• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnşaatı yeni bitmiş ev için yardım!!

sukutuhayalben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
307
4
96
Ankara
Hanımlar,evimiz baştan yenilendi... Çok şükür!
Hafta sonu kapılarımız da takılınca temizliğie hazır hale geliyor
Bu konuda tecrübesi olan bayanlar,temizliğini en kolay nasıl yaparım???Nerden başlayayım,nasıl hareket edeyim lütfen yardımcı olun...
İnşaat biz evin içindeyken oldu...Nasıl yapacağımı nerden başlayacağımı bilemiyorum,yardımcı olun,fikir verin arkadaşlar....
Şimdiden teşekkürler.......

Temizliğe tabiiki mutfaktan başla, çünki hem sürekli kullanıyoruz hemde hijyen açısından en önemli yerlerden birisi,
Sonra halılarını temizliği güvenilir bir yere yıkatmaya ver, aynı zamanda perdeleri makinaya at ve kapı-camları silmeye başla,
En son yerleri ve kalan banyo vs temizle böylece banyoda bu temizlik işi bittiğine göre mis gibi kalacaktır,
Dur...sen en iyisi adresi ver ben yardıma geleyim kaydirigubbakcemile

canım hiç düşünme bile.ben de ev yatırıp taşındım.eşim yerlerdeki kalıntıları bi güzel süpürdükten sonra eve girdim.camlar mutfak ve banyodan sonra bide yerleri silersin 4 5 saatte biter.fayanslarıda şakır şakır yıkamanı tavsiye ederim silmekle uğraşma

Temizliğe tabiiki mutfaktan başla, çünki hem sürekli kullanıyoruz hemde hijyen açısından en önemli yerlerden birisi,
Sonra halılarını temizliği güvenilir bir yere yıkatmaya ver, aynı zamanda perdeleri makinaya at ve kapı-camları silmeye başla,
En son yerleri ve kalan banyo vs temizle böylece banyoda bu temizlik işi bittiğine göre mis gibi kalacaktır,
Dur...sen en iyisi adresi ver ben yardıma geleyim kaydirigubbakcemile

Canım teşekkür ederim ya...Keşke yardımıma yetişecek birileri olsaydı :(Şunu anladım ben hiç arkadaşım yokmuş benim:(Ama inan burada kimin başı sıkışsa,kimin bir ihtiyacı olsa ilk koşan ben olurdum!!!Bir arayan bile olmadı nedir halin diye,karar verdim ama,artık değişeceğim ben:(Haketmiyorlar çünkü

Evet haklısın bu sırayı takip etmeliyim...
Maalesef bu temizlik meselelerin de çok yeteneksizim bi yeri yaparken bi yeri batırırım ama birazda evin eskiliğindendi sanırım ...Şimdi daha güzel ve kolay olacak İnşallah

canım hiç düşünme bile.ben de ev yatırıp taşındım.eşim yerlerdeki kalıntıları bi güzel süpürdükten sonra eve girdim.camlar mutfak ve banyodan sonra bide yerleri silersin 4 5 saatte biter.fayanslarıda şakır şakır yıkamanı tavsiye ederim silmekle uğraşma

Sağol canım yardımın için ama fayansları yıkayınca iz bırakmaz mı...Koyu açık karışık renkli banyodakiler...
ya da kurulamam gerekir heralde...
Allahım hiç bilmiyorum bu işleri:(Nasıl özeniyorum titiz temiz hanımlara...
Ben de istiyorum öyle olmak.......

ilk önce güzelce süpür heryeri. sonra bir odaya gir camı ve kapıyı sil sonra yerleri sil kapını kapat diğer odalarıda aynı yap. mutfak en oyalayıcı yer. ben yerlerde alçı varsa onalrı kazıyıp silmiştim. sonra dolaplar kapı pencereyi silmiştim. yine yerleri silip çıkmıştım. banyoyu üstünkörü yapsanda olur taşınırken yeniden batıyor zaten. mevlam güle güle otumak nasip etsin.

banyoyu şu uzun saplı fırçalar varya onlarla fırçalarsın.sonra duşun fıskıyesiylede duruladınmı silmene hiç gerek yok.o sular süzülür bişey olmaz

öncelikle kolay gelsin arkadaşım kendine dert etme bu kaadr bi başla gerisi gelir
benimde babamlar yeni ev yaptırıyo
temizlemeye gdiicez annemle yeni evi temizlemek bile bi ayrı zevk her yer mis gibii zemuszemus

bizde geçen haftalarda temizledik
camları sildik
yerin tozlarını süpürdük
sonra sildik
banyoya doru yol aldık biz
enson banyoyu emziledik
duvarlarını sildik
suyumuz bağlanmamıştı malesef ozaman
sonra yerleri sildik bitti

çok teşekkür ederim fikirler için kızlar:)
hergece rüyalarımda sabaha dek temizlik yapıyorum vallahi:)
berbat durum ya,eşyalarım da çok battı bi odada olsa da toz içindeler...
bakalım kaplar da takılsın ınşallah...<Bismillah diyip başlarız:)

Back
X