insan evlenince tek kişiyle değil eşinin aiesiylede evleniyor!!!!

damlam123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
1.134
1
116
İstanbul
benneyaptımkimerhaba,
kaynanalarımız, görümcelerimiz ve eşimizi aileleri ile yaşadıklarmızı paylaşıp birbirimize destek olalım ....
önce kendimden bahsedeyim;

21 yaşımdayım evleneli 1.5 sene oldu eşimle nişanlılık ta içinde 3 yıldır tanışıyorduk. severek evlendik. eşimle ilgili çok bir sorunum yok. kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum. sürekli onlarda olmamı istiyorlar. sürekli onlarla bişeyler yapmamı istiyorlar. ama ben evimde oturmak istiyorum. sanmayın beni çok düşündüklerini. hiç öyle değil. benim kardeşim kalp hastası ve evlenmeden 1 ay önce hastaneye yattı ve ben evlenmeden 1 hafta önce ıçıktı hastaneden hiç arayıp sormadılar 1.5 yıl nişanlı kaldım kayınvaldemler topu topu 4 kere geldiler hiiç telefonla görüşmedik. ben üst katta oturayım 3 gün beni görmeyip sesimi duymasınlar önemsemezler ama ben aşağıya inmediğim için surat assarlar eşime görede öyle bişey yoktur. bir günden bir güne yukarı çıkıp kızım napıyosun nasılsın demezler. 2 haftadır aşağıya inmiyorum ve hiç kimseyi görmüyorum eminim barut gibiler görmek dahi istemiyorum taşınamıyoruzda eşim istemiyor. ne yapıcam bilmiyorum off off bir fikri olan var mı ???? insan evlenince eşinin ailesiylede mi evlenmek zorunda kalıyor

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin
Ama şu fikrine katılmıyorum insan evlenince tek kişiyle değil eşinin aiesiylede evleniyor!!!!

Bence bu senin ve eşinin elinde hayatınıza aileleri karıştırmak istemiyorsanız başarırsınız ikinizin elinde tek taraflı biraz zor olur olmaz değil ama sabır gerektirir
Ailelerinizi silip atın demiyorum yanlış anlama ama siz şuan ayrı bir aile kurdunuz
Kendi ailenizi evliliğinizin dışında tutabilirsiniz
Gerektiği kadar görüşür gereken saygıyı gösterirsiniz ama hayatlar kesinlikle ayrı olmalı
Diyenlerdenim

Allah kolaylık versin
Ama şu fikrine katılmıyorum insan evlenince tek kişiyle değil eşinin aiesiylede evleniyor!!!!

Bence bu senin ve eşinin elinde hayatınıza aileleri karıştırmak istemiyorsanız başarırsınız ikinizin elinde tek taraflı biraz zor olur olmaz değil ama sabır gerektirir
Ailelerinizi silip atın demiyorum yanlış anlama ama siz şuan ayrı bir aile kurdunuz
Kendi ailenizi evliliğinizin dışında tutabilirsiniz
Gerektiği kadar görüşür gereken saygıyı gösterirsiniz ama hayatlar kesinlikle ayrı olmalı
Diyenlerdenim
canım haklısın ama tek taraflı olmuyor eşim eve gelirken alt katın ziline basıyor önce onlarla görüşüyor ben elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum ama olmıuyr

insan evlenince tek kişiyle değil eşinin ailesiylede evleniyor fikrine bende katılmıyorum çünkü sen onların ailesine katılan bir birey değil onların oğluyla ayrı bir aile kuran bir bireysin ama ne yazık ki senin dediğin bu söz bizim toplumumuzda baya bir yerleşmiş düşünce

eşinin ailesinin sürekli onlara inmelerini istemelerine gelirsek sana hak veriyoum, herkesin ayrı bir hayatı evi yaşantısı var ,birgün kayınvalideni karşına al ve konuş kalabalığa alışkın olmadığını ,ve sıkıldığını söle yaşlarınız gereği ortak bir paylaşım konunuz olmadığını, falan anlat evdede oturma öle çık gez arkadaşlarına git kendi yaşıtlarında görüş böylelikle sana aşağı gel, dediklerinde arkadaşıma gideceğim dersin veya arkadaşlarını çağır sık sık misafirim gelecek falan dersin inmesnsin aşağı onlarda pes eder belki

insan evlenince tek kişiyle değil eşinin ailesiylede evleniyor fikrine bende katılmıyorum çünkü sen onların ailesine katılan bir birey değil onların oğluyla ayrı bir aile kuran bir bireysin ama ne yazık ki senin dediğin bu söz bizim toplumumuzda baya bir yerleşmiş düşünce

eşinin ailesinin sürekli onlara inmelerini istemelerine gelirsek sana hak veriyoum, herkesin ayrı bir hayatı evi yaşantısı var ,birgün kayınvalideni karşına al ve konuş kalabalığa alışkın olmadığını ,ve sıkıldığını söle yaşlarınız gereği ortak bir paylaşım konunuz olmadığını, falan anlat evdede oturma öle çık gez arkadaşlarına git kendi yaşıtlarında görüş böylelikle sana aşağı gel, dediklerinde arkadaşıma gideceğim dersin veya arkadaşlarını çağır sık sık misafirim gelecek falan dersin inmesnsin aşağı onlarda pes eder belki
canım ben evde oturmaktan kesinlikle şikayetçi değilim çokta mutluym ama işte anlamıyrlar... çıkıp gezmeye de karşan kişiler benim yüzüme direk sölemiyorlar ama laf sokutyolar

altlı üstlü oturup mesafeyi koruyup mutlu mesut yaşayanlarda var. bu tamamen eşinin ve ailesinin tutumu seni üzüyorlarsa.
eltim ve kayınvalidem altlı üstlü oturuyor. eltim istedği gün istediği saat iner çıkar. hergün annesine gider belli saatte. asla kayınvalidem ona birşey demez. hastayım gel bak. yada gel yemek yiyelim. şunu yap bunu yap karışmaz. ki hiç oğullarınada karışmaz oğullarının nasıl olduğunu bile bize sorar:)))

mesafeli ve saygılı davranın. çok fazla üzerinde durmayın.

altlı üstlü oturup mesafeyi koruyup mutlu mesut yaşayanlarda var. bu tamamen eşinin ve ailesinin tutumu seni üzüyorlarsa.
eltim ve kayınvalidem altlı üstlü oturuyor. eltim istedği gün istediği saat iner çıkar. hergün annesine gider belli saatte. asla kayınvalidem ona birşey demez. hastayım gel bak. yada gel yemek yiyelim. şunu yap bunu yap karışmaz. ki hiç oğullarınada karışmaz oğullarının nasıl olduğunu bile bize sorar:)))

mesafeli ve saygılı davranın. çok fazla üzerinde durmayın.
bence karşısındaki insanların anlayışından kaynaklanıyor. zaten aramızda öyle çok mesafe varki anlatamam size bazen üzülüyorum bazende seviniyorum aramızda mesafe olmaısna

aradaki saygı ve mesafe çok önemli canım. sıksık onlara gitmee yada biryere giderken haber vermene misafirin gelince çağırmaya sürekli beraber yemeye alıştırma üzüldüğün konularıda eşinle paylaş onun düzeltmesini sağla.
annem 25 yıldır altlıüstlü oturuyor bilirim nasıl birşeydir

aradaki saygı ve mesafe çok önemli canım. sıksık onlara gitmee yada biryere giderken haber vermene misafirin gelince çağırmaya sürekli beraber yemeye alıştırma üzüldüğün konularıda eşinle paylaş onun düzeltmesini sağla.
annem 25 yıldır altlıüstlü oturuyor bilirim nasıl birşeydir
zaen başta haber verme baskısı yaratmaya çalıştılar ama başarılı olamdılar zaten beraber yemiyoruz misafir gelincede çağırmıyorım o konuda sıkıntım yok ama iştee eşim ailesi ne yapda onlar haklı gözüyle bakıyor bilemiyormmm

Ben her zaman evlilik iki kişi arasında değil aileler arasında da oluyor diyenlerdenim.Seni çok iyi anlıyorum.4,5 yıllık evliyim ilk başlarda onları tanıyana kadar çok çektim,yeri geldi sustum yeri geldi cevap verdim.Hep eşimle aramda sorun oldular.Bazı arkadaşlar senin elinde diyorlar ama öyle olmuyor işte.Eşim tek erkek evlat alt katta oturmazsanız asla yanınızda olmayız dediler eşim ailesine çok düşkündü istemeyerekte olsa kabul ettik.Ailesi baskıcı davrandı her konuda inanın hala öyleler.Ama artık cevaplarını veriyorum mecburen de olsa.Çünkü sinir sistemim çöktü sayelerinde.Ben derim ki ne olursa olsun uzak durun inanın eşim kpss tercihleri yaparken en uzak şehirleri yazıyor.Çünkü ailesinin yaptıkları artık onuda yıprattı.Evet mesafe önemli ama başarmak daha önemli.Kulaklarını tıkayıp duymayacaksın bazen.Bak ben sonunda kendi yapımı biraz kabul ettirdim sonradan sayelerinde olan yapımı yalnız(sinirli,asabi)

evlilik kişilerin değil ailelerin evliliği malesef kabul etsek de etmesek de bu böyle

benim için geçerli değil bu ....baktım bana öyle davranmaya çalışıyo ailesi kesiverdim muhabbeti şimdi ne görüyorum nede seslerini duyuyorum bir problemde yok şükür........onlar için yıpratamam kendini herkes yerini bilse saygısını korusa herşey yolunda olacak ama yokkk illa huzursuzluk çıkarıp öyle yaşıycaklar ama bendede yağma yok !

Ben her zaman evlilik iki kişi arasında değil aileler arasında da oluyor diyenlerdenim.Seni çok iyi anlıyorum.4,5 yıllık evliyim ilk başlarda onları tanıyana kadar çok çektim,yeri geldi sustum yeri geldi cevap verdim.Hep eşimle aramda sorun oldular.Bazı arkadaşlar senin elinde diyorlar ama öyle olmuyor işte.Eşim tek erkek evlat alt katta oturmazsanız asla yanınızda olmayız dediler eşim ailesine çok düşkündü istemeyerekte olsa kabul ettik.Ailesi baskıcı davrandı her konuda inanın hala öyleler.Ama artık cevaplarını veriyorum mecburen de olsa.Çünkü sinir sistemim çöktü sayelerinde.Ben derim ki ne olursa olsun uzak durun inanın eşim kpss tercihleri yaparken en uzak şehirleri yazıyor.Çünkü ailesinin yaptıkları artık onuda yıprattı.Evet mesafe önemli ama başarmak daha önemli.Kulaklarını tıkayıp duymayacaksın bazen.Bak ben sonunda kendi yapımı biraz kabul ettirdim sonradan sayelerinde olan yapımı yalnız(sinirli,asabi)
CANIM aynı şeyler benkide tek evlat benimde 1.5 yıl olmasına rağmen sinirlerim çöktü en ufak bir şeye kızıyorum. eşim şuan görmüyor eşim çok düşkün ailesine tabikii bende düşkünüm ama herşeyin bir sınırı olmalı

benim için geçerli değil bu ....baktım bana öyle davranmaya çalışıyo ailesi kesiverdim muhabbeti şimdi ne görüyorum nede seslerini duyuyorum bir problemde yok şükür........onlar için yıpratamam kendini herkes yerini bilse saygısını korusa herşey yolunda olacak ama yokkk illa huzursuzluk çıkarıp öyle yaşıycaklar ama bendede yağma yok !
uzak oturuyosuhn sanırım değil mi

Aynen oyle oluyor canım.
Sanırım aynı apartmandasınız,ben de aynı durumdayım.Bır gun ugramıyım hemen zederdı ne oldu kızım neden ugramadın derler.Ama her gun ugramaya calısıyorum. Bazen yemege ınıyoruz onlara e aynı apartmanda olunca zamanın yarısı onlarla gecıyor. Evımız sobalı buz gıbı oluyor. Her daırede dogalgaz var bı bızde yok. Kayınvalıdemlr ev almak ıstedıgımızı bılıyor. Oyle oluyor. Bır ıhtıyacınız vrmı dıye sorarım. Yok saol cnm derler. Mısafır yanında evde de yencek bısı yok derler gıcık oluyorum. Sankı bız onları ac bırakıyoruz.Kendı ev ısımın dısında ne zaman annemlere ınsek esım sureklı bulasıkları yıkasana yardım ettınmı bugun,cay demlesene dıye emırler verır sankı ben ne yapacagımı bılmıyormusum gıbı.Iyı yonlerı de var ısten geldıgımde bazen yorgun oldugumda orda yıyebılıyoruz.

canım haklısın ama tek taraflı olmuyor eşim eve gelirken alt katın ziline basıyor önce onlarla görüşüyor ben elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum ama olmıuyr

Canım ne olcak gorusse ısten gelırken ugrasa nasılsın anne dese. Bence esının ustune cok gıdersen o da uzaklasmaya baslar. Sen de 2 hafta ugramamıssın. Ben her gun ugruyorum cok sıkılıyorum yerı gelıyor ama en azından esın karsına gecıp ınsan ıkı hafta aynı apartmandayken bı ugramazmı derse daha da cok tarttısacaksınız.

evet canım evlenince eşinin ailesiylende evlenmiş oluyorsun
bu kesinlikle böyle
nasılki ben evlenince ailemi atmadım eşimde ailesini atamaz
onlar herzaman bizim hayatımızda olacaklar
senin şansılığın çok yakın hata alt üst oturmak olmuş
eğer uzak olsaydın mesafeni korumak çok kolay olurdu
biz çok uzak oturuyuoruz önceleri 2 haftada bir ancak görüşürdük
şimdi kızım olduktan sonra haftada 1 görüşüyoruz çünkü gelip torunlarını seviyorlar felan
ama onun dışında değişen bişey yok yine aynı mesafeyi koruyorum ben
sende elinden geldiğince söylenenlere kulak asma
çağırdıklarında inme, evimde oturup kafa dinlicem istirahat edicem de
çalışmıyormusun zaten, ee geriye kalan vakitleride onlarlan geçiremiceğini anlat
önce güzel dille hala anlamiyorsa gerekirse sert dille anlat
herkesin evi ayrı sonuçta
ha eşin mutlaka günlük oraya uğruyorsa bu konuda bişey yapamasın tabiki uğrıcak annesi sonuçta
sen annen ile alt üstlü otursaydın günlük annenin yanina inmezmiydin?
biz annemlerlen 1,5 yil alt üst oturduk, ben genelde sabah iniyordum taa akşam yatmaya çıkıyordum evime
ama biliyormusun canım insan kendi ailesi ile bile altüst oturunca çok sorun çıkıyor
bazen aşağı inmiyordum yada geç iniyordum hemen annem noldu niye gelmedin bekledim felan diyordu

mesafe koymak en güzeli.
eşinde vazgeömez ailesinden
sende vazgeçmezsin.
nasıl başlarsa öyle gider.

senin şanssızlığın çok yakın oturmak olmuş.
umarım herşey istediğin gibi olur.

benneyaptımkimerhaba,
kaynanalarımız, görümcelerimiz ve eşimizi aileleri ile yaşadıklarmızı paylaşıp birbirimize destek olalım ....
önce kendimden bahsedeyim;

21 yaşımdayım evleneli 1.5 sene oldu eşimle nişanlılık ta içinde 3 yıldır tanışıyorduk. severek evlendik. eşimle ilgili çok bir sorunum yok. kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum. sürekli onlarda olmamı istiyorlar. sürekli onlarla bişeyler yapmamı istiyorlar. ama ben evimde oturmak istiyorum. sanmayın beni çok düşündüklerini. hiç öyle değil. benim kardeşim kalp hastası ve evlenmeden 1 ay önce hastaneye yattı ve ben evlenmeden 1 hafta önce ıçıktı hastaneden hiç arayıp sormadılar 1.5 yıl nişanlı kaldım kayınvaldemler topu topu 4 kere geldiler hiiç telefonla görüşmedik. ben üst katta oturayım 3 gün beni görmeyip sesimi duymasınlar önemsemezler ama ben aşağıya inmediğim için surat assarlar eşime görede öyle bişey yoktur. bir günden bir güne yukarı çıkıp kızım napıyosun nasılsın demezler. 2 haftadır aşağıya inmiyorum ve hiç kimseyi görmüyorum eminim barut gibiler görmek dahi istemiyorum taşınamıyoruzda eşim istemiyor. ne yapıcam bilmiyorum off off bir fikri olan var mı ???? insan evlenince eşinin ailesiylede mi evlenmek zorunda kalıyor

Merhaba canım...
Seni en iyi anlayanlardan biri olduğuma emin olabilirsin...
Evlendiğimde 1 yıl boyunca bizde kayınvalidemlerle altlı üstlü oturduk.
Onlar da benden sürekli onlarla olmamı bekliyorlardı ve ben evimde olmak istiyordum.
İşin kötü yanı eşim de sürekli onların yanında olmamı bekliyordu o zamanlar.
Sabah onların yanına geç çıksam olay olurdu. Çıkmasam olmazdı zaten.
Görümcem evli olduğu halde en az 2 günde bir kayınvalidemlere gelirdi. Ona hizmet etmek çocuklarıyla uğraşmak zorunda kalırdık ben ve eltim.
Zor günlerdi. Sonra üniversite okumaya karar verdim oradan kaçabilmek için. Üniversiteyi kazanınca tercihlerimde kendi memleketimi verdim ve çok şükür memleketimdeyim. Allah bozmasın huzurluyum...
Allah sana da sabır versin. İnşallah yakın bi zamanda taşınmanız nasip olur....

Back
X