- 3 Şubat 2018
- 6.640
- 25.396
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Evet eskiden yökdil i kurumlar kabul ediyordu ama artık kolay olduğu için çoğu kurum denklikten çıkarmaya başladıBen üniversitede hazırlık (muafiyet) sınavını geçmek için kursa gitmiştim ama sınıfımızın yarısı yds’ye hazırlanıyordu ortaktı yani ondan çıkarım yaptım. Daha sonra da Yökdil’e girdim ama kursa gitmedim sadece kelime odaklı çalışmıştım, belki biliyorsunuzdur yökdil yds’ye göre çok daha kolay. O yüzden tam bir tavsiye veremeyeceğim, bi taktiğim yok o konuda.
Teşekkür ederim bakıyorum şimdiEls yayıncılık dergi ve kitaplarını öneririm
Akın dilin kelime ve gramer kitaplarını kullandım, offline video kurslarını da tavsiye eder misiniz? Anladım makale okumalarına da ağırlık vereyim. Teşekkür ederim.Akıl dil e bakın. Yds 83 yökdil 87 benim. Akın dilin kitapları iyidir. Kelime ve anlam olarak çalışmayın. Cümle olarak çalışın. Özellikle boşluk doldurmalarda boşluktan sonra gelen on of at gibi kelimeler büyük ipucu veriyor. Mesela bir kelime kendinden sonra in veya out alıyorsa (örneğin) anlamını hatırlamasanız bile aa bu kelime buna yapışıktı dersiniz. Şansınız artar
Teşekkür ederim bunda da geçemezsem offline kursunu alayım akın dil in, denemelerini çözmüştüm güzeldi hatta çıkmışlardan daha zorlayıcı bir tarzı varKız kardeşim 89 almıştı. Sınava bende kalırken hazırlandı. Akın dilin kitapları ve online eğitim değilde nasıl desem mesela video atıyorlardı daha uygun paketti onu almıştı. YouTube da yine cüzi bı parayla soru çözüm videosu olan bı hocaya abone olmuştu. Ama bı arkadaşım için sorduğumda tamamen akın dil çalışsın demişti
Evet en çok kaybettiğim nokta paragraflı soruları anlıyorum, şıkları anlıyorum, ama hangi şıkkın daha uygun olduğunu kestiremiyorum. Çelişkiye düşünce de gidip yanlış olanı işaretliyorum o epey puan düşürüyor. Bir de cümlede anlam bozanı bulmaya çalışırken hepsi o paragrafta anlatılabilirmiş gibi geliyor halbuki Türkçe paragrafım çok iyidir ama İngilizcede niye bunu yaşıyorum anlayamadım. Tavsiyeleriniz için teşekkürlerBen de girdim bu sinava, 91.25 aldim ama ben ingilizce ogretmeniyim. Sorulari incelediniz mi? En cok hangi tarz sorularda yanlisiniz var? Paragraf sorulari, paragraf tamamlama vs biraz kafa karistirici olabiliyor. Ona yönelik sorular cozseniz daha faydali olur. Eger kelime ve gramer eksiginiz olmadigini dusunuyorsaniz bol bol soru cozun.
Teşekkür ederim uygulayacağım. Puanınız harika bu arada tebrik ederimBurada yazilanlara ek olarak bolbol degisik konularda alt yazili belgesel izlemeyi de tavsiye ederim tarih, psikoloji, teknik mekanik, doga, hukuk vs vs bu sekilde paragraf sorularindaki olaylari ardarda okumak rahat oluyor (yds:91 toefl:103 ing mutercim tercumanlik)
Teşekkür ederimyoutubden The Master of English Exams'a abone olabilirsin. ben incelemiştim hoşuma gitti. bakabilirsin
Ingilizce paragraflarda en buyuk hata okuyucunun cevap verirken kendi yorumunu da katmasi. Soru kokunun sizden ne istedigine dikkat edin. Mesela;Evet en çok kaybettiğim nokta paragraflı soruları anlıyorum, şıkları anlıyorum, ama hangi şıkkın daha uygun olduğunu kestiremiyorum. Çelişkiye düşünce de gidip yanlış olanı işaretliyorum o epey puan düşürüyor. Bir de cümlede anlam bozanı bulmaya çalışırken hepsi o paragrafta anlatılabilirmiş gibi geliyor halbuki Türkçe paragrafım çok iyidir ama İngilizcede niye bunu yaşıyorum anlayamadım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler
Kullanmadım videoyu. Bilgim yokAkın dilin kelime ve gramer kitaplarını kullandım, offline video kurslarını da tavsiye eder misiniz? Anladım makale okumalarına da ağırlık vereyim. Teşekkür ederim.
Ben yds için özel ders veriyorum. Özelden yazarsanız kaynak önerisinde bulunabilirim.Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim o yüzden lütfen ban yemeyeyim sayın adminler.
Hanımlar Allah aşkına Yds’den iyi puan alanlar tavsiye yazsınlar bana.
Geçen girdiğim Yds’den 60 almıştım, sonra bir daha girdim bugün sonucu geldi 64 almışım, cumartesi bilgisayarlı olana gireceğim ve 70 almam lazım artık.
Bundan da geçemezsem yine 300 küsür sınav parası vereceğim, kpss için o puanı almam şart maalesef yoksa çoğu ilanı kaçıracağım.
Bir yerlerde taktik hatası yaptığımı düşünüyorum, ufak tüyolar verirseniz çok çok mutlu olacağım. Kelime olsun gramer olsun iyiyim kendi çapımda ama bir şeyler olmuyor.
Mesela ielts academic ten 6 aldım eskiden yds ile denkliği vardı ve 70 e tekabül ediyordu. Şimdi denklik kaldırıldığı için kullanamıyorum bu puanımı ona da ayrı üzgünüm.
Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
Hangi paketi aldınız yazmanız mümkün mü ben de arayıştayım
Merhaba özelden paylaştım.İnternet sitesinden inceleyebilirsiniz.Benim paketim kasımda bitiyor uzatma yapacağım . Pakette metin analizi ve soru analizi olmak üzere iki kısım var yani birinde hoca paragrafları irdeleyerek çözüyor diğer soru analizinde ise örnek yds soruları üzerinden çözümleme yapıyor. ayrıca içinde etkinlikler tanımlı paragraflar var paragraflara ait sorular var. Hoca Rıdvan Gürbüz daha önce kitaplarını kullanmıştım (yds stratejileri )Nerden aldınız acaba
Benimle de paylaşır mısknzıMerhaba özelden paylaştım.İnternet sitesinden inceleyebilirsiniz.Benim paketim kasımda bitiyor uzatma yapacağım . Pakette metin analizi ve soru analizi olmak üzere iki kısım var yani birinde hoca paragrafları irdeleyerek çözüyor diğer soru analizinde ise örnek yds soruları üzerinden çözümleme yapıyor. ayrıca içinde etkinlikler tanımlı paragraflar var paragraflara ait sorular var. Hoca Rıdvan Gürbüz daha önce kitaplarını kullanmıştım (yds stratejileri )
Evet evet kamu kurumları hep 70 yds istiyor çok rahatladım. Teşekkür ederimHayırlı uğurlu olsun
71 işinize yarıyor değil mi?
tebrik ederim 2 yıl sonra ben de yds ye girme kararı aldım istedigim kurumun şartı 70 puan, makale-haber okudugunuz yabancı siteleri paylasabilir misiniz? umarım gorursunuz başarılarınızı daima devamını dilerim :) kendim hazırlanacagım kaynak konusunda sıkıntım yokEvet evet kamu kurumları hep 70 yds istiyor çok rahatladım. Teşekkür ederim
Merhaba özelden yazayım sizetebrik ederim 2 yıl sonra ben de yds ye girme kararı aldım istedigim kurumun şartı 70 puan, makale-haber okudugunuz yabancı siteleri paylasabilir misiniz? umarım gorursunuz başarılarınızı daima devamını dilerim :) kendim hazırlanacagım kaynak konusunda sıkıntım yok
Ablanız için çok üzüldüm çok geçmiş olsun, Allah bol şifalar versinAbim 94 aldı maşallah dediki diğerlerinide silip yanlış olanı işaretlemiş çalışmadı ama ingilizce makale okur hastalık araştırması yapiyordu ablam kanserdi oyun oynarsatranc hobisi yabancılarla oynar yani zaten cok iyi elinde ingilizcesi var bir kitap aldı eline ondada hep TV izliyordu çalışmak yerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?