Insan çok dürüst olsa da hep yalan söyleyebilir mi?

inanılmaz gibi gelecek ama evet yalan konuşmamak diye bir derdim var,doğru söylenmeyecek bir şeyse susmak gibi bir yolum var!
aynısını yazacaktim, ben de cevap vermek istemiyorsam susarim. Karsimdaki de beni taniyan biriyse anlar ne demek istedigimi.
Kucuk yalan denen seylere inanmiyorum, onu soyleyen digerini de soyler kiz arkadaslarimdan baskalarina yalan soyleyenlerden de uzaklastim mesela yoruyor insani cunku hicbir soylediklerine inanamiyor insan.

ben de susuyorum benim üstüme yemin et dese karsındaki.sanki ben yalan söylemeye hazırım hep.

gürültülü bir ortamda sessize aldım sadece.yapmam anaormal mı bunu.ama siz cezamı kestiniz.sabıkalıyım kelimesini uygun bulmuyorum eski sevgili ile münasebetim yok yabancı bir numara aradıgında ben direk arkadasıma veririm böyle bir numara aradı diye.size karsı konusurken erkek arkadasımla konusur gibi hissettim.

Bazi insanlarin yalan agzina yapisir. O kadar normal olmustur ki artik, farkina bile varmaz. Ayni sizin gibi.
Yalanin arkasinda durmayip kucumsuyorsunuz yaptiginiz seyi. Ya da baskalarina atiyorsunuz "siz hic soylemediniz mi" diye. Biz soylesek sizin yalaniniz daha mi kabul olacak? Bahaneleriniz de hep hazir masallah.

Yalanin kucugu buyugu olmaz. Soyluyormussunuz iste. Bir kerelik degilmis. Hem ayrica konusmak istemiyorum demenin nesi kotu? O da hatasini anlardi. Siz yalan olsun diye yalan soylemissiniz. Adamin guveni kaybolduysa demek ki birseyler yapiyorsunuz da kayboluyor.
siz once hatanizi kabul edin. Kendinizi savunarak bir yere varamazsiniz.

kendimi kesinlkle savunmadım.aksine pişmanım agzıma falan yalan yapışmadı.sadece sizlere bir soru sordum.sürekli yalan söyleyen bir insan muamelesi gördüğüm için üzülüyorum suan.herkesin hayatı düsürtlüğü kendine.tamam hepiniz benden daha dürüstsünüz varsın ben yalancı olayım.Allah beni bildkten sonra yazdıgım seyler yanlış degil saygısız değil.yaptıgım yanlıştır ceremesini cekiyorum zaten sadece sizlerden bir cozum istedim sabıkalı yalancı muamelesi görmek değil.

ya yalanın büyüğü küçüğü tabiki olmaz ama bazen böyle ufak tefek şeylere ihtiyaç oluyor hepimiz yapmışızdır yapıyoruzdur erkek arkadaşn hiç yalan söylemediğine yemin etsin bakalım çok meraklıysa

arkadasımın güveni de benim sürekli yalan söylemelerimden kaybolmadı .ben zaten pişman oldum özrdiledim bu bakıs acısıdır ve emin olup sevgilim de benimle konusmak istemeyıp duymadıgım dediği vakit coktur bunu anlayabiliyorum ama üstelemedim olablr dedim amasuclu oldum hepinizin gözünde de öyleyim sanırım.sadece dertlşmek istedim acımasızca eleştrilmek istemedim.yalandan değil de düürüstlüğümden cekmişimdir hep erkek arkadasımla bunları yasamak zorunda kaldgm içinde utanıyorum

Cok siradan bisey.. Hatta günümüzde herkesin yaptigi birsey. Bence yalan degil de durumu kurtarma diyelim. Simdiden böyle yapiyorsa ilerde daha büyük sorunlar yasayabilirsiniz.

biliyor musun yemin etmek aslında iyi bir şey değil ben ona hiç demedim üstüme yemin et diye demem de ama o benim bozgazima sarılıyor nerdeyse yemin et diye

biliyor musun yemin etmek aslında iyi bir şey değil ben ona hiç demedim üstüme yemin et diye demem de ama o benim bozgazima sarılıyor nerdeyse yemin et diye

tabiki de iyi değil bende ölüm kalım meselesi olmadıkça asla yemin etmem ettirmem hem bu nasıl ilişki ya sevgilin çocuk gibi açıkcası

tabiki de iyi değil bende ölüm kalım meselesi olmadıkça asla yemin etmem ettirmem hem bu nasıl ilişki ya sevgilin çocuk gibi açıkcası

cocuk mu takıntılı mı anlamadım.bu konuda asırı hassas.hani bazı düşünen arkadasların aksine herseyi de söylerim ona.mecbur kalmak kötü bir sey.ilk yalanım korku ve mecburiyetti.bu yalanda da kavga etmek istemedim duymadım dedim.yalanı ben de sevmiyorum aynı seyi o yapsa ben de kızarım ama her lafına da bu da mı yalan bu da mı yalan demem.sürekli yalan söyleyen bir karakterim olsa o zaman üzülmem pişmiş pişmiş gezirim etrafta onu yapmıyorum ki

vala tatlım önceki konunu bilmiyorum da sen biraz ayar ver buna bu ne böyle habire yemin yemin ay bunaltı geldi

Telinizin sesini kısmanız anormal mi demişim.
Sadece telin sesini kısma olayı olsa sadece kimse kimseye bundan ötürü laf söylemez dedim.

Sabıkalı ne demektir? O suçu daha önce işlemiş demektir.
Siz ilk mesajınızda eski sevgilimle ilgili yalan söyledim dediniz.
Sonra açmıyordum duymadım diyormuşsunuz bu da 2. yalan
Yanı bu ilk yalan değil o zaman sabıkalısınız.

Eski sevgilinle münasebetin var demedim.
Ama sen teli açmadığında sevgilin öyle düşünüyor.
Çünkü annen aradığında sessize alman onun ya bana da böyle yapıyorsa, yanında başkası olduğu için sessize alıyorsa diyedüşünmesine sebep olur.
Bunu düşünmek için erkek olmama gerek yok.
Empati yapmak yeterli.

Son düzenleme:
Öncelikle başlık yazınıza yorum yapayım eğer insan dürüstse hiç yalan söylemez, yalan söyleyen dürüst olmaz size göre ufak pembe yalan gelen durum sevgilinize göre hoş olmayan bir yalan konumunda ,bazı insanlar pembede olsa yalan söylenmesine tahammül edemez siz o gün kavga etmemek için telefonu açmadınız ama sonrasında gene kavga çıktı bende yalanın ufağına yada büyüğüne tahammül edemem güvenim zedelenir yalan söylemezmisin dersen yalanın hiçbir türünü sevmem söylemem sonunda çok büyük olaylarda yaşasam doğruları söyleme taraftarıyımdır.

tamam bakıs acımız farklı dürüstüm ama duymadım dedim.tamam yalan pembe siyah diye yalan ayrımına ben de girmiyorum baska acılardan bakıyorum sadece.neyse erkek arkadasım da sizin gibi düşünüyor haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…