İngiliz dili ve edebiyatı

larminem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
372
0
26
İstanbul
bu bölümü okuıyanlar var mı acaba forumda bu bölümü çok istiyorum ama yeterli bilgim yok bölüm hakkında

ben manisada ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum ama bu sene yeni 1. sınıfa geçıyorum hazırlık okumuştum çünkü ve hazırlık okumanı öneririm bölüm için essay yazmayı öğreniyorsun çünkü bölümde sınavlarımız bol bol yazmakla ve yorum sorularıyla geçicek . İlk sene ingiliz romanına giriş mitoloji ,ingiliz edebiyatının tarihi,kompozisyon,kısa hikayeleri ve romanları analız etme dersi ( (textual analysis ),2. sene british novel , british poetry ,british drama, chaucer and renaissance ve translation gibi dersler goruyosun.3 senede artık akımlara geçılıyo romanticism ,modernism post-modernism gibi ve çağdaş edebıyata geçiliyo artık eski edebıyat ve tarihi degilde , sheakspeare var birde .. son senende ise literary criticism, gothic novel , science fiction&fantasy ve advanced writing gibi dersler goruyosun her okulda seçmelı ders farklımı onu bılmıyorum ama ırısh literature , ancient cities in anatolia, english teacging methods gibi seçmeli dersler seçebiliyosun kendı okulumda bunalr oldugu için bunları soyleyebılıyorum sdece :) zor bir bölüm gerçekten işimiz zor valla :)

Canım ben mezun oldum bu zor bölümden bu sene... kendimi tebrk ediyorm :9: çünkü gerçekten zor ama süper şeyler öğreniyorsun... gerçekten dolu dolu bireyler yetiştiriyorlar. Ayrıca iş imkanı çok fazla kızlar... hiç pişman olmadım... belki vize ve final dönemlerinde birazcık ama o da geçti bitti işte.. şimdi teklifleri değerlendiriyorum:21:

hımm birde içeriğinden bahsedersek mitoloji dersini dikkatle öğrenin bir çok romanda göndermeler var.. incili neredeyse ezberler hale geliyorsunuz... english poem en güzl derslerdendir.. hele john donne.. son sınıflara doğru artık kuramlardan bıkar hale gelirsinz ama özllkle kuramlar size kitap yorumlamada çok şey katar.. bir bebeğin ayna ile yüzleşmesi gibi basit bir olayı bile farklı yorumlarsnz artık... insanlar ikiye ayrılıyorsa edebiyatçılar ve ötekileri olmalı.. hayata bakış açınız bariz farklıdır.. kadın hakları savunucusu olmanız muhtemeldir çünkü hemen hemen her derste bi victimization of women geçer...

ayrıca robot gibi not tutmaya başlarsınız:D:D hocalar konuşurken hem dinleyip hem de sayfa sayfa not alma özelliği kazanırsınız. İngiliz tarihini inceler kitaplar üzerinde dönemin etkilerini kuramcılarn ifadelerini arasınız. bazen bir haftaya 3 romanı yetiştiremeyip sparksnot adlı siteden(allah razı olsn o siteyi yapandan) kitap özeti ve analizlerini okursunuz da kurtarırsınız paçayı....

zordur... ama değer....

Son düzenleme:
Yan oda arkadaşım okumuştu. Ama onunki dil bilimdi sanırım. Edebiyat az bizde diyordu.

Valla zor bir bölümdü o sınavlardan 1 hafta önce çalışmaya başladığı için zorlanmıordu ama ben gibi önceki güncülerin yapacağı bölüm değil:) Ama eşşek gibi de çalışmıyordu. Sevgiliside vardı gezerdi tozardıda sadece ogün ders çalışması gerekiyorsa 2 saat çalışıp kalkardı.

İngilizce öğretmenlerinden daha çok sevmen gerek ingilizceyi diye düşünüyorum. Çok değişik dersler vardı. Ama syntex diye bi dersi vardı cümle kaç değişik şekilde yorumlanır deyp ağaç çizdiriyorlardı. Amma öğrenmişim be gele gide odasına :)

SEviyorsan yaparsın bence o lanet ede ede okumamıştı. syntex hariç :)

çok istediğim bir bölüm arkadaşımda bu sene mezun oldu ben ünive biraz geç başlicam kızn kitaplarını gözden geçirdim hayran kaldım ya rönesans dönemi hayranıyım o dönemin inanılmaz bir etkisi var üzerimde konuları çok ilgimi çekiyo shakespeare falan öldüm bölüme seve seve ders çalışacağımı umuyorum

Arkadaşlarımdan birisi İstanbul Üniversitesinde şu an.
Bölüm gerçekten çok ağır ama eğlenceli bir bölümmüş.
Kendine çok şey katabilirsin bu bölümden :)

Back
X