Indirect Coombs Testi

odurmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
7
0
36
Balıkesir
Merhaba,

Ben 20 haftalık hamileyim. Eşim pozitif ben negatif kan grubuna sahibim.İlk gebeliğim.Kan uyuşmazlığında Indirect Coombs Testi yaptıran var mı hiç?Ben internetten araştırdım bu test yapılıyormuş bana henüz doktorum böyle bir şey söylemedi. Acaba ilk gebelikte bu teste gerek yok mu?

öncelikle sağlıklı bi hamilelik geçirmen duasıyla... canım benim de eşimle kan uyuşmazlığı problemimiz vardı, ilk hamileliğimin 13. haftasında kanamam olmuştu ama bebeğimi düşürmemiştim, kanamam süresinde benimle ilgilenen doktor bana uyuşmazlık iğnesi bile yapmamıştı üç hafta sonra gittiğim doçent doktoruma durumu açıkladığımda kanam olmuş, böyle bir durumda kesinlikle uyuşmazlık iğneni olman gerekirdi dedi ama öncesinde bebek bundan etkilenmiş mi acaba diye benden kan alınıp indirect comb testi yapıldı sonuç olumlu çıktı ardından da uyuşmazlık iğnesi yapıldı. yani canım kanama geçirmeseydim belki de hiç böyle bir test yapılmayacaktı sen yine de doktorunla konuş kafanı da çok yorma inşaallah bi sorun olmaz,hayırlı ramazanlar

öncelikle sağlıklı bi hamilelik geçirmen duasıyla... canım benim de eşimle kan uyuşmazlığı problemimiz vardı, ilk hamileliğimin 13. haftasında kanamam olmuştu ama bebeğimi düşürmemiştim, kanamam süresinde benimle ilgilenen doktor bana uyuşmazlık iğnesi bile yapmamıştı üç hafta sonra gittiğim doçent doktoruma durumu açıkladığımda kanam olmuş, böyle bir durumda kesinlikle uyuşmazlık iğneni olman gerekirdi dedi ama öncesinde bebek bundan etkilenmiş mi acaba diye benden kan alınıp indirect comb testi yapıldı sonuç olumlu çıktı ardından da uyuşmazlık iğnesi yapıldı. yani canım kanama geçirmeseydim belki de hiç böyle bir test yapılmayacaktı sen yine de doktorunla konuş kafanı da çok yorma inşaallah bi sorun olmaz,hayırlı ramazanlar

Canım öncelikle teşekkür ederim bilgiler için. Şimdi hamileliğin devam ediyor mu yoksa doğum gerçekleşti mi bir sorun yaşadın mı? Doktorum daha ilk muayenelerim sırasında doğumdan sonra 72 saat içinde sana ilaç vereceğiz dedi.(serum ya da iğne olarak tam hatırlamıyorum onu ama) İnternetten bakıyorum ama daha da kafam karıştı etrafımda da kan uyuşmazlığı olan yok. Hayırlı ramazanlar dilerim ben de ...

canım seni telaşlandırmak istemem benyaklaşık sekiz ay önce suyum erken geldiği için 27 hafta 5 günlükken sezeryanla erken doğum yaptım suyumun gelme sebebi büyük ihtimalle enfeksiyonmuş yani uyuşmazlıkla alakası yok o yüzden sakın panik yapma anladığım kadarıyla da benim gibi kanama sorunun da olmamış. ama ilk hamileliklerde bildiğim kadarıyla 28. haftada ve doğumdan sonra ilk 72 saatte uyuşmazlık iğnesi olunuyor.bana doğumdan sonra da yapılmıştı.

kan uyuşmazlığım benimde var. benim doktorum 9. haftamda indirect coombs testini yaptırdı ve sonuç negatif çıktı. yani şuan bebek için riskli bir durum yok.. benim doktorum bu testi hamileliğin boyunca tekrar ediceğimizi söyledi. isterseniz konuşun neden yaptırmadığını sorun içiniz rahat etsin..

ilk gebeliklerde 28haftada yapılır.
Doğumdan sonra bebek kan grubu Rh pozitif bulunursa; sonraki bebekleri korumak için antikor üretimini engelleyecek anti-D enjeksiyonu 72 saat içinde yaptırılmalıdır. .bende hemşireyim 28haftada iğnemi yaptım.bebek dogduktan 8saat sonra da kan grubuna bakılacak pozitifse tekrar yaptırıcam..:49:

öncelikle merhaba bende 26 haftalık hamileyim şuan ve ayın 22 sinde dr randevum var tamda 28 hafta dr çağırdı ve kan uyuşmazlığımız var bizimde sanırım iğne yapıcak benim 13 haftamda bi kanama olmuştu o da bebeğin eşinin aşağıda olmasından kaynaklı onun dışında kanama olmadı öff bende çok korkuyorum ve
merak ediyorum doğrusu fiyatı ne kadardır nasıl yapılır hiç bi bilgim yok ama dr gidip geldikten sonra buraya yazarım bilgisi olan varsa yorum yaparlarsa çok iyi olur ...

öncelikle merhaba bende 26 haftalık hamileyim şuan ve ayın 22 sinde dr randevum var tamda 28 hafta dr çağırdı ve kan uyuşmazlığımız var bizimde sanırım iğne yapıcak benim 13 haftamda bi kanama olmuştu o da bebeğin eşinin aşağıda olmasından kaynaklı onun dışında kanama olmadı öff bende çok korkuyorum ve
merak ediyorum doğrusu fiyatı ne kadardır nasıl yapılır hiç bi bilgim yok ama dr gidip geldikten sonra buraya yazarım bilgisi olan varsa yorum yaparlarsa çok iyi olur ...

ilk gebeliklerde 28haftada yapılır.
Doğumdan sonra bebek kan grubu Rh pozitif bulunursa; sonraki bebekleri korumak için antikor üretimini engelleyecek anti-D enjeksiyonu 72 saat içinde yaptırılmalıdır. .bende hemşireyim 28haftada iğnemi yaptım.bebek dogduktan 8saat sonra da kan grubuna bakılacak pozitifse tekrar yaptırıcam..:49:

Merhaba Bilgi için çok teşekkürler. 28 . haftada yapılan test mi aşımı acaba? Doktoruma son muayenemizde sordum konuyu ilk gebelik olduğu için 28 . haftada testi uygulayacağını söyledi.

Merhaba Bilgi için çok teşekkürler. 28 . haftada yapılan test mi aşımı acaba? Doktoruma son muayenemizde sordum konuyu ilk gebelik olduğu için 28 . haftada testi uygulayacağını söyledi.

test de yapılıyor iğnede vuruluyor ben bugün oldum testim sonucu negatif çıktı dr koruma amaçlı iğnede yaptı sgk karşılamadığını söyledi hastane 203 tl ye vuruldum ben iğneyi umarım yardımcı olmuşumdur..

Back
X