İnsan kendine ağır gelir mi!

Kendime güvendiğim zaman da olur ama az.Genelde desteklenme ihtiyacı hissederim.
Bence zamana bırakarak kendinizi aşabilirsiniz ne güzel bakın hazır ortamı olan ve sizi ortamlara sokan bir eşiniz var bence bu fırsatı değerlendirin aşama aşama bu alışkanlık tan kurtulun

Ben çok konuşkanımdır, girdiğim ortamla hemen kaynaşırım ama bu doğuştan gelen bir özellik, ben böyle mutlu olduğum için böyle yaşıyorum, sonradan kazanılır mı bilemedim.

Ben sevgili seçerken hep kendim gibi çok konuşkan, hareketli insanları seçerim, diğer türlü bir insandan ne kadar iyi olursa olsun hoşlanamıyorum. Eşiniz için o kadar önemli değil demek ki sizi sevmiş, sizi seçmiş, değişebileceğinizi düşünmüyorum olduğunuz gibi kalın, hem az konuşan insanlarda cool oluyorlar, cool olmak daha iyi :)

Öff bende aynıyım
Sanırım eşiniz konuşmanız için az da olsa baskı yaptıgı için böyle oluyo
Ben görüncelerimle(7tane) yanyana gelince agzımı acıp bişey diyemiyorum.zamanında cünkü her dedigimi baska yönlere cektiler
Şuan konusmak için kendimi zorluyorum ama yok olmuyo

Bende sizin gibiydim hala da öyleyim böyle mutluyum ama siz değilseniz o arkadaşlardan birini arayıp bir etkinliğe davet edebilirsiniz ya da evinize. o teli elinize alıp aradıktan sonra gerisi gelecektir zaten.

Sende ur ortamı girdiğiniz zaman karşındaki insanlarla ortak bir konu bulu merak edermis gibi sorular sor yavaş yavaş açılırsın

Öğretmenken nasıl sessiz kalabiliyorsunuz ki? Öğrencilerle iletişim kuracaksınız, velilerle, öğretmen arkadaşlarla, amirlerinizle, çok sosyal bir meslek öğretmenlik.
Sessiz kalmak derken velilerle öğrencilerle öğretmen arkadaşlarla konuşuyorum.Ama Sürekli muhabbet eden herkesle iletişim kuran bir insan değilim.Dediğim gibi birebir muhabbet kuruyorum ama öyle birden fazla kalabalık ortamlarda geriliyorum

Sanırım ilkokulda bende böyleydim, sonra ortaokulda çok eğlenceli bir arkadaş çevrem oldu ve onlarla açıldım. Eğer siz de değişmek istiyorsanız biraz zorlasanız kendinizi muhabbete dahil olmak için, belki zamanla sizinde hoşunuza gider. Benim kardeşimde sizin gibi, insanlar dışardan baktıklarında onu soğuk ve kibirli sanıyorlar ama o şikayetçi değil bu durumdan seviyor böyle olmayı.

Ortak ilgi alanları bulup onların üzerine bir muhabbet kurarsanız daha rahat olup, acılabilirsiniz. Insan ilgisi ve fikri olduğu konuda daha istekli ve özgüvenli konuşur.

Bir de kasiyorsunuz gibi geldi sanki, biraz rahatlayın :)

Bayağı depresif bir cümle olmuş sanki neyseki sevgiliniz sizi pek dinlememiş
Ben kendi çevrem için konuşmuştum. Bu konuşmayı yaptığımda çoktan arkadaşlarıyla tanışıp kaynaşmıştık.
Ne güzel.Zaten şöyle rahat konuşabilsem karşımdakiyle ayak uydurucam aslında.Ne yaptınız mesela?örnek verebilir misiniz
Ayak uydurmak amaçlı mı?
Konuşulan konulara katıldım, sonuçta sizin de bazı konular hakkınızda fikriniz vardır. Belirtmeye konuşmaya çekinmeyin. Konuştukça açılırsınız.

bunu 21 gün boyunca uzanıp kulaklığı takıp
dinle. Diğer yandan da kitap oku düzelir.

Anladigim kadari ile kendinizi bu halinizle siz de kabul etmediginiz icin baskalari da etmiyor ve sorgulanmasi sizi incitebiliyor.Bu konuda degismek için bir cabaniz oldu mu ya da destek almayi dusundunuz mu? Tabi herkesle hemen samimiyet kurmak saglikli olan değil ama siz bunu her ortamda yasiyor ve yetiskin bir birey sosyal hayatta sıkıntı yasiyorsaniz belki bir uzman desteği almaniz yardımcı olabilir.

kalabalıkta ben de konuşmam....
kimse de zorla konuşturamaz beni...
bizzat bana sorulan bir soru varsa cevaplarım yoksa dinlerim...
zaten o yüzden ilk etapta bana kaprisli, soğuk, burnu havada derler...
sonra tanıyınca da aa alında gayet normal insansın derler

bende oyleydım çok çekıncen.ama dedım kı kendıme?
nıye çekınıyorum ki onlarda insan...

Bunu aşmalısın toplumda özellikle yanlış anlaşılırsın...eşinle gittiğin yerde kız kıza oturmayı tercih edebilirsin... Konuştukça açılırsın...Kendini aş..yarın çocuğun olacak veli toplantısı nda da mı susacaksın...Sanırım baskıcı bi aile yapın olmuş sus demişler sus muş sun...

Emannn boswersene bidi bidi konussunlar dinlemek bir erdemdir

Ben erkekli ortamlarda takilmam cok cevrem de yoktur ama tanidigim tanimadigim birini gorunce cenem duser varimi yogumu anlatırım.. Bence siz en iyisini yapiyorsunuz keske ben de sizin gibi olabilsem. Karakter meselesi sanirsam . soz gumusse sukut altindir. Degerlisiniz bence kiymetlisiniz. Agir basli olmak iyidir caninizi sikmayin zamani gelince dediklerimizden de mesul olcaz kiymetli kelimelerinizi fazladan bosa harcamayin.

evlenmeden önceki halimi anlatmışsınız
ben bırakın sohbete geçmeyi gülmüyordum bile
sanırım özgüvenle alakalı çok da başarılıydım her konuda ama insan ilişkilerinde kötüydüm sonra zamanla eşimle zaman geçirdikçe ona benzemeye başladım o hep mutludur sohbet eder güler eğlenir ona benzedim zamanla. Nişanlıyken konuşmuyorum diye kavga ederdi benimle sonra ortamımız genişledikçe arkadaş çevremiz ben de açıldım. Dış görünüşümü giymimi tarzımı değiştirdim özgüven de gerisi de çorap söküğü gibi geldi. Şimdi hangi arkaşadının eşi sevgilisi olsa muhabbet sohbet ederim . Eşim şimdi sus diyo bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…