ben manisada ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum ama bu sene yeni 1. sınıfa geçıyorum hazırlık okumuştum çünkü ve hazırlık okumanı öneririm bölüm için essay yazmayı öğreniyorsun çünkü bölümde sınavlarımız bol bol yazmakla ve yorum sorularıyla geçicek . İlk sene ingiliz romanına giriş mitoloji ,ingiliz edebiyatının tarihi,kompozisyon,kısa hikayeleri ve romanları analız etme dersi ( (textual analysis ),2. sene british novel , british poetry ,british drama, chaucer and renaissance ve translation gibi dersler goruyosun.3 senede artık akımlara geçılıyo romanticism ,modernism post-modernism gibi ve çağdaş edebıyata geçiliyo artık eski edebıyat ve tarihi degilde , sheakspeare var birde .. son senende ise literary criticism, gothic novel , science fiction&fantasy ve advanced writing gibi dersler goruyosun her okulda seçmelı ders farklımı onu bılmıyorum ama ırısh literature , ancient cities in anatolia, english teacging methods gibi seçmeli dersler seçebiliyosun kendı okulumda bunalr oldugu için bunları soyleyebılıyorum sdece :) zor bir bölüm gerçekten işimiz zor valla :)