demek Essen'de de durum ayni! ne tuhaf!Aaaa biz tek degilmisiz demek
Bizde esimle bikay önce essen baskonsolosluguna gittik orada da telefonlar disarda kilitli dolaplarda durmak zorunda. Esim disari cikip telefonuma bakayim dedi (acil telefon bekliyordu) sizin de dediginiz gibi 1 saat icerisinde sarji okadar aza düsmüstü ki anlam veremediktelefonu eski oldugu icin düsündük öyle arkasini arastirmadik hic
Bidahakine telefonlari arabada birakmak daha mantikli olur
eger gercekten telefonlar stripleniyorsa, yani hafizamiz kopyalaniyosa bu bencede suc.şok oldum, bu suç!
bu sabah esim konsolosluga gittiginde kapatmis telefonunu, yine bitmis sarji.Telefonunuzu tamamen kapayıp gitseydiniz ya da telefon olmadan gitseydiniz .
Bence böyle bir konu şikayet edilmeli vatanınız olsa bile
evet, iki baska konsolosluga daha gitmisligim var, orda karsilasmadim bu durumla.Yillardir giderim konsolosluklara hic basima gelmedi ilgincmis
Bulunduğunuz ülke de buna benzer bir topluluk platformu var mı? Aynı şeyi yaşayan başkalarını bulup toplu olarak bir şikayetçi olsanızBir maruzatim, anlayamadigim bir durum var. Bazi islemler icin Köln'deki (Almanya) Türk konsolosluguna gidip geldik. Anlam veremedigim, kafami cidden kurcalayan ve hatta beni rahatsiz eden konu su oldu: Köln konsolosluguna gittimizde telefonlarimizi iceri almamiza izin vermiyorlar. Hemen kapida bisuru kucuk dolap var, kilit var uzerinde, hani spor salonlarinda olanlardan. Telefonlari icine koyup anahtarini alip iceri gecebiliyosun. Tamam neyse hadi okey diyor ve giriyosun iceri. Ciktigimizda ise benim 70% lerde olan, kocaminda 60%lerde olan sarji 2% lere dusmustu (hepside akilli telefon bu arada). Normal sartlarda ASLA 1 saatte telefonlarimiz bukadar gerileyemez, en agir programlari acsan kullansan bile. Bu arada baska konsoloslurada gittim, baska sehirlerde bu durumla karsilasmadim.
Gercekten cok rahatsiz oldum bu durumdan. Cunku duyumlarimiza gore telefonu bildiginiz stripliyorlarmis, yani hafizani kopyaliyorlarmis. Benzer seyler gorenler bilenler var mi? Benim mahremiyetim o! Benim ozel telefonumu hangi hakla bosaltiyorlar. Az oncede esim tekrar konsolosluga ugramak durumunda kalmis, ve yine telefonunun sarji tamamiyle bosalmis. Bu konu nedir, anlayaniniz var midir. Sikayet etmeyi dusundum, kalkip vatanimi kime sikayet edecegim. Ama bu durumun arastirilmasi gerekmiyor mu. Mahremiyet (privacy) cok ama cok hassas bir konudur yasadigim ulkede. Bu konuda yapilacak neler var sizce?
ps; biri bizi gozetliyor durumu elbette her yerde var, mesajlasmalarimiz, her an nerde oldugumuz, akilli telefonlar sayesinde tum bilgilerimiz zaten aslinda herkes tarafindan erisebilir durumda. ama bukadar gozumuze sokarak telefon hafizamizi kopyalamak nedir?
yoksa konsoloslugun gunahina mi giriyorum ve durum bambaska mi..
hic ama hic bilmiyorum. belki bilgisi olan vardir diye actim konuyu burda zaten.Telefonlarınızı açmaları gerekmiyor mu peki dediğiniz işlemi yapabilmeleri için.
Parmak izi,şifre vb uygulamalar kullanıyoruz hepimiz genelde. Bilmediğim için soruyorum tabi bunu.
Dis isleri bakanligina sikayet edebilecegini okumustum bir yerde (yazili olarak)demek Essen'de de durum ayni! ne tuhaf!
Yillardir giderim konsolosluklara hic basima gelmedi ilgincmis
Acaba soguktan mi oluyor yani olabilir mi?bu sabah esim konsolosluga gittiginde kapatmis telefonunu, yine bitmis sarji.
Bunun açıklaması nedir diye sorsun görevlilerebu sabah esim konsolosluga gittiginde kapatmis telefonunu, yine bitmis sarji.
Olabilir valla. Gerci herkesin basina gelen bir sey degil ama. Belki konsolosluga gore degisiyordur. Ben ohalde alman ve yunan konsolosluguna gittim oyle bir sey yasamadim.acaba ohal kapsamında yapılıyor olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?