infertiliteyi yeneceğiz inşallahhh haydi kızlar buyrun topiğimeee

мєℓєğιм gєℓ αятıк αηηєммм
мєℓєğιм gєℓ αятıк αηηєммм

26 tane yasin_i şerifimiz var ..
cumaya kadar inşallah 41 e tamamlayabiliriz ..
okuyanlar yazarlarsa çookk sevinirim teşekkürler..

anne olamamak ;

bazılarının doğurup doğurup çocuklarını sokağa attıklarına şahit oldukça yüreğin daha bir sıkışmasına sebep olan durum ..
adaletin bu mu dünya bile diyememek , isyan etmeden kaderin birgün çark edeceği günün yakın olması için dua etmektir ..

Anne olamamak demek ;

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

SADECE DOĞURABİLMEK ANNE OLMAK DEĞİLDİR?

Son söz olarak, anne olamayan kadınlar, umutlarını son noktaya kadar korumalı ve fizyolojik olanaklar tükendiğinde, psikolojik nedenlerin de önemli olduğunu unutmamalıdır. Anne olmak sadece doğurabilmek değildir. Aynı zamanda çocuğunu fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı-donanımlı, birey olmayı bilen ancak toplumsal değerlere sahip, duyarlı, kendini korumayı bildiği kadar çevresindekileri, vatanını, değerlerini, sahip olduklarını korumayı bilen, emeğe, insana ve doğaya saygılı bireyler yetiştirirken çocuğunun bir adım gerisinde durabilmeyi bilmektir.

Anne olamamak; uykusuz geçen geceler için yakınamamak, bebeğim ağlıyor mu diye tavşan uykusunda uyuyamamak, yemeğini yediği veya gazını çıkarabildiği için evde bayram yapamamak demektir.

Anne olamamak; her ay adet gördüğünde “Yine mi?” diyerek hayal kırıklığı yaşamak ve “Belki üste görmüşümdür, test mi yaptırsam?” tarzı boş bir umuda sarılmaya çalışmak demektir.

Anne olamamak; doktora bu sorunu nedeniyle gittiğinde bekleme salonunda gördüğü hamile kadınları kıskandığı için kendini suçlu hissetmek, bir sürü test yaptırmaktan bıktığı halde umudunu yitirmeden onlarca iğneye/müdahaleye razı olmak demektir.

Anne olamamak; sokakta-parkta gördüğü her bebeğin-çocuğun arkasından uzun süre bakmak, çocuğuna bağıran her anneye dövecek gibi bakmak demektir.

Anne olamamak; kendini eksik-yetersiz, cezalandırılmış gibi hissetmek, hatta bazen “Neden ben?” diye isyan etmek demektir.

Anne olamamak; başkalarının bebeğini kucağına aldığında gizlice ağlayıp, bebeğin kokusunu içine çekebilmek demektir.

Anne olamamak; arkadaşlarının çocuğu olduğunda onları kıskanmak ve bundan utanmak demektir.

Anne olamamak; kendini yaşama tutunamamış gibi hissetmek demektir.

Anne olamamak; yalnız kalacağını, yaşamının belki de bir huzurevinde tek başına sonlanacağını düşünmek demektir.

Anne olamamak; bu konuya aklın fena halde takıldığı halde öyle değilmiş gibi davranmaya çalışmak demektir.

Anne olamamak; hıdrellezlerde, fallarda, dilek dilenecek her ortamda sesli ya da sessiz bebek dilemek demektir.

Anne olamamak; bebek sahibi olabilmek için her türlü tehlikeli girişimi göze alabilecek cesarete sahip olmak demektir.

Anne olamamak; aile kuramamak demektir.

Anne olamayan kadınların duygu ve düşünceleri daha da uzatılabilir…

Toplumdan gelen baskılar, aile içi çatışmalardan dolayı yaşanan yıpranmalar da anne olamayan kişilerin yaşadığı zorluklardan bazılarıdır.

anne olamamak ;

bazılarının doğurup doğurup çocuklarını sokağa attıklarına şahit oldukça yüreğin daha bir sıkışmasına sebep olan durum ..
adaletin bu mu dünya bile diyememek , isyan etmeden kaderin birgün çark edeceği günün yakın olması için dua etmektir ..

“Kim, faziletine inanarak ve karşılığını yalnızca ALLAH’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”

hoşgeldin Ya Şehri_Ramazan

canım bızlerın yasadıgı hıslerı duyguları kendımıze bıle ıtıraf edemedıgımız hıslerı cok hemde cok guzel anlatmıssın bu hısler anca bukadar guzel anlatılabılır tebrık ederım senı

kızlar ovülasyon testi alacağım nasıl kullanılacağını bilen var mı ?

selam canım benim nasılsın? ♡♥♡♥

bizi bizden başkası anlamıyor
sanırım sabah ateşini ölçüyorsun yanlış bilmiyorsum

idrar damlatılan testten aldıysan gebelik testi gibi idrarı damlatıyosun 3 damla çift çizgiyi görürsen yumurtan gelişmiş çatlamaya yakındır die biliyorum.adetin 28 gün sürüyosa.13.gün yap birde 16 gün dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…