İnsan eşinden soğur mu?

Arkadaşlar,

ben aslında eşimi seviyorum ama bazen bana geliyorlar ve o zaman gözüm hiç bir şeyi görmüyor. Aslında bu anlattıklarımın hepsi içimde unutamıyorum ama bir yandan da seviyorum ama tüm bu olaylar ve bana hissettirdiği duygu sevgimin önüne geçiyor. Şu an soğumuş durumdayım eşimden ama sevgim var ilerde sevgimin de bitebileceğini düşünüyorum.
Size soruyorum ben bu durumda ne yapmalıyım? Gerçekten ne yapmalıyım?

Arkadaşlar,

ben aslında eşimi seviyorum ama bazen bana geliyorlar ve o zaman gözüm hiç bir şeyi görmüyor. Aslında bu anlattıklarımın hepsi içimde unutamıyorum ama bir yandan da seviyorum ama tüm bu olaylar ve bana hissettirdiği duygu sevgimin önüne geçiyor. Şu an soğumuş durumdayım eşimden ama sevgim var ilerde sevgimin de bitebileceğini düşünüyorum.
Size soruyorum ben bu durumda ne yapmalıyım? Gerçekten ne yapmalıyım?
Evli olmadığımdan eşler arası iletişim nasıl olmalı bilmiyorum gerçi kişiden kişiye ve aile yapısı, yetişme tarzı yaş vs göre değişir diye düşünüyorum. Ama herşeyden önce SAYGI var mı aranızda bunu sorgula derim. Yani sevgi, aşk bir yere kadar ama saygının evlilikte çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kişi önce kendine sonra da karşısındakilere saygı duymalı ve ona göre bir davranış sergilemeli. Bir hareketinden hoşlanmıyorsa bunu ay ben istemem ya da sevmiyorum gibi çocukça anlık tepkilerden ziyade, uygun zaman yakalandığında sakin bir şekilde detaylıca konuşmalı. " Ben senin şu davranışından veya genel olarak şu tarz davranış şekillerinden şu nedenlerden dolayı hoşlanmıyorum" diyebilmeli. "Ne alakası var" gibi anlık geçiştirme cümleler yeterli değil bence... Diğer konularına da baktım hemen hemen benzer sorunlar yaşıyorsunuz. Aranızdaki en önemli sorun : İletişimsizlik! Bu iletişimi sağlamanın da en etkili yolu konuşmaktır.
Yüksek lisans okuduğunu söylemişsin, eşinin eğitim durumu nedir? Erkekler gözlemlediğim kadarıyla kendilerini ezik hissettiklerinde bunu baskı kurarak ya da öfkeyle bastırmaya çalışır.
Ne yapacağını ben söyleyemem buradaki kimse söylemez zaten. Ama otur, düşün, tart herşeyi enine boyuna... Evli kalırsan ne kadar daha tahammül edebilirsin (ki bir de çocuk olursa ayrılmak daha da zorlaşır), ayrılırsan nasıl bir hayat bekliyor seni??? Bunları iyi düşün.
Hakkında hayırlısı olsun.

Evli olmadığımdan eşler arası iletişim nasıl olmalı bilmiyorum gerçi kişiden kişiye ve aile yapısı, yetişme tarzı yaş vs göre değişir diye düşünüyorum. Ama herşeyden önce SAYGI var mı aranızda bunu sorgula derim. Yani sevgi, aşk bir yere kadar ama saygının evlilikte çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kişi önce kendine sonra da karşısındakilere saygı duymalı ve ona göre bir davranış sergilemeli. Bir hareketinden hoşlanmıyorsa bunu ay ben istemem ya da sevmiyorum gibi çocukça anlık tepkilerden ziyade, uygun zaman yakalandığında sakin bir şekilde detaylıca konuşmalı. " Ben senin şu davranışından veya genel olarak şu tarz davranış şekillerinden şu nedenlerden dolayı hoşlanmıyorum" diyebilmeli. "Ne alakası var" gibi anlık geçiştirme cümleler yeterli değil bence... Diğer konularına da baktım hemen hemen benzer sorunlar yaşıyorsunuz. Aranızdaki en önemli sorun : İletişimsizlik! Bu iletişimi sağlamanın da en etkili yolu konuşmaktır.
Yüksek lisans okuduğunu söylemişsin, eşinin eğitim durumu nedir? Erkekler gözlemlediğim kadarıyla kendilerini ezik hissettiklerinde bunu baskı kurarak ya da öfkeyle bastırmaya çalışır.
Ne yapacağını ben söyleyemem buradaki kimse söylemez zaten. Ama otur, düşün, tart herşeyi enine boyuna... Evli kalırsan ne kadar daha tahammül edebilirsin (ki bir de çocuk olursa ayrılmak daha da zorlaşır), ayrılırsan nasıl bir hayat bekliyor seni??? Bunları iyi düşün.
Hakkında hayırlısı olsun.

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Evet çok doğru dedim iletişimsizlik bizde büyük bir sorun. Geçenlerde tartıştık ve bak kaç gün geçti konuşmuyoruz evin içinde sessizlik hakim, konuşmayan benim belki ama neden eşim gelip de konuşmuyor neden günlerce bu sessizliği yaşıyoruz anlamıyorum.
Eşim lise mezunu ama bunun onda sorun yaratacağını düşünmüyorum çünkü yüksek lisans yapmamı o bana söylemişti o beni gaza getirmişti. Dolayısıyla bunu düşünmüyorum.
Şu an zaten bolca düşünüyorum, bakalım neler olacak.

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Evet çok doğru dedim iletişimsizlik bizde büyük bir sorun. Geçenlerde tartıştık ve bak kaç gün geçti konuşmuyoruz evin içinde sessizlik hakim, konuşmayan benim belki ama neden eşim gelip de konuşmuyor neden günlerce bu sessizliği yaşıyoruz anlamıyorum.
Eşim lise mezunu ama bunun onda sorun yaratacağını düşünmüyorum çünkü yüksek lisans yapmamı o bana söylemişti o beni gaza getirmişti. Dolayısıyla bunu düşünmüyorum.
Şu an zaten bolca düşünüyorum, bakalım neler olacak.

canım bak ne dicem, o seni cepte biliyor ne kadar aşık olduğunun farkında ve seni kaybetmekten korkmuyor öncelikle ona hayata dair planlarını anlatarak başla daha sosyal ol twitter aç duygularını paylaş ve evden dahaa çok çık

canım bak ne dicem, o seni cepte biliyor ne kadar aşık olduğunun farkında ve seni kaybetmekten korkmuyor öncelikle ona hayata dair planlarını anlatarak başla daha sosyal ol twitter aç duygularını paylaş ve evden dahaa çok çık

:( sana dün olanları anlatayım.. (biraz uzun ama oku lütfen)

dün akşam sınavım vardı ve eşim beni okula bıraktı sonrasında sınav bittikten sonra eşimle eve dönüş yolundayız. Ee naptınız sınav nasıldı diye konuşmaya başladım bende 1 sınavımın iyi diğerinin ise çok iyi geçmediğini anlattım. E zaten hocanın anlattığı şeyler sen biliyorsundur yani yabancı olduğun konular değil gibi baskı yapmaya başladı bende zaten ona karşı sinirliyim sinirli konuşmaya başladım neden hemen sinirleniyorsun dedi, çünkü sana acaip gıcık oluyorum dedim. Bana baskı yapıyorsun farkında olmadan bu işi çok basit görüyorsun. Yüksek lisans hazırlık dersi o kadar kolay değil dedim senin zannettiğin gibi değil falan dedim. Sustuk. Biraz sonra bana "sen zaten şu son bir kaç gündür bana gıcık oluyorsun dedi. Evli gibi davranmıyorsun dedi. Konuştu konuştu. Bende biraz konuştum nese eve vardık. İkimizinde haliyle karnı çok aç saat olmuş akşam 22.30. Pizza almıştı onu bölüştük ve (biz normalde hep beraber yeriz, yanyana yani) ben kendi payımı bir tabağa aldım ve farklı bir koltuğa geçtim tam yemeğe başlayacaktım ki bu yemeği kenara koydu ve ben yemiyorum dedi gittim peşinden noldu dedim. Gelme üstüme gelme üstüme dedi gözleri doldu sen git yalnız başına ye dedi. Sonra geçti oturdu bende onu öyle görünce üzüldüm tabii gittim yanına neden böyle yapıyorsun ben sana bişi demedim ki sadece karnım aç ve yemek yemek istedim dedim. Sen git yalnız başına ye dedi. Ağladı ağlayacak. Çok başım ağrıyor dedi hap al git yat dedim. Öyle yaptı bende peşinden. Şimdi başlıyorum asıl konuya.
Benim sana aslında anlatmak istediklerim var ama yani hemen moral bozukluğu yapma dedim. Ben sana bişi anlatamıyorum ki sen hemen moralini bozuyorsun dedim. Bu yatıyor bende baya üstüne çıktım ki gözlerini benden kaçıramasın. Zaten pek de mecali yok yarı ölü gibiydi. Başladım dedim ki; ben seni affedemiyorum, geçmişte yaptıklarını affedemiyorum. Bunu bunu bunları yaptın şunları söyledin bunlar bende travma etkisi yarattı dedim. Bazı konuşmalarda ağlar gibi oldum. Özetle tüm bunların benim uydurmam olduğunu söyledi herşeyi eski sevgilisine yorduğumu söyledi. Ama dedim bak bu bu bu yok ben öyle demedim falan filan dedi. Bana yalan söylüyorsun dedim. Bu davranışların zaten beni manyak yaptı dedim sürekli yalan konuşuyorsun dedim. Ben sana inanmıyorum dedim. Anlattım dedim ki kızın resimlerini buldum dedim kızın ev iş adresinden tut cep telefonuna kadar buldum dedim. O gerizekalı çirkin şey için mi sen beni üzdün dedim. Dizi sahnesinde ağladın be dedim kucağımda o sahneyi de telefonuma indirmiştim açtım ve izlettirdim. Ben hep ağlarım ki dedi. Ona yorma dedi ama daha önceden bana ben kişiye değil olaya ağlamıştım demişti. Ne demek istediğimi anlıyor musun? Sürekli farklı yorumlar yapıyor. Benim hayatım bu kadar ucuz ve basit değil. Ben kendimi bu kadar neden üzeyim .Sen dedim daha dakka bir gol bir benim eski bir arkadaşım vardı onun adı da seninkindendi dedim. Ben onu sana demedim ki dedi bak yalana bak. Yalan yalan yalan. Çıldırmak üzereyim. Kızın resimlerine baktım dedim kızın gittiği yeri sende çok seviyorsun dedim üstelik kızın dükkanının adı o isimde dedim. Onda gördüğün şeyleri benle yapmak istiyorsun dedim. Sen resmen benimle iyileştin dedim kabul etmiyor. Ya dedim neden bunu yapıyorsun? Sen dedim daha dakka bir gol iki bana dedin ki aşk diye bir şey yok. Neden? Çünkü kıza aşık oldun ve ondan tekmeyi yedin aşka olan inancını kaybettim dedim. Sen benle mantık evliliği mi yaptın yoksa dedim. Ne alaka dedi. Saçmalama dedi. Peki benim neyimi seviyorsun falan dedim nese uzatmayayım. Ben dedi istanbula geldiğimde toydum dedi. Karşı cinsle daha bir şey yaşamadan karşıma birisi çıktı ve sana aşık oldum dedi. Bu şekilde başladı dedi, 6-7 aylık bir zaman dedi öldü gitti benim için dedi. Neden dedim illa ki kızı öldürüyorsun? Neden normal bir insan olarak yaşatmıyorsun dedim. Bu sefer dedi ki hayatımın o dönemi öldü dedi dedim farketmez neden illa ki birini ya da bir şeyi öldürüyorsun dedim. Ben sana daha ilişkimizin başında sordum dedim (demek bana daha o zamandan hissettirmişsin dedim ki bu soruyu sorma gereği duymuşum) O kıza karşı en ufak bir his varsa içinde benimle sakın başlama çünkü ben çok kıskanç bir insanım demiştim bana o zamanlar yok demişti ama o zamanlar da pek inanmamıştım. O zaman dedi neden benle başladın dedi.Çünkü sana aşıktım dedim, seni istiyordum dedim.
Ama ben şimdi hangisine inanayım? Yalan konuşuyor. En son artık odadan çıkarken dedim ki ben sana inanmıyorum dedim.

Eşin biraz nazlı gibime geldi, tamam insanız duygusallık olabilir ama eşin bir erkeğe göre fazla hassas gibime geldi. Yemeği ayrı koltukta yiyorsun diye bile trip atabilme, nazlanma lüksünü kendinde buluyor.
İlişkinizle ilgili en doğru yaklaşımı sen bilirsin tabii ama benim fikrim trip atmaya devam et, o senin peşinden koşsun. O nazlanınca sen dayanamayıp arkasından gidiyorsun o da bunu kullanıp seni haksız çıkartmaya çalışıyor.

Eşin biraz nazlı gibime geldi, tamam insanız duygusallık olabilir ama eşin bir erkeğe göre fazla hassas gibime geldi. Yemeği ayrı koltukta yiyorsun diye bile trip atabilme, nazlanma lüksünü kendinde buluyor.
İlişkinizle ilgili en doğru yaklaşımı sen bilirsin tabii ama benim fikrim trip atmaya devam et, o senin peşinden koşsun. O nazlanınca sen dayanamayıp arkasından gidiyorsun o da bunu kullanıp seni haksız çıkartmaya çalışıyor.

Arabada sana acaip gıcık oluyorum dedim ya bide günlerdir onunla konuşmuyorum ya, bide yemekte böyle yapınca delirdi. Ama evet dediğin doğru daha önceleri de böyle oldu ben dayanamıyorum yanına gidiyorum o da beni böylece haksız çıkartıyor.
Ben konuşmıycam aynen devam edicem. Bişi derse de sen bana yalan konuşuyorsun dicem. Falan filan off yaa. Ne olacak böyle ben yoruldum artık.

Merhaba herkese,

eşimle beraber duygu yoğunu bir hafta sonu geçirdik. Cumartesi gecesi çok kötüydü başı ağrıyordu, bende bir önceki geceden uykusuzdum. erkenden yattı bende gittim yanına sokuldum ve öylece sabaha kadar uyuduk. Sabah uyandık ve sarıldık sarıldık sarıldık. Sonra kalktık güzel bir kahvaltı hazırladı ve beraber yedik. Sonra çok derin ve de çok saf, temiz ve inanılmaz duygulu bir konuşma geçirdik. Ben ağladım seni çok seviyorum ama içimdeki şeye engel olamıyorum dedim ağladı sarıldı sarıldı. Hepsi senin hayal ürünün, ben kendini böyle saçma sapan ve olmayan bir şey den ötürü üzdüğün için üzülüyorum dedi. Konuşma biraz daha devam etti.
Bir daha dünyaya gelsem ve bilsem ki o kişiyle yine aynı şeyleri yaşayacağım dünya ya gelmek istemem.
Senin tek bir saçının teline dünyayı değişmem dedi. Gözleri doldu sarıldı tekrar.

NOT: Kızla ne adaya gitmişler ne de gittiklerini zannettiğim yerlere, babasının üzerine yemin etti.

Merhaba herkese,

beni daha iyi anlayabilmek için lütfen açmış olduğum (eşim bana aşık değil ama seviyor bu ne demek, eşim bunları neden yapıyor, eşim neden böyle evli bayanlar yardım) konuları okuyunuz. İnsan eşiyle sürekli tartışır mı? Nerede kalıyor burada sevgi? Yoksa mantık şöyle mi? Ben seni seviyorum ama senin midene kramplar girene kadar seni sinir ederim, umrumda olmaz, sevgi bu mu? HAYIR değil. İnsanlar tabii ki tartışır insanız tabii ki farklı fikirler olacaktır. Ama evli çift siyah ile beyaz kadar farklı olabilir mi? Olmamalı.
Evet son geldiğim nokta burasıdır, eşimden soğudum ve 2 gündür ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum. Bazı yaşananları unutamıyorum elimde değil belki de unutmak istemiyorum bu da olabilir tabii, eşimi affedemiyorum, affetmek Allah'a mahsus diyenler olacaktır ama ben affetmiyorum. İçimde eşime karşı bir nefret var. Bana yaptıklarını düşününce. Peki bunun için ille de ayrılmak mı lazım? Ben artık çok sıkıldım ve bunaldım, son artık mideme kramplar girince bi durdum düşündüm. Deymez.
Eski sevgilisini (burayı anlamak için eski konulara bakın) instragram da buldum. Kızla gittiği yerlere beni götürmüş ve daha doğrusu kızın sevdiği yerlere götürmek istiyor. Ya sen kimsin ya, sen kimsin ki bunları bana yapıyorsun
. Kızı kıskanmıyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın, ciddi anlamda çok gösterişli ve de güzel olduğumu söylerler bende bilirim zaten ama konu buda değil.
Yok ben artık istemiyorum. Sanırım içimdeki nefret sevgimden daha büyük.
Belki kıymetimi ayrılınca anlar.
Hayata bir kere geliyoruz bu kadar acıya değer mi?
bu mu yani mesele??
mekan güzel bir mekandır,sizi de götürmek istemiştir
eski kız arkadaşının çalıştığı kafeye götürmüyo ya...
şaka gibisiniz konu sahibi
bende yaparım bunu bazen...mesela x kişisiyle bisikletle şehir turu yapmışımdır,aradan zaman geçer x+1 hayatıma girer,bi haftasonu tuttururum "hadi şehir turu yapalım" diye...
ya da eski sevgilimle dilek feneri uçurmuştum,çok romantik bi andı.Yılbaşında da şimdiki sevgilimle uçurdum
ne var ki bunda??
hayata bi kez geliyoruz,bu kadar acıya değer mi diyorsunuz ama siz böyle herşeye takılmaya,ufak şeylerden büyük sorunlar çıkartmayan devam ederseniz gelecekteki ilişkilerinizde de mutluluğu yakalayamazsınız...

Back
X