- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Merhaba, 2003'ten beri hipotiroidi hastasıyım, yani tiroid bezim az çalışıyor. TSH beyinden tiroid bezine çalışması için salınan hormon, tiroid bezi çalışmadığında TSH yükselmeye başlıyor. Hamile kalmak isteyen arkadaşlar için endokrinoloji doktorumun bana söylediklerini iletiyorum: şart olmamakla birlikte TSH seviyeniz 1-2 arasında ve özellikle 1'e yakın olursa hamile kalmanız açısından çok daha iyi. Hamile arkadaşlarda ise TSH 1.trimesterde 0.1-2.5, 2.trimesterde 0.2-3.0 ve 3.trimesterde 0.3-3.0 hedefleniyor. İlaç olarak da levotiron ya da euthrox kullanılıyor. Hamile kalmak isteyen arkadaşlara Allah inşallah nasip eder, hamile arkadaşlar da sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar.
Ömür boyu kullanicam ilacimi çünkü troid hormonum yavaş çalışıyo doktor öyle dedi zaten ilacı kullandığım için hep degerlerim normal çıkıyor ilacı birakirsam yukselirHiç dusmedimi sizin tiroid ?
Ömür boyu kullanicam ilacimi çünkü troid hormonum yavaş çalışıyo doktor öyle dedi zaten ilacı kullandığım için hep degerlerim normal çıkıyor ilacı birakirsam yukselir
Zannetmiyorum ilacın öyle yan etkileri olmuyo yani bende olmadıSimdi kullaniyorum ilaclari aşırı duygusallik yapiyor acaba ilactanmi bilmiyorum
Benim tsh 6.30 falandı 2 senedir bebek istiyoduk olmuyordu dahiliyeye çıktım ilaç başladık çok zor hamile kalırsınız dedi 3 veya 4 ay için de tsh 2.80 oldu ve o ay hamile kaldım su an 14 haftalık olduk bundn önce 8 haftalık düşüğum oldu
Hayır demedi referans aralığını az geçmiş diye bisey demiyolar yeni bi Dr geldi sonra ona çıktım oda az bi yükselme var tsh de bi dahiliyeye gorun dedi ben gittim Dr bana ilaç başlamadı sonra evde netten araştırdım başka dahiliyeciye gittim bi kaç gün sonra oda bana hamile kalamazsin bu değerleri düşürmemiz lazım dedi ilaç başladı çok şükür bikac ay içerisinde degerlerim normale döndü hamile kaldım su an 15 haftalık oldum ilacimi kullanmaya devam ediyorum sorunsuz ilerliyoruz Dr Dr a fark var sen derdine dusuceksin2 sene hicbir doktor brsey demedimi ? Dusurmemiz lazim diye.???
Hayır demedi referans aralığını az geçmiş diye bisey demiyolar yeni bi Dr geldi sonra ona çıktım oda az bi yükselme var tsh de bi dahiliyeye gorun dedi ben gittim Dr bana ilaç başlamadı sonra evde netten araştırdım başka dahiliyeciye gittim bi kaç gün sonra oda bana hamile kalamazsin bu değerleri düşürmemiz lazım dedi ilaç başladı çok şükür bikac ay içerisinde degerlerim normale döndü hamile kaldım su an 15 haftalık oldum ilacimi kullanmaya devam ediyorum sorunsuz ilerliyoruz Dr Dr a fark var sen derdine dusuceksin
arkadaşlar nasıl gebe kalmanız mümkün değil ya ben tsh 14 iken hamile kaldım ve tiroidim olduğunu bilmiyordum rutin kan değerlerinde öğrendim
Kendinde arama butun sorunu esin gittim doktora benim eşimin ayaklarında mantar var baya kötü durumdaydı Dr gittik kanında da iltihap çıktı ona antibiyotik mantar ilaçları falan tedavi başladı ilk kutu ilaçları ve ben hamile kaldım belkide sperm kaybına kalitesini de bozuyodu hastalığı ondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorumEger benimde sorunum gercek anlamda buysa 2 sene doktugum gozyaslarimin hesabini kime soracagim hic bilmiyorum. Bu ay regl oldum zaten. Ama ilaclar biraz beni degistirdi sanki iyi gelmedi gibi geliyor bana
Kendinde arama butun sorunu esin gittim doktora benim eşimin ayaklarında mantar var baya kötü durumdaydı Dr gittik kanında da iltihap çıktı ona antibiyotik mantar ilaçları falan tedavi başladı ilk kutu ilaçları ve ben hamile kaldım belkide sperm kaybına kalitesini de bozuyodu hastalığı ondan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum
gebelik için tsh 1.5 civarında olmalı benim endokrin doktorum. Tsh yüksekliği engel olabiliyor gebeliğe. Benim de yüksekti düşünce hamile kaldım.Benim tsh hormonum 4 ün hiç inmedi. Annem tiroid hastası. Son zamanlarda prolaktin de yukselip duruyordu.
En son doktorum tsh degerlerimin yuksek oldugunu dahiliyeye gidip bunu 2.5 civarina indirmesi icin ilac vermesi gerektigini soyledi. Yaptirdigimda tsh 8 prolaktin 30 cikmisti.
Prolaktinin yukselmesinin sebebi tsh imiş...
Doktor ilac verdi 1 ay sonra gel dedi. Kizlar bu infertilite sebebi olabilir mi acaba ? 2 senedir hep yuksek cikan degerlerimi nasil olurda doktorlar gormez anlamiyorum hepside kadin dogum. Sasirdim gercekten. Tiroid sorununu hallettiktwn snra hamile kalan varmi ?
Kalinmamistir her heralde bende bilmiyordum yükselmiş 9 haftalık olunca kalp atımı durdu bi yerde okumuştum 8 veya 9 haftaya kadar tiroid hormonu anne ve bebeğe yetiyomus sonrası malum erken teşhis olmuş merak etmeMerhaba kızlar size bişey sorcam bende 7 haftanın içindeyim bende hamile kalınca farkettim tsh 7 lerde t3 t4 normal değerinde yarın ilaca başlıca geç kalinmamistir demi
Sağol canım yarın tekrar doktora gitcem inşallah bi aksilik yaşamam ilk bebeğim kalpi atışı olmadı kürtaj oldum buda ikinci hamileliğim kalp atışını aldık şükür ama bu seferde böle sıkıntı yaşandıKalinmamistir her heralde bende bilmiyordum yükselmiş 9 haftalık olunca kalp atımı durdu bi yerde okumuştum 8 veya 9 haftaya kadar tiroid hormonu anne ve bebeğe yetiyomus sonrası malum erken teşhis olmuş merak etme
Ben şu an 16 haftalık hamileyim ilaclarimi kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadık bu gebeligimde Allah kucağımiza almayı nasip etsinSağol canım yarın tekrar doktora gitcem inşallah bi aksilik yaşamam ilk bebeğim kalpi atışı olmadı kürtaj oldum buda ikinci hamileliğim kalp atışını aldık şükür ama bu seferde böle sıkıntı yaşandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?