İnsan ilişkileri hakkında tavsiye/akıl almaya geldim

25 yaşından önce, hayatımda biri yokken böyle şeyleri mesele edebilirdim belki ama konu açacak of puf edecek kadar değil.
sadece böyle bir etkinlikte ne giysem diye düşünürdüm sanırım :)
ben o yaştan sonra zamanımı enerjimi boşa harcayan herkesi çıkardım hayatımdan ve inanın bana çok "rahatladım".
eski sevgilinizle ortak arkadaşınız mı var yoksa aslında daha çok eski sevgilinizin arkadaşı mı?
görüşmeniz şart mı?
hayatımızdaki bazı insanlarla bir süre yolumuz kesişti diye bir ömür onlarla yaşamak zorunda değiliz.
vefa böyle bir şey değil.

Anlıyorum, söz konusu benim 10 yıldır tanıdığım ve gerçekten duygusal anlamda birşeyler hissettiğim biri, her konuda dikkatli adım atmam kesinlikle bireye karşı değil, hissettiğim duygulara olan saygımdan. Ve olabildiğince herşeyden uzaklaşmaya çalışıyorum, onun haricinde rahatlamak konusunda dinlenmek ve ya hobiler konusunda kendime çokça zaman ayırıyorum. Ama maalesef hayatta herşeyi kafaya takmamayı öğrensem de hiç birşeyi kafaya takmayacak kadar ciddiyetsiz değil yaşam.

Elimden geldiğince açık ve yalın anlatmaya çalışıyorum çünkü bazen kendimi ifade edemiyormuşum gibi geliyor.

Okulu bitir git yurtdışında yaşa çalış.
Orda çokça flörtlerin olmuş kafa dağıtmışsın iyi gelmiş belli ki. Buna devam et.
10 yıllık flört olmaz zaten o takıntı ya da alışkanlıktır.

Ben sizi çok takıntılı buldum. O kadar sene aranızda bişey de geçmemiş ne gerek var ki bu kadar kasmaya. Canınız istiyorsa gidin istemezse gitmeyin. Hayatınızda yer edicek biri değil bence o.

Merhaba, benim de öyle aslında :)
Bol bol geziyorum, okuyorum, yiyiyorum içiyorum. Enerjimi emen ve bana birşey katmayan insanlara artık tahammul etmiyorum, kibarca yollarımı ayırıyorum. Kafam çok rahat.
Eski sevgilim değil, flort diyelim, ilişkimiz yoktu ama duygusal bir çekim vardi, ben her ne kadar çok sevsem de güvensizlikten dolayı ilişki yaşamadım.
Arkadaşım flort ettiğim çocugun çok yakın arkadaşı, çocuk beni sık sık arıyor ve maksimum 2 saat görüşüyoruz dışarda ama tabii bazen flortumun de olduğu ortamlara götürmek istiyor, bu beni rahatsız ediyor.

Zaten ilk hedefim mezun olduktan sonra Yurtdışında Yuksek Lisans, Doktora ve mumkunse orada iş bulmak. Turkiye'de kalmak son seçeneğim arasında ama nasip buysa eğer en azından hayatımda kaliteli arkadaşlıklar ve insanlar olmalı diyorum. Flort derken aslında keyfi görüştüğümüz ve her görüştüğümüzde sanki sevgiliymişiz gibi izlenim olduğu için söyledim aslında, takıntı olabilir ama doğrudur, önüme bakmaya çalışıyorum bende.

Ben sizi çok takıntılı buldum. O kadar sene aranızda bişey de geçmemiş ne gerek var ki bu kadar kasmaya. Canınız istiyorsa gidin istemezse gitmeyin. Hayatınızda yer edicek biri değil bence o.

Eskiden çoooooooook takıntılıydım. Yemekten içmekten kesilir, keyifsiz olurdum, gereksizmiş, silkelendim ama yine de sebep ne olursa olsun böyle aylak adamlarla yüz yüze gelmekten hoşlanmıyorum, bu yüzden ne yapacağım konusunda yardım almak istedim sadece

Hangi ülkeye hangi branş eğitimi için gittiniz ve ne kadat kaldınız öğrenebilir miyim ?

Eğer bunu söylersem kendimi ifşa etmiş olurum, buraları okuyan sınıf arkadaşlarım da var çünkü. 1 Yıllık bir Erasmus sürecim oldu.

1 yıllık Avrupa deneyimi gönül insanından mantık insanına evrilmek için çok kısa bir süre değil mi ?
Ne gibi deneyimleriniz oldu da mantıkla hareket etme ihtiyacı hissettiniz ?

Biraz ağır gelecek ama hala takıntıların var.
Bunun için tedavi ol uzman bir doktor eşliğinde. Sen her ne kadar inkar etsen ve bu sorundan kaçsan da anlattıkların da çelişen ifadeler var. Yasin da küçük gayet de hayal ettiğin hayatı kurabilirsin.Nasil ki başımız ağrıdıında doktora gideriz öyle Bir şey

1 yıllık Avrupa deneyimi gönül insanından mantık insanına evrilmek için çok kısa bir süre değil mi ?
Ne gibi deneyimleriniz oldu da mantıkla hareket etme ihtiyacı hissettiniz ?

Size elimden geldiğince dürüst olmaya çalışacağım, yazdığım mesajıma karşılık eleştirilerinizi açıkça yapacağınızdan şüphem yok.
Avrupaya gittiğim zaman çok arkadaşım olmasına rağmen maalesef başımı yastığa koyduğumda yalnızdım, her anlamda, maddi, manevi, aklınıza ne gelirse. Orada çok farklı insanlar tanıdım, her yaş, meslek, siyasi/dini görüş. Kapalı bir fanustun içinde yaşadığımı, sığ ve takıntılı olduğumu anladım. İnsanların birbirlerine karşı olan umursamazlığı, kendilerine verdikleri değer, başkalarını asla kendilerinden önde tutmamalarını gördükten sonra kendi hayatımı sorguladım.
Ben aileme karşı istediklerimi savunabilen biri bile değilmişim meğerse, her zaman ailesine karşılı çok saygılı ve kimseyi onlardan üstün tutmayan biri olsam bile kendi kararlarımı alamamışım, pasif durmuşum mesela, mutlu olduğum gibi yaşamamışım, sadece hal hatıra beni mutsuz eden insanlara katlanmış ve yıllarca arkadaşlık etmişim, duygularımın esiri olmuşum ki bana değer dahi vermeyen karşı cinsler için çok düşünüp, kendimi üzmüşüm, melankoli yaşamışım. Karşıma iyi olduğu kadar kötü erkekler de çıkmasına rağmen ben her birinin duygularını önemsediğim için kendimi sevmeye zorlamışım, sonucunda hepsini üzmüşüm, belki de boşa zaman harcamışım. Hoşlandığım erkeğin tacizlerine maruz kalmışım, sözle ve ya elle ya da düşüncelerle.
Avrupadayken çoğu flortumun benim düşüncelerime önem vererek benimle zaman geçirmesi çok çok hoşuma gitti, ben her zaman bedenen değil aklıyla ön plana çıkmak isteyen bir kadın olmayı hedefledim (Cinselliği de yaşamanın her kadının hakkı olduğunu da bilerek), her şeyi zamanında ve yerinde yaşamayı düşünerek, Avrupadayken erkeklerin bana her konuda saygı duyması meğerse benim kendi ülkemde tanıştığım erkeklerin beni birşeylere zorlamış olması, o anda fark etmesem de sözleriyle taciz etmesi, çok çok çok sevdiğim adamın beni 3 5 yılda bir görmesi bana kullanılıyormuş gibi hissettirmesinden sonra, mantıken bana uymayan hiç birşeyin peşinden koşmuyorum artık.

Psikolojik tedavi almak kötü birşey değil, hiç öyle bakmadım. Tavsiye için çok teşekkür ederim

Anladım .

Bence birine 10 sene boyunca takıntılı olarak duygu beslemek normal değil .

Akışına bırakmalısın yaşın da küçük değil .

Ben İspanyadayken ahahahhah

Alintiladiginiz mesaji konumda goremedim, mesajiniza ona ithafen cevap veriyorum.

Degisimimin sebebini belirttigim icin boyle gorunduysem gercekten cok cok uzucu, evet orada kendi ayaklari ustunde durmayi basarabilen ve yeni insanlar taniyip bambaska kisilikler gorup daha sonra kendimdeki eksiklikleri kapatmaya calistigim icin belirttim. Yorumlarinizda bana faydasi dokunabilecek herhangi bir cumle goremedim, yine de tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…