Cok sevindim Turkiye'ye gitmeye karar vermenize, hayirlisi olsun.
Biliyorsun ben calistigim icin IVF suresi ve ne kadar Turkiyede kalmam gerektigi ve reglimin 2. gununu nasil onceden bilip ona gore izin almam gerektigi (en az 3 ay once isyerine haber vermem lazim)ve bu tarz sorular benim icin de en buyuk sorundu. Ulun Bey ben cabuk cabuk anlatmaya baslayinca tabi ki heyecandan dogru durust konusamiyorum bile Ingilizce-Turkce karisik sacma sapan bir sekilde devam ederken bana " dur sakin ol" deyip adamcagiz beni sakinlestirmeye calisti!! Bana dogum control hapi Verdi , bunu 10 agustosda icmeye basla 31 agustosda son halirsin 2 gun icinde de reglin baslar bu sorunu boyle hallederiz dedi. Uc tane de vitamin Verdi, 3 ay hergun kullanacagim tedaviden once. bende hepsinden 3'er kutu aldim 1 haziranda icmeye baslayacagim.
sen tedavi surecinde orda kalacagin icin sure sorunun olmaz, adet olmadan git istanbula gorusmeni yap, testler yapilsin. Zaten senin burda yaptirdigin testler de vardir onlarida yaninda goturursun. Esin sadece 1 gunlugune bile gitse yeter aslinda ya da sonradan gelir , yumurta toplama isleminin oldugu gun esinin sperm vermesi gerektigi icin seninle gelmesine gerek bile yok. Biz benim esime 2 sene kadar once burda test yaptirmistik bize sperm cok cok az belki TESE gerekebilir demislerdi ama sigarayi falan birakmasindan midir nedir bilmiyorum Istanbulda testi yaptirinca 27 milyon 50% hareketli sperm bulundu!! ben de sasirdim. morfoloji kotu cikti 2% ama bize zaten 8-10 tane lazim bir de ICSI yapilacagi icin sorun degil zaten tup bebek yapmamizin sebebi bu, bu degerlerle olmasi cok zor. Neyse Ulun bey her ihtimale karsin elimizdeki donduralim dedi belki eylulde gittigimde sonuclar daha kotu cikar ya da hic ornek veremez ameliyata gerek kalir falan diye (tese ameliyatini cok da tavsiye etmiyorlar anladigim kadariyla) biz de dondurmaya karar verdik.Dondurulmuslarla fresh olan arasinda fark yok dediler, sadece defrost olunca hareketlilik biraz azaliyormus.
Tedavi suresi 20 gun kadar suruyor, tabi kac gunluk embriyo konulmasina da bagli biraz. Bana bir gun dinlenip 36 saat sonra ucak yolculugu yapabilirsin dedi, yatmak ile olsaydi bu is herkesi yatirirdik burda 12 gun dedi guldurdu beni.
ben isyerinden 3 hafta 2 gun izin alacagim, transferden iki gun sonar donecegim yani testi burda yaptiraxcagim. Transferden sonar kullanmam gereken ilaclari Londraya donmeden alacagim. Test pozitif cikarsa yine ilac kullanilacakmis, sana soylerim ordan alirsin dedi zaten butun dunyada kullanilan ilaclar hemen hemn ayniymis. Esimide istanbula 1-2 gunlugune gonderebilirim ilaclarialmasi icin sorun degil yani dedim. Ben simdiden burda kan testi ve ulatrason icin ( testen 10 gun sonar keseyi gormek icin ) merkez buldum bile burda , biliyorsun NHS ilk randevuyu 8 haftaya falan veriyor!!!
Inanilmaz heyecanliyim, icim icime sigmiyor, biran once su 3,5 ay gecsin istiyorummmmm
Sperm dondurmasi icin ayri ucret aliyorlar, 900 tl imis ama biz 3 ay sonra baslayacagimiz icin 500 tl aldilar. Transferden sonra kullanacagin ilaclar paker fiyata dahil degil onlarda 200 tl falan tutuyormus. Ayrica devletin istedigi bazi testler varmis, HIV falan onlarda 400 tl civari , onlarida sen yaptiriyorsun, transferden once istedigin bir yerde yapritip IVF oldugun merkeze vermin gerekiyor. Ben kolaylik olsun diye butun herseyi Umutta yaptiriyorum, belki disarda yaptirsam daha ucuz olabilir ama artik zaten birsuru para harciyoruz bebis icin 3-5 in lafi olmaz diye dusunuyorum.
Baska sorun varsa sor guzelim, hala ozel mesaj hakim yok mail adresimi veremiyorum

((