ingilterede tup bebek yaptiranlar..deneyimlerimiz!!!!!

Nasilsin guzelim,

Son birkac gundur fazla giremedim, hemen biraz bakip ciktim cevap yazamadim :((( sorry

Nasil gecti is gorusmen? Insallah iyi gecmistir, Hammersmith civarindami??

Ben izin isini hallettim, 3 hafta 2 gun aldim, 5 gunu paid leave. Bu haftasonu biletimi alacagm, 31 Agustos gidis 24 Eylul donus kismetse.

Dun biraz moralim bozuldu:(( Ulun Bey aradi test sonuclarimi verdi, amh biraz dusuk dedi 1% , tsh ise yuksek cikti 3.1% :(((( cok uzuldum , son toplantim iptal olmustu bende ciktim eve geldim internetten amh/tsh degerleri ile ilgili ne bulduysam okudum. Ilac verdi annemlere soyledi alip gonderecekler. Sana yapilmismiydi bu testler???

Ilkonce hemen gitmeyi dusundum, sonra vazgectim. 2/3 ayda fazla birsey degismez herhalde.

Benden son haberler bunlar.

Chelsea Flower Show iyi fikir aslinda ama hava cok kotu:((( resmen kis geri geldi donuyorummmm.

Cok opuyorum x

SAKIN UZULMEEEE!!!!MORAL BOZMAK YOK!!!TEDAVI ICIN VAKIT AZ!!ILACLARINI DUZENLI KULLAN!

Keep calm, DONT GIVE UP!!!

Merhaba Etlidolma,

Ne guzel nickin!! Bende bazen neden degisik bir nick dusunmedim diyorum

Benim esimde ayrica multivitamin gibi birsey kullaniyor icinde hepsi (ginseng bile) var..Gingengin cok faydali oldugunu duymustum..
Bende hamile kalmaya yarayan bir vitamin aldim..Pregracare Conception (for women who are trying for a baby)icinde butun vitaminler mevcut..Isallah hepimiz faydasini goruruz..Bu arada ben cocukken troid problemiyle ugrasmistim ancak su anda aktif olarak ilac kullanan veya troid problemi yasayan birisi degilim.Tup bebek oncesi FHS testi troidlerle alakali..Hormon degerlerim normaldi..Yani sorun cikmadi cok sukur!!!

Royal Jelly hapini bilmyorum..Bende bir arastirayim

Pardon !! Yanlislik oldu TSH tiroidlerle alakali test

Merhaba Pembeseker,

Isallah bebegine en kisa zamanda kavusursun..Sonuclariniz nedir? Zaten GP sonuclarinizi soylemis olmali..Hastanedeki testler sonucunda sizi tup bebege de yonlendirebilirler ya da tedavide yapabilirler..Tamamen sonuclarinizla alakali..Tup bebege gecerseniz genel amacli bir toplanti yapacaklar ve size ayrintili olarak asamalardan bahsedecekler..Merak etme..Baska sorularin varsa cekinmeden sorabilirsin..Elimden geldigince yardimci olamaya calisirim..Londradami yasiyorsunuz?

Merhaba cok tsk ederim sirinreza. Biz londraya 3 saat uzaktayiz burada hic turk yok bir basimayim. Bebegimiz olsa o kadar guzel olacaktiki ama olmadi. Ben burada islemlerin cok uzun surdugunu bildigim icin gecen yil turkiyeye gidince daha bir yil olmamisti bile butun testlerimi yaptirdim rahim filmi cektirdim tupler acik sorun yok, kan testi yaptilar hormonlarda sorun yok ki ben cok duzenli adet olurum. Ultrasondan baktilar rahim ici duvari kalinligi falan hersey cok guzel hic bir sorun yok bekle biraz sabirli ol dedi :( Benim rahimde yara vardi ama doktor dogum yapmadan islem yapmayalim hamilelige engel degil dedi. Bende bekledim. Turkiyede bir yildan sonra tedaviye basliyorlar burada 2 yil sonra ancak basliyorlar bakmaya sorun varmi diye. Bende gp ye yalan soyledim korunmayali 1.5 yil oldu ama 2 yil oldu dedim :) oda bizi hastaneye yonlendirdi. Turkiyedeki testlerimi kabul etmediler hepsini burada yeniden yaptilar rahim filmi korkunctu yine :( ve yine hepsi normal cikti sorun yok. Esimden daha once sperm almislardi oda normal sorun yok ama bu yeni doktor dediki numaralarini yazmamislar bana numaralarla lazim yeniden esimden sperm testi istediler sonrada hersey yolunda cikarsa yinede hamile degilsem bizi baska bir hastaneye yonlendirecekmis sadece bu islemlerle ilgilenen bir yermis sanirim tr deki tup bebek merkezi gibi. ARtik onlar karar verir ne yapacaklarina dedi. Ama bazi sitelerden okuyorum diyorlarki 35 yastan once nhs islem yapmiyor tup bebek 35 yasindan once ucretli ucreti £9000 falan mumkunu yok o kadar para bulamam :( Benim diger sorunda esim turkiyeye gidemiyor askerlik sorunu var daha vatandasligida almadigi icin gidemiyor gitmesine daha 2 sene var :( O yuzden cok strese giriyorum ne yapacam diye. Simdi bunlar beni oraya yonlendirince asilamami yaparlar yoksa tup bebekmi yoksa ucret isteyip gerimi yollayacaklar bilmiyorum ki :(

Merhaba cok tsk ederim sirinreza. Biz londraya 3 saat uzaktayiz burada hic turk yok bir basimayim. Bebegimiz olsa o kadar guzel olacaktiki ama olmadi. Ben burada islemlerin cok uzun surdugunu bildigim icin gecen yil turkiyeye gidince daha bir yil olmamisti bile butun testlerimi yaptirdim rahim filmi cektirdim tupler acik sorun yok, kan testi yaptilar hormonlarda sorun yok ki ben cok duzenli adet olurum. Ultrasondan baktilar rahim ici duvari kalinligi falan hersey cok guzel hic bir sorun yok bekle biraz sabirli ol dedi :( Benim rahimde yara vardi ama doktor dogum yapmadan islem yapmayalim hamilelige engel degil dedi. Bende bekledim. Turkiyede bir yildan sonra tedaviye basliyorlar burada 2 yil sonra ancak basliyorlar bakmaya sorun varmi diye. Bende gp ye yalan soyledim korunmayali 1.5 yil oldu ama 2 yil oldu dedim :) oda bizi hastaneye yonlendirdi. Turkiyedeki testlerimi kabul etmediler hepsini burada yeniden yaptilar rahim filmi korkunctu yine :( ve yine hepsi normal cikti sorun yok. Esimden daha once sperm almislardi oda normal sorun yok ama bu yeni doktor dediki numaralarini yazmamislar bana numaralarla lazim yeniden esimden sperm testi istediler sonrada hersey yolunda cikarsa yinede hamile degilsem bizi baska bir hastaneye yonlendirecekmis sadece bu islemlerle ilgilenen bir yermis sanirim tr deki tup bebek merkezi gibi. ARtik onlar karar verir ne yapacaklarina dedi. Ama bazi sitelerden okuyorum diyorlarki 35 yastan once nhs islem yapmiyor tup bebek 35 yasindan once ucretli ucreti £9000 falan mumkunu yok o kadar para bulamam :( Benim diger sorunda esim turkiyeye gidemiyor askerlik sorunu var daha vatandasligida almadigi icin gidemiyor gitmesine daha 2 sene var :( O yuzden cok strese giriyorum ne yapacam diye. Simdi bunlar beni oraya yonlendirince asilamami yaparlar yoksa tup bebekmi yoksa ucret isteyip gerimi yollayacaklar bilmiyorum ki :(

Merhaba pembemsiseker,

Tahminimce yasiniz cok buyuk degil..Daha yeni evlide sayilirsin.Eger sorununuz da yoksa biraz daha beklemeni ve dogal yollarla yapmani oneririm.

Tabi doktorun karari ancak, size tup bebek onereceklerini zannetmiyorum..Eger kadin veya erkekte sorun varsa yas durumuna bakmadan tup bebek tedavisi onerirler.Ben IVF center da 20 li yas ciftleri bile gordum..Yeni kesintilerden sonra fazlaca maliyetli olan IVF de payini aldi..Bazi bolgelerde NHS IVF hakki hic verilmezken, bazi yerlerde 1 ,bazi yerlerde 2, bazi yerlerde 3 deneme hakki veriliyor..Arastirisan sizin bolgeninde durumunu ogrenebilirsin..Ya da bana soylersen bende bakip soyleyebilirim.Bende ayni dertten muzdaribim.Yalniz biz sorunluyuz..Normal yollardan olamayacagi soylendigi icin bizi hastaneye gonderdiler..2.denemem icin fiyat cikardilar bana..Yaptiramadik tabii..
Neyse sizden de para isteme ihtimalleri olabilir..Testler sonucu doktorun net olarak sizinle konusacaktir arkadasim..Sorularinin yanitini yakin zamanda alirsin..

Illaki tup bebek yapilacak diye bir sey yok tabii..Burada da asilama yapiliyor..Ya da ilacli tedavi ye yonelebiliniyor..

Isallah hayirlisi olur..Umarim tup bebege gerek kalmadan dogal olarak hamile kalirsin

Sevgiler,

Merhaba evet yasim 29 cok yasli sayilmam :) Bizde sorun yok ama bebek olmadiktan sonra neye yarar. 1.5 sene oldu olmadiysa daha olmaz gibi geliyor bana. Anladigim tup bebek ucretli bizde sorun yok diye tup bebek yapmazlar bencede. peki ya asilama onudami karsilamiyor devlet odami ucretli ?? ayrica cevabin yardimin icin cok tesekkur ederim

Son düzenleme:
Merhaba evet yasim 29 cok yasli sayilmam :) Bizde sorun yok ama bebek olmadiktan sonra neye yarar. 1.5 sene oldu olmadiysa daha olmaz gibi geliyor bana. Anladigim tup bebek ucretli bizde sorun yok diye tup bebek yapmazlar bencede. peki ya asilama onudami karsilamiyor devlet odami ucretli ?? ayrica cevabin yardimin icin cok tesekkur ederim

Selam Pembesiseker,

Hic oyle dusunme..Benim annemin 4 yil olmamis.Zamani vardir herseyin..Yine sen doktora gorun, elinden geleni yap..Gerisi Allaha kalmis..Hic uzulme!!!Eminim bebegin olacak..

Asilama konusunu hic bilmiyorum maalesef!! Bence NHS nin karsilamasi gerekir..Isallah doktorundan iyi haberler alirsin!!

Gelismelerden bizide haberdar et

Sevgiler

Demek annenin 4 sene sonra olmuş eminim çok sıkıntı çekmiştir o dönemde. Biliyorsun ne kadar desekte takmayacağım düşünmeyeceğim falan yalan bu dönem çok stresli ve sıkıntılı ister istemez takıyorsun kafaya içinde hep bir korku ya olmazsa :( Bir taraftan herkes doğuruyor sana inat yapar gibi :) Son dönemde o kadar arkadaşım ve tanıdığım doğum yaptıki gördükçe içim içimi yiyor. Sonra etraftan gelen sorular falan çok sinir bozucu. Birde insanlar sorun yok olmuyor dedikçe inanmaz tavırlarla suratına bakıyorlar falan ne bilim daraldım ben ya. Bakalım doktor beyler hanımlar ne diyecekler seni bilgilendireceğim mutlaka. Kendi sorunumdan seni soramadım hiç yaaa Anladığım kadarıyla sana bir tane tüp bebeği ücretsiz yapmışlar ikincisinde ücret istemişler ve sen yaptıramadın. Peki ne kadar istediler ? ve sen bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun türkiyeye gidemiyormusunuz siz orada daha kolay hem daha ucuz.

Demek annenin 4 sene sonra olmuş eminim çok sıkıntı çekmiştir o dönemde. Biliyorsun ne kadar desekte takmayacağım düşünmeyeceğim falan yalan bu dönem çok stresli ve sıkıntılı ister istemez takıyorsun kafaya içinde hep bir korku ya olmazsa :( Bir taraftan herkes doğuruyor sana inat yapar gibi :) Son dönemde o kadar arkadaşım ve tanıdığım doğum yaptıki gördükçe içim içimi yiyor. Sonra etraftan gelen sorular falan çok sinir bozucu. Birde insanlar sorun yok olmuyor dedikçe inanmaz tavırlarla suratına bakıyorlar falan ne bilim daraldım ben ya. Bakalım doktor beyler hanımlar ne diyecekler seni bilgilendireceğim mutlaka. Kendi sorunumdan seni soramadım hiç yaaa Anladığım kadarıyla sana bir tane tüp bebeği ücretsiz yapmışlar ikincisinde ücret istemişler ve sen yaptıramadın. Peki ne kadar istediler ? ve sen bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun türkiyeye gidemiyormusunuz siz orada daha kolay hem daha ucuz.

Tabii canim..Annem neler yasamis cocugu olmuyor diye ama artik zaman oyle degil.Ne guzel sagliklisiniz iste!! Dert etme olur isallah..Hepimizde ayni durum.Uzulmemek lazim..

Bizde artik Istanbulda merkezleri arastiriyoruz..Ailemde yardimci oluyor bana.Boylesi hayirlisiymis.Kismetse Temmuz veya Aralikta tedavim baslamayi dusunuyorum..Ne zaman gidecegime daha karar veremedim..

Tabii canim..Annem neler yasamis cocugu olmuyor diye ama artik zaman oyle degil.Ne guzel sagliklisiniz iste!! Dert etme olur isallah..Hepimizde ayni durum.Uzulmemek lazim..

Bizde artik Istanbulda merkezleri arastiriyoruz..Ailemde yardimci oluyor bana.Boylesi hayirlisiymis.Kismetse Temmuz veya Aralikta tedavim baslamayi dusunuyorum..Ne zaman gidecegime daha karar veremedim..

sirinreza, senin yerinde olsam temmuz'da yaptirirdim...hele aralik'a kadar hic bekleme...
royal jelly dedigim sanirim arisutu bal polen karisimindan olusuyor...
senin yas kacti bu arada, ben 38'im, gecen sene bir dusugum oldu...

sirinreza, senin yerinde olsam temmuz'da yaptirirdim...hele aralik'a kadar hic bekleme...
royal jelly dedigim sanirim arisutu bal polen karisimindan olusuyor...
senin yas kacti bu arada, ben 38'im, gecen sene bir dusugum oldu...

Merhaba Etlidolma,

Gececisin : )) Turkiyede neredeyse bir olacak..

Ben herseyde bir hayir vardir diyorum.Biraz para mevzusu dusunduruyor beni hem de Temmuz Ramazanada geldigi icin Anne ve babami da zor durumda birakmak istemiyorum..Belki benim yuzumden oruc tutmakta zorlanirlar..
Belki hamile kalirim gitmeden ne guzel olur degil mi : ))Uzuldum dusugunun olmasina arkadasim.Ama diger yandan hamile kalabiliyormussun bu da iyi birsey.Umudumuzu kaybetmeyelim hic..
Ben buyuk ihtimalle sirami Lady marmaledeye verecegim..Aralik bizim icin daha iyi olacak..O zaman biletler de ucuz oluyor..Gelecek hafta bende biletimi alacagim kismet olursa

Merhaba Etlidolma,

Gececisin : )) Turkiyede neredeyse bir olacak..

Ben herseyde bir hayir vardir diyorum.Biraz para mevzusu dusunduruyor beni hem de Temmuz Ramazanada geldigi icin Anne ve babami da zor durumda birakmak istemiyorum..Belki benim yuzumden oruc tutmakta zorlanirlar..
Belki hamile kalirim gitmeden ne guzel olur degil mi : ))Uzuldum dusugunun olmasina arkadasim.Ama diger yandan hamile kalabiliyormussun bu da iyi birsey.Umudumuzu kaybetmeyelim hic..
Ben buyuk ihtimalle sirami Lady marmaledeye verecegim..Aralik bizim icin daha iyi olacak..O zaman biletler de ucuz oluyor..Gelecek hafta bende biletimi alacagim kismet olursa

kuzum Turkiye'de degilim ki ben, Amerika'dayim:)))
Aralik ayi iyiymis... e bende senden iki ay sonra yaptirmis olacagim...insallah tum bunlara gerek kalmaz!...
Bu arada Aralik ayinin biletini mi simdiden alacaksin?

Son düzenleme:
kuzum Turkiye'de degilim ki ben, Amerika'dayim:)))
Aralik ayi iyiymis... e bende senden iki ay sonra yaptirmis olacagim...insallah tum bunlara gerek kalmaz!...
Bu arada Aralik ayinin biletini mi simdiden alacaksin?

Merhaba,

Ben senin profil bilgilerinde yasadigi sehir Ankara gordugum icin Turkiyedesin sanmistim..
Amerika!!! Supermis!!!
Simdiden bilet alayim istiyorum, boylece daha uygun fiyatlar yakalama imkanimiz oluyor..Buradan ayrica Sabiha Gokcen`ede ucak kalkiyor.Cok daha uygun oluyor..Benim acimdan avantali degil de..Cok uyguna bulursam almayi dusunuyorum..Sirt cantamla gider, gelirim artik..

Bu aradaaaa adetim 3 gun gecti.Belki tup bebek sonrasi normaldir..Yarin dorduncu gun olacak daha tik yok..O kadar cok negatif gordum ki, inan tekrar test yapmaya korkar hale geldim..Bekleyecegim artik saliya kadar!!!

Belki mucizem gelir degil mi: )) dusunmesi bile o kadar guzel ki!!!Ama umitlenmeyecegim..Kendimi odaklamayacagim..Normal deyip bekleyecegim

sirinreza, ankara okudugum sehir, kalbimde kalan:))
bak beni de heyecanlandirdin simdi...
ladymar. da gorunmuyor...kafayi amh'ye takti galiba ama sifira yakin amh ile dogal hamile kalanlari biliyorum ben bu topikde...

sirinreza, ankara okudugum sehir, kalbimde kalan:))
bak beni de heyecanlandirdin simdi...
ladymar. da gorunmuyor...kafayi amh'ye takti galiba ama sifira yakin amh ile dogal hamile kalanlari biliyorum ben bu topikde...

Haklisin!!LadyM artik yazmiyor!!Ozledik kendisini!!! : ((

Tabii canim ..Cok genc yasta olupta AHM 0 larda olanlar var..Yeter ki yumurtan olsun..Ben hepimizin hamile kalacagina inaniyorum!!

Ben biraz heyecanliyimOyle olmak istemiyorum ama ???Hic te belirtim yok ki!!!Hani yazilan bir cok belirti var ya..Bilemiyorum!! Allahim kimseyi hayal kirikligina ugratmasin!!!

Haklisin!!LadyM artik yazmiyor!!Ozledik kendisini!!! : ((

Tabii canim ..Cok genc yasta olupta AHM 0 larda olanlar var..Yeter ki yumurtan olsun..Ben hepimizin hamile kalacagina inaniyorum!!

Ben biraz heyecanliyimOyle olmak istemiyorum ama ???Hic te belirtim yok ki!!!Hani yazilan bir cok belirti var ya..Bilemiyorum!! Allahim kimseyi hayal kirikligina ugratmasin!!!

ben hep erkenden baslarim test yapmaya...ovulasyondan sonra 9. gun baslarim...boylece yavas yavas alistiririm kendimi negative...obur turlu bosa umut ediyor insan...sen hic yapmadin mi simdiye kadar?
bu arada yasini hic yazmadin ama ben merak ediyorum:))

Son düzenleme:
ben hep erkenden baslarim test yapmaya...ovulasyondan sonra 9. gun baslarim...boylece yavas yavas alistiririm kendimi negative...obur turlu bosa umut ediyor insan...sen hic yapmadin mi simdiye kadar?
bu arada yasini hic yazmadin ama ben merak ediyorum:))

Ben oyle yapmiyorum..Zaten fazla bekletmiyordu beni..Gecen ay boyle gecikmisti ancak doktordan da dogal yollardan olmasi zor cevabini aldiktan sonra biraktim test yapmayi.iki gun daha gecsin de..Cesaretim yok!!

Burada bugun hava gunesli ve diger gunlere gore daha iyiydi..Amerika sicak olmali..Bankaciydin degilmi

Ben oyle yapmiyorum..Zaten fazla bekletmiyordu beni..Gecen ay boyle gecikmisti ancak doktordan da dogal yollardan olmasi zor cevabini aldiktan sonra biraktim test yapmayi.iki gun daha gecsin de..Cesaretim yok!!

doktorlari cok kafana takma...daha yeni 40 yasinda fsh'i yuksek oldugu icin ivf merkezinden geri cevrilen ve 6 ay sonra dogal yolla hamile kalmayi basarabilmis birinin yazisini okudum...
test yap sen, alt tarafi negatif cikacak, her zaman gordugumuz gibi...aliskanlik insani rahatliyor bir sure sonra, heyecan stres de bitiyor...belki bu sekilde relax moda gecmemis yardimci olacak hamile kalmamiza:)))

Back
X