incir kürü ile hamile kalan pkolular vr mı?ne kdr zamn gebe kalamamştnz,kürün kaçıncı ayında kaldnz?

Ya ben adetlerim düzenli ama hem SOĞAN kürü hem incir kürü aynı anda yapabılliyormuyuz bu ay yumurtlama takibine baslıycamda acaba nasıl yapsam hangisi iyi olur Gelişimi ve çatlaması için
incir kürünü yap geliştiriyor çoğaltıyor.

Bana yaz canım bende bu yumurtlama takibine Alçaklar ve çatlatma iğnesi olcam incir kürü uygulasammı ki
bende yarn gidiorm doktora takipe alıcak doktor ben çörekotu bal tarçın kürüe başladım bgn adetmn 2. günü.. çok kişiden duydum hamıle kalmışlar 1. ayda

Tamam inşallah denerim çörekotu siyah olan demi susam değil karıstırıomda ikisini

her ne kadar kimse uğramasa da yazayım yine de....tedavi+incir kürüyle yumurtam gelişti ve çatlatma iğnesiyle çatlatıldı ve beklemedeyim şu an. inş bebişim gelmiştir
Bana yaz canım bende bu yumurtlama takibine Alçaklar ve çatlatma iğnesi olcam incir kürü uygulasammı ki
mrb bana yazın demiştiniz.....adet oldum yine olmadıyine umut bu aya kaldı

Kızlar meraba arkadaşımın babaannesi incirn içine kendi yaptığı ilaçtan doldurdu adetten sonrada sabah akşam iç çamaşırıma koymamı söyledi psikolojikmidir bilmem sanki bi gelişme var kasıklarım ağrıyo sanki ilaç kullanıyomuşum gibi arkadaşımda böyle hamile kaldı hiç duydunuz mu böyle bişey yardımcı olursanız sevinirim

ben hiç duymadm....bilgi verebilr misinz incire ne katıyor ilaç olarak anlamadm???

Geçen ay aşılama oldu tutmadı..normalde tutuyor du ama 2011 de aşılama ile çoğul gebelik olmuştu.doktor doğum kontrol ilacı iç dedi bana bende huylandım başka doktora gittim biri ilk asilamami yapan doktorum içme dediler bana bu arada gene 4 tane yumurtam var dediler âdetlerim 30 günden fazla diye incir havuç kürü denedim esimede keçiboynuzu şimdi hamileyim.haftaya doktora gidip bebeğinin kalp atışlarını duymayı umut ediyorum.

pkolu muydunuz? sorununuz neydi? kaç yıldır tedavi görüyordunuz ve kaç aşılama yaptınız?eşinizde sorun var mıydı?sizin adınıza çok sevindim..rabbim kucağınıa almayı da nasip etsn inş.çok amin.....darısı başımıza inş....ben geçen ay kullandım netice alamadım.bu ay da sabah soğan akşam incir denedm.beklemedym....

Canım evet pkoluyum ilk adetimden beri hep düzensiz hep düzensiz senelerce diane35 ve yasmin kullandım . ilk evlendiğimiz de çocuk düşünmedik 2011 de doktora gittim her şey özel olduğu için klomen cevap vermedi gonal f iğneye geçtik iğnelere de masraf yapınca aşılama yapalım dendi. 6 ız tuttu. sonra biri boş kese çıktı. sonra birinin kalbi kendiliğinden durdu 4 kaldı. vücut yapım da çok müsait olmadığı için operasyonla azaltma işlemi uygulandı. en sağlıklı 2 bebek bırakıldı fakat ben 24-25 haftalıkken gebelik koleastazı geçirdim. karaciğer enzimlerim 33 olması gereken değer 550 ye çıkmıştı. acil hastaneye yatış yapıldı fakat serum dahi veremediler benim enzimler hep yükseliyordu. normal doğum yaptım suyum filan geldi . bebekler durmadı içerde ilaçlar kesilince. biri doğum da ex oldu diğeri 1 gün küvezde yaşadı. aslında oğlanda hiç bir sağlık problemi yoktu haftalarına göre gelişimleri kiloları çok iyiymiş .doktorlar şaşırmıştı. sadece bebeğimden kan almışlar ve o kan durmadığı için onun vücuduna ağır gelmiş uzun bir süre bebek düşünmedim. erken menapoz riskim de var bu arada..2013 ocakta kendiliğimden hamile kaldım kan değerlerim katlamadı ama o ara psikolojik ilaç filan da alıyordum. takdir Allahtan deyip kürtaj olduk. böyle risklerden dolayı tam teşekküllü bir hastanede tedavi olalım dedik. pko hastalarında yumurtalar birden gelişirmiş veya hiç gelişmezmiş o yüzden fazla yumurtlama riski fazla olurmuş. yeni hastanedeki doktor çok temkinli gitti 1 tane yumurta olsun sağlıklı olsun dedi. vardır bir bildiği dedik. 10 kasımda aşılamam oldu.ama ben ilk defa bu kadar vücudumda ağrı kasılma vs hissettim. neysee sonuç hüsran verdiğimiz paralar boşa gitti. doktora gittiğimde bana bir daha korun dedi öbür ay tekrar aşılama yapalım dedi.. haydeee dedim zaten adet olamıyorum. ne korunması? başka bir tüp bebek merkezinde önerilen bir doktor varmış ona gittim önce.. doktorun dediği sen de problem yok 4 tane de yumurtan gelişmiş problem eşinde bu değerler le biz aşılama yapmayız direkt tüp bebek çünkü bu değerlerle aşılama tutmaz başarısız olur dedi..tekrar eşimden sperm sitedi çünkü 2011 e göre eşimin değerleri çok düşmüştü..20 li yaşlarda varikosel ameliyatı olmuştu bu arada..biz gene ilk doktorumuza gidelim bir daha dedik. ayrıca bu tüp bebek merkezindeki doktor korunma %1 de olsa hamile kalabilirsin dedi. kürleri öneriyormusunuz diye sordum eşime keçiboynuzu kürünü kesinlikle önerdi. biz başladık kürlere ben de kist olmadığı için havuç incir yaptım direk adetlerim 30 günden fazla aralıklı olur bu arada. eski doktoruma gittim oda aynı şeyleri söyleyince aralık korunmasız kürlerle ovulasyon takvimi ovulasyon testleri ile geçti. bu aradan ovulasyon testinde çift çizgiyi göremedim. şimdi tekrar kendiliğimden hamile kaldım tek dileğim önce kalp atışlarını salı günü duyabilmek.
yalnız canım soğan kürü incir kürü aynı anda kullanılmıyor demişti saraçoğlu..bence bir daha araştır. kist şeklinde oluşum yoksa inciri büyütmek için havucuda çatlatmak için uygula..

Kizlar ben 4 aylık evliyim. Pcolu olduğumu 2 sene önce öğrendim. 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım.
Evlendikten sonra yine jinekologa gittim doğum kontrol hapina devam etmen lazim dedi. Ki hemen çocuk sahibi olmak istediğimi söylemiştim.
Sonra araştırma hastanesine gittim ama pek memnun kalmadım onlarda Pcolu olduğumu söyledi.
En sonunda annemin zoruyla diane 35 bıraktım. Ayrıca bende hiç Pco belirtisi yoktu. Kilo Tüylenme yok. Adetlerim çok düzenliydi.
Neyse Bakırköy incirlide acıbadem Fulya HST. Çalışan bir docent doktora gittim.
O da muayene etti ve senin hiç bir şeyin yok sakin doğum kontrol kullanma büyük ihtimalle Hazirana kadar gebe kalırsın dedi. Nasıl mutlu oldum anlatamam
Ama Facebookta bir Pco grubu var orda yazdım kafamı karıştırdilar illa ki belirti olması gerekmiyor belki de bu doktor yanilmistir diye.
Şimdi ilacı falan bıraktım ama yine de sogan kurunu denesem mi diyorum.
Siz ne dersiniz?

canım bak ben bir yazı buldum. doktorumdan hatırladığım pcos un evreleri varmış.
aşağıdaki yazıya bir göz at istersen.. kıllanma vs belirtileri de olmayabiliyormuş.. ben şimdi bir şey diyemedim sana
Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS) ilk kez 1935 yılında Stein ve Leventhal tarafından adet düzensizliği, şişmanlık ve erkek tipi tüylenme olarak tanımlanmıştır. Stein ve Leventhal adet düzensizliği olan kadınlardan birkaçına teşhis amacıyla yumurtalıklardan parçalar aldıktan sonra bu kadınların adet olduklarını görmüşlerdir. Polikistik overli 7 kadının yumurtalıklarının %50 veya %75 ‘ini çıkardıktan sonra bu kadınların adetlerinin düzeldiğini, ikisinin de gebe kaldığını görmüşlerdir.
Poli= Latincede çok sayıda
Kistik= Kist içeren
Over= Yumurtalık dokusu
Polikistik Over= Çok sayıda kist içeren yumurtalık dokusu anlamına gelmektedir.
Polikistik Over Sendromu, Sclerokistik over sendromu, fonksiyonel yumurtalık hiperandrojenizm ve Stein-Leventhal sendromu gibi çeşitli isimler verilmiştir.
Polikistik over (PCO) ve Polikistik over sendromu (PCOS) farklı kavramlardır.
PCO (Polikistik over)da kadının ultrasonografik olarak yumurtalıklarda inci kolyesi gibi dizili 2-8 mm çapında 10-15 in üzerinde küçük yumurta keselerinin olmasıdır.
PCOS (Polikistik Over Sendromu)'da ise PCO (Polikistik over) ile birlikte adet düzensizliği, şişmanlık, tüylenme ve kısırlık gibi belirtileri de kapsayan hormonal bir bozukluktur.
PCOS belirtileri kadınlarda farklılık göstermektedir. Doktora başvuran kadınlarda tüylenme, şişmanlık ve adet düzensizliği gibi belirtileri bulunurken sadece PCO bulunan kadınlarda vardır. Tüylenme olmayan ve adetleri düzenli kadınlarda da PCO (Polikistik over) bulunabilmektedir.
PCOS’u olan kadınlarda testesteron (erkeklik hormonun) yüksekliği, insülin yüksekliği, prolaktin (süt hormonu) yüksekliği ve LH (luteinizan hormon) yüksekliği gibi hormonal bozukluklar görülmektedir. Bu hormon bozuklukları uzun dönemde kadınların sağlığında olumsuz etkileri olmaktadır.
PCOS ‘u olan kadının ailesinde de aynı risklere sahip olduğu ve bazı genlerin sorumlu olduğu sanılmaktadır. Polikistik over sendromunun kadının hayatının hangi döneminde başladığı bilinmemektedir. Bazı araştırmalar anne karnında bazı araştırmalarda ergenlik döneminde başladığı yolundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…