İnsan ilişkileri hakkında tavsiye/akıl almaya geldim

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Merhaba herkese,

Üniversite son sınıf öğrencisi olduğumu sağır sultan duydu artık, bunu açıklama gereksinimi duyuyorum çünkü yaşım 24 ve bazı konularda çok toyum, olumlu ve ya olumsuz tüm eleştirileri bekliyorum.

İdealleri ve hedefleri olan, eğitimine sımsıkı sarılmış, geleceğe dair hem çok kaygılı ama hem de umutlu bir gencim. Küçük bir Avrupa eğitiminden sonra ailem dahil çevremdekiler de inanılmaz değiştiğimi söylüyorlar, haklılar, değiştim. İnsan ve aşk ilişkilerinde inanılmaz bir rahatlama oldu, normalde aşk ilişkilerinin peşinde koşan biri değilim lakin başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum sizlere;

Ortaokuldan üniversite yıllarıma kadar "takıntı" derecesinde çok sevdiğim biri oldu hayatımda (Şu anda o duyguları hissettiğim her bir saniyeden pişmanlık duyuyorum), ilişki olmadı aramızda, ama birbirimizi sevdiğimizi düşünüyorum (Emin olmamakla birlikte), karşımdaki erkek çok umursamaz, hayata dair bir hayali yok, hedefi yok, çalışmıyor, henüz 16-17 yaşlarındayken çok takılmamıştım bu duruma lakin her karşıma çıkışında kendini hiç düzeltememesi, çabalamaması ve en önemlisi değişmemesi beni üzdü açıkcası, artık olaylara eskisi kadar duygusal bakmasamda ona karşı hissettiğim o umudun ölmesi çok acı verici birşey, belki yaşayanınız vardir. Arada bir sürekli karşıma çıkıp 2 saat buluşuyoruz sonra da bir daha ne konuşuyor ne de araşıyoruz, ya 5 ayda ya 1 senede falan tekrar telefon çalar buluşuruz öyle birşey. Amaç "Acaba hala beni seviyor mu?" diye kontrol etmek mi yoksa can sıkıntısı mı bir fikrim yok.

Hal böyle olunca nadir de olsa buluşmalarda onun da arkadaşlarıyla tanışır oldum, ortak bir arkadaşımızın verdiği partide bir araya gelmek istedik fakat kendisinin eski bir sevgilisini oraya getireceğini öğrenince gitmemem daha doğru olur dedim ve bu gun evdeydim. Ortak arkadaşımız ise bir erkek, tanıştığımızdan beri çok sık buluşuyoruz, her konuda konuşuyoruz, bazen ağzımdan aşk ilişkimle ilgili bir laf çıkmaması için çok dikkat etsem de acaba konuşsam mı, konuşmasam mı diye de düşünüyorum, hatta ortak arkadaşıyla bu kadar yüz göz olmak iyi mi onu da bilemiyorum. Bu arkadaş beni her nereye çağırırsa çağırsın eski flortumu görmek zorunda kalacağım için bazen diyorum ki "Luna, tamamen bitirdin artik, sadece arkadaşın için oradasin, ona özel değil, git, arkadaşını kırma" desem de aslında biraz da mesafeyi koymaya çalışıyorum. Bu durum nasıl düşündürtür, daha mı rahat olmalıyım, mesafe mi daha nasıl korumalıyım, ya da tum bu düşünceler ne kadar doğru?

Okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Hepsini hayatinizdan çıkarın net bi durusunuz olur.

Ayrilip senede bir gün bulusmasaniz da olur.
Öteki ortak arkadaş olmasa da olur.

Onlarla ne yapacaginizi dusunerek zaman israfi yerine yeni insanlar ve hobiler edinin geleceginize yatırım olur.

Sen ne istiyorsun öncelikle? bitmiş gitmiş ortak arkadaşlarla eğer gerçekten vakit geçirmek istiyorsan git.

Ne istediğimin farkındayım, bunu da dile getirmekten çekinmiyorum. Ortak arkadaşımız görüşmek istediğinde ben "Tek görüşelim, yalnız olalım" vs diyorum. Mesela bu gün ortak arkadaşım beni denize davet ettiğinde eski flörtümün bunu ayarladığını aradığında söyledi mesela, ama her defasında bunu söylemek sanki flörtüme nispeten birşeyler atıyor, mesaj gönderiyor gibilerinden olmasını istemediğim için olabildiğince farklı aktiviteler yapmaktan çekiniyorum.

İnsan ve aşk ilişkilerimde inanılmaz rahatlama oldu demişsiniz ama hala eski flörtü göreceğiniz için rahatsız oluyorsunuz

Az biraz KK okuyucusuysam şöyle bir mesajın geleceğinden emindim, bunu bilerek açtım konuyu fakat anlamadığınız şey eski flörtüme karşı artık duygusal anlamda hiç birşey hissetmediğimdir.
Öyle boş ve amaçsız insanla aynı ortamda bulunmak can sıkıcı, mevzu ortak arkadaş olunca aynı mekana girmemek gibi bir şansın olmuyor, bende şunu söylemek istiyorum, acaba herşeye rağmen o ortamda olmak ve yüzüne bakmamak mı iyidir, yoksa bir daha sebep her ne olursa olsun karşısına çıkmamak mı? Çünkü, zaman öyle değerli birşey ki, duygusal anlamda birşey hissetsem dahi çocuk büyütmekle uğraşamayacak kadar hayatıma ve zamanıma değer veriyorum.

Tamamen hayatımdan çıkartmam arkadaşım için mümkün olmasa da mesafe koymak şu an için iyi bir seçim gibi geliyor.
Hobilerden kastınız spor ve ya resim vs tarzı şeyler ise aslında kafamı dağıtacak sevdiğim aktivitelerle ilgileniyorum, ders çalışıyor ve kitap okuyorum.

Avrupaya gidip rahatlamakla konunun ilgisini anlamadım yalnız ben ya...

Avrupaya eğitimim için gittim, çok pasif ve inanılmaz aileci hareket eden, çok kırılgan bir tiptim. Ayaklarımın üstünde durdum, çok insan tanıdım, çok flörtlerim oldu. Sosyal manada ne istediğini bilen, güçlü bir kadın olmayı hedefleyen ve artık gönül işlerine bu kadar duygusal bakmayan biri oldum. Bu konuda bahsettiğim beyefendi benim 10 yillik konuştuğum, flört ettiğim biridir, Türkiye'ye döndükten sonra olaylara sadece mantıksal açıdan bakan biri olduğum için kendisini artik hayatımdan tamamen bloklama kararı aldım, fakat gittiğim her yolun ona çıktığını fark ettim, bir çözüm aradım.

Hayatta tek parolam vardır ben nerde ve kiminle mutluyum ve hep mutlu olduğum yerdeyimdir sen nasıl mutlu olacaksan öyle yappp en güzel yaşlar yıllar onlar heba etmeye gelmez

Avrupaya gidip rahatlamakla konunun ilgisini anlamadım yalnız ben ya...

yazar kısa süreli bi erasmus dil okulu ya da yurt dışı tatili falan yaptıysa onu kastediyordur. ilk kez gidip gelende oluyor bu illa cümlenin bir yerine sıkıştırılır avrupa gördüm farklı bakıyorum dünyaya şeklinde.

Az biraz KK okuyucusu isen "Çocuk buyutmekle ugrasamayacak kadar hayatıma ve zamanıma değer veriyorum " diyerek çocuk büyüten hayatına zamanına değer vermeyen boş insanlar mı sence? Böyle bir msj gelebilecginden de emin miydin? İyi ki değişmişsin mazallah çocuk dogurup boşa zaman kaybin olurmus ....Duygusal bir şey hissetsen de bosver boş işler zamanını dolu dolu yaşa.

Pardon, söylediklerimi o kadar yanlış anlamışssınız ki!!!! Inanılır gibi değil!!!

Ben o cümlemde 25 yaşında ama çocukça davranan bir erkeğin çocukluklarıyla uğraşamayacağımı söylemek istedim. Çocuk büyüten, bebeği olan insanlar aklımın ucundan dahi geçmedi, lütfen bu şekilde söylediklerimden yanlış anlayacaksanız yorumlarınız sizde kalsın.

Ayrıca burada bir çok genç kızın konularını okuyorum, inanın bir çoğuna nazaran zamanımı dolu dolu yaşadığıma, en azından aklımın başımda olduğuna emin olabilirsiniz. Yorumlarınız için sağolun.

Çokkkk Afedersin erkek arkadaşından bahsettiğini anlamamisim kusura bakma.

Partiye eski sevgilisi gelse de gelmese de gitmeniz gerekirdi sadece eski sevgilinizin eski sevgilisi yüzünden gitmemeniz his belirtisidir.

Sizin ilişkiniz bitmiş kimle geldiginin bi önemi yok.

Mesafe çekin eski sevgilinize de ortak arkadaşlarınıza da.

Ortak arkadaşınız ilişkiyi kesemeyeceginiz kadar önemliyse ona açık şekilde diğer çocuğun olduğu yere gelmek istemediğinizi söyleyin. Aranizda olanlari da anlatin. Anlatamayacaginiz kadar uzaksa onunla da ilişkiyi kesebilirsiniz. Eğer size değer veriyorsa bir daha diğer çocuğun olduğu yere çağırmaz. Bu arada bence diğer çocuğun olduğu yerde bulunmak istememek his belirtisi değildir. Zorunda değilsiniz yani eski sevgilimsi kişiyle aynı ortamda bulunmaya.

Çok teşekkür ederim, evet bazen kendi özeleştirimi de yapan biri olarak bunun ne ifade ettiğini defalarca kez sordum kendime, sevgiye dair herhangi bir his yok içimde, sadece rahatsızlık var. Ve artık mutlu olduğum gibi yaşayan biriyim, yani beni mutsuz eden her ne ise, bu bir insan, bir eşya, bir durum olabilir... Kaçıyorum.

Sağolun yorumunuz için.

Avrupa'ya gidip rahatlamış gibi durmuyorsun

Sizin kelime haznenizde "Rahatlamak" nedir? Benim için bu değişir, eskiden çok takıntılı biriydim, şu an sadece kendi mutluluğum ve çıkarlarım için hareket ediyorum, ve "Rahatladım" dedim diye, çok geniş davranacağım, her ortama girip çıkacağım, mutlu olmadığım insanların yüzüne güleceğim anlamına gelmez.

Benim için rahatlamak herseye Kafayı takmamak kafa yormak dinlenmek uzaklaşmak demek . Soruda demişsiniz ya Avrupa'ya gidince rahatladım diye şu an anlattığınız kadarıyla çok rahatlamış takmıyor durmuyorsunuz ona istinaden söyledim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…