Ingiltereye tasinmak ve Brexit

Ben de en son Ankara Antlasmasina basvuracagim galiba. Geciminizi nasil sagliyorsunuz peki, calisma izni veriyorlar mi?

Bilmiyorum, kültürünü sevmiyorum, cok soguklar. Siz seversiniz siz alisirsiniz belki. Ben yapamadim. Ingilterede daha once 1 seneye yakin yasadigim icin orada olmak hayalimdi.

hımm anladım sanırım. ben de soğuğum biraz ondan belki anlaşırım tabi yaşamadan bilinmez ama bi süre denemek istiyorum en azından bakalım

Öncelikle ufukta siyasi karışıklığı kesin olan bir ülkeye bel bağlamak bana mantıklı gelmiyor, her şey olabilir
Finlandiya'da yaşamak istememe sebebiniz nedir ? Çok içinden çıkılmayacak bir konu mu ?

Siz ne basvurusu yapacaksiniz? Siz de mi avrupa vatandasiniz?

Bilmiyorum, kültürünü sevmiyorum, cok soguklar. Siz seversiniz siz alisirsiniz belki. Ben yapamadim. Ingilterede daha once 1 seneye yakin yasadigim icin orada olmak hayalimdi.

Ben anliyorum, yani kuzey ve bati Avrupa gercekten bayık. Herkes niye diye sorarken ben şıp diye anladım İnsanlar mal gibi gerçekten. Yani kimseyle konuşamıyorsun bile.

İngilterede soyal hayat nasıl beğendiniz mi ? İnternette okudum İngilterede barda veya sokakta kafede vb yerlerde insanlar birbirleriyle konuşuyormuş mesela malum bu taraflarda tanımadığın biriyle konuşmak diye bir şey yok

Ben açıkçası daha güneye bir yere gitmek istiyorum, İspanya Portekiz gibi. Olmazsa da İstanbul diyorum, ailem deli misin maddi sartlarin kariyerin super diyor. Ote yandan bir noktadan sonra insani maddiyat degil, maneviyat, sosyal iliskiler daha cok mutlu ediyor ben de o noktadayim su anda burdan baydim yani. İnsanlar şaşırmış bu konuya ama inanın Türkler sosyallik arayan insanlar, İstanbulda büyümüş birini Batı Avrupa hayatı tatmin etmez. Bir muhabbet, dostluk, kankalık falan yok buralarda

Son düzenleme:
Konunun cevabina gelince acikcasi kimse bilmiyor. Almanya'da Ingilizler var, Brezit olmadan once br Alman bulup evlenme derdine dustu hepsi EU vatandasi olmak icin

Ote yandan EU vatandasi olup, Ingiltere'de yasamak bence mesele olmaz tum EU vatandaslarini atacak halleri yok ya. Problem olan taraf aksi istikamet, Ingilizler AB vatandasi olmayacak artik, Avrupa'da yasayan binlerce Ingilizin durumu mechul. bence sizin durumunuzda bir problem yok. AB vatandaslarinin sirti yere gelmiyor valla.

Son düzenleme:
biz de sene sonu itibariyle avustralyaya başvuru yapacağız
ingiltre ankara anlaşmasını çok duydum denemenizi tavsiye ederim

Düşünme öyle deli deli şeyler :)))
Sosyallik karın doyurmuyor, burda işler fena, hele İstanbul yok kardeşim yok :)))

Düşünme öyle deli deli şeyler :)))
Sosyallik karın doyurmuyor, burda işler fena, hele İstanbul yok kardeşim yok :)))

Valla ablacım yiyecek hiçbir şey yokç sadece ben değil bizim işyerindeki 2 Türk abinin de midesi hep boş.....açız ablaaaaaaaaa

Finlerin soguk oldugunu bende duydum. Ancak ingiltere o kadar daha iyi degil bence. Brexiti zaten halk artik göçmenlerden biktigindan dolayi istedi.

Inglizlerin kültürleride, okullarida o kadar harika degil. Yerinde olsam diger skandinav ülkeleri denerdim. Isveç daha az soguk oldugunu duymustum. Skandinav ülkelerindede egitim, saglik, hayat tarzi çok yüksek bir seviyede.

Yine ingiltereye gitmek istiyorsan, önce 2-3 ay akrabanin yaninda kal. Yada bir daire kirala. Bak bakalim senlik birseymiymis diye. Bazen hayallerden, nostaljiden dolayi artik gerçek hayati göremiyor insan.

Bence Türkiyedede artik o eski sosyal iliskiler yok. Sokakta kadinlarin bogazi kesiliyor artik Cherry, herkes korkuyor. Geçenlerde bir çifti otobüse almadilar, çantalarinda bir sise ouzo buldular (izmirden yunanistana geçtiklerinde almislar) ve hemen "sarhos" yaftasini yediler (ki degillerdi). Biletleri öyle yandi, gece gece kaldilar öyle otogarda. Eksi'de konusu var.

Yerinde olsam portekiz'e felan giderdim. Hayat standarti nasil hiç bilmem fakat ne bilim güney mentalitesi, orada denize yakinlik felan. Hos olabilir gibi.

Ben İsveç e gittim o kadar sıkıcıydı ki 3 gün sonra Almanyaya dönmek istedim. Bir kız arkadaşım da Rus olur kendisi orda Postdoc buldu, dedi i burası o kadar bayık ki Almanya bir New York Cherry Isveci kesinlikle tavsiye etmem, hem soguk, hem bayik, hem yiyecek geyik eti midir nedir ondan baska bir sey yok...gitmeyin valla

Gidecekseniz Amsterdam güzel. İki arkadaşım da oraya yerleşti. Hatta biri öyle memnun ki karı koca ev borcuna girdiler tatilden tatile geliyorlar.

Ama bu biraz istedigin ile alakali degil mi? Yani mesela ben gece hayatini sevmem. Böyle cafe, restoran tarzi seyleri severim, uzun uzun sohbet edebilcegim, güzel yemek (yada cocktail içebildigim) yeri severim. Sanki sen daha hareketli bir gece hayati seviyorsun gibime geldi.

Yada ben öyle istiyorum çünkü önümüzdeki yil bir skandinav ülkesine gitmeyi düsünüyorduk.

Oslo diye düsünüyordük ki bir arkadas orasi çok pahali oldugu, degmedigini felan demisti bize. Sonra Stockholmu felan düsünüyordum, bize Abba'yi veren ülke ne kadar kötü olabilir degil mi? Ancak hayallerimi söndürüyorsun Cherry

Gidecekseniz Amsterdam güzel. İki arkadaşım da oraya yerleşti. Hatta biri öyle memnun ki karı koca ev borcuna girdiler tatilden tatile geliyorlar.

amsterdam çok güzel ya üstelik insanları çok sıcak tabi göçle orası da bozulmuştır heralde

nasıl yerleşti arkadaşlarınız şartlarını biliyor musunuz

amsterdam çok güzel ya üstelik insanları çok sıcak tabi göçle orası da bozulmuştır heralde

Amsterdam'da multeci pek yok, goc edenler de genelde IT takimi yani egitimli insanlar. Yerliler zaten sessiz sakin, genelde kibar ve iyi egitimli oluyor. Gocmenler de iyi egitimli ve saygili takimdan. Sessiz sakin bir sehir.

Yok yahu gece hayati beni acmiyor zaten o bar gezmesi vb icin fazlaca yasliyim
Ben muhabbet edeyim, guzel aksam yemegi, hos bir kafede kafe iceyim veya kokteyl iceyim severim. Dedikodu yapmayi, cene calmayi magaza gezmeyi seviyorum :)))Valla bayiklik havada yeminle.

Arkadaşım Türkiye’de finans alanında çalışıyordu orada da finansçı. Şirkete göre değişiyor şartlar, onun anlaştığı şirket ev taşıma masrafına kadar karşıladı, yanlış hatırlamıyorsam ilk yıl maaşlarından da ya vergi alınmıyor yanda daha düşük alınıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…