Infertilite ve tiroid ilişkisi??? Tiroid tedavisi olduktan sonra hamile kalan varmı ?

gebelik için tsh 1.5 civarında olmalı benim endokrin doktorum. Tsh yüksekliği engel olabiliyor gebeliğe. Benim de yüksekti düşünce hamile kaldım.

Olabilir streste cok etkili zaten. Artik stres yapmiyorum. Ilacim bitmek uzere bikac gune kan tahlili yaptiricam bakalim dusmusmu ama hastaneye gitmicem. 2.5 altina dustugunde ne yapicam ilaca devmmi ya da ilaci birakicam mi hic bilmiyorum ya da dusmediyse devam mi edecem. Saglik ocaginda yaptiricam tahlili sizce kizlarne yapsam

test yaptığında mutlaka hastaneye gitmelisin canım test sonucuna doktor bakmalı biri düşer biri artar farklı bir tedavi gerekebilir. Doktor da değerlerine göre ( düşmüş olsa bile) ilacını hangi dozda kullandığını soracak ona göre farklı doz veya aynı doz da devam diyecek. Senin hastalığın hashimato ise kullandığın ilaç tedavi değildir bu hastalığın tedavisi yok. Aldığın ilaç sentetik tiroid hormonudur. Değerlerinin hep düzgün olması için ilaç kullanmalısın ömür boyu, senin hastalığın ne?

Benim yaklaşık 1 senedir tsh 4 -5 arasinda hep. En son 8 cıkınca kadın dogum ssnde tiroid var dahiliyeye git dedi. Gittim ve bu ilaci verdi yani bisey demedi. Daha oncede 5 in uzerine hiç çıkmadi. Hepmi var bu sorun bilmiyorum.

tiroid hastalığım neymiş söylemedi mi ilaç ne kullanıyorsun? Tiroide dahiliye de bakar ama asıl endokrinoloji bakar bence sen en yakın zamanda endokrinolojiye git bebek sahibi olmak istediğini ama testlerde tsh ının yüksek çıktığını söyle. Hastalığım tedavi edilebilirse edilir değilse de ilaç desteği alırsın.

Euthrox 50 mi neydi oyle ypimm sagol caniiimmmm

kızlar bende levetiron kullanıyorum 1 çeyrek şuan 1.84 lerde tsh ım ve 19 haftalık gebeyim değer nasıl sizce ya gebeliğin en başında 3 4 haftalıkken falan 14 lerdeydi değerim o zamanlar da bebeğe bir zarar vermiş olabilirmi

inşallah zarar vermemiştir. Hamilelikte her ay doktor kontrolünde olman gerekli bu ilaçları alanların her ay tahlil yapıp değerlerde düzensizlik varsa ilacın dozajını değiştirir doktor. Her ay kontrole gidiyor musun

aynı ilacı ben de kullanıyorum benim hastalığım hashimato. Sen de mutlaka doktora git canım ilacını dozunu da söyle eğer sen de hashimato isen ömür boyu kullanacaksın ilacı

Bende tuylenme ve kasik bel agrilari yapti bu ilac. Normalmi bilmiyorum. Omur boyu hayatta kullanmam. Belki bir seferlik 8 cikmistir. 4 degeri normal degilmi sonucta ? Senin degerlerin kac

İyi akşamlar. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Mesajınızı yazmanız uzun zaman olmuş ama ben de hashimato hastasıyım ve 8 aydır hamile kalamıyorum üstelik TSH ım en son 0.30 du. Jinekolojik muayene ve rahim filmimde de sorun yok ama işte bu hastalık yine kafamı karıştırdı. Siz belki de bebeğinize kavuşmuşsunuzdur inşallah. Bana biraz yol gösterir misiniz rica etsem

Aynenn canım o Tsh gebelik icin cok önemliymiş 2 civarı olmalıymis

Tüp bebek denemesjnde bile doktor bi yakınımiza bu Tsh değeri ile tup bebek de sıkıntı olabilir once ilaç kullan demişti

Hashimoto gebe kalmaya engel değil

Tsh dusuklugu gebe kalmaya engel mi acaba bilen arkadaş yazar inşallah

Selam :)
Ben de Hashimoto hastasıyım ve hamileyim. Bu hastalık kesinlikle hamilelige engel bir durum değil. Sadece doktor kontrolunde TSH'ın belirli seviyede tutulması gerekiyor. Benim hic o derece düşük olmadı TSH'ım. Hamilelige başladığımda 2 civarıydı. Su anda da 1.5-2 arası değişiyor. Bildigim kadariyla TSH yüksekliği sorun olabiliyor hamilelik oncesi (yükseklikten kastım da oldukca yüksek değerler örneğin 10 falan) ama onu da ilac tedavisiyle düşürüyorlar zaten. Insallah en kısa sürede hamile kalırsınız. Sormak istediginiz sorular varsa yanitlayabilirim elimden geldigince :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…