insan babası ölünce büyüyor çünkü....:((

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
İnsan babası ölünce büyüyor çünkü. Yalnız başına kalıyorsunuz o zaman artık. Çocukken her şeyi bilen, herkesten güçlü olan babamız biz büyüdükçe küçülüyor. Zamanını tamamlamış ve geçmişte kalmış bir yaşlı olarak kendi köşesinden bize bakıyor. Uzakta ol...sa da, bize dokunamasa da... Usandıracak kadar ayrıntılı sorularla hayatı öğrendiğimiz, her şeyi bilen babamızın sorularıysa biz büyüdükçe artık bize sıkıcı gelmeye başlıyor. Müdahale etmese, soru sormasa ne iyi olur dediğimiz zamanlar çok oluyor artık. Biz ondan daha iyi biliyoruz ya her şeyi. Zaman artık onun zamanı değil ya... Teknoloji gelişti ya... Her şey değişti ya... Oysa ne zaman ki babanızı kaybediyorsunuz, işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz. Çünkü çınarın gölgesi yok artık üzerinizde. Sizi fark etmediğiniz halde yağmurdan, güneşten koruyormuş meğer o gölge. Siz de aile kuruyorsunuz, baba oluyorsunuz, sizinde gölge yaptığınız ve koruduğunuz birileri oluyor ama o gölgeyi çok arıyorsunuz. Babanız öldüğünde büyüyorsunuz. Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız, takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz, korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz. Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık... Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen, sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık... Büyüyorsunuz o zaman işte. Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak. Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur ....

10 yıl oldu babamı görmeyeli..Boşandılar..İLk zamanlar aramadı sormadı ne zaman ayaklarımı yere basmaya başladım o zaman çok aradı ama ben istemedim..Büyümüştüm çünkü ondan öğrenecek hiçbir şey kalmamıştı..Erken yaşta büyümek zorunda kaldım mücadeleyi öğrendim..Şimdi evliyim 6 aylık..İyi ki babam yokmuş da hayatı öğrenmişim diyorum yoksa 3. ay da kayınvalidem yüzünden boşanmış olarak dönecektim evime..46 Yaşında kayınpeder de 52 ben olgunluk büyüklük yapıyorum nazlarını kaprislerini ben çekiyorum..Eğer büyümese idim gerçekten çoktan evimde annemin dizinin dibinde olurdum..Şimdi hayata baş kaldırabiliyorum..Ve bu saatten sonra büyüklük yaptığım yeter diyorum şimdi şımarıklık zamanı bende..Erken büyümenin bu yanı kötü işte..

7 yaşında kaybetttim.... ama ben hep 7 yaşında kaldım...
çok üzüldüm kırıldım.. yenik hissettim her zaman.. içime kapandım. konuşmaktan korkar oldum..
okulda hep strese girerdim .ilk gün gitmek istemezdim.. ''baban ne iş yapıyor?'' sorusu hayatı cehenneme çevirirdi şimdi elendim artık kocan ne iş yapıor diyorlar rahatladım. ama bazen de kimlerdensin falan gidi sorulara deli oluyorum. eşim müdahele ediyor hemen.

çok üzüldüm kırıldım.. yenik hissettim her zaman.. içime kapandım. konuşmaktan korkar oldum..
okulda hep strese girerdim .ilk gün gitmek istemezdim.. ''baban ne iş yapıyor?'' sorusu hayatı cehenneme çevirirdi şimdi elendim artık kocan ne iş yapıor diyorlar rahatladım. ama bazen de kimlerdensin falan gidi sorulara deli oluyorum. eşim müdahele ediyor hemen.

bilecikli hemşerim benim..hayat bu...

Ben 10 yıl önce büyüdüm, hemde bir anda...
Biranda o deli dolu kız gitti, yerine gergin, sürekli ağlayan, kaprisli bir kız geldi...
Geçer diyorlar ya, aslında geçmiyor yara daha büyüyor, büyüdükçe yokluğunun ne kadar zor olduğunu anlıyorsun. "Olsaydı bu haldemi olurduk" diyorsun....
Babasının elini tutan küçük bir çocuk bile görsem, ondaki güveni ve mutluluğu hissedebiliyorum, ama içim buruk ve sanırım kıskanıyorum...

ben 10 yıl önce büyüdüm, hemde bir anda...
Biranda o deli dolu kız gitti, yerine gergin, sürekli ağlayan, kaprisli bir kız geldi...
Geçer diyorlar ya, aslında geçmiyor yara daha büyüyor, büyüdükçe yokluğunun ne kadar zor olduğunu anlıyorsun. "olsaydı bu haldemi olurduk" diyorsun....
Babasının elini tutan küçük bir çocuk bile görsem, ondaki güveni ve mutluluğu hissedebiliyorum, ama içim buruk ve sanırım kıskanıyorum...

:((gelde ağlamaa

benimde en nefret etiğim soru o
evet şimdi kocan neiş yapıyo diyorlar
artık onu sormuyorlar
sorsalarda anlatamamki
çünkü ben onu hiç tanımadımki
ancak resimlerden
ama ne acı ki birlikte çekilmiş bir tek resmimiz yok
çünkü ben doğduğumda çok hasta ve yatıyormuş
ben daha 1 yaşıma basmadan da ölmüş
ve kıskanıyorum babalarıyla gezen kızları
belki kızımı bile
kıskanıyorum işte kim ne derse desin

Ben 10 yıl önce büyüdüm, hemde bir anda...
Geçer diyorlar ya, aslında geçmiyor yara daha büyüyor, büyüdükçe yokluğunun ne kadar zor olduğunu anlıyorsun. "Olsaydı bu haldemi olurduk" diyorsun....

Bende kıskanıyorum o kızları. . . :çok üzgünüm:

Annesizlik daha zor,buna emin olun...Adınız kadar emin olun..
Hiç bir aşamamda annem yanımda yoktu,manevi destekcim yoktu..Kına gecesi yapmadım ben annem yok diye.Kimseye yük olmamak için,kimseyi uğraştırmamak için..Bir evlenirken çok zor geldi bana birde doğum yaptığımda..Ve şu an..
Ben hiç szeeryan nazı yapamadım.Çünkü kızıma gözü gibi bakacak kimsem yoktu.Hemen toparlanmalıydım ki ben ellerimle bakabileyim.Ameliyattan çıktıktan sadece 17 saat sonra eşofmanlarımı giydim tacımı taktım doktorumu bekledim.Yürüyüşümü yaptım hastanede,tek başıma.Elimden tutan annemd eğil teyzemin kızıydı..Ertesi gün çocuğum kucağımda çıktım odadan ben.Kimselere bırakamadım.
Şimdi bunaldığımda anneme bırakıp gideyim diyemiyorum,dertlerim benimle konuşacak kimsem yok..
Ha çok şanslıyım eşim yanımda hep,kayınvalidemden yanada çok şanslıyım ben:nazar:
Babam yanımda sağ başımızda ama onunda bir sürü derdi var.En basiti yemek..Çocuk olunca gidemiyrsun sürekli,ev ne halde yemek var mı acaba diye düşünmekten harap oluyorum..
Her ikiside zordur mutlaka ama annesizlik çok daha zor emin olun buna.

Muhakkak annesizlikte çok zordur...
Okulda öğrencileri tek tek kaldırıp sorarlardı "Baban ne iş yapıyor"
Bende babamın mesleğini söylerdim, onu kaybettim diyemezdim, ev arkadaşıma 4-5 ay babamın öldüğünü söyleyemedim.
Sorduğu soruları hep geçiştirirdim..
Annesizlikte babasızlıkta çok zor, evlendikten sonra ailenle birlikte çok fazla aramazsın belki ama küçükken kaybetmek hayata 1-0 yenik başlamak gibi bişey oluyor...
Ben seneye nasipse evlenicem, şimdiden o anları düşünüyorum, mezarlığını gelinliğimle ziyaret edeceğim günü düşünüyorum, bana sarılamayacak olması ki, babam bana bitanecik kızın derdi, bunları söyleyemeyecek olması çok zor... :((

Muhakkak annesizlikte çok zordur...
Okulda öğrencileri tek tek kaldırıp sorarlardı "Baban ne iş yapıyor"
Bende babamın mesleğini söylerdim, onu kaybettim diyemezdim, ev arkadaşıma 4-5 ay babamın öldüğünü söyleyemedim.
Sorduğu soruları hep geçiştirirdim..
Annesizlikte babasızlıkta çok zor, evlendikten sonra ailenle birlikte çok fazla aramazsın belki ama küçükken kaybetmek hayata 1-0 yenik başlamak gibi bişey oluyor...
Ben seneye nasipse evlenicem, şimdiden o anları düşünüyorum, mezarlığını gelinliğimle ziyaret edeceğim günü düşünüyorum, bana sarılamayacak olması ki, babam bana bitanecik kızın derdi, bunları söyleyemeyecek olması çok zor... :((
,

canım ya..ben düğün bile yağmayı düşünmüyorumm.kaldıramam...

9 sene oldu babamı kaybedeli babasız yaşamak onsuz herşeye göğüs germek çok zor evet insan babasız daha bi olgunlaşıyo şahsım adına söyleyebilrim

Babam öldügünde kücücük kimsesiz bir kiz cocugu gibi hissettim kendimi..... sonra büyüdüm.... belkide büyümedim, bilemiyorum, sanirim hala daha kücük kimsesiz kiz cocugu gibiyim ama disari dogru ise güclü olgun birisi...

Babam öldügünde kücücük kimsesiz bir kiz cocugu gibi hissettim kendimi..... sonra büyüdüm.... belkide büyümedim, bilemiyorum, sanirim hala daha kücük kimsesiz kiz cocugu gibiyim ama disari dogru ise güclü olgun birisi...

yokluğu bizi büyütüyor..Hayata karşı daha güçlü olmamız gerektiği için acımasızca büyütüyor..Kimi zaman yorgun düşüyoruz kimi zaman ağlıyoruz ama yine de başımız dik ayaklarımızda yerde devam ediyoruz yola..

babamı seviyor muyum bilmiyorum
aramızda öyle çok tartışma ve kalp kırıklığı geçti ki...
ben yaklaştıkça uzaklaştı
ne inattır o bilemezsiniz
içi yanar,delirir ama özledim dmez
hiç unutmuyorum küçüktüm Ankara*ya gidiyoruz
astım olmuşum o zaamanlar.otobüsteyiz tabi
uyuyor gibi yaptm babama sarıldm
kokusunu çektim içime uzun uzun
hattA o kadar çok kokladım ki hala brnumdadır kokusu
kimsler bilmez haa ilk buraya yazdmmafoldumbenmafoldumben
sarılmadı kızlarına hiç
bütün gece sarıldm koca göbeğine
bilmezdim sever beni
şimdi anlıyorum o zamanlar sevdiğini
ifade edemiyormuş aslında...

yıllar geçti ve ben astımım iyileşene kadar her Ankara yolculuğunda uyuyor gibi yaparak sarıldm babama
şimdi ise küsüz konuşmuyoruz...
saymadm kaç yıl oldu
yetmiyor parmaklarım saymaya,yetmeyecekte...
sessizce uzaktanbakıyor banaboshayallersmile bende onaboshayallersmile
yaşattıkları için çok pişman
onun pişmanlığı benm mahvolan hayatımı geri getirmeyecek:hulya:
ben onu hiç affetmeyeceğim
onun yüzünden
onun yüzünden bitti hayatımmafoldumben:sinifsinif:
şimdi pişmanmış,
bana üzülüyomuş
hiççççç umrumda değilalsanaalsanasmile
benm içim acıyor her gün hemde:sinifsinif::sinifsinif:
her saniye cam kırıkları dolaşıyor yüreğmde...:gitme::sinifsinif:
yapmasaydı,dursaydı arkamdamafoldumbenmafoldumben
ahhh...:gitme:
tek bildiğim hiç affetmeyeceğim
özlüycem
kendi ailemin bana yaptığı haksızlığı anne olsamda anlayacağımı sanmıyorum:umursamaz:
şimdi el pençe affettirmeye çalışıyolar
aslaaa
asla affetmeyeceğim:umursamaz:
bu evde duruyorsam mecburiyetimdennnboshayallersmile
gidecek yerim olmayışından:sinifsinif:
yinede
ahh baba neden böylesin
neden böyleyiz
bu bir sitemdi,özlemdi,nefretti,bi itiraftı

Back
X