İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Merhaba hemşire hanım.Size eşimin değerlerini yazacağım;
Postkoital dönem :4 gün,Volum:2,6 ml , Likefaksiyon süresi 20 dakika, ph:8
spermatozoa sayımı:18 milyon , Lökosit varlığı:0 , Yyuvarlak hücre varlığı:200.000
Motilite Değerlendirmesi;
İmmotil:%45 , Nonprogressif motil:%25 , Yavaş progressif:%20 , Hızlı progressif%10
Kruger Morfofoloji Değerlendirmesi;
Normal sperm yüzdesi:%4 Referans değer:>%14 normal,%4-14 İntermediate
Defektli sperm yüzdesi:%96 Referans değer:<%86

Hemşire hanım benim hiçbir sorunum yok.yukarıdaki değerlere göre normal yolla hamile kalabilirmiyim?1 Aşılamam oldu sonuç negatif.yoksa tüp bebekmi?beni aydınlatırsanız cok mutlu olurum simdiden çok teşekkür ederim.

verdiğiniz değerlere göre tmpss dediğimiz değer 14.04 çıkıyor yani total motil progresif sperm sayısı .....bunu ben hesapladım oransal birşey...açıkçası 18miilyon çok yüksek bir sayı değil ama ileri hızlısı yani hızlı progresif sayınız bence %10 iyi...morfolojidede genelde normalin %5 civarında olması istenir bence oda iyi....ama dediğim gibi çok iyi değerler değil...aşılama IUI ilk denemede başarısız olabilir ama zaten tüp bebek IVF yaptırmanız içinde 2 aşılama olması gerekir prosedür olarak....eğer çok uzun süredir çocuk sahibi olamadıysanız zaman kaybetmeyip tüp bebek yaptırmanızı öneririm

merhaba babynurse
ben geçen ay düşük yaptım 3 hafta kanama geçmeyince doktorum bana metiler draje verdi,hap bitene kadar kanamam da bitti çok şükür,benim merak ettiğim acaba metiler kullanırken hamile kalma olasılığı varmıdır,yani lekelenme şeklinde kanama 40 gün sürdü bu süre içinde yumurtlama olmuş olabilirmi,olabiliyorsa metiler kullanıldığı halde gebelik oluşabilrmi,şimdiden çok teşekkür ediyorum.

merhaba babynurse
ben geçen ay düşük yaptım 3 hafta kanama geçmeyince doktorum bana metiler draje verdi,hap bitene kadar kanamam da bitti çok şükür,benim merak ettiğim acaba metiler kullanırken hamile kalma olasılığı varmıdır,yani lekelenme şeklinde kanama 40 gün sürdü bu süre içinde yumurtlama olmuş olabilirmi,olabiliyorsa metiler kullanıldığı halde gebelik oluşabilrmi,şimdiden çok teşekkür ediyorum.

zannetmiyorum çünkü düşük sonrasıda vücut bir nevi lohusalık moduna giriyor zaten lekelenme tarzındada olsa kanamanın olması normal...prosedürdede zaten metiler verilir bence hamilelik olmamıştır şu dönemde enfeksiyon açısından kondom kullanmanızı öneririm keşke öncedende kullansaydınız en az 1 ay kullanın bence hemde uterus kendini toplamış olur

zannetmiyorum çünkü düşük sonrasıda vücut bir nevi lohusalık moduna giriyor zaten lekelenme tarzındada olsa kanamanın olması normal...prosedürdede zaten metiler verilir bence hamilelik olmamıştır şu dönemde enfeksiyon açısından kondom kullanmanızı öneririm keşke öncedende kullansaydınız en az 1 ay kullanın bence hemde uterus kendini toplamış olur

çok teşekkür ederim babynurse.a.s.

Merhaba babynurse..Ben 3 ay önce rahimde septum (perde) dan dolayı histereskopi ile laparoskopi opersyonları geçirdim.Geçen gün çektirmem istenilen hsg (rahim filmi) ye göre perdenin bir kısmı daha varmış yani biraz daha törpülenmesi,alınması gerekiyormuş.bendeki septum derin bi septum olduğu için doktor bana; bazen bu ameliyatlarda rahime herhangi bi zarar vermemek adına (rahim delinmesi...vs..) iki aşamada yapmayı tercih ettiklerini söyledi.tabii o an çok moralim bozuldu bi daha aynı sıkıntıları çekmek...benim size sorum ; bana ameliyattan sonra bununla ilgili hiçbişey söylemediler yani perdenin bir kısmını bıraktık bi ameliyata daha ihtiyaç olabilir gibilerinden..bi de histeroskopi esnasında laparoskopi de yapılıyo rahime bakabilmek için.yani o anda nasıl görülemiyor bu perdenin bi kısmı daha var diye..sonuçta iki ameliyatta kameralı bi sistem içeren operasyonlar yani görülmesi, daha ne kadar müdahele edilmesi gerektiği gibi şeylerin görülmesi gerekmiyormu? Bu ikinci ameliyatın yapılması sizce bana özgü bir durummu yoksa genelde septum alınması gibi opersyonları gerçekten iki aşamalı alındığı da oluyormu? çünkü benim içime ister istemez şüphe düştü bu durumda..beni bu konuda aydınlatırsanız çok ama çok sevinirim..Ayrıca sizce başka bi doktorada görünmem gerekirmi ? Size şimdiden çok çooookk teşekkürler.a.s.

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.çatlatma iğnesi oldum bugün 10.gün idrarda gebelik testi yaptım negatif çıktı sonuç doğrudur değilmi bu zamanlarda belli olması gerekir.midem bulanıyo ve gögüslerimde ağrı ve hassasiyet var buna rağmen hamile kalma ihtimalim varmı.bu durumla karşılaşanlar varsa yazarsanız sevinirim.

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.çatlatma iğnesi oldum bugün 10.gün idrarda gebelik testi yaptım negatif çıktı sonuç doğrudur değilmi bu zamanlarda belli olması gerekir.midem bulanıyo ve gögüslerimde ağrı ve hassasiyet var buna rağmen hamile kalma ihtimalim varmı.bu durumla karşılaşanlar varsa yazarsanız sevinirim.

alkisalkisalkis inşallah esmalaicim hamilesindir bende adetim 18 gün geçmişti öyle göstermişti hatta kanda bile göstermemişti sabret mutlu haberlerini bekliyorum sevgiler a.s.

Merhaba babynurse..Ben 3 ay önce rahimde septum (perde) dan dolayı histereskopi ile laparoskopi opersyonları geçirdim.Geçen gün çektirmem istenilen hsg (rahim filmi) ye göre perdenin bir kısmı daha varmış yani biraz daha törpülenmesi,alınması gerekiyormuş.bendeki septum derin bi septum olduğu için doktor bana; bazen bu ameliyatlarda rahime herhangi bi zarar vermemek adına (rahim delinmesi...vs..) iki aşamada yapmayı tercih ettiklerini söyledi.tabii o an çok moralim bozuldu bi daha aynı sıkıntıları çekmek...benim size sorum ; bana ameliyattan sonra bununla ilgili hiçbişey söylemediler yani perdenin bir kısmını bıraktık bi ameliyata daha ihtiyaç olabilir gibilerinden..bi de histeroskopi esnasında laparoskopi de yapılıyo rahime bakabilmek için.yani o anda nasıl görülemiyor bu perdenin bi kısmı daha var diye..sonuçta iki ameliyatta kameralı bi sistem içeren operasyonlar yani görülmesi, daha ne kadar müdahele edilmesi gerektiği gibi şeylerin görülmesi gerekmiyormu? Bu ikinci ameliyatın yapılması sizce bana özgü bir durummu yoksa genelde septum alınması gibi opersyonları gerçekten iki aşamalı alındığı da oluyormu? çünkü benim içime ister istemez şüphe düştü bu durumda..beni bu konuda aydınlatırsanız çok ama çok sevinirim..Ayrıca sizce başka bi doktorada görünmem gerekirmi ? Size şimdiden çok çooookk teşekkürler.a.s.

öncelikle geçmiş olsun
açıkçası septum çok görülebilen bir vaka olmadığı için çok karşılaştığımız bir vaka değil ama karşılaştığım vakaları değerlendirmem gerekirse 2 defa opere ettiklerini hiç görmedim ama senin durumun farklı olabilir bu tarz ameliyatlar hassastır uzmanlık gerektirir açıkçası bu sezeryan gibi bir ameliyat değildir her kadın doğumcu yapamaz genelde kendini bilime adamış olan doktorlar bildiğiniz gibi doçent ve profesörlerdir eğer yapanlar hocaysa eminim bir bildikleri vardır hocalar genelde deneme yanılma yöntemini kullanmazlar inşallah doğru doktorların elindesinizdir olmadı başka bir doktora gidin

10 gün çok erken beta hcg idrara geç geçer biraz daha bekleyin hamileliktede göğüsler büyür ve şişer bu bir kriter değildir biraz daha bekle olmadı kanda baktır

öncelikle geçmiş olsun
açıkçası septum çok görülebilen bir vaka olmadığı için çok karşılaştığımız bir vaka değil ama karşılaştığım vakaları değerlendirmem gerekirse 2 defa opere ettiklerini hiç görmedim ama senin durumun farklı olabilir bu tarz ameliyatlar hassastır uzmanlık gerektirir açıkçası bu sezeryan gibi bir ameliyat değildir her kadın doğumcu yapamaz genelde kendini bilime adamış olan doktorlar bildiğiniz gibi doçent ve profesörlerdir eğer yapanlar hocaysa eminim bir bildikleri vardır hocalar genelde deneme yanılma yöntemini kullanmazlar inşallah doğru doktorların elindesinizdir olmadı başka bir doktora gidin

Teşekkür ederim ilgine ve verdiğin cevaplara..:)) Doktorum, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Araştırma Hastanesinde(Ankara) , Doç.Dr.BERNA DİLBAZ. Kendisi aynı zamanda infertilite klinik şefi.yani bi yandan güven duyuyorum sizinde dediğiniz gibi doçent olduğu için bi de klinik şefi olduğu için. bi yönden içim rahat ama keşke ilk ameliyatımdan sonra böyle bir ihtimalin olabileceğini söyleselerdi en azından biraz hazırlıklı olurdum.bu şekilde olunca insan ister istemez şüphe duyuyor..umarım doğru yoldayızdır..tekrar teşekkür ediyorum bizlerle ilgilendiğin ve bizleri aydınlattığın için..a.s.

merhaba baby nurse
ben ocak ayında tüp bebek denedim (-)
tedavi sırasında fsh 16 ve rahim içi ince olduğunu öğrendim
mayıs tekrar denemek istiyorum
nisanda rahim içini kalınlaştırmayı estrofemle denedik , oldu , tedavi sırasında estrofemi kullanıcam.
1. bana doktor '' 2-3 gün içinde hastalanırsın'' dedi ve 2 hafta oldu hastalanmadım....ve yumurtalık rezervim az mış erken menopozdan korkuyorum . . . .
2. birkaç yerde okudum estrofem hamilelikte içilmemeli , doğrumu , yani ben estofemi kullanıp hamile kalırsam ... bu konuda bilgin var mı ? teşekkurler

merhaba baby nurse
ben ocak ayında tüp bebek denedim (-)
tedavi sırasında fsh 16 ve rahim içi ince olduğunu öğrendim
mayıs tekrar denemek istiyorum
nisanda rahim içini kalınlaştırmayı estrofemle denedik , oldu , tedavi sırasında estrofemi kullanıcam.
1. bana doktor '' 2-3 gün içinde hastalanırsın'' dedi ve 2 hafta oldu hastalanmadım....ve yumurtalık rezervim az mış erken menopozdan korkuyorum . . . .
2. birkaç yerde okudum estrofem hamilelikte içilmemeli , doğrumu , yani ben estofemi kullanıp hamile kalırsam ... bu konuda bilgin var mı ? teşekkurler

merhaba
endometrium inceliği tüp bebek yaparken genelde karşılaşılan durumlardan biridir estrofem kullanmanında gebelik oluşursa hiçbir sakıncası yoktur zaten kullanırken yeni döllenme olur bebeği etkilemez erken menapozdanda korkmayın erken menapozun sinyallerini hormonlarınız verir böyle bir risk olsaydı doktorunuz zaten uyarırdı endişelenmeyin

Hemşire hanım buradaki yazılarınızı hep okuyorum.Bilginize ve ilginize de çok güveniyorum.(Doktorlar da bu kadar olabilse keşke...)
Ben bu ay klomen tedavisine başladım.Kontrollerde hiç sorun çıkmadı rahim filmim de çekildi doktor ne kist ne ilhihap hiç problem olmadığını söyledi rahim ve rahimağzı çok temiz dedi.Yumurtam kendiliğinden çatladı ve o gün progestan verdi şuan kullanıyorum.Yumurtlamamdan bir hafta sonra ilk kez lekelenmem oldu kahverengi....Hala da devam ediyor bu gün itibariyle 4.gün olacak ve beklenen adet günüme 4 gün var hiç böyle olmamıştı miktarı az ama kırmızı değil kahverengi bir akıntı...Bu neyden kaynaklanıyor olabilir?Gebeliğe dair bir belirtim de yok ağrı falan yok.Doktorum her gün çalışmadığı için ulaşamıyorum.Fikir verirseniz çok memnun olacağım.Teşekkür ederim.

merhaba hemişere hanım,
ben size soru sormak istiyorum..ben endometriosiz hastasıyım 2 yıl önce ameliyat oldum kistim alındı..bu 2 yıldan sonra çocuğum olmadı ,çikolata kistim nüksetmedi ancak endometiriozisin bütün olumsuzluklrını yaşıyorum..ben çorumda yaşıyorum burda bir üniversite hastanesi yok malesef..ama iyi bir doktorum var ve tahlil sonuçlarımı özel hastanede yaptırıyorum...bir yandan da ameliyatımın yapıldığı yer ankara üniversitesi hastanesine gitme fikrim var..siz bir hemişire olarak bana hangisinin önerirsiniz kafam çok karıştı..ve bundan sonra yumurta rezvervime eşimin sperm sayısına bakılacak ve bu işlemler kaç gün sürüyor..ben yolun başındayım hiçbişi bilmiyorum bana fikir veririseniz çok sevinirim..
sevgilerimle

Hemşire hanım buradaki yazılarınızı hep okuyorum.Bilginize ve ilginize de çok güveniyorum.(Doktorlar da bu kadar olabilse keşke...)
Ben bu ay klomen tedavisine başladım.Kontrollerde hiç sorun çıkmadı rahim filmim de çekildi doktor ne kist ne ilhihap hiç problem olmadığını söyledi rahim ve rahimağzı çok temiz dedi.Yumurtam kendiliğinden çatladı ve o gün progestan verdi şuan kullanıyorum.Yumurtlamamdan bir hafta sonra ilk kez lekelenmem oldu kahverengi....Hala da devam ediyor bu gün itibariyle 4.gün olacak ve beklenen adet günüme 4 gün var hiç böyle olmamıştı miktarı az ama kırmızı değil kahverengi bir akıntı...Bu neyden kaynaklanıyor olabilir?Gebeliğe dair bir belirtim de yok ağrı falan yok.Doktorum her gün çalışmadığı için ulaşamıyorum.Fikir verirseniz çok memnun olacağım.Teşekkür ederim.
merhaba kusura bakmayın dün nöbetçiydim ancak cevap yazabiliyorum
bazen böyle kanamalar gebeliğin haberciside olabiliyor kanda baktırıp gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz dölllenmeden 7 gün sonra beta hcg kanda hızla yükselmeye başlar muhtemelen bugün adete 3 gün kaldı inşallah gebesinizdir yinede her ihtimale karşı istirahat edin

merhaba hemişere hanım,
ben size soru sormak istiyorum..ben endometriosiz hastasıyım 2 yıl önce ameliyat oldum kistim alındı..bu 2 yıldan sonra çocuğum olmadı ,çikolata kistim nüksetmedi ancak endometiriozisin bütün olumsuzluklrını yaşıyorum..ben çorumda yaşıyorum burda bir üniversite hastanesi yok malesef..ama iyi bir doktorum var ve tahlil sonuçlarımı özel hastanede yaptırıyorum...bir yandan da ameliyatımın yapıldığı yer ankara üniversitesi hastanesine gitme fikrim var..siz bir hemişire olarak bana hangisinin önerirsiniz kafam çok karıştı..ve bundan sonra yumurta rezvervime eşimin sperm sayısına bakılacak ve bu işlemler kaç gün sürüyor..ben yolun başındayım hiçbişi bilmiyorum bana fikir veririseniz çok sevinirim..
sevgilerimle

öncelikle üniversiteye gitmeni şiddetle tavsiye edebilirim kaçıncı dereceden endometriyozis olduğunu bilmiyorum ama hafif ve orta derecedeki endometriyozisler infertilite nedeni olarak görülemeyebiliyor ayrıca grade 4 denilen ileri derecede endometriyozisi olupta doğal yolla hamile kalan arkadaşımda var ki ileri derecesi infertilite nedeni olarak kabul edilebiliyor yumurta rezervine bakılması yarım saatinizi alır ultrasonda bakar ve sizden bunun için bir kan alabilirler eşinin sperm tahlilide 1 günde ortalama çıkar eşinizin işi ürolojide görse kolay 1 günlük sizin tetkikler biraz fazla olur rahim filmi tekrar istenebilir ama herşey ortalama 1 ayda tamamlanır inşallah kısa sürede bebek sahibi olursunuz

merhaba kusura bakmayın dün nöbetçiydim ancak cevap yazabiliyorum
bazen böyle kanamalar gebeliğin haberciside olabiliyor kanda baktırıp gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz dölllenmeden 7 gün sonra beta hcg kanda hızla yükselmeye başlar muhtemelen bugün adete 3 gün kaldı inşallah gebesinizdir yinede her ihtimale karşı istirahat edin

teşekkür ederim ama bugün kanda negatif çıktı adet de gelmedi.çünkü rahim duvarı kalınlaşmamış zaten hissetmiştim çünkü kalınlaştığı zaman bunu hissedebiliyorum.Garip bir şekilde yumurtlama olsa da endometrium bazen kalınlaşıyor bazen kalınlaşmıyor.Bunu da doktor çözemedi ama ben galiba çözdün çünkü dostinex'e ne zaman yüklensem rahim kalınlaşmıyor.Bunun araştırılması lazım aslına.Doktor dostinex'i haftada 2 tam kullan demişti ben de: "Doktor hanım bu dozda kullanınca prolaktin sıfırlanıyor yarım yarım bir tane kullansam demiştim ama doktor olmaz dedi ben de doktor daha iyi bilir diyerek dediğini uyguladım ve dediğim gibi prolaktin sıfırlandı ve rahim klomene rağmen rahim kalınlaşmadı.şimdi az kullan dedi...Hislerime ve tecrübelerime her zaman güveneyim diyorum ama ne de olsa doktordur deyip onların dediğini uyguluyorum ve sonuç hüsran oluyor.Bugün doktor dedi ki : " Sen kendin vücudunu daha iyi tanıyorsun" Ben de bundan sonra hislerime göre mi hareket etsem?Bir şey düzeliyo diğeri bozuluyo ama napalım hayırlısı olsun.:çok üzgünüm:

teşekkür ederim ama bugün kanda negatif çıktı adet de gelmedi.çünkü rahim duvarı kalınlaşmamış zaten hissetmiştim çünkü kalınlaştığı zaman bunu hissedebiliyorum.Garip bir şekilde yumurtlama olsa da endometrium bazen kalınlaşıyor bazen kalınlaşmıyor.Bunu da doktor çözemedi ama ben galiba çözdün çünkü dostinex'e ne zaman yüklensem rahim kalınlaşmıyor.Bunun araştırılması lazım aslına.Doktor dostinex'i haftada 2 tam kullan demişti ben de: "Doktor hanım bu dozda kullanınca prolaktin sıfırlanıyor yarım yarım bir tane kullansam demiştim ama doktor olmaz dedi ben de doktor daha iyi bilir diyerek dediğini uyguladım ve dediğim gibi prolaktin sıfırlandı ve rahim klomene rağmen rahim kalınlaşmadı.şimdi az kullan dedi...Hislerime ve tecrübelerime her zaman güveneyim diyorum ama ne de olsa doktordur deyip onların dediğini uyguluyorum ve sonuç hüsran oluyor.Bugün doktor dedi ki : " Sen kendin vücudunu daha iyi tanıyorsun" Ben de bundan sonra hislerime göre mi hareket etsem?Bir şey düzeliyo diğeri bozuluyo ama napalım hayırlısı olsun.:çok üzgünüm:

üzüldüm ama stres yapma aşılmayacak bir sorun değil bu emin ol...
doktorlar hakkında pek yorum yapmayı sevmem çünkü onlar bu işin uzmanı...ama bence doktorunu değiştir sen kendini elbette iyi tanırsın bende öyleyim yumurtlayıp yumurtlamadığımı o ay nerden yumurta attığımı bile hissederim ama bu doktorun işi....önceden bu dozajda veripte sonra olmadı sen daha iyi biliyorsun demek biraz sanki kendine güvensiz gibi...bence uzmanlığı infertilite olan başka bir hekime git bu işte eksik birşeyler var ...

tüm hormonlar normalken, sperm sayısında da sorun yokken, histerografi çekilmeden tedaviye başlanabilir mi. Yani histero olmadan yumurtlama ilaçlarının kullanılması doğru mu. Birkaç kutu gereksiz ilaç içmiş olmak dışında bir etkisi olur mu. ınsülin rezistansı varlığında, bu yaklaşımda değişiklik olur mu. Bir de sigara kullanıyorum, fazla kilolarım var, ve tabii ki buna bağlı insülin rezistansı var. Bunlar varken, yumurtlama ilaçlarıyla başlamak veta tüp bebek olayına girmek riskli biliyorum. Ama sigara da bırakılmıyor, kilo da verilmiyor. Çocuğu leylek de getirmiyor. Kiralık anne olayına mı girecez bilmiyorum valla....

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........
öncelikle tşkederim.ben iki yıllık evliyim.hipertiroid hastasıyım.propycil,tefor,dideral kullanıyorum.bir senedir tedavi devam ediyor.hormnlarım normale döndü.iki aydır korunmuyorum.adetlerim düzensiz özellikle altı aydır daha öncesi düzenliydi normal 28 gün aralıklarla oluyordu.son altı ayda 30 gün 16 gün 21 gün yani hiç belli olmuyor geçen ay 15 gün geçikti korunmayınca acaba dedik beta hcg baktırdım yok çıktı dr göründüm farlotal verdi kullandım oldum regl.bu ayda geçenlerde yarım gün süren bir kanamam oldu ara kanama dediler çevremden.4-5 ay önce tahlillerde prolaktinim yüksek çıktı.kadın doğumcu sebebini araştıralım kist varmı falan diye dedi.cerraha göründüm gerek yok o kadar yüksek değil dedi.hipertroiddendir dedi.farlotal kullandım yine o zamanda o şekilde geldi.yumurtlamaolmuyormu acaba bende.üfffffffffffff yani can sıkıcı ben ne yapacağmı bilmiyorum.ben çocuk istiyorum yaşımda geldi böyle nasıl olacak olacakmı bilmiyorum.hep aklımda ve çokkkkkkkkk üzülüyorum.

Back
X