Ingiltereye tasinmak ve Brexit

ciceklimor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
368
199
103
Merhaba Kizlar,
Ben Finlandiyada yasiyorum ve esim burali yani Avrupa vatandasi. Maalesef burada yasamaktan hic memnun degilim ve uzun süredir tasinmayi istiyordum. Kuzenim ve bazi akrabalarim Ingiltere`de yasiyor bu yüzden Ingiltere ilk onceligimdi. Ama bildiginiz uzere Brexit gerceklesecek. Eskiden Bulgar pasaportlu tanidiklarimiz bile elini kolunu sallayarak Ingiltereye yerlesiyordu. Suan yasadigimiz yerden (Finlandiyadan) ev almayi dusunmustuk ama burada birkac sene daha yasamaya artik tahammülüm kalmadi. Eger esimi iki ay icinde tasinmaya ikna edemezsem burada 15 yilllik ev kredisi borcuna girecegiz, banka sozlesmesini imzalayacak. Esim evi almakta kararli ve gitmek konusunda gonulsuz ama reddetmiyor, ben ise onun daha kolay is bulabilecegini dusunuyorum, ne kadar kolay bilmiyorum sorum Avrupa vatandasi olup baska bir EU ülkesine yerlesenlere. Ingiltereye tasinmak suan icin ne kadar mantikli, biliyorsunuzki Brexit gerceklesecek? Eger esim is bulursa oturma izni rededilebilir mi? Ve Ingiltere`de Avrupali gocmenlere karsi irkcilik var mi?
Yardiminiz icin tesekkur ederim.

Sorularınız hakkında bir fikrim yok. Ancak finlandiya gibi gelir düzeyi ve insani gelişmişliği en üst sıralarda olan bir ülkeden ingiltereye taşınmayı istemek enteresan geldi.

İngilizler genel olarak yaptıkları ırkçılıklarla gündeme gelen toplumlardan biridir. Ancak bu demek değildir ki gittiğiniz yerde hep bu tarz insanlar olacak ve dışlanacaksınız. Belki de çok iyi bir çevreniz olacak.
Brexit konusuyla ilgili olarak eğer o döneme kadar oturma ve çalışma izni edinirseniz, ayrılma halinde etkilenmezsiniz.
Çalışma ve oturma izniniz olmasa dahi geçmişe dönük sınır dışlarının olacağını düşünmüyorum sadece yeni göçmen alımı yapmazlar bence. Avrupalılar bizi sevmez ama birbirlerini tutarlar. Brexit durumu tamamen politik ve parasal kaynaklı olan bir durum.

İngiltere’yi bilmiyorum ama arkadaşım İrlanda’da. Gayet memnunlar, yaklaşımlarımın iyi olduğunu söylüyor.

Totoşumun donmasına razıyım ben valla. Doğal gaz ne kadarmış orda? Kökleriz ısınırız
Sıcak memleketlerde yaşayan milyonlardan biri olarak ben yapamam çok soğukta ve de karanlıkta.

Orada güneş geç doğar ama erken batar. Bana göre yaşayış şekli pek değil...

Açılın ben İngiltere sen yaşıyorum:))
Brexit’den sonra Avrupa vatandaşlarını ne bekler bilmiyorum. Ben Türk vatandaşıyım, Ankara anlaşması ile geldim.Ama İngiltere göçmene çok alışık bir ülke 3 senedir burdayım hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda.
Gerçi Brexitten sonra ne olacak kimse hiç birşey bilmiyor ve tahmin edemiyor. 31 Ekim son gün deniyor

finlandiya'ya neden tahammülünüz kalmadı? çok şaşırdım yazabilir misiniz?

orada yaşayan arkadaşlarım aşırı memnunlar benim de aklımı çelmeye çalışıyorlar da merak ettim hatta bi ara ben de ciddi düşünmüştüm

Finlandiya'dan neden memnun degilsiniz, bu problemler Ingilterede cozulecek mi peki?
yani ne bileyim, Ingiltere de pek oyle sicak memleket degil neticede, Brexit de ekonomiyi kotu etkileyecek diyorlar, ki pahali da bir ulke zaten.
Bir de 2 ay icerisinde karar vermek zorunda misiniz,
yani mutlu degilseniz, kesin karar verene kadar esinizi uzun donem borclanmamaya ikna edin once, sonra tasinma isini masaya yatirin.

Hazır uk yaşayanı bulmuşken sorayım :) brexit tarihi = abden tamamen çıkma mı? Yani ekimden sonra uk abden tamamen ayrılmış mı oluyor yoksa bu bir aşama mı? Net bir bilgi edinemedim birkaç gündür, kimi diyor ki bir süre daha eu member olacak aşama aşama üyelikten ayrılma gerçekleşecek. Yapacağım bir başvuru için bu konu önemli de o yüzden soruyorum :)

Hayırlısı olsun hakkınızda.
Ben Türkiye'de yaşıyorum srounun cevabı bende yok ama Finladiyadan neden memnun değilsiniz merak ettim sebebini.

Bir de eşiniz orda iş bulabilecek mi ?
İyi düşündünüz mü planladınız mı o da önemli.
2 ay çok kısa bir süre.

Bilmiyorum, kültürünü sevmiyorum, cok soguklar. Siz seversiniz siz alisirsiniz belki. Ben yapamadim. Ingilterede daha once 1 seneye yakin yasadigim icin orada olmak hayalimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…