• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ingilizce tıp hakkında fikri olanlar !!!

benim bölüm dilim ingilizceydi.çok faydası oluyor ama tıpta ne kadar etkili olduğunu bilemiycem.tıptaki arkadaşlar deli gibi ders çalışıyor ingilizce olursa bi de düşünemiyorum...önemli olan anlamak.ben anadilde eğitimden yanayım.
zaten tus için fazla bi ing puanı istemiyolar

Benim abim ing tip mezunu hicbir sorunu olmadi hatta ing tip daha ii dedi ilaclar ve k9nuya hakimlik acisindan bide ii bi unv olsun abim ege mezunu bir arkadasim ataturk unv mezunu abim herkese 1 tane kadavra dusuo doya doya inceliosun dwmisti aekadasim biz kadavrayi zor gorduk demisti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim girdigim zaman

Cogu ingilizce tıp Fakültesinin hazırlığı icin anadolu lisesinde az çok ingilizce görmüş birinin gecebilecegi bir sinav yapılıyordu. Dedigine gore kardesin de bu sinavi gecer diye düşünüyorum. Eger iyi denecek duzeyde ingilizcesi varsa gerisi icin çok da gerekli olmadigini düşünüyorum ingilizce tıbbın. Çünkü ingilizcesi fena olmayan zaten fakulte esnasında dilini unutmaz, tibbi literatur unutturmaz insana dilini.

Ben istanbulda ingilizce tıp yazdim, o gelmedi ikinci tercihim geldi. Suan iyiki de oyle olmus diyorum, bana hicbir katkisi olmayacakti, liseden gelen ingilizce bilgimle tüm makaleleri okuyabiliyorum, tus icin gerekli olan ingilizce sinavlarini da gayet yüksek puanla gectim. Okulumdan da cok memnunum herkesce bilinen bir ekoldur tip deyince.

Bence şu unutulmamali, Türkiye tıp fakültelerinden mezun olacak herkes yurtdışı hayali yoksa hep memleket insaniyla muhatap olacaklar. Teyzemizin biri "böğrüm ağrıyor evladim"dediginde anlamasi lazim. Ki biz türkçe okuyanlar dahi bir üst nesilin dilini bazen anlamazken ingilizce okuyanlarin daha cok zorlanacagini düşünüyorum. Ben oyumu türkçe tıptan yana kullanıyorum. Ama çok çok idealistse ben işin ingilizcesini öğrenip ustune daha cok caba sarfedip gerekli yerlerde türkçe karşılıklarını ogrenirim derse dusunulebilir.
Bi de unutmadan, bazi fakulteler ingilizce tip diye gorunmesine ragmen hocalarin tercihi yahut yeterli dil bilmemesi sebebiyle dersler türkçe yapilabiliyor. Suanki durum nedir bilmiyorum ama mutlaka bunu da sorustursun.

ingilizce tıp 5. sınıf öğrencisiyim. esasen pek bir farkı olmuyor çünkü 4.sınıftan sonra pek ingilizce eğitim alamıyoruz çünkü hasta başı eğitim ön planda oluyor.ilk 3 sınıfta da özellikle 3.sınıfta klinik dersleri başlayınca klinik hocaları pek ingilizce ders anlatmıyorlar.yardımcı olabilmişimdir inşallah :)

Benim abim ing tip mezunu hicbir sorunu olmadi hatta ing tip daha ii dedi ilaclar ve k9nuya hakimlik acisindan bide ii bi unv olsun abim ege mezunu bir arkadasim ataturk unv mezunu abim herkese 1 tane kadavra dusuo doya doya inceliosun dwmisti aekadasim biz kadavrayi zor gorduk demisti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkese çok teşekkür ederim yorumlarınız için, kendiside okudu bunları
zaten tercihleri arasında sadece bir tane ingilizce olacak o da gazi üniv. ing. diğer yazacakları türkçe onlar da tutuyor zaten
ama ankarada güzel bir üniversite de okumak için ingilizceyi de göğüsleyecek artık.
hayırlısı olsun bu süreçte ki tüm öğrencilerimize.

Bende ingilizce okumasını tavsiye ederim kendi gelişimi ve geleceği açısından

Back
X