Infertilite ve tiroid ilişkisi??? Tiroid tedavisi olduktan sonra hamile kalan varmı ?

Çok teşekkür ederim. Bana da daha önce dahiliye doktoru demişti 1,5 2 en iyi değer hamilelik için. Bakalım bu hafta gidicem yine kısmetse. Endokrinoloji asla bulamıyorum. Türkiye Hastanesi nde çok iyi bir dahiliye doktoru varmış belki de ona giderim. Siz endokrine mi yoksa dahiliyeye mi gidiyorsunuz ? Bu arada hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin Allah. Sağlıkla büyütün inşallah bebişinizi. Bir de kilo durumunuz nasıl ve beslenme düzeniniz ?

Tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :) darısı tum isteyenlere insallah.
Ben hamilelik oncesinde 1 kez gittim endokrine o da ilk tanı kondugu zamandı. Sonra hamile kalana kadar hep dahiliyeye gittim, ilacımın dozunu onlar ayarladı. Ilk tanı kondugunda 3 civarı olan TSH'i ilacla 2'ye indirdiler. Hamilelik dusuncem olmasa ilaca da baslamayacakti doktor aslında. Neyse hamilelik durumunu ogrenince dahiliye doktoru beni endokrine yönlendirdi artık takibini orası yapsa daha iyi olur diyerek. O zamandan beri de her ay duzenli olarak endokrinde kontrol ediliyor degerlerim. Yani sizin de aslında cok kompleks bir durum yoksa sadece Hashimoto ise dahiliye yeterli olabilir şu aşamada ama endokrin bölümü bulabilirseniz oraya gitmenizde de fayda var, daha detaylı inceleyebilirler.
Kilo durumum hamilelik oncesi 60 kiloydum, ideal kilomdaydım yani. Simdi de 12 kilo civarında aldım. Beslenme duzenimde ekstra dikkat ettiğim bir durum yok, elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama hayatımdan tamamen çıkardığım bi besin yok açıkçası :)

Detaylı anlatımınız için çok sağolun . Evet bende şuan çok komplike bir durum yok sanıyorum. Eskiden vardı ki zaten o zaman doktorlar hamileliği önermiyordu. Hamilelik sürecinde dahiliye endokrine yönlendiriyorsa çok iyi gerçekten. Kilonuz normalmiş evet siz sanırım bu hastalıkta yenisiniz ,:) ya da şanslı grupta... Ben 20 kilo aldım

Evet dedigim gibi benim hamilelik düşüncem olduğu için ilaca başladılar, yoksa TSH'im normal sınırlardaydı hep. Doktorun tesadufen anti-tpo degerini olcmesiyle Hashimoto oldugum anlaşıldı. O yuzden hayatımı çok etkilemiyordu aslında, farkında bile değildim.
Sizin de şu anda normalse dahiliye yeterli olabilir. Gerekli görürlerse yönlendiriyorlar zaten.

Evet dedigim gibi benim hamilelik düşüncem olduğu için ilaca başladılar, yoksa TSH'im normal sınırlardaydı hep. Doktorun tesadufen anti-tpo degerini olcmesiyle Hashimoto oldugum anlaşıldı. O yuzden hayatımı çok etkilemiyordu aslında, farkında bile değildim.
Sizin de şu anda normalse dahiliye yeterli olabilir. Gerekli görürlerse yönlendiriyorlar zaten.

Doktor ne diyor onemli olan bu. Sanirim sizinki fazla hizli calisiyor. Anladigim kadariyla. Bunjn bi ilaci olmali

Kizlar merhaba bende cok uzun yillardir tiroid hastasiyim. Ilk teshis konuldugunda 18 yasindaydim once hipertiroidim vardı atom yuttum su anda hasimatom var. Genellikle 1/3 oraninda turk kadinlarinda varmis. Allah daha kotu hastalik vermesin ne yapalim. Ilacinizi duzgun ictiginiz surece yasam kalitenizden bir kayip olmuyor. Sadece geneyken ekstra onemli bebegin zeka gelisimi uzerinde etkisi varmis. Hepimize gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…