İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Ben 3 asılama 1 tüp bebekten deneyen ve negatifle sonuçlananlardanım sebep yok bızde ara verdık tedavıye çunku şark hızmetındeyım ama dun bı kan testı yapayım dedım ve 20 gun sonra hormaon sonuçları geldı fsh:9.62
lh:23.22 prolaktın :19.76 tsh :4.565 3 dr gıttım bırısı sen hamıle kalamzsın dedı 2 dr da o kadar kotu değil dedi hayıt suyu kullanıyorum gerçekten kötumu sonuçlar ? BU ARADA MERYEM SURESI OKUYORUM 41 GUN İNŞALLAH FAYDASI OLUR BIDE ŞU SONUÇLAR NASIL

canım hayıt suyu ne işe yarıyor, ne için kullanıyorsun?

nick üzgünüm canım benimde fsh hep yüksek çıkıyordu bu son aylarda normale döndü bende 29 yaşındayım bu arada:)
ben 3 kere tüp bebek tedavisi gördüm fakat yumurta kalitesizliğinden döllenme olmadı.şimdi bahçeci kliniğine başladım. fakat hipoglisemi yüzünden (şeker düşüklüğü)hormon değerlerimi normale almak için belli bir süre aile hekimliği murat berksoy.a gidiyorum daha sonra doktoruma devam edeceğim. şu an farklı uygulanan bir tedavi yok benim tedavim bir aksilik çıkmazsa haziran gibi başlayacak

nick üzgünüm canım benimde fsh hep yüksek çıkıyordu bu son aylarda normale döndü bende 29 yaşındayım bu arada:)
ben 3 kere tüp bebek tedavisi gördüm fakat yumurta kalitesizliğinden döllenme olmadı.şimdi bahçeci kliniğine başladım. fakat hipoglisemi yüzünden (şeker düşüklüğü)hormon değerlerimi normale almak için belli bir süre aile hekimliği murat berksoy.a gidiyorum daha sonra doktoruma devam edeceğim. şu an farklı uygulanan bir tedavi yok benim tedavim bir aksilik çıkmazsa haziran gibi başlayacak

Canim insallah en kisa zamanda hormonlarin hormale doner de haziran da tedaviye gerek kalmadan hamile kalirsin. Tedaviye hazirlik surecinde de gebe kalan cok insan oluyor diye duymustum, umarim sen de onlardan olursun.

Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Yrd. Doç.Dr. Eda Karacan'nın yürüttüğü çalışma için yaklaşık 25 dakika süren ve anne baba olma isteği ve üretkenlikle ilgili aşağıdaki linkteki anketi doldurmanız rica edilmektedir.

Bu ankete aşağıdaki koşulları sağlayanlar katılabilecektir:
1- En az 2 yıllık evli olup çocuk sahibi olmayanlar
2- Evli olup, 5-25 yaş arasında en az 1 çocuk sahibi olanlar

Lütfen aşağıdaki linki uygun olduğunu düşündüğünüz kişilerle paylaşınız.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExvRl9VNlZieHUxR0hnaHotazdDcGc6MQ

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

hemşirehnm mrbalar;ben 23 yasında 3,5yıllık evlıyım hersyım normal esımdede bendede bır sorun yok bu kanıya(hsg,laporoskopı,spermıogram(3 kere),igne tedavılerı ve son olarak asılama ıle vardık.VE BU SON OLARAK DOKTORUM psikolojık dedi zamanını beklıyor sıze tıbben yapılabılecek bırsey yok dedı bızde zamana bıraktık artık 3senedır ilişki takıbı dıkkat etmeler sıktı artık tıbbende yapılabılecek bırsey olmayınca KISMET DEDİK
BEN SIZE BIRSEY DANISACAGIM..BENIM GECENE SENE 2AY ARA ILE 2 KEZ REGL GUNUMDE 10 CM buyuklugunde parca geldı doktoruma danısmak kısmet olmadı ama linklerde okudugum kımyasal gebelık dıye bırsey var acaba o olabılırmı cunku buguk bır sancı ıle düştü ben düşük sandım amabirkanıtı olmadıgı için bosverdim sizce neden dir???ili defa oldu 2 ay ara ile şimdiden sagolasın

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

merhaba 9 gün önce aşılama yaptırdım aşırı halsizlik mide bulantısı var daha çok erken değilmi hamileysem olabilirmi bide progestan kullanıyorum hamileysem belirti ne zaman olur

morelim çok bozuk 28 şubatta kürtaj olmuştum ilk adetimi 25 martta gördüm bu aralar içime bi kurt düştü acaba yumurtlama oluşumumda bi sorun var mı diye çünkü gebe kalma sürecinde bayağı ilaç kullanmıstım bugun yaptığım tahlillerde E2 542 PROGESTERONU 0.96 ÇIKTI HAMİLE KALMADAN ÖNCE hep progesteronum abaktırıdım 20üstü cıkardı hep bu ay kiste dönüşmüi 26 mm bi kiste dönüşmüş her ay mı böyle olacak ben bi daha hamile kalamayacakmıyım lütfen yardım edinn..:::::::((

kızlar merhaba, size bişey sormak istiyorum..
benim kuzenim tüp bebek yaptırdı da anne gayet sağlıklı babadan problemimiz vardı
bugün 12. günü hamilelik testinde beta hcg 0.1 çıkmış varmı etrafınızda değerleri böyle çıkıpta sonradan bu hormonu yükselen ?

merhabalar ...biz de 9 aydır eşimle korunmuyoruz .ama hala bir sonuç alamadık ne yazık ki .merak ettiğim bir konu var ki bilgisi olnalar cevaplarını benimle paylaşırlarsa çok mutlu olacağım.genel kontrollerim yapıldı bir sorun çıkmadı eşime de spermiyogram uygulandı bir sorun yok onda da .şimdi ki adımımız ne olmalı acaba ?okuduklarımdan kafam çok karıştı.rahim filmimi çektirmeliyim yoksa yumurta takibi ile mi başlamalıyım?bir küçük soru daha yumurta takibi mutlaka vajinal yoldan mı olmalı?biliyorum çok oldu ama şimdiden teşekkür ediyorum çok sağolun:))

izmir lıyım.ege unıversıtesınde tum tetkıklerımız yapıldı.rahım fılmım cekıldı.spermıogram yapıldı.hıcbır sorun cıkmadı.
gecen ay klomen ve catlatma ığnesı kullandım ama bırsey olmadı.
bu ay klomen kullandım yumurtalıgımın bırı19,5 cıktı.doktor cok ıyı mutlaka bu ay aşılama yapalım dedı ve 11,04,2012 de ege de aşılama oldum.çok ağrılı gectı ve azda olsa kanamam oldu.progestan 200 mg verdı gunde ıkı gun doktor.
ılk gun tum gun yattım agrım oldugundan.ıkı gun lekelenme tarzında kanamam oldu.ama gectı sonra.
yumurtalıgımda ıkı gundur yanma hıssedıyorum.ıitah açıklığım var.bırde unutkanlığım başladı.
bunlar normal mı.sence bu sartlar altında şansım nedır.
bırde hatırladığım kadarı ıle esımın hareketlı spermi %65 cıktı ıyı mıdır?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

izmir lıyım.ege unıversıtesınde tum tetkıklerımız yapıldı.rahım fılmım cekıldı.spermıogram yapıldı.hıcbır sorun cıkmadı.
gecen ay klomen ve catlatma ığnesı kullandım ama bırsey olmadı.
bu ay klomen kullandım yumurtalıgımın bırı19,5 cıktı.doktor cok ıyı mutlaka bu ay aşılama yapalım dedı ve 11,04,2012 de ege de aşılama oldum.çok ağrılı gectı ve azda olsa kanamam oldu.progestan 200 mg verdı gunde ıkı gun doktor.
ılk gun tum gun yattım agrım oldugundan.ıkı gun lekelenme tarzında kanamam oldu.ama gectı sonra.
yumurtalıgımda ıkı gundur yanma hıssedıyorum.ıitah açıklığım var.bırde unutkanlığım başladı.
bunlar normal mı.sence bu sartlar altında şansım nedır.
bırde hatırladığım kadarı ıle esımın hareketlı spermi %65 cıktı ıyı mıdır?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Gecen ay klomen ve catlatma ığnesı kullandım ama bırsey olmadı.
Bu ay klomen kullandım yumurtalıgımın bırı19,5 cıktı.doktor cok ıyı mutlaka bu ay aşılama yapalım dedı ve 11,04,2012 de ege de aşılama oldum.çok ağrılı gectı ve azda olsa kanamam oldu.progestan 200 mg verdı gunde ıkı gun doktor.
Yumurtalıgımda ıkı gundur yanma hıssedıyorum.ıitah açıklığım var.bırde unutkanlığım başladı.
Bunlar normal mı.sence bu sartlar altında şansım nedır.
Bırde hatırladığım kadarı ıle esımın hareketlı spermi %65 cıktı ıyı mıdır?

şimdiden teşekkür ederim...

hani yardımcı olacaktın:(((((

1.5 senedir korunmuyoruz.27 yaşındayım.benim adet günüm10 gün kadar geçmişti ki normalde anca 1-2 gün geçer.doktora gittim bana çatlamamış yumurtan var dedi.o an aklıma gelmedi sormak sonra araştırdım ama bulamadım.tam olarak nedir bu çatlamamış yumurta.döllenip de mi çatlamıyor yoksa çatlamadığı için mi döllenmiyor.onu çok merak ediyorum.bir de ben korunmayı bıraktıktan sonra adet düzenim bozuldu normalden 5 6 7 10 gün geç gelmeye uzun sürmeye başladı.bi uzmana teferruatlı gözükmedik ama kist için baktırdım o yok..eminim doktora neden uzmana gitmiosun diyeceksiniz.bilmiyorum.her ay -işte bu ay olacak-gibi hissediyorum.biraz da içimden gelmiyor işte .Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

hemşirehnm mrbalar;ben 23 yasında 3,5yıllık evlıyım hersyım normal esımdede bendede bır sorun yok bu kanıya(hsg,laporoskopı,spermıogram(3 kere),igne tedavılerı ve son olarak asılama ıle vardık.VE BU SON OLARAK DOKTORUM psikolojık dedi zamanını beklıyor sıze tıbben yapılabılecek bırsey yok dedı bızde zamana bıraktık artık 3senedır ilişki takıbı dıkkat etmeler sıktı artık tıbbende yapılabılecek bırsey olmayınca KISMET DEDİK
BEN SIZE BIRSEY DANISACAGIM..BENIM GECENE SENE 2AY ARA ILE 2 KEZ REGL GUNUMDE 10 CM buyuklugunde parca geldı doktoruma danısmak kısmet olmadı ama linklerde okudugum kımyasal gebelık dıye bırsey var acaba o olabılırmı cunku buguk bır sancı ıle düştü ben düşük sandım amabirkanıtı olmadıgı için bosverdim sizce neden dir???ili defa oldu 2 ay ara ile şimdiden sagolasın

canım burda yenıyım daha klomenle hamıle kalanlara çok gırdım ve yaşadığının aynısını o tedavıde yaşadım bende döllenme oluyo ama tutunamıyo malesef tam 10 gun geçtı testım pozitif çıktı tekrarlamam gerektı değerler bıraz düşük olduğu için ve ıkıncıde sıfırlandı ve daha sonra adetım başladı ve baya bı et parçası geldı dediğin gıbı çok korktum doktorum düşük yaptın tutunamadı dedi yanı hem benım hemde eşımın hiç bı sorunu yok aksıne çok ıyı ama 3 kez tedavı bırkezde aşılama ve olumsuz oldu şımdı kara kara napıcamı düşünüyorum hakkımızda hayırlısı inşallah....

hayırlı günler
ben 3.5 yıllık evliyim ve 2 yıldır çocuk düşünüyoruz
ama şu ana kadar hiç bir gelişme olmadı
bütün testler yapıldı hsg çekili sperm testi yapıldı
herşey normal ama gelişen birşey yok
geçen sene 2 kere aşılama yaptırdık tutmadı biraz ara verdik
şimdi ise 3. aşılamamı 3 gün önce yaptırdım
iğnelerler yumurtalar geliştirildi
doktorum yaşımızın genç olması vede hiçbir sorun olmadıgı için tüp bebek önermiyor
sizce nasıl bir yol izlemeliyim
bilgilendirirseniz sevinirim tşrkelrrr

herkese merhaba eşime spermiografi testi yaptırdık sonuçlar aşağıda değerlendirmenizi bekliyorum..

Bazal Değerlendirme
ambians süresi : 4 gün
likefaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : pıhtılı
volum : 1,00 ml
sperm sayısı : 138 milyon
total motilite % :52
ileri hareketlilik : 10
yav.İ.hareketlilik : 32
yerinde hareketlilik:10
hareketsiz : 48
normal morjoloji : 4 (kruger's)

hazırlık sonrası :
hazırlık işlemi : gradyen
volum : 1 ml
sperm sayısı : 71 milyon
total mobilite % :92
ileri hareketlilik : 46
yav.İ.Hareketlilik : 37
yerinde hareketlilik: 9
hareketsiz : 8
TPMSS (milyon): 32.66 milyon
saygılarımla

herkese merhaba eşime spermiografi testi yaptırdık sonuçlar aşağıda değerlendirmenizi bekliyorum..

Bazal Değerlendirme
ambians süresi : 4 gün
likefaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : pıhtılı
volum : 1,00 ml
sperm sayısı : 138 milyon
total motilite % :52
ileri hareketlilik : 10
yav.İ.hareketlilik : 32
yerinde hareketlilik:10
hareketsiz : 48
normal morjoloji : 4 (kruger's)