• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan ilişkilerimin sonu iyi bitmiyor

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Hanımlar, biraz dertleşelim ne olursunuz. Saat 6'ya geliyor, üzüntümden ne ağlayabiliyorum ne kafamdan atabiliyorum, çokta doluyum. Insan ilişkilerim hep iyi başlıyor, mükemmel gidiyor sonucu çok kötü oluyor, kötü bitiyor yani. Bu duruma çok üzülüyorum. Yalan söylemiyorum, samimi biriyim, yardım da ederim her arkadaşıma, ama onlar ilişkimizi bitirirken öyle nankörler ki, sanki benim hissettiklerimi onlar hissetmemiş gibi çekip gidiyorlar hayatımdan. Örneğin iki ortak arkadaşım beni sosyal medyadan çıkartmış, ne zaman bıraktıklarını bilmiyorum şans eseri denk geldim. Onları da çok sevdiğim için bu duruma çok içerledim, birine defalarca yazdım en son aradım bana "yakın çevrem" vs dedi şoka uğradım, bana çok büyük bir inceliği dokunmuştu o kadar yakın olduğumuzu düşünürken bir de... Diğeri ise bana cevap vermeye bile tenezzül etmedi. Ben sevdiğim insanlardan bu kadar kolay vazgeçemiyorum. Anlamıyorum acaba sosyal medyada çok sık paylaşım yapıyorum diye mi bıktılar benden saçmalıyor olabilirim şu an.

Dış güdümlü biri olabilir misiniz?
Yurdum ağzıyla deyim ya da "elin ağzına bakan" biri misiniz?
Ay bu da pek avam oldu.
Ama anlaşıldım sanırım.
Yani özetle insan neyi çok öncelerse onla sınanıyo.
İnsan ilişkilerine fazla anlam yüklerseniz yarı yolda kalabilirsiniz.
İçinize yönelin, kendinize yatırım yapın.
Görün bakın seçilen değil, seçen olursunuz öyle.

Dış güdümlü biri olabilir misiniz?
Yurdum ağzıyla deyim ya da "elin ağzına bakan" biri misiniz?
Ay bu da pek avam oldu.
Yani özetle insan neyi çok öncelerse onla sınanıyo.
İnsan ilişkilerine fazla anlsm yüklerseniz yarı yolda kalabilirsiniz.
İçinize yönelin, kendinize yatırım yapın.
Görün bakın seçilen değil, seçen olursunuz öyle.

Her ikisi de diyelim. Hem içine dönük hem sosyal biriyim, fazla insan tanımak istiyorum tabii ki hayata hazırlanmak açısından, bunun yanında kendime de zaman ayırıyorum. Garip bir biçimde hayatımda olan insanlar yok oluyor, işin acı tarafı da kindar biriyim gerçekten asla görüşmem kendileriyle ama bir ara can ciğer olduğun adamı bir daha görmeyecek olmak yüreğime oturuyor.

Hanımlar, biraz dertleşelim ne olursunuz. Saat 6'ya geliyor, üzüntümden ne ağlayabiliyorum ne kafamdan atabiliyorum, çokta doluyum. Insan ilişkilerim hep iyi başlıyor, mükemmel gidiyor sonucu çok kötü oluyor, kötü bitiyor yani. Bu duruma çok üzülüyorum. Yalan söylemiyorum, samimi biriyim, yardım da ederim her arkadaşıma, ama onlar ilişkimizi bitirirken öyle nankörler ki, sanki benim hissettiklerimi onlar hissetmemiş gibi çekip gidiyorlar hayatımdan. Örneğin iki ortak arkadaşım beni sosyal medyadan çıkartmış, ne zaman bıraktıklarını bilmiyorum şans eseri denk geldim. Onları da çok sevdiğim için bu duruma çok içerledim, birine defalarca yazdım en son aradım bana "yakın çevrem" vs dedi şoka uğradım, bana çok büyük bir inceliği dokunmuştu o kadar yakın olduğumuzu düşünürken bir de... Diğeri ise bana cevap vermeye bile tenezzül etmedi. Ben sevdiğim insanlardan bu kadar kolay vazgeçemiyorum. Anlamıyorum acaba sosyal medyada çok sık paylaşım yapıyorum diye mi bıktılar benden saçmalıyor olabilirim şu an.
Fazla samimiyet ,tez ayrılık getirir .İnsanlarla olan ilişkilerimizde mesafe koymak en güzeli .Kendinize belli sınırlar çizin ,fedakarlık yapıyorum yaranamıyorum beni bir kalemde siliyorlar diyorsanız .Gereğinden fazlaca fedakarlıkta bulunmayın .Çünkü siz verdikçe ,daha çok ister insanlar .Kimseyi memnun etmek adına uğraşmayın .Kendinize zaman ayırın .İnsanlara fazla anlam yüklemeyin .Bırakın gereksiz kalabalıklar olmadan kafanızı dinleyin .Sosyal medyadan olabildiğince uzak durun .Arkadaşlarınızın hepsini eklemek zorunda değilsiniz .Eklemeyincede beni arkadaşlıktan çıkarmış diye kaygılanmazsınız böylece .Ne kadar çok insan o kadar sorundur bunu unutmayın .40 yaşıma kadar o kadar çok insan tanıdım ,sayısını unuttuğum arkadaşlıklarım oldu .Menfaatleri bitince hepsi bir bir kayboldular .Önceleri sorun ederdim .Şimdi düşünüyorumda ,hepsi bir şey katıp gitmiş hayatımdan .Kimi bir ders ,kimi bir ibret .Şimdi iki kişi dışında görüştüğüm yok .Onlarlada belli mesafede .Sosyal medyadan da uzaklaştım .Kafam çok daha rahat .

Simdi benimde sosyal medyamda boyle herseyi paylasan bir ikisi vardi biri akraba biri daha omrumce yuzyuze karsilasmayacagim biri. Eski oturdugum yerden taniyordum farkli sehir. Ama artik cildiricaktim ot bok cicek bocek su yemek hicbisey atmasa kendi gozlerini paylasiyor. Yine takipten cikmadim sessize aldim hem hikayelerini hem gonderilerini.yani acaba cok paylasim yapiyorum diyemi rahatsziz olduklarini dusumuyorsan sessize alabilirlerdi. Bence baska birsey var. Ikisi oturdu belkide hakknda konustu fiseklediler birbilerini. Hersy olabilir bu insanoglu nankor birde fazla cevre edinicem demissiniz hayata karsi orayi anlamadim. Asil bu hayata karsi saglam 2 dost ve aileniz olsun yeter. Mesela bu 2 arkadasi fazladan tanimissiniz neyinize lazim oldu. Ben gereksiz goruyorum o durumu. Cok saglam 3 dostum vardir. Biri hep yogun bazen bes dakika konusuruz 1 ay konusamayiz basini pcden kaldiramiyor hic alinmam mesela.yardm etmeye calisirim aksine. Digeriyle hep avm alisveris moda ustune ve bazen kahve icmek yemek yemek dertlesmek harika gelir iyi geliriz birbirimize. Digeri cocukluk arkadasimdir. bildigin evimde sanki ikimizim var. Ailenin en buyul sirrina kadar bilen herseyimi paylayigim keza oda oyle biribizimiden asla bisy esirgemeyecek her iyi gunde kotu gunde gorebldigim dostumdur.bu hayatta cok alingan olmayin cok derdinizi paylasmayin cok arayip sıkbogaz etmeyin. Onun yerine bol kitap okuyun kendi basiniza bazen kahve icmeye cikin alisveris yapin inanin bunlar harika seyler.

Benimde benzer seyler yasadigim oldu insanlarin nankorlugu sebep.
Iyilik yapmayacaksin bu zamanda suistimal eden cok oluyor.

Sosyal medyada cok sık paylasim yapanlari siliyorum. Bi tane ilkokul arkadasim vardi bi tatile giderdi gunde 5 post paylasirdi hesabini galeri gibi kullanirdi cikardim rahatladim:) ama gorustugum sevdigim biri olsaydi cikarmazdim uyarirdim tatli dille. Yani bu sebep olamaz.

saglam kisiler karsina cikmali ki insanin omurluk dostu olsun.

Sürekli birşeyler paylaşıyorsunuz insanlara bir süre sonra" itici" geliyorsunuz söyleyeyim bilin. büyük bir bir ihtimal bu sebebten çıkardılar. Bir akraba vardı saga döner paylaşır sola döner paylasirdi kendini çıkardım . Eltim var mesala kusasim geliyor artık, paylaşımlarından. tuvalet ihtiyacı hariç herşeyi paylaşır. Onu çıkaramıyorum malasef :KK14:

Fazla paylaşım yapanları ben de ilişki durumuna göre ya siliyorum ya sessize alıyorum. Günde bir iki paylaşım değil ama, bi kahve içmeyi 15 foto bir canlı yayın, tatili 83638 foto 3737 video ile kutsayan tipler var sinir bozucular. Akışta onların paylaşımlarından başka bir şey çıkmadığı için hadi baş baş deyip uçuruyorum genelde.

Arkadaşlık ilişkilerine fazla anlam yükleyen insanları da sevmiyorum ve hayatımda tutmuyorum. Sırf yanında kalayım diye fedakarlık yapanları, hep benim istediğim şeyleri yapanları, bir durum hakkında yorum ya da yardım istediğimde hatalarımı söylemeyenleri, tartışma anında fikirlerimiz farklı olsa da tartışmamak için alttan alanları hayatımda tutmuyorum. Bunlar benim arkadaşlık anlayışıma ters. Bana hata yaptıysam “salak mısın kızım öyle söylenir mi, öyle yapılır mı, git özür dile” diyebilen insan lazım. Bir düşünün bakalım, sizin arkadaşlık anlayışınız nasıl? Muhtemelen bakış açılarınız uyuşmuyordur karşınızdaki insanlarla.

Sürekli paylaşım yapan herkesi sessize alıyorum çünkü çoğu paylaşmaya değer şeyler değil. Baya rahatsız edici. Bence paylaşımlarınızı azaltın. Arkadaşlarınızın üstüne fazla düşüyorsanız, gereğinden fazla fedakarlık yapıyorsanız bunu durdurun. Her şey dozunda olmalı.

sosyal medyada çok paylaşım yapanları sessize alıyorum. yakın arkadaşsanız paylaşım yüzünden silmemişlerdir başka sebebi vardır zaten mesajlarınıza da cevap vermemiş bir tanesi.

Simdi benimde sosyal medyamda boyle herseyi paylasan bir ikisi vardi biri akraba biri daha omrumce yuzyuze karsilasmayacagim biri. Eski oturdugum yerden taniyordum farkli sehir. Ama artik cildiricaktim ot bok cicek bocek su yemek hicbisey atmasa kendi gozlerini paylasiyor. Yine takipten cikmadim sessize aldim hem hikayelerini hem gonderilerini.yani acaba cok paylasim yapiyorum diyemi rahatsziz olduklarini dusumuyorsan sessize alabilirlerdi. Bence baska birsey var. Ikisi oturdu belkide hakknda konustu fiseklediler birbilerini. Hersy olabilir bu insanoglu nankor birde fazla cevre edinicem demissiniz hayata karsi orayi anlamadim. Asil bu hayata karsi saglam 2 dost ve aileniz olsun yeter. Mesela bu 2 arkadasi fazladan tanimissiniz neyinize lazim oldu. Ben gereksiz goruyorum o durumu. Cok saglam 3 dostum vardir. Biri hep yogun bazen bes dakika konusuruz 1 ay konusamayiz basini pcden kaldiramiyor hic alinmam mesela.yardm etmeye calisirim aksine. Digeriyle hep avm alisveris moda ustune ve bazen kahve icmek yemek yemek dertlesmek harika gelir iyi geliriz birbirimize. Digeri cocukluk arkadasimdir. bildigin evimde sanki ikimizim var. Ailenin en buyul sirrina kadar bilen herseyimi paylayigim keza oda oyle biribizimiden asla bisy esirgemeyecek her iyi gunde kotu gunde gorebldigim dostumdur.bu hayatta cok alingan olmayin cok derdinizi paylasmayin cok arayip sıkbogaz etmeyin. Onun yerine bol kitap okuyun kendi basiniza bazen kahve icmeye cikin alisveris yapin inanin bunlar harika seyler.
Şu sessize alma olayı benim de aklıma geldi ama bir arkadaşımı ben de sessize almıştım. Haliyle paylaşımları görmediğim için Niye benim gönderilerimi beğenmedin, bakmadın diye bana küsmüştü. Onun çetelesini tutmuş. Hala da görüşmeyiz.

Şu sessize alma olayı benim de aklıma geldi ama bir arkadaşımı ben de sessize almıştım. Haliyle paylaşımları görmediğim için Niye benim gönderilerimi beğenmedin, bakmadın diye bana küsmüştü. Onun çetelesini tutmuş. Hala da görüşmeyiz.
Iste ozman yanlis yapmissuniz direk engelleyecektiniz

Yalan söylemiyorum, samimi biriyim, yardım da ederim her arkadaşıma, ama onlar ilişkimizi bitirirken öyle nankörler ki, sanki benim hissettiklerimi onlar hissetmemiş gibi çekip gidiyorlar hayatımdan.
Insan bencil varlik.
Biriyle arkadaslik ederken bile sadece kendi menfaatini düsünür.
Iyi ve kötü biri oldugunuzun da bu sebebten cok bir önemli olmuyor.
Insanlara cabuk baglanmayan ve size karsi bir saygisiklik yaptiklarinda hemen hayatinizdan cikarin.
Hayata en önemlisi aile, gerisi gelip gecici.

Biraz daha detay verseniz, mesela sizi aniden silen arkadaşlarınızla ilişkiniz, son zamanlarda konuşma sıklığınız son konuşmalarınız gibi?

Kızlar, mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sabah 7'de uyumuşum, daha şimdi kalktım. Ağlamamak için kendimi çok kastım gerildim hasta hissediyorum. Kusura bakmayın. Hemen dönüş yapıyorum her birinize.

Biraz daha detay verseniz, mesela sizi aniden silen arkadaşlarınızla ilişkiniz, son zamanlarda konuşma sıklığınız son konuşmalarınız gibi?

Bu arkadaşımla bir ortak arkadaş sayesinde tanışmıştık aslında, evet hiç yüz yüze gelmedik ama paylaşımlarımız oldu. Özel günlerde vs güzel dileklerimiz oldu birbirimiz için kişisel telefon numaralarımıza kadar var sadece son aylarda çok konuşamadık ama Instagram'dan silip kişisel telefon numarasında hala kayıtlı olmam çok garip gerçekten.

Insan bencil varlik.
Biriyle arkadaslik ederken bile sadece kendi menfaatini düsünür.
Iyi ve kötü biri oldugunuzun da bu sebebten cok bir önemli olmuyor.
Insanlara cabuk baglanmayan ve size karsi bir saygisiklik yaptiklarinda hemen hayatinizdan cikarin.
Hayata en önemlisi aile, gerisi gelip gecici.

Kendimi hep öyle telkin ediyorum zaten. Sağlığım yerinde, ailem yanımda diye diye. Sadece bazı şeylerin cevabını alamamak ya da alamayacak olmak üzücü. Bir değil iki kişinin vazgeçmesi de kötü. Insanlarla her zaman ilişkimde kendimi sorguluyorum, hep acaba birşey mi yaptım, hatamı mı gördü, yalan mı yakaladı nedir yani. İnsanların kendi problemleri sebebiyle beni hayatlarından çıkartacakları gelmiyor hiç aklıma, ağırıma giden şey de iyi başlayan herşeyin sonu iyi bitsin istiyorum, çok iyi iki insanın sonunda can düşmanı olması aklıma mantığıma yatmıyor. Ama dediğiniz gibi bencil varlık olduklarını unutuyorum.

sosyal medyada çok paylaşım yapanları sessize alıyorum. yakın arkadaşsanız paylaşım yüzünden silmemişlerdir başka sebebi vardır zaten mesajlarınıza da cevap vermemiş bir tanesi.

Evet ve kendilerine mesaj attığımda bunun sebebini öğrenmek istediğimi, bir hatam varsa özür dilemeye hazır olduğumu falan yazdım. O kadar adım attım yani. Biri mesajıma cevap vermedi sonra mesajlarımı geri çektim. Diğeri ise belli bir nedeni olmadığını, yakınlarını çevresinde istediğini yazmış. 3-4 yıldan fazladır hayatımda olan birinin son aylarda yakınlarını isteyerek beni silmesi garip, yıllardır aklın nerdeydi diye soramıyorum.

Sürekli paylaşım yapan herkesi sessize alıyorum çünkü çoğu paylaşmaya değer şeyler değil. Baya rahatsız edici. Bence paylaşımlarınızı azaltın. Arkadaşlarınızın üstüne fazla düşüyorsanız, gereğinden fazla fedakarlık yapıyorsanız bunu durdurun. Her şey dozunda olmalı.

Yurtdışındayken çok paylaşım yapıyordum, bunu kabul ediyorum (Yaklaşık 3 yıl önceydi) Sonraları azaltmaya çalıştım tabii ki, ama paylaşımlarım gereksiz şeyler değil, genellikle yaşanan sosyal durumları vs paylaşıyorum mesela kadın cinayetleri, savunduğum bazı görüşler, kendime aldığım yeni birşeyi selfie yapıp atıyorum mesela ne bileyim eski fotoğraflarım ya da komik şeyler anlamıyorum bu rahatsızlık veriyorsa tabii ki sessize alabilir ben takip etmek istemediğim halde sırf bırakamıyorum diye çoğu kişiyi sessize almış bir vaziyetteyim. Bu işte hikaye, gönderi sorunu olduğunu düşünmüyorum, burada bir üye de yazmış zaten iki arkadaş bir olup konuşmuşlardır vs diye haklı buldum açıkcası olabilir, ya da her ikisi de beni farklı zamanlarda takip etmeyi bıraktı kendi sorunlarından ötürü ben yeni fark ettiğim için bu kadar dellendim.

Fazla paylaşım yapanları ben de ilişki durumuna göre ya siliyorum ya sessize alıyorum. Günde bir iki paylaşım değil ama, bi kahve içmeyi 15 foto bir canlı yayın, tatili 83638 foto 3737 video ile kutsayan tipler var sinir bozucular. Akışta onların paylaşımlarından başka bir şey çıkmadığı için hadi baş baş deyip uçuruyorum genelde.

Arkadaşlık ilişkilerine fazla anlam yükleyen insanları da sevmiyorum ve hayatımda tutmuyorum. Sırf yanında kalayım diye fedakarlık yapanları, hep benim istediğim şeyleri yapanları, bir durum hakkında yorum ya da yardım istediğimde hatalarımı söylemeyenleri, tartışma anında fikirlerimiz farklı olsa da tartışmamak için alttan alanları hayatımda tutmuyorum. Bunlar benim arkadaşlık anlayışıma ters. Bana hata yaptıysam “salak mısın kızım öyle söylenir mi, öyle yapılır mı, git özür dile” diyebilen insan lazım. Bir düşünün bakalım, sizin arkadaşlık anlayışınız nasıl? Muhtemelen bakış açılarınız uyuşmuyordur karşınızdaki insanlarla.

Görgüsüz tipleri ben de sevmiyorum, ben sadece toplumda gerçekleşen olaylar, kendi kişisel görüşlerimi konu alan, ya da sevdiğim bir film ve müzik paylaşıyorum yani klasik şeyler ardarda hiç post atmam. Takibi bırakan arkadaşımla dediğiniz gibi bile bir arkadaşlığımız yoktu aslında, ortak arkadaş vasıtasıyla tanışmıştık, özel günlerde konuşurduk ama bana iyiliği dokundu, bilmiyorum ben yakın olmadığım bir insana o kadar büyük bir iyilik yapamam belki de o yüzden büyük bir anlam yükleyip bağ oluşturmuştum. Mesela arkadaşlık ilişkilerimde hep iyilik yapmak isterim, karmaya inanırım çünkü, yaptığım iyiliklerin bana döneceğini biliyorum, bir arkadaşım İzmir depremi esnasında hal hatır sormuştu, maddi manevi destekte bulunmak istedi vs üstünden 3 ay geçti çocuk bana iş bulamadığını paraya ihtiyacı olduğunu söyledi aklıma geldi zor zamanımda yanımdaydı dedim homeoffice işime aldım onu da. Ama zor zamanımda yanımda olmayan insanları da biliyorum mesela. Bilmiyorum çok mu hassasım çok mu safım.

Onlara mi bakmış tek tek 😂😂

Yurtdışındayken çok paylaşım yapıyordum, bunu kabul ediyorum (Yaklaşık 3 yıl önceydi) Sonraları azaltmaya çalıştım tabii ki, ama paylaşımlarım gereksiz şeyler değil, genellikle yaşanan sosyal durumları vs paylaşıyorum mesela kadın cinayetleri, savunduğum bazı görüşler, kendime aldığım yeni birşeyi selfie yapıp atıyorum mesela ne bileyim eski fotoğraflarım ya da komik şeyler anlamıyorum bu rahatsızlık veriyorsa tabii ki sessize alabilir ben takip etmek istemediğim halde sırf bırakamıyorum diye çoğu kişiyi sessize almış bir vaziyetteyim. Bu işte hikaye, gönderi sorunu olduğunu düşünmüyorum, burada bir üye de yazmış zaten iki arkadaş bir olup konuşmuşlardır vs diye haklı buldum açıkcası olabilir, ya da her ikisi de beni farklı zamanlarda takip etmeyi bıraktı kendi sorunlarından ötürü ben yeni fark ettiğim için bu kadar dellendim.
Yanlış anlamayın, merakımdan soruyorum. Yeni aldığınız birşeyi neden paylasiliyorsunuz? Yani öneri olarak mi yoksa bak benim param var yeni yeni şeyler alabiliyorum babında mı?

Back
X