ingilterede tup bebek yaptiranlar..deneyimlerimiz!!!!!

tehist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
113
2
48
Merhaba Arkadaslar,

Ben burada ilk tup bebek denememi tamamlayip maalesef negatif sonuc aldim..
Ikinci deneme icin hala hastaneden cevap bekliyorum.
Sorusu olan arkadaslara (bana mail yazan hasretim adli arkadasa) yardimci olmak ve bilgi vermek isterim..

Herkese ciktigimiz bu yolda kolayliklar ve saglikli bebekler diliyorum.

Sevgiler

Selam

Ben de londradayim ama tedavi icin istanbula gidecegim. Sen NHS de mi yoksa private mi yaptirdin? Arastirdim £9000 istiyorlar burda bir de turk doktora daha cok guveniyorum. GP 'ye bile nadiren giderim burda.

Hakkimizda hayirlisi xx

Selam

Ben de londradayim ama tedavi icin istanbula gidecegim. Sen NHS de mi yoksa private mi yaptirdin? Arastirdim £9000 istiyorlar burda bir de turk doktora daha cok guveniyorum. GP 'ye bile nadiren giderim burda.

Hakkimizda hayirlisi xx

Merhaba Ladymarmalade,

Ben Nhs de yaptirdim..Bildigin gibi ozelden yaptirmak oldukca pahali..yabanci sitelere baktigimda da bir cok ingilizin Ispanya , Portekiz yada Cek Cumhuriyeti gibi uygun ulkelerde yaptirdiklarini gordum..Ne diyecegimi bilmiyorum tedavi hakkinda..Ilgiden gayet memnun olmama ragmen tedavi sirasnda bazi sorunlarla karsilastigimi soyleye bilirim..Mesela yumurta toplama islemi gibi basit bir operasyonda benim fazlaca kanamam oldu.Dikis atilmak zorunda kalindi.Transfer islemimde (benim acimdan tabii) cok kotu hissettim..Belki ilk sefer oldugundandir.Ayrica iyi yonleride var tabii..Bir arkadas daha var burada tup bebek yaptiracak..Bana asamalarini sormustu.Benim mail gonderme hakkim olmadigi icin cevap veremedim..Ona da ulasmaya calisiyorum boylelikle..Ben her ne kadar sonuc negatif olsada hastanenin genel olarak ilgisinden memnunum.Bu tur seylere takilmamak olumlu olmak gerekli.Sansimizi denemekte fayda var.Sonucu pozitif olan bir cok kiside mevcut..Gp konusunda da gercekten cok haklisin..Bende zar zor giderim..Zaten doktorlar muayene bile etmiyorlar..hemen bakip soru sorup gonderiyorlar.Ama hastaneler cok farkli.Cok temiz ve calisanlar hep alakadarlar..

Neyse hastaneden gelecek olan mektubu bekliyorum..Ne kadar sure sonra randevu verirler Allah bilir..Halbuki ne kadar umitliydim ilk tup bebekten..Herseyi yaptim ama olmadi maalesef..
Bir defa daha burada deneyecegim sonrasi Istanbul..Belkide senin kararin en dogrusudur..Negatif sonuc almak cok zormus..Beklentiye girip, olacagina inanarak ve sonrasinda butun umitlerini kaybetmek..(tokat gibi)
Bunda da vardir bir hayir diyorum sadece..Sizdeki sorun nedir?

Isallah hepimiz girdigimiz bu yolda basarili oluruz

Sevgiler

Benim esimde sperm yok denecek kadar az bir de bosalma sorunu var, tansiyon hastasi, kullandigi ilaclar yaparmis maalesef. TESE ile sperm alinacak.

Uzun sure istemedik simdi de bu sorunla karsilastik((

Calistigim icin beni en cok strese sokan Istanbulda tedavimin ne kadar surecegi. Uc hafta izin ( special leave) zor aldim!!! Ama transferden sonra da hemen isbasi yapmak istemiyorum bakalim ne olacak.

Sen calisiyormusun? Turkcen cok guzel sen de benim gibi sonradan gelenlerdensin sanirim:)))

Take care x

z bir de bosalma sorunu var, tansiyon hastasi, kullandigi ilaclar yaparmis maalesef. TESE ile sperm alinacak.

Uzun sure istemedik simdi de bu sorunla karsilastik((

Calistigim icin beni en cok strese sokan Istanbulda tedavimin ne kadar surecegi. Uc hafta izin ( special leave) zor aldim!!! Ama transferden sonra da hemen isbasi yapmak istemiyorum bakalim ne olacak.

Sen calisiyormusun? Turkcen cok guzel sen de benim gibi sonradan gelenlerdensin sanirim:)))

Take care x[/QUOTE]

Tekrar merhabalar,

Sizin problem ile bizim problem benziyor. Benim esiminde sperm sayisi dusuk.(herhangi bir ilac kullanmiyor) Ancak embriyo olusturacak kadar temin edildi.
Benden 12 tane saglikli yumurta toplanmasina ragmen, embriyolarimiz ikinci kalite oldu. Bizim tedavimiz mikroenjeksiyondu.(Tahminimce sizinki de oyle olur) Uzun protokol uygulandi.Yaklasik 1.5 ay kadar hastaneye gittim. 5. gun transferiydi.Ikinci kalite oldugu icin iki tane transfer edilmisti.Ikinci kalite oldugu icinde embriyolarim dondurulmadi.(cok yazik oldu benim 12 tane yavruma)Sil bastan baslayacagiz tedaviye.Neyse bunda da vardir bir hayir..Simdi yaptigimiz keciboynuzu pekmezi yemek.Sperm kalitesini arttiyormus.(tavsiye ederim tedavi oncesi.Yarari var zarari yok.Deneyebilirsiniz).Ikinci tedavimde cok kaliteli embriyolarim olacagina ve basaracagima inaniyorum.

Is konusuna gelince su anda calismiyorum.(Referanssiz is bulmak hayli zor cok yere basvurdum ama cevaplar hep olumsuzdu. )Zaten bu tedavi, baslangicta yapilan testlerle ve tedavi suresince cok vaktimi aldi.Simdilik boyleyiz.
Bende evlendikten sonra Ingilteye yerlestim.Burada dogmadim.Zaten alisabildigimi de soyleyemeyecegim.
Esimde bende burada uzun sure kalmayi planlamiyoruz.Amacimiz 6 veya 7 yil sonra Turkiyeye donmek..

Isallah tedaviden basarili sonuc elde edebilirsin. Mayis ayi ilk gorusmen mi yoksa tedaviye basliyor musun?

Tekrar merhabalar,

Sizin problem ile bizim problem benziyor. Benim esiminde sperm sayisi dusuk.(herhangi bir ilac kullanmiyor) Ancak embriyo olusturacak kadar temin edildi.
Benden 12 tane saglikli yumurta toplanmasina ragmen, embriyolarimiz ikinci kalite oldu. Bizim tedavimiz mikroenjeksiyondu.(Tahminimce sizinki de oyle olur) Uzun protokol uygulandi.Yaklasik 1.5 ay kadar hastaneye gittim. 5. gun transferiydi.Ikinci kalite oldugu icin iki tane transfer edilmisti.Ikinci kalite oldugu icinde embriyolarim dondurulmadi.(cok yazik oldu benim 12 tane yavruma)Sil bastan baslayacagiz tedaviye.Neyse bunda da vardir bir hayir..Simdi yaptigimiz keciboynuzu pekmezi yemek.Sperm kalitesini arttiyormus.(tavsiye ederim tedavi oncesi.Yarari var zarari yok.Deneyebilirsiniz).Ikinci tedavimde cok kaliteli embriyolarim olacagina ve basaracagima inaniyorum.

Is konusuna gelince su anda calismiyorum.(Referanssiz is bulmak hayli zor cok yere basvurdum ama cevaplar hep olumsuzdu. )Zaten bu tedavi, baslangicta yapilan testlerle ve tedavi suresince cok vaktimi aldi.Simdilik boyleyiz.
Bende evlendikten sonra Ingilteye yerlestim.Burada dogmadim.Zaten alisabildigimi de soyleyemeyecegim.
Esimde bende burada uzun sure kalmayi planlamiyoruz.Amacimiz 6 veya 7 yil sonra Turkiyeye donmek..

Isallah tedaviden basarili sonuc elde edebilirsin. Mayis ayi ilk gorusmen mi yoksa tedaviye basliyor musun?[/QUOTE]

Mayis ayinda ilk gorusmem var. Tedaviye Eylul/Ekim gibi baslamak istiyorum.

Ben 12 yildir burdayim, bankada calisiyorum. Biz de 5-6 sene icinde donecegiz insallah. Eger bebek olursa belki 1-2 sene daha kaliriz Ingilizcesi oturana kadar bekleriz yoksa belki daha erken bile donebiliriz. Ben cok seviyorum Londra'yi ama annemleri cok ozluyorum((((

Hangi hastanede oldun tedavini??

Merhaba,

Ben aslinda iyi bilinen bir hastanede Hammersmith Hastanesinde oldum. Bakalim 2. denememiz nasil olacak.Haftaya bilgilendirme ve randevu mektubumun gelmesi gerekiyor.Eger gelmezse bizim dosyayla ilgilenen hemsireye mail gonderecegim. Bana kendisi oyle demisti.
Gercekten ilgililer.Ne zaman herhangi sorunum olsa maille ulasiyordum.Her zamanda mailime cevap verdiler.Burada yalniz olmak, her turlu isi kendi basina yurutmek, ozellikle bir yabanci icin oldukca zor.( Ya da ben oyle hissediyorum)Bir taraftan da hosuma gidiyor.Ingilizcemi ilerletiyorum.
Bazen annemin yanimda olmasini istiyorum.Ozellikle tedavi asamasinda ona cok ihtiyacim vardi ancak gelmesini istemedim.Onuda uzdum birazcik.Onu dusundugum icindi aslinda.Ancak cok zor onlarin buraya gelmeleri.Bu tedavi planindan dolayi bu yaz Turkiyeye gidemeyecegim.Isallah yilbasi oncesi uzun bir sure kalmayi planliyorum.
Benimde Ingiltereyi sevdigim yonleri var ancak ulkemiz gibi olmuyor.Arkadaslarimi davet ediyorum buraya ..Belki bu yaz bir kac ziyaretcim olur.
Ozel bankada mi ya da devlet bankasinda mi calisiyorsun.Her iki bankada da bulunmustum..
Guzel bir isiniz var..

Gorusmeniz olduktan sonrada bilgi verirseniz memnun olurum..Bizim icinde bir fikir olur.Bende gelecek olan mektuptan ve gelismelerden bahsederim size.

Kendinize iyi bakin

Sevgiler

Ozel mesaj atamiyorum sanirim 100 normal mesaj atmadan olmuyor. Ozel bankadayim, "Helpful Banking" reklamlari cikan :))) 12 senedir ayni bankadayim.

Biz burada NHS 'de tup bebek hic dusunmedik nasil oluyor onu bile bilmiyorum. Ozel mesaj hakkim olunca sana mailimi yazarim ordan daha rahat haberlesebiliriz.

Hammersmith iyi bir hastane evet. Ben doguda oturdugum icin bana en yakin olan Newham maalesef ((

Take care x

Merhaba,

Bende mesaj atamiyorum maalesef..Onemli degil.Burasida bizim alanimiz nasil olsa : )

NHS de dogal olarak zaman aliyor.Ozelliklede Tup bebek tedavisine baslamak icin 5 ya da 6 ay kadar zaman harciyorsun..Problemini tespit icin bir suru test yapiyorlar.Once GP de basliyor testler.GP yonlendiriyor hastaneye.Sonra hastanede jinekoloji bolumune yine bir suru test yapiliyor.Oradan da Ivf bolumune yonlendiriyorlar.Zaten tedaviyede ayni hastanede baslamistim. IVF de ayni hastanenin. Basari oranlari yuksek..Tedaviye baslamadan once cok arastirmistim.Benimde hic bir bilgim yoktu bu konular hakkinda..Simdi daha tecrubeliyim tabii.
Merakla gelecek mektubumu bekliyorum..Bir an once randevu verseler cok sevinecegim

Hersey gonlunce olsun..

Gelismeleri bana da yazarsan sevinirim

Ben de bugun baktim netten Free NHS IVF treatment, benim GP gicigin teki kesin sorun cikarir(( Belki yastan yirtariz fazla beklemeyiz. Yeni cikan yasa ile yas siniri 42 olmus. Istanbuldaki denemem basaril olmazsa esimle konustuk bugun GP'ye gidip referral isteyecegiz. Senin esin TESE oldu mu?

Gunler yaklastikca acaip bir heyacan basti!!! 13 Mayis ta saat 1 pm randevum. Wish me luck:)))

Sen TR de bankada calistiysan tecrubelisin burda is bulursun. Subede mi calistin?? Ben buraya geldikten 3 ay sonra subede basladim 4 sene sonra Private Banking gectim. 8 sene oldu!! West End bolgesinde uc subeye bakiyorum ofiste MAyfair'de.

Esin Turk mu? Aslinda burda subede ise girmek cok kolay. Belki yardimci olabilirim sana. Ingilizcen iyi mi??

Kendine iyi bak x

P.S TUrkiyede IStanbul mu memleket?

Gunaydin,

Ben size ne diyebilirim ki..Ne kadar dusunceli bir insansiniz siz!!!Beni daha tanimiyorsunuz bile ama yardimci olmaya calisiyorsunuz.
Cok tesekkur ederim.Ikimci tedavimide bitireyim is konusunda size danisirim ..

Tum dualarim sizinle..Hayirlisiyla basarili olacaksiniz..Olumlu dusunecegiz degil mi? Heyecaniniz beni de etkiledi..Beraber basarili olacagiz isallah.
Benim esime TESE yapilmadi.Gerek duyulmadi.Cunku az da olsa sperm uretebiliyor.Yumurtalarim dollenebilmisti.Ancak sperm kalitesi
ayrica embriyo kalitesini de etkiliyor.Bizdeki sorun bu oldu..Butun embriyolarim 5. gune kadar yasadilar ancak ikinci kalite idi.Bu nedenle esime surekli keci boynuzu pekmezi yediriyorum ki kalitesini arttirsin.Her turlu etken embriyo kalitesi icin cok onemli..
Tedaviye basladiginda mesela, erkegin ve kadinin stresten uzak olmasi gerekiyor. Bu nedenle Tup bebek merkezinde konusabilecegimiz bir psikiyatrist bulunuyor.Tedavi zamani elimizde olmasak ta endise ve heyacan basiyor.Bizim doktorun ilk sordugu esimin isinin stresli olup olmadigi..Spermleri etkiliyormus..Cagin hastaligi stres : ))

Ayrica Nhs de baslaman cok cok iyi olmus..Iki tarafli sansini dene.Zaman kaybetme kesinlikle.Yas konusunda evet hassaslar..Eminim randevu aliminda sorun yasamazsin..

Benim ailemde uzun zamandan beri Istanbulda yasiyor..Aslen istanbullu degiliz..Esim yabanci. Ama Turkiyeyi cok seviyor.Sansliyim yani..Evlenirken ailemle cok sorunlarim oldu.Evlenmeme izin vermediler..Annem cok agladi.Sonra konusarak, anlatarak, sabirli olarak astik bu zor zamanlari..Onlarda alistilar artik.Her yil gidiyoruz esimle.

Bazen de verdigim kararlar hakkinda dusunmeden edemiyorum..Ozellikle de gecirdigim bu zor zaman sonrasi..Ama hemen dusuncelerimi degistiriyorum.Mutluyum!!!.Kararlarimda pismanlik duymuyorum ve duymayacagim

Is yerinde,hayatinda , tedavinde basarilarinin devamini diliyorum!!!

Sevgiler

Sevgili arkadasim,

Gurbet ellerde yalniziz tabi ki de yardim edebilirsem edecegim:)))

Benm esimde Ingliz . O da Turkiye ve Istanbul'u cok seviyor hatta bazen benden bile cok !! Ikimiz de sansliyiz. Ailenin tavrina uzuldum. Allah'tan bizimkiler sorun cikarmadi. Babam "saclari uzun mu ?? Kupesi var mi?" diye sordu sadece:))) Bazen esimi benden cok sevdiklerini dusunuyorum o derece iyi aralari!! Sen sakin uzulme , kafana takma siz mutluysaniz yeter.

Esin alkol kullaniyor mu? Malum burda su niyetine bira iciliyor:)) benm de tek korkum spermin kalitesiz cikip dollenmenin gerceklesmemesi(( Hakkimizda hayirlisi...

Benim annemin gurbette iki kizi var. Allahtan her sene ikimizde iki kez gidebiliyoruz. Zaten her tatilde TR'ye gitmekten Avrupa'da yasamamiza ragmen baska ulkelere gitmeye vakit olmuyor!! Annene soyle aglamasin . Senin mutlulugunun onu mutlu etmesi lazim. Istanbulda olup da hic gorusemeyebilirdiniz. Var boyle ornekler...

Stressiz gunum yok maalesef!! Hele su siralar!!! Esmin isi daha sakin, mak muh , memnun isinden. Bankaclik sende bilirsin cok zahmetli . Bugun de yogun stresli bir gun gecirdim. Eve geldim biraz once actim muzigi hem sarki soyluyorum hem sana yaziyorum:)))

Cok cok opuyorum. Hastaneden mektup gelince haber vermeyi unutma...

Take care x

Iyi aksamlar,

Bugun GP ye gidebildinizmi? Asabildinizmi GP krizini : )) Bebekler icin katlanacagiz degil mi? Benim Gp de doktorlarla bir sorunum yok ta resepsiyonda bir bayan var. Cok degisik bir kisilik kendisi..Cok sukur sagligimiz yerinde de pek gitmiyoruz..Bu bizim mevzu dolayisiyla cok gitmistim..Bu arada benim esim yabanci ancak ingiliz degil : )) Yani ingiliz vatandasida aslen baska ulkeden. Neyse detaya girmeyecegim..Gun olurda, kismet olurda gorusursek anlatacak seylerimiz olsun. Annem iyi artik..Alisti evliligime..Ben de tek kiziyim annemin..Ondan cok hassas..Arada laf atiyor o kadar da olacak artik..Bizimde cocuklarimiz olunca verebilecekmiyiz bakalim yaban ellere..

Nasil bekliyorum mektubumu bir bilsen ama gelmiyor iste..Bu haftayi devirelim hemen yazacagim hemsireye..

Bizde Fransaya gitmeyi istiyoruz da ancak benim vize almam lazim galiba..Bilgin var mi bu konuda?

Ozel mesaj atabildigim zaman sana mail adresmi, telimi veririm daha detayli gorusebiliriz. Burda hersey yazilmiyor maalesef(

GP'ye Istanbul donusu gidecegiz. Haber veririm sana.

Ingiliz pasaportun yoksa Schengen vizesi alman lazim. Fransiz konsoloslugunu ara , posta yoluyla da basvurabilirsin. Ingiliz pasportunu sanirim 3 senedir burdaysan esin de British ise cok kolay alirsin. Tavsiye edderim mutlaka al yoksa hep vize almak zornda kalirsin.

Iyi geceler canim x

Gunaydinlar,

Gununun aydin olmasi dilegiyle!!!!

Tesekkur ederim bilgi verdigin icin. Aslinda tedavi sonucu cok kotu oldugumda esim cok israr etti gidelim degisiklik olur diye ancak arastirinca benim vizeye ihtiyacim oldugunu anladik.Duygusal dalgalanmalar yasiyorum bu aralar..Bilmiyorum ne yapacagimi..

Burada kisisel bilgileri paylasmak dogru degil tabii..Ben hatta ailem disinda kimseye tup bebek yaptirdigimizi soylemedim.Kimse bilmiyor.Bazi arkadaslarimin da bu siteyi takip ettigini bildigim icin yazdiklarima dikkat ediyorum.
Bazen dertlerimi paylasmaya cok ihtiyac duyuyorum. Esimle de konusuyoruz her sey hakkinda ama bazen yeterli olamiyor.Kadin dogasini ve duygularini tam olarak anlayamiyor.Dolayisiyla bu sitenin farkli bir guzelligi var bizim icin..

Mutlaka gidin derim ben. Eurostar ile 2 saat suruyor Paris , 2-3 gun kalin cok guzel bir sehir. Louvre muzesini gez, Eyfel kulesinin tepesine cik , sairler tepesinde butun sehri ayaklarinn altinda seyret:)))

Cok opuyorum x

Iyi aksamlar,

Nasilsin..Umarim gunun iyi gecmistir.Ben biraz rahatsizim.Agri kesici almistim..Simdi biraz iyi hissedince Pc yi alabildim..
Tup bebek arastirmalarina devam ediyorsun galiba..Hersey iyi olacak..Oyle dusun oyle olsun!!!

Iyi aksamlar,

Nasilsin..Umarim gunun iyi gecmistir.Ben biraz rahatsizim.Agri kesici almistim..Simdi biraz iyi hissedince Pc yi alabildim..
Tup bebek arastirmalarina devam ediyorsun galiba..Hersey iyi olacak..Oyle dusun oyle olsun!!!

Selam canim,

Bu hafta iste cok yogunum hele bugun sinir krizi gecirmeme ramak kaldi(( Arastirmaya devam durmak yok!

Sana cok gecmis olsun canim, iyi bak kendine x

Mutlaka gidin derim ben. Eurostar ile 2 saat suruyor Paris , 2-3 gun kalin cok guzel bir sehir. Louvre muzesini gez, Eyfel kulesinin tepesine cik , sairler tepesinde butun sehri ayaklarinn altinda seyret:)))

Cok opuyorum x

Isallah gidecegiz..Planimiz var ama zamani belli degil daha..

Ben Eurostardan biraz korkuyorum aslinda..Ucakla daha iyi gibi geliyor.Easyjet cok uygun..Bakiyorum arada bilet fiyatlarina..

Gidince bol bol gezecegiz..Eglenecegiz esimle!! Belki sonra bir italya yapariz ..tabi gelecek yil olur herhalde

Selam canim,

Bu hafta iste cok yogunum hele bugun sinir krizi gecirmeme ramak kaldi(( Arastirmaya devam durmak yok!

Sana cok gecmis olsun canim, iyi bak kendine x

Sende kendine dikkat et!!!

Istanbula gidince bol bol dinlen, gez, eglen, enerji depola

Sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…