Imza atmazsak durumumuz ne olur?

Ulaşmaması durumunda sizin sorumluluğunuz yok. Yine de 15 gün içinde muhtarlıktan kontrol ettirirsiniz. Zaten size ulaşmazsa muhattap bulunamadı diye geri döner ilgili yere.
O zaman saf disi mi kalıyoruz kusura bakmayın pek anlamıyorum bundan 15 hissedar var hepsi farklı farklı kafalarda herkes biribirinin kuyusunu kazıyor ben dışarda kalmış mi gibi hissediyorum

O zaman saf disi mi kalıyoruz kusura bakmayın pek anlamıyorum bundan 15 hissedar var hepsi farklı farklı kafalarda herkes biribirinin kuyusunu kazıyor ben dışarda kalmış mi gibi hissediyorum
Yani öyle hissetmeyin dediğim gibi çoğunluk olursa bina yıkılabilir ancak tekrardan yapılması için hepinizin imzası var. Bu arada bina tam olarak nerede? Tahminimce müteahhite daire kalmadigi icin sizden para almak durumunda. Taksitlendirebilirsiniz ya da iş bankasının kentsel dönüşüm için düşük faizli kredisini kullanabilirsiniz. Israrcı olur ve eviniz açık arttırmaya çıkarsa önce binanizdakilere ve müteahhite teklif sunulur. Onlar almazsa 3. Şahıslara açık arttırma usulü satılır. Siz satış gününe kadar ''kabul ediyorum " diyip evi satıştan çektirebilirsiniz. Ancak yıkımdan sonra ısrarcı olduğunuz her gün için inşaat gecikir haliyle daha uzun süre başka bir yerde kira ödemeniz gerekir. Yani kısaca evin yıkımında hayır deseniz de çoğunlukla yıkım yapılabilir ancak tekrar inşasına sizin onayınıza kadar ya da ev satılana kadar beklemek zorundalar çünkü ruhsat ve inşaat başlangıcı için tam yetki gerekiyor.

Ulaşmaması durumunda sizin sorumluluğunuz yok. Yine de 15 gün içinde muhtarlıktan kontrol ettirirsiniz. Zaten size ulaşmazsa muhattap bulunamadı diye geri döner ilgili yere.
O zaman saf disi mi kalıyoruz kusura bakmayın
Ben yıkıldım istiyorum mutehaiit daire vericem dedi sonra daire yok para dedi tartıştık o gunden sonra aramadı

Tesekkurler. Ben malesef evimin oldugu sehirde hatta ulkede oturmuyorum yani belediyeye gitmem imkansiz.

Takildigim, sormak cok sey var aslinda mesaj atiyorum size. Tesekkurler

BEn anlasan bina yoneticisine sordum nasil bir anlasma yaptin diye. Eger zamaninda teslim edemezse bir yaptirim varmi anlasmada diye, bana soyledigi su " aaa haklisin valla anlasmada hic oyle birsey yok, mutahitin babasi (o da mutahit) " oglumun arkasinda ben varim bana guvenin " demis( babasi o sehirde bilinen bir mutahit zengin filanmis). Yani hic bir yaptirim yokmus anlasmada. Bana ayri birsey soyluyor digerlerine ayri birsey. Kim dogruyu soyluyor bilmiyorum ki.

bu muteahit durup dururken musallat olmadi herhalde sizin apartmana, muhtemelen eski ve depreme dayaniksiz oldugu icin evin yenilenmesini istiyor icinde oturanlar ki haklilar bende oyle bir binada oturmak istemezdim. muteahitle anlasma yapilmazsa belediye yikar dendigine gore de yuksek ihtimalle belediyeye depremden sonra incelenmesi icin basvuru yapmislardir, belediye de yikilmali karari cikartmistir. aynisi annemlerin oturdugu sitede mevcut suan.

muteahit yikip yeniden yaptiginda kat arttirimina gidemiyor muhtemelen ki bu sebeple sizden talep etmek zorunda maliyetini, kimse hayrina ev yenilemez yani... suan yenilenme zorunlulugu oldugu icin de bunu tabiki firsata ceviriyor...

dask var ise muteahitin sizden talep ettigi bedel dask tan temin edilebiliyor diye biliyorum. babamlarda surec boyle isliyor cunku. suan dask inceleme yapiyor binanin durumuna gore yikilmasina karar verilirse bedeli odeyecek, dask olmayan daireler cebinden odemek zorunda.

aslinda ilginc birsey yok surec normal isliyor.

Bu mutahit bizden hem 128 bin TL istiyor hemde her katdan kendine 1 daire cikariyor. Sanirim 3 daire 1 dubleks alacak. Binanin oldugu sehir kucuk bir yer ve mutahit oranin yerlisi. Kimse ona gitmemis sanirim o teklif etmis. Daha once de mutahit teklif vermis (75bin tl ev basi istemis) ama kabul etmemisler. Bunu kabul etmelerinin sebebi bence orda yasayanlari “siz en iyisi imzalayin yoksa devlet ucuza satar” dedigi icin. Yasli emekli insanlar haliyle korkuyorlar devlet ucuza satacak diye.

Daskin odemesi iyi olurdu ama sanirim yok. Oyle ya dask sigorta sigorta da odemesi lazim. Ogrendigim iyi oldu. Tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…