İnsalar neden bu kadar kötü?

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
Duruyorum düşünüyorum derin bir nefes alıyorum sağlıklıyım şükrediyorum çoğu insanda sağlıklı ama kendine dert ariyor... Güzel yasamak varken aci çekiyor çektiriyor Mutlu olmak varken iyi olmak varken neden herkez kötülüğün peşinde koşuyor...merhamet denen o güzel duyguyu neden terkediyor insanoğlu...Saglikliyim derdim yok diye kimse sukretmiyor...Insanlık gerçekten kötüye gidiyor ahlak,merhamet,sevgi gün geçtikçe yok oluyor geride acı kalıyor..Keşke herkez güzel yürekli olsa kimse üzülmese..iyi olmak bu kadar zor mu ben mi çok saf bakıyorum bu hayata acaba içimden geldi yazmak istedim sadece

Yok siz saf değil insansınız. Ve duygularınız insana özgü. Çünkü vicdanızı duyabiliryorsunuz. Ancak bazıları hatta çoğu insan artık vicdanına sağır. Bu kadar kötülük ve üzüntüde bu ne insan ne hayvan diyebileceğimiz türden kaynaklanır. Allah yardımcımız olsun.

Kötülük yapiyor dediginiz kisilerde öyle dusunuyor.
Insanin ana hamurunda iyilik vardir, kötü olmayi secmedikten sonra.
Kötü olmayi secen yinede kirilmis üzülmüs insanlardir Kendine hakim olamayan. Ve öncesinde onu kirdiklari icin o da kirmayi tercih eden.

Yani bu döngü insanlar bunu anlamadiktan sonra hep devam edecek.
Kiriliyorsaniz kirmayin...ana odak burda olmali herkes icin. Onun yerine neden kirildiginizi dusunun. Incitmeyin incinmeyin. Incinmemek de önemli bir konu.

Yoksa normalde her insan sizin gibi düsünür..ta ki onu birileri kirilma noktasina getirene kadar.

Coğrafya kaderdir.
Daha yazardım ama siyasetten giderim.
Finlandiya'daki adam bizle aynı psikolojide değil öyle diyim size.
Bu ülkede nasıl mutlu olunabilir ki...
Daha gözünü açar açmaz dayatılan tabular, geçim derdi, toplumsal ahlaki çöküş, gelecek kaygısı, kutuplaşma, adalet yoksunluğunun sebep olduğu kaos ortamı uzar gider bu liste...

Bu dediğiniz şey birazda toplumdan kaynaklı birşey, eğer bir insan tek başına yalnız yaşasa hiç bi hırsı,rekabeti vs olmayacaktı ve rahat rahat yaşayacaktı.
Ama insanlar içindeki açgözlülük,bencillik toplu yaşadıkları zaman ortaya çıkıyor hırs,rekabet,açgözlülük vs insanı kötüye itiyor çünkü eğer kötü olmazsa o zaman istediklerine ulaşamayacak,ha ama bir insanın bu dünyada istediği hiç bişi kalmamışsa,ya da isteklerini hırslarını arkaplana atabilecek seviyeye geldiyse o zaman o bambaşka biri olur tabi.

İnsanlığın kötüye gittiği falan yok, insanlar hep böyleydi.
İnsanlık ne savaşlardan geçti, din uğruna, ırk uğruna neler neler yaptılar birbirlerine. Hala da devam ediyorlar.
Okuldaki tarih kitaplarında savaş tarihinden başka bir şey gördünüz mü?
Son 5600 yılda 13500'den fazla savaş yaşanmış. Bunun öncesi de vardır tabii.

Bu dünyada cadı diye insanlar yakıldı, köle pazarlarında insanlar satıldı, savaş var diye diye tecavüzler edildi, bazı insanlar sırf ten rengi farklı diye hayvanat bahçesi gibi yerlerde sergilendiler türlü eziyetler gördüler, çocuklar üzerinde deneyler yapıldı, katliamlar, işkenceler, toplu kıyımlar vs vs

Bireysel suçlardan, cinayetlerden, tecavüzlerden bahsetmiyorum bile.
İnsanlık hep böyleydi yani.

O yüzden biri iş yerinde ayağınızı kaydırmaya çalıştığında ya da komşunuz dedikodunuzu yaptığında "insanlık nereye gidiyor böyle" diye diye üzmeyin kendinizi. İnsanlık en başından beri çok matah bir şey değildi zaten.

Bende uyaniyorum elim ,ayagim saglam diye sukrediyorum . Sonra burda da okuyorum falan , arada ölüm geliyor aklima bu dünya bos diyorum .butun insanlar olmasada ,cevremizdeki insanlar iyi olsa. Ya da en azindan kalp kirmamayi denese herkes. Empati yapsa yeter.

Of maalesef .. ve bazen yaş aldıkça çok yakınlarındakilerin kötülüklerini idrak etmek, hiç düşünmeden canımı veririm dediğin insanlar tarafından bile; sadece onlara iyi oldukça sevildiğini , her daim onların çıkarları için kullanıldığını anlamak.. çok üzücü ve acı...

Kötülük yapiyor dediginiz kisilerde öyle dusunuyor.
Insanin ana hamurunda iyilik vardir, kötü olmayi secmedikten sonra.
Kötü olmayi secen yinede kirilmis üzülmüs insanlardir Kendine hakim olamayan. Ve öncesinde onu kirdiklari icin o da kirmayi tercih eden.

Yani bu döngü insanlar bunu anlamadiktan sonra hep devam edecek.
Kiriliyorsaniz kirmayin...ana odak burda olmali herkes icin. Onun yerine neden kirildiginizi dusunun. Incitmeyin incinmeyin. Incinmemek de önemli bir konu.

Yoksa normalde her insan sizin gibi düsünür..ta ki onu birileri kirilma noktasina getirene kadar.
Kırmaya kIyamadigimiz insanlar ama bazen bizi paramparca eden... hep kendini haklı kendini doğru gören hep ben diyen

Kötü insanları dert etmiyorum çünkü
Onlarla samimi olmuyorum ama en kötüsü
Sanırım iş hayatında olanlar, vede gerçekten
Aklı fikri sinsilikte ve kötülükte olan, en tehlikeli olanda hiç kimseyle konuşmayan
Gülmeyen, bunlar yaşayan ölüler bende,
Acınacak durumlar var insan olamamış varlıklar

İnsanlığın kötüye gittiği falan yok, insanlar hep böyleydi.
İnsanlık ne savaşlardan geçti, din uğruna, ırk uğruna neler neler yaptılar birbirlerine. Hala da devam ediyorlar.
Okuldaki tarih kitaplarında savaş tarihinden başka bir şey gördünüz mü?
Son 5600 yılda 13500'den fazla savaş yaşanmış. Bunun öncesi de vardır tabii.

Bu dünyada cadı diye insanlar yakıldı, köle pazarlarında insanlar satıldı, savaş var diye diye tecavüzler edildi, bazı insanlar sırf ten rengi farklı diye hayvanat bahçesi gibi yerlerde sergilendiler türlü eziyetler gördüler, çocuklar üzerinde deneyler yapıldı, katliamlar, işkenceler, toplu kıyımlar vs vs

Bireysel suçlardan, cinayetlerden, tecavüzlerden bahsetmiyorum bile.
İnsanlık hep böyleydi yani.

O yüzden biri iş yerinde ayağınızı kaydırmaya çalıştığında ya da komşunuz dedikodunuzu yaptığında "insanlık nereye gidiyor böyle" diye diye üzmeyin kendinizi. İnsanlık en başından beri çok matah bir şey değildi zaten.
Kotu olduğunun farkındaydım ama bu kadar da kötü olduğunu yeni anlıyorum belki can dediğin insan canını yaktiginda açılıyor belkide gözlerimiz

Back
X