İnsan kendine ağır gelir mi!

ffazilett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
53
15
88
35
Adana
Hayatım boyunca girişken ve konuşkan bir insan olamadım.Bu yüzden çok arkadaşım da olmadı.Hele yeni bir ortamsa bir geriliyorum ki sormayın.Şimdi ise evliyim.Eşim de benim tersime her insanla konuşur girişkendir.Onun arkadaşlarının evine gideriz ama ben bu suskunluğumu aşamadım.Bana sorulursa anlatıyorum ama onu dışında muhabbet kurma becerim yok maalesef(
Son zamanlarda eşim de sanki benden rahatsız gibi hissediyorum. Gitmek istemiyorum o da olmuyor. Dışardan soğuk ve donuk bir insanım yapım gereği.Başka insanlar öyle güzel anlaşıyorlar ki eşim gibi mesela.Hayran kalıyorum.Birebir muhabbetler de iyiyim ama kalabalık ta sanki sen sus boşver konuşma diyor bir ses engelliyor beni.Hatta geçen gün eşim ben seni ortamlara sokuyorum ama sen muhabbeti ilerletemiyorsun dedi bu da incitmedi değil.İnanın kendimden bıktım.Bütün yaşantım boyunca neden konuşmuyorsun sorularına maruz kaldım.Deneyimli arkadaşlar ya da benim gibi arkadaşlar varsa bilgilerinden faydalanmak isterim

Benim eşim de konuşkandır ben onun gibi hemen samimiyet kuramam. Eşim bana niye böylesin demedi. Yani yapı meselesi herkes aynı değildir.

Doğru ama çiftler de birbirinin sosyal ortamına ayak uydurmalı, ortada buluşabilmeli.

Arkadaşlar eşim şikayet etmedi bu durumu sadece ortam falan diye bahsederken bunu belirtti yoksa başından beri böyle olduğumu biliyor tabii ki.Beni inciten kısmı bunun gerçek olması

Doğru ama çiftler de birbirinin sosyal ortamına ayak uydurmalı, ortada buluşabilmeli.
Benim sosyal hayatım yok öyle.Eşimin ortamına da elimden geldiğince giriyorum.Mesela benim etrafımdaki insanları hiç tanımasa dahi hem konuşur anlaşır.Ben ise çok daha az konuşabiliyorum.

Cok konuşmak zaten iyi birsey degil bence. Bazi insanlar cekimser olurlar ve hemen insanlarla samimiyet kuramazlar. Mizac meselesi bu
Ben bazen cok konusurum,bazen hic konusmam,yerine gore adamına gore kisisine gore.
Amaaaa ortada bir yalan ve haksizlik varsa beni kimse susturamaz o ayri
Demem o ki bu saatten sonra karakterinizi degistirmeye çalışmayın kimse için,neden bunu kafaya taktınız? Ozguven eksikliginiz oldugunu mu düşünüyorsunuz?

Katılıyorum ama hic konuşmayan yapısı böyle olan birine ne yapabiliriz ki ? Hep boyleymış hanımefendi.
Benim sosyal hayatım yok öyle.Eşimin ortamına da elimden geldiğince giriyorum.Mesela benim etrafımdaki insanları hiç tanımasa dahi hem konuşur anlaşır.Ben ise çok daha az konuşabiliyorum.

Bende böyle biriyim aslında. Soğuk ve çabuk sosyalleşemeyen biriyim.
Ama sevgilimin arkadaşları artık benim de arkadaşlarım.
İlk tanıştığımızda ağzımı bıçak açmazken şimdi karşılıklı seviyesizleşebiliyoruz bile
Ben ayak uydurmayı seçtim, rahatsızlık da duymuyorum.
Gerçi sosyal bir grup olduklarından, ben ayak uydurmasam zaten şu an beraber olmazdık muhtemelen.
Konu sahibi bu sebepten boşanmayacağına göre biraz kendini aşmayı deneyebilir.

Benim eşim de konuşkandır ben onun gibi hemen samimiyet kuramam. Eşim bana niye böylesin demedi. Yani yapı meselesi herkes aynı değildir.
B
Karakterimi değiştiremem tabii ki ama sanırım özgüven eksikliği var yoksa neden çekineyim ki

Bu yapıdaki herkes aşabilir mi bilmiyorum ,
Siz aşmışsınız güzel olmuş sizin hayatınıza da güzellik gelmiş

Bu yapıdaki herkes aşabilir mi bilmiyorum ,
Siz aşmışsınız güzel olmuş sizin hayatınıza da güzellik gelmiş
Ben bir ara kendimi o kadar kapatmıştım ki (arkadaşlarımdan ya koptum ya kendimi soyutladım) sevgilime
“Şu an tek tük arkadaşım var gibi ve çok sık görüşmüyorum onlarla diye beni asosyal sanma, kendimin de bir çabası yok bu yönde. Hayatıma kimseyi alıp tanımak istemiyorum bu süreçte zor geliyor. Ben böyle mutluyum” demiştim

Ne güzel.Zaten şöyle rahat konuşabilsem karşımdakiyle ayak uydurucam aslında.Ne yaptınız mesela?örnek verebilir misiniz

Bayağı depresif bir cümle olmuş sanki neyseki sevgiliniz sizi pek dinlememiş

B

Karakterimi değiştiremem tabii ki ama sanırım özgüven eksikliği var yoksa neden çekineyim ki
Birseyleri yapmak ya da başarmak icin kendine guvenmez misin yoksa birilerinden destek almaya mi ihtiyaç duyarsın mesela?

Calistin mi hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…