- 12 Ocak 2011
- 1.533
- 395
- 123
- Konu Sahibi Schizophrenia
Kocam inat. Ortak karar almamız gereken bi durum olur mesela kendi alır benim sonradan haberim olurdu önceleri ben hayır diyince once benimle inatlasir kavga eder vazgececek gibi değilim kabul ederdi. Evle ilgili ortak almamız gereken bi kararda örneğin. Ama binbir surat yapardı kabul etse bile. En ufak konuda kendi istediği olsun şeklinde diretir. Bi şey oneririm mesela saçma mi geldi ona kati bi dille reddeder. Her zaman degil tabii ki ara sıra. Ortak konularda. Benim isteklerim bu şekilde geri çevrilirken kendi istekleri çevrildiği zaman ise buz gibi suratsiz bi adam olur. Napayim ben de mi çocuk gibi direteyim isteklerimde?
Özetle evliligimde şöyle bi durum var ; bir sey düşünürüm ama eşime söyleyeceğim zaman inanılmaz ikilemde kalırım kesin kabul etmez diye çekiniyorum kısacası. Ve bu psikolojiyi beynime yerleştirmek istemiyorum . Henüz yeniyiz. Aramızda 9 yaş var. Bunun etkisiyle oyle düşündüğünü sanıyorum ama bbence bu kesinlikle haklı bi sebep degil. Esit olmalı evlilik. Bu adama birey olduğumu benim isteklerimi de kabul etmesi gerektiğini nasıl ogretebilirim? çok çok ısrar edersem kavga ederek kabul ettiririm anca.Normalde saçma mı geliyor nedir her fikrime önyargı ile yaklaşır.Hep onun istekleri kabul edilmeyince tartışırız . Ben o kabul etmeyince tamam derim. Bu durumu nasıl torpuleyebilirim?
Özetle evliligimde şöyle bi durum var ; bir sey düşünürüm ama eşime söyleyeceğim zaman inanılmaz ikilemde kalırım kesin kabul etmez diye çekiniyorum kısacası. Ve bu psikolojiyi beynime yerleştirmek istemiyorum . Henüz yeniyiz. Aramızda 9 yaş var. Bunun etkisiyle oyle düşündüğünü sanıyorum ama bbence bu kesinlikle haklı bi sebep degil. Esit olmalı evlilik. Bu adama birey olduğumu benim isteklerimi de kabul etmesi gerektiğini nasıl ogretebilirim? çok çok ısrar edersem kavga ederek kabul ettiririm anca.Normalde saçma mı geliyor nedir her fikrime önyargı ile yaklaşır.Hep onun istekleri kabul edilmeyince tartışırız . Ben o kabul etmeyince tamam derim. Bu durumu nasıl torpuleyebilirim?