• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnfertilite problemi yaşayanların büyük bir çoğunluğu eğitimci

Eğitmenmisiniz

• Evet

OY: 40 80,0%
  • Hayır

OY: 10 20,0%

• Ankete Katılan
    50
ilginç bi tespit

bende üniversitede öğretim görevlisiyim ve tüp bebek tedavisinden bende mahrum kalmadım...eşim de öğretmen ama sorun bendeydi

aslında benim düşüncem meslek hastalığı babında değildi sadece böyle ilginç bir tesadüf ve kaç kişiyiz merakındandı
bu arada bugün taze ikinci micro pozitifimi aldım dün 9. günümdü idrar testi yaptım önce ikinci çizgi yoğun bir kırmızılıkta belirdi biz sevinirken bir bakmışız kayboldu bir iki saat sonra silik bir şekilde belirdi bugün bariz kırmızı ikinci çizgi var ama kan testimde 1 negatifi gördüm malesef bugun dumurum sadece

ya arkadaşlar micro negatifimi aldım diyeceğime pozitif yazmışım öyle dumur öyle şoktayımki

arkadaşlar eşimde azospermi var nedenide doktor olması...ameliyat sırsında röntgen ışınına mağruz kalmaktan :(

bende eveti işaretleyenlerdenim.infertilitemiz erkek kaynaklı ve oda bir tarih öğretmeni...

biz de varız :) sorun erkek infertilitesi... karı koca öğretmeniz (okulda yapmasak da öğretmenliği)...
ama bence bu mesleğe göre genellenemez, zira bizler eğitimci olduğumuzdan hep araştırmaya öğrenmeye ce öğretmeye meyilliyiz... bu yüzden forumları öğretmenler olarak bu kadar çok işgal ediyoruz... bir de şu var tabi üniversiteler en çok öğretmen mezun veriyor... eee yani doğal bu sonuç ;))

biz de varız :) sorun erkek infertilitesi... karı koca öğretmeniz (okulda yapmasak da öğretmenliği)...
ama bence bu mesleğe göre genellenemez, zira bizler eğitimci olduğumuzdan hep araştırmaya öğrenmeye ce öğretmeye meyilliyiz... bu yüzden forumları öğretmenler olarak bu kadar çok işgal ediyoruz... bir de şu var tabi üniversiteler en çok öğretmen mezun veriyor... eee yani doğal bu sonuç ;))

sana katılıyorum ben de pkoluyum.eğitimciler sitelerde daha fazla dolaşıyor.

ya arkadaşlar micro negatifimi aldım diyeceğime pozitif yazmışım öyle dumur öyle şoktayımki

Tatlım çok üzüldüm ama bizler öğretmeniz hadi tekrar yapalım cümlesini çok kullanırız değil mi. Kendini üzmemeye çalış nolur selamlar

Benim düşüncem ise şu infertil olan çiftlerde tedaviye yönelenlerin büyük bir kısmının eğitim düzeyi yüksek ama çiftçilik yapıp da infertil olanlarda fazla

Aslında sorun şu ki infertilite oranları dünya üzerinde bir artış gösteriyor.
Bizden sonraki nesile ne olacak merak ediyorum...

aslında benim düşüncem meslek hastalığı babında değildi sadece böyle ilginç bir tesadüf ve kaç kişiyiz merakındandı
bu arada bugün taze ikinci micro pozitifimi aldım dün 9. günümdü idrar testi yaptım önce ikinci çizgi yoğun bir kırmızılıkta belirdi biz sevinirken bir bakmışız kayboldu bir iki saat sonra silik bir şekilde belirdi bugün bariz kırmızı ikinci çizgi var ama kan testimde 1 negatifi gördüm malesef bugun dumurum sadece

arkadaşım, okurken nasıl yani dedim, sonra yanlış yazdığını okudum, üzüldüm. kendim geldi aklıma yaşadıklarım.... Böyle durumlarda kim ne derse desin içindeki öfke ve acı dinmiyor. Sana söyleyebileceğim, bir dahakine daha güçlü yola devam etmelisin, kendini hırpalama, çok fazla ara verip zamanını kaybetme. ben ancak üçüncü deneme sonunda akıllandım, şimdi üzülüp yerlere yapışmak yerine yeni deneme için vücudumu ve ruhumu hazırlamaya çalışıyorum. İstersen yaptıklarımı da paylaşırım.
sevgiler...

Arkadaşlar daha önce tüp bebek tedavisi olanlara şunu sormak isterim. Biz ilkini mart ayında deneyeceğiz.Telefonda bir merkez uzun protokolun şansı %2 gibi artırdığını söyledi ve benim durumum için uygun olduğunu söyledi.(sorun sperm sayısı az ve hareket az, ben 30 yaşındayım).Aklım karıştı.Biz İstanbulda yaptırmayı planlıyoruz ve git gel işinin çok uzamaması için kısa protokolu tercih edecektik.Sizce uzun protokolde şans artar mı?

badenur olegin teşekkür ederim canlarım bir sonraki aşamaya kendimi hiç hazır hissetmiyorum son 7 aya iki aşılama ve iki micro sığdırdım hepside birbirinden olaylı ve sorunlu geçti allah isteyen herkeze nasip eder inşallah ama benim dualarımda kabul olmuyor malesef :(

badenur olegin teşekkür ederim canlarım bir sonraki aşamaya kendimi hiç hazır hissetmiyorum son 7 aya iki aşılama ve iki micro sığdırdım hepside birbirinden olaylı ve sorunlu geçti allah isteyen herkeze nasip eder inşallah ama benim dualarımda kabul olmuyor malesef :(

canım bende 1 yıla 3 tüp bebek sığdırdım. Üstelik bu arada aniden annemi kaybettim. Hani beterin beteri var derler ya.... işte öyle....... ağladım, yıkıldım, bitti dedim... sonra baktım ki, ben kendi içime çekilmiş ağlarken herkes doğurmaya devam ediyor, zaman aleyhime işliyor.... şimdi bedenimi ruhumu sadece bu yola verdim. Ya olacak ya da olacak.... sen elinden geleni yapmaya devam edersen, dualarında kabul olacak.... allahın en kötü kulları biz değiliz ki..... bu bir ceza değilki... bu bir sorun ve aşılamayacak sorun yok... yeterki amacımıza sıkı sarılalım... vallahi de billahide bunları söyleyen ben olamam... öyle güçlendim ve hırslandımki.... daha önceki denemelerimde bu hırs yoktu, sümüklü çocuklar yavru kediler gibi miyav miyav ay olurmu ay olmazsa deyip duruyordum. O devir kapandı..... seninde birkaç gün içinde kendini toparlamanı bekliyorum......

kızlar malesef bizde de sebepsiz kısırlık 5,5 yıllık evliyiz.veee ben de eğitimciyim 4,5 yıllık ingilizce öğretmeniyim.nedir bizimbu durumumuz,çocular bizi çok geriyor!!! galiba.

badenur....azmine hayran kaldım yemin ederim keşke sen gibi olabilsem....bazen küçük bir ümit yeşersede çoğu zaman umutsuzum...dua etmak bile boşa gayret etmekmiş gibi geliyor bazen..annem soğan suyu içmem için ısrar ettiği için onu içiyorum,hoş düzenli yapmıyorumda....sen ek bişeyler yapıyormusun....cvplarsan sevinirim

Arkadaşlar daha önce tüp bebek tedavisi olanlara şunu sormak isterim. Biz ilkini mart ayında deneyeceğiz.Telefonda bir merkez uzun protokolun şansı %2 gibi artırdığını söyledi ve benim durumum için uygun olduğunu söyledi.(sorun sperm sayısı az ve hareket az, ben 30 yaşındayım).Aklım karıştı.Biz İstanbulda yaptırmayı planlıyoruz ve git gel işinin çok uzamaması için kısa protokolu tercih edecektik.Sizce uzun protokolde şans artar mı?

Şansı çok değiştiriyormu bilmiyorum ama ilk denemede uzun protokol tercih ediliyo, birde yaşı genç ve yumurtalık rezervi iyi olanlarda. Doktorum şöyle demişti uzun protokol ne işe yarar dediğimde : ' atları istediğin yönde hızlıca koşturmak istersen önce onları yavaşlatıp kontrol altına alman lazım, sonrada hız vermen ' . Yani uzun protokolde önce hormonların baskılanacak. Adetin 21. günü lucrn denen bi iğneye başlıyosun diğer adetine kadar sadece onu kullanıyosun ve kontrole gitmiyosun, yani o dönemde istanbulda olmak zorunda değilsin. İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın :)

arkadaşım, okurken nasıl yani dedim, sonra yanlış yazdığını okudum, üzüldüm. kendim geldi aklıma yaşadıklarım.... Böyle durumlarda kim ne derse desin içindeki öfke ve acı dinmiyor. Sana söyleyebileceğim, bir dahakine daha güçlü yola devam etmelisin, kendini hırpalama, çok fazla ara verip zamanını kaybetme. ben ancak üçüncü deneme sonunda akıllandım, şimdi üzülüp yerlere yapışmak yerine yeni deneme için vücudumu ve ruhumu hazırlamaya çalışıyorum. İstersen yaptıklarımı da paylaşırım.
sevgiler...

Badenur,, benimde 2. microm on gün önce düşükle sonuçladı,,ah vah dönemini geçip yenisi için araştırmaya başladım ne yapsam ne etsem şeklindeyim ,, paylaşırmısın neler yapıyosun :)

badenur....azmine hayran kaldım yemin ederim keşke sen gibi olabilsem....bazen küçük bir ümit yeşersede çoğu zaman umutsuzum...dua etmak bile boşa gayret etmekmiş gibi geliyor bazen..annem soğan suyu içmem için ısrar ettiği için onu içiyorum,hoş düzenli yapmıyorumda....sen ek bişeyler yapıyormusun....cvplarsan sevinirim

arkadaşım merhaba, azim etmek zorundayım başka çaresi yok çünkü. benim gibi olmaman için ne sebep var. kendine güvenmeye başla yeter. bazı şeyler zor elde edilir... bizim içinde çocuk sahibi olmak zor olanmış. ama zoru başardığımız hiç olmadı mı? sor kendine? bana benden başka çare yok, bunu kabullendim kendime geldim, sende önce bir silkelen. azmini içinde yeşert arkadaşım. umut olmadan bu iş olmazzzz. inanmadan olmaz... bak ben bu seferki denememden çok umutluyum. Nisan gibi ya da mart sonu gibi dördüncüyü deneyeceğim. ne kadar korkunç geliyor değilmi dördüncü.... sanki kırkıncı gibi.... ama burada 7-8-9 kere deneyenler var.... ve sonuçta mucizesine kavuşanlar........... birgün bende hamileyim arkadaşlar deyip, gelen tebrikleri kabul edicem. ilk defa yazımda gülen, coşan surat şekillerini kullanıcam...
neler yapıyorum kısaca bahsedeyim; bende endometriozis var, bu nedenle yumurtalarım kalitesiz oluyor ya da döllenmiyor.
Yemek alışkanlıklarımı değiştirdim, et (zaten çok az yerdim) ve çikolata yemiyorum. Bol bol yeşillik (salata yapıyorsan içinde yok yok olmalı), sebze ve meyve (ananası hayatıma soktum) tüketiyorum. Öğünlerimi geçiştirmiyorum, vücudumun ihtiyaçlarını almasını sağlıyorum. Yemeklerden sonra bir kaşık elma sirkesi içiyorum. Elma sirkesinin toksinlerden arındırdığını ve pek çok besinin değerini artırdığını öğrendim. Doktorumun önerisi üzerine DHEA kullanıyorum. Hergün Omega 3 alıyorum. Selenyum hapına başladım, folik asit ve Elevit almayı ihmal etmiyorum. C vitaminli besinleri bol bol alıyorum, Buğday şırası yapıp içiyorum, buğdayda çimlendirmeye başladım, hapıda varmış, yeni keşfettim. Tahin, pekmez kahvaltılarda artık hep var, Sabahları bal, tarçın, karanfil, çörekotu karışımından yiyorum.
özellikle antioksidan ağırlıklı besinlerden oluşan menüler hazırlıyorum. Üzüm çekirdeği ekstresinin hapını yutuyorum. (en güçlü antioksidan)
Hastalığımın nedenlerini niçinlerini araştırıyorum bu yönde yazılmış yazılardan faydalanıyorum. (sebep aynı ise onlarıda önerebilirim)
Hergün uzun yürüyüşler yapıyorum, beni kasan geren insanlardan uzak duruyorum, her çarşamba saat 15:00 seansına tiyatroya gidiyorum.
şuan hatırlayabildiklerim bu kadar...Soğan suyunu bende yapmıştım ama bende etkili olmadı, sende olabilir bünye meselesi. Ben şimdi soğanı ince ince kıyıp bol sumak ve zeytinyağı ile bol bol yiyorum. ağzı soğan kokan birine rastlarsan o benim.
En önemlisi düşüncelerimi bu yönde eğitmeye çalışıyorum. Bu sefer olacağına dair kendimi inandırmaya çalışıyorum. Bu nokta çok önemli bu nokta başlangıç noktası çünkü .. bu olmadan olmuyormuş bundan eminim artık. sevgiler

Badenur,, benimde 2. microm on gün önce düşükle sonuçladı,,ah vah dönemini geçip yenisi için araştırmaya başladım ne yapsam ne etsem şeklindeyim ,, paylaşırmısın neler yapıyosun :)

arkadaşım, düşükle sonuçlansa da bu hamile kalabildiğinin göstergesi, sen bir adım daha öndesin aslında. Neden düşükle sonuçlandığı araştırılmalı, şu an böyle bir araştırmaya girdinmi? burada "38 yaş üstü hanımlar" başlıklı bir topik var, orada gerçekten çok tecrübe yaşamış insanlar var, onlarla iletişime geçmeni tavsiye ederim, daha önce düşük yaşamadığım (hiç tutmadıki) için bu konuda hiç birşey diyemiyorum. bahsettiğim topikteki arkadaşlar sana daha çok öneride bulunabilir, sevgiler...

Back
X