- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Kırmaya kIyamadigimiz insanlar ama bazen bizi paramparca eden... hep kendini haklı kendini doğru gören hep ben diyenKötülük yapiyor dediginiz kisilerde öyle dusunuyor.
Insanin ana hamurunda iyilik vardir, kötü olmayi secmedikten sonra.
Kötü olmayi secen yinede kirilmis üzülmüs insanlardir Kendine hakim olamayan. Ve öncesinde onu kirdiklari icin o da kirmayi tercih eden.
Yani bu döngü insanlar bunu anlamadiktan sonra hep devam edecek.
Kiriliyorsaniz kirmayin...ana odak burda olmali herkes icin. Onun yerine neden kirildiginizi dusunun. Incitmeyin incinmeyin. Incinmemek de önemli bir konu.
Yoksa normalde her insan sizin gibi düsünür..ta ki onu birileri kirilma noktasina getirene kadar.
Evet iyi olunca yara almak iste bu belkide demek istedigimİyi olunca yara alıyorsun . O yüzden insanlara güvenmemeyi , sevmemeyi, umursamayı öğrendim . Bana göre bende kötüyüm şuan . Ama böyle daha iyiyim.
Kotu olduğunun farkındaydım ama bu kadar da kötü olduğunu yeni anlıyorum belki can dediğin insan canını yaktiginda açılıyor belkide gözlerimizİnsanlığın kötüye gittiği falan yok, insanlar hep böyleydi.
İnsanlık ne savaşlardan geçti, din uğruna, ırk uğruna neler neler yaptılar birbirlerine. Hala da devam ediyorlar.
Okuldaki tarih kitaplarında savaş tarihinden başka bir şey gördünüz mü?
Son 5600 yılda 13500'den fazla savaş yaşanmış. Bunun öncesi de vardır tabii.
Bu dünyada cadı diye insanlar yakıldı, köle pazarlarında insanlar satıldı, savaş var diye diye tecavüzler edildi, bazı insanlar sırf ten rengi farklı diye hayvanat bahçesi gibi yerlerde sergilendiler türlü eziyetler gördüler, çocuklar üzerinde deneyler yapıldı, katliamlar, işkenceler, toplu kıyımlar vs vs
Bireysel suçlardan, cinayetlerden, tecavüzlerden bahsetmiyorum bile.
İnsanlık hep böyleydi yani.
O yüzden biri iş yerinde ayağınızı kaydırmaya çalıştığında ya da komşunuz dedikodunuzu yaptığında "insanlık nereye gidiyor böyle" diye diye üzmeyin kendinizi. İnsanlık en başından beri çok matah bir şey değildi zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?