Tatlı Tarifi Incirli Tatli(Resimli)

Günümde bu tarifimin elden ele dolaştığıı mütiş tatlı..

Mutlaka 2. dilimi yemeden duramazsınız..

ben bu tarifi okul pikniğine giderken öğretmen arkadaşa sormuştum ne seversin en yapayım diye o da bekar bişey yapamaz diye, incirli tatlıları severim dedi ama ben hayatımda hiç incirli tatlı dnememiştim, neyse nasılsa kk bana yardımcı olur diye şöyle bir göz attım ve bu tarifi gördüm ya rezil olcktım ya vezir neyse aynen tarifteki gbi şekeri brz azaltarak yaptım, mütevazi olamıcam ama mükemmel ötesi bişey oldu. O yerken ağır incir tadından sonra o yumuşak muhallebi tadı var ya birbirini öylesine tamamlayan bir şey ki söylemesi ayıp öğretmen arkadaş bayıldı,tabiki biz de.. kesinlikle denemeyen kalmasın diyorum ve tarifi paylaşan arkadaşa tşk ediyorum

Arkadaşlar, bu tatlıyı Pazartesi iftar için misafirlerime yapmak istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var: Tepsi olarak büyük dikdörtgen tepsi mi kullanacağız, diğeri de nescafe ile ıslatılarak mı yoksa ıslatmadan tadı daha güzel oluyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ya ben bunu bi misafirlikde yemiştim.nasıl hoşuma gitmişti.ikinci dilimi istemiştim hatta
onca tarif istedim unuttu kadın hep bak kısmet burayaymış
ellerine sağlık canım

evet bu tatlıyı ben de severek yapıyorum.ve her gelen misafir benden de istiyor tarifini.dün iftar için yine yaptım.ama bu sefer bir değişiklik yaptım.muhallebisine limon kabuğu rendeledim.limonun aroması da daha bir cezbedici hale getirmiş tatlıyı.bu şekilde de denemenizi tavsiye ederim :)

çok güzel gözüküyo ama çok tatlı olup ağır gelmiyomu yapmak istiyorm ama ben genelde sütlü tatlı yiyebiliyorum şerbetliler ağır geliyo

yok hiç ağır bir tatlı değil.çünkü şerbetini öyle bir şeker ölçüsüne bir su olarak yoğun olmuyor.şerbeti soğuk olarak kaynatmadan karıştırıp döküyorsunuz.asla tereddüt etmeyin.hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlı :)

şerbeti kaynatıyodu benım yengem ama dogrusu kaynatmamakmı yanı seker ıcınde erıcek ve oylece dokcekmıyız kek sıcak mı olcak

şerbeti oda sıcaklığındaki (damacanadaki suyu kullanıyorum) sudan yapıyorum.şerbet malzemelerini güzelce karıştırıp fırından çıkıp 5 dk dışarda havalanmış kekin üzerine döküyorum.5 dk sonra da muhallebisini döküyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…