İnsan bu kadar mı şanssız olur?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Düğünde takılan altınları sattık, çeyrek altın 78 liraydı, 180 liraya çıktı. Parayı senede yatırdık, senet 7'den 2.80'e düştü. Ev almak için senedi bozdurmak zorunda kaldık, senet 1 ayda iki katına çıktı. ev için banka kredisi çektik 1.20den bir hafta sonra faizler 1.07'ye düştü.
çok şükür sağlığımız, huzurumuz yerinde diyorum ama insanın da canı sıkılıyo yani sonuçta mal canın yongası demişler. ama napalım işte kısmettt :ssz:

Düğünde takılan altınları sattık, çeyrek altın 78 liraydı, 180 liraya çıktı. Parayı senede yatırdık, senet 7'den 2.80'e düştü. Ev almak için senedi bozdurmak zorunda kaldık, senet 1 ayda iki katına çıktı. ev için banka kredisi çektik 1.20den bir hafta sonra faizler 1.07'ye düştü.
çok şükür sağlığımız, huzurumuz yerinde diyorum ama insanın da canı sıkılıyo yani sonuçta mal canın yongası demişler. ama napalım işte kısmettt :ssz:

evet, gerçektende çok şansızsınız
ama boşver, cana geleceğine mala gelsin.. :ssz:

Talihsizlik olmuş ama kafaya takmayın herşey para değil bazen kaderden ötesi olmuyor

Son düzenleme:
Altın konusunda ben de sizinkine benzer bir olay yaşamıştım.Ev alacağımız zaman birden bire düşmüştü ve bizimde bozdurup hemen ödeme yapmamız gerekmişti.Bir hafta sonra tekrar yükselmeye başlamıştı.İnsan gerçekten üzülüyor ama bir yerden sonrada kısmet böyleymiş deyip geçiyor.

anneciğim de hep aynı şeyden yakınır garibim,
altın alır en pahalı fiyattan satarken altın düşer, zamanında mark falan biriktirirdi satarken zararla satardı 1 hafta sonra 2 katına çıkardı,
kısmetsizlik işte

belki bu şekide yatırımlar yapmadan önce bi bilene danışmak,ne bileyim borsa sitelerine falan bakmak gerekiyodur.Ekstra gelişen olaylar dışında çoğu zaman önceden kestirimlerde bulunanilirler.

bazen insan bi konuda devamlı şanssızlıklar yaşayabiliyo.Benim annem mesela,teknolojik aletlere çok meraklıdır ama alıp da değiştirmediği-ilk ayından garantiye göndermediği ya da tüketici mahkemesine başvurmadığı teknolojik ürün yoktur.Aldığı bütün telefonlar bi şekilde arızalı çıkar,en pahalısından çamaşır makinası alır 5. yıkamadan su sızdırmaya başlar,tüm eve kombi döşetir kombinin su problemi çıkar 10 gün kazak kazak üstüne giyeriz,5 arkadaş televizyondan aynı aleti alırlar bi anneminki bozuk çıkar :)) Geçen yıl bana aldığı epilatör bile ilk ayında bozulmuştu =))

belki bu şekide yatırımlar yapmadan önce bi bilene danışmak,ne bileyim borsa sitelerine falan bakmak gerekiyodur.Ekstra gelişen olaylar dışında çoğu zaman önceden kestirimlerde bulunanilirler.

bazen insan bi konuda devamlı şanssızlıklar yaşayabiliyo.Benim annem mesela,teknolojik aletlere çok meraklıdır ama alıp da değiştirmediği-ilk ayından garantiye göndermediği ya da tüketici mahkemesine başvurmadığı teknolojik ürün yoktur.Aldığı bütün telefonlar bi şekilde arızalı çıkar,en pahalısından çamaşır makinası alır 5. yıkamadan su sızdırmaya başlar,tüm eve kombi döşetir kombinin su problemi çıkar 10 gün kazak kazak üstüne giyeriz,5 arkadaş televizyondan aynı aleti alırlar bi anneminki bozuk çıkar :)) Geçen yıl bana aldığı epilatör bile ilk ayında bozulmuştu =))

eşim ekonomiyle çok ilgilidir. aslında iyi de anlar. ama altınları satmak istediği zaman satma dedim. çok yükseldi bundan fazla yükselmez dedi ikna etti bi şekilde. sonra bi senede yatırmak istedi. öylesine bi senet de değil yani bu çok büyük bi marka. o senet düşmezdi de işte kriz oldu ya bütün borsa tepetaklak oldu. eninde sonunda yükseleceğini biliyoduk ama şehirdışına taşınacağımız için ev almamız gerekti, bozdurmak zorunda kaldık, 1 hafta sonra deli gibi yükseldi. neyse gerçekten kısmetten ötesi yok. ben elektronik konusunda da çok şanssızım, her aldığım bozulur bozuk çıkar. kardeşime tel. aldım bozuk çıktı. anneme iyi markanın dijital tartısını aldım. bozuk çıktı. kaç kere tamie gitti geldi yine de olmadı en sonunda onu verip yerine epilatör aldı. artık insanlara hediye almaya bile korkuyorum bozuk çıkacak diye.

aslında şanssızım şanssızım dersen şansını kaçırırsın diye düşünüyorum onun için demiyorum da pek normalde ama son olaylar bardağı taşırdı :50:

aslında şanssızım şanssızım dersen şansını kaçırırsın diye düşünüyorum onun için demiyorum da pek normalde ama son olaylar bardağı taşırdı :50:

çok haklısın,çekim yasasıyla ilgili kitaplara göz gezdirmeni isterim,yani;
neye inanırsan o olur,her şikayet evrene verilmiş bir emirdir,dünkü düşüncelerimizle bugünümüzü inşa ettik tarzında şeyler,çok sağlam örnekleri var..bu sadece bi tavsiye

öte yandan çok sevdiğin bi kocan,aslan gibi bi oğlun,borçla harçla da olsa huzur içinde oturacak bi evin var.bundan ala şans mı olur :16::16:

ananem ne zaman maddi kayıba uğrasa başımın gözümün sadakası olsun derdi,siz de öyle deyin boşverin gitsin...

herşeyde bir hayır var. belki gelecek olan fazla para hayır değil şer getirecekti. böyle düşünün...

bazılarımız bu tür konularda şanslı olmayabiliyoruz.
önemli olan sağlık ve huzur. Allah burdan güldürsün yüzünüzü.. para kaybedilsede yerine kazanılır konulur.:31:

Back
X