve hayir ve serrin Allah'tan geldigine inaniyorum.
Benim icin bir hayir varsa kimse buna engel olamaz, bir şer isabet edecekse de kimse karsi koyamaz.
Dolayisiyla eger elimde degilse imtihandir.
Ama bazen de elimde olarak kendi kendimi ben uzmusumdur, o cendereye ben cekmisimdir.
Bunu da Allah'in ustune atacak degilim, diye bakarim.

Hulasa insanin degistirebilecegi ya da gozunu acsa kacip kurtulabilecegi seyler oldugunu da gozden kacirmamak gerek.
Atese yuruyup ayaginiz yaniyorsa bu imtihan degildir.

işte imtihan canım sabret hayırlısını dile hayır olsun
İstmeden de olsa yapıyoruz bunları zaman zaman
evet yapıyoruz malesefki isyanda ediyoruz şöyle bazen diyormki bir dağda yaşasam kimse olmasa yanımda bağırıp ağlasam ağlasam yalnız kalsam

Eger inancliysaniz ve kaderimmis deyip oturmuyorsaniz iradeniz disi gelisen olaylara boyle bakabilirsiniz.
Benim icin bir hayir varsa kimse buna engel olamaz, bir şer isabet edecekse de kimse karsi koyamaz.
Ama bazen de elimde olarak kendi kendimi ben uzmusumdur, o cendereye ben cekmisimdir.

Hulasa insanin degistirebilecegi ya da gozunu acsa kacip kurtulabilecegi seyler oldugunu da gozden kacirmamak gerek.
evet çok güzel açıklama tşs ederim arkadaşım

Hayatta her basimiza gelen de imtihan olamaz yani. Bazilarini da biz seciyoruz

birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım

Derin meseleler ,
Rabbim hepimize akıl vermiş bunlar tercihlerimiz sonucunda şekilleniyor

Esiniz sizofren mi?
Yoksa siz mi yakistiriyorsunuz?
Teshis konduysa ve sizofren varsa tedavi oluyor mu?
Ailenizle gorusuyor musunuz?
Tedavi olmaya yanasmiyor mu?
Size eziyet ediyor mu?
Ne yapmayi planliyorsunuz?

Allah rizasi icin duzgun acin su konulari da biz de yorumlayalim di mi ama?
Gecmise ah vah etmek vay imtihan mi anam kactim mi demek yararsiz.
Onunuze bakin.

İnsanın başına gelen bazı musibetler günahları yuzundenmis.

Ama tam tersi de olabilirmiş yani Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmis. Bu ikisinden hangisi olduğuna siz karar vereceksiniz.

Eş seçimi de Allah evlenmeden önce bazı şeyleri sana gosteriyorsa ama sen illaki de evlenicem bu insanla diyorsan o zaman bu yine kader ama cuzi kader. Yani tamamen sana bağlı

Peki ateşte yürümekse imtihanımız? Yani bunu nasıl bileceğiz

İnsanın başına gelen bazı musibetler günahları yuzundenmis.

Ama tam tersi de olabilirmiş yani Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmis. Bu ikisinden hangisi olduğuna siz karar vereceksiniz.

Eş seçimi de Allah evlenmeden önce bazı şeyleri sana gosteriyorsa ama sen illaki de evlenicem bu insanla diyorsan o zaman bu yine kader ama cuzi kader. Yani tamamen sana bağlı
anladım

Yani atıyorum nişanlıyken bellidir, insanlar sizi uyarmıştır siz gene de kaçmışsınızdır bu iradedir.
Ama adam önceden melektir, hiç renk vermiyordur, evlendikten sonra değişmiştir. Bu da kaderdir. Ama tabi boşanmayıp devam ederseniz o da iradedir.

Peki ateşte yürümekse imtihanımız? Yani bunu nasıl bileceğiz

Biz kaderin onunde oradan oraya savrulan bir yaprak parcasi degiliz ki.
Irade ve aklimiz var.
Bosuna verilmemistir di mi?

Atese yurumek imtihanimiz olamaz ki.
En fazla ates vardir ama kacman icap ediyordur, kacabilmeye calismak imtihanindir.

Yani atıyorum nişanlıyken bellidir, insanlar sizi uyarmıştır siz gene de kaçmışsınızdır bu iradedir.
Ama adam önceden melektir, hiç renk vermiyordur, evlendikten sonra değişmiştir. Bu da kaderdir. Ama tabi boşanmayıp devam ederseniz o da iradedir.
3 ay konuştum onunla aslında bi kaç kişi demişti ailesi normal değil diye beni istdiler vemedi ailem bende kaçtim malesef

Başına gelen olayların kader olması kaçınılmaz amaaaa
Olaylara yaklaşım tarzın değiştirir her şeyi.
Önce sağlam kazık ,sonra Allah'a havale.

tamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demi

Arkadasim kactin ya kacmadin, esinin sizofrenligi sonradan ortaya cikti ya da sen anlamadin ya da uyarilara kulak tikadin.
Su an zor durumdasin sanirim.
Sen buna bak.

Cozumun ne?
Imtihan desek oturacak misin?
Somutlastirsana biraz.

Back
X