- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.393
- 598
bakin bunu okuyuncada kesin striplendi ozaman diyorum..Eşim internete bile girilemeyen çok eski telefonlar varya tuşlu olanlar . Onla gidiyor bu gibi yerlere ...
Yazılım uzmanı kendisi . Buraya yazamayacagim şeyler var . Her ortama elinizdeki telefonlarla hatta tabletlerle girmeyiniz :)
Bu arada eğer cihazı koyduğunuz yerin geçirgenliği yoksa operatör habire aradığı için mesela şebeke yok durumu . Sinyal aradığı için o da çok yer bataryayi
Böyle bir şüpheniz varsa dava açma hakkınız var . Malesef telefon kopyalanmış mi bunu telden anlama şansınız da yok şüpheniz varsa dava açın.
Bu dediğiniz malesef olabilecek birşey çünkü
Arkadaş şunu söylemek istedialakasi yok hanimefendi, emin olabilirsiniz bundan. her gun ayni sorunu yasamam gerekir ozaman, ama en az iki gun gidiyor sarjim.
alakasi yok hanimefendi, emin olabilirsiniz bundan. her gun ayni sorunu yasamam gerekir ozaman, ama en az iki gun gidiyor sarjim.
gayet mumkun, demirdendi dolaplar. bence artik her sey mumkunAcaba koyduğunuz dolaplar böyle bir şeye sebep oluyor olabilir mi?
bakin bunu okuyuncada kesin striplendi ozaman diyorum..
sonrada aklima yatmiyor ama. koskoca devletin isi gucu yokta konsolosluga gelen vekalet/cocuk dogum bildirimi/kimlik yenileme gibi islemler yapan vatandaslarin telefonlariyla mi ugrasiyor. hic ihtimal de veremiyorum buna, bukadar kucuk seylerle ugrasmazlar sanki..
ay bu konuyu burda actim diye basim belaya girmesin benim simdi haha!
bu saatten sonra baksam ise yaramaz ama sanirim. biraz zaman gecti uzerinden cunkuHayır, eğer burada diğer arkadaşların dediği gibi sinyal aramasından dolayı şarjınız bitmişse bu oradan görünürdü. Yani gayet alakası var.
Neyse siz bilirsiniz.
yorumunuzun kapanisi nekadar sacma yaa. bu dunyada benim icin benden daha onemli kimse yok hanimefendi.Kime neyi şikayet edecek sin anlamadım
Böyle bir uygulama varsa sizede yapılmıştır ki ben sanmıyorum
Alman devletine mi şiksyet ediceksin ülkeni
Çıkarsın vatandaşlıktan özgür özgür yaşarsın Almanyada
Yok çıkmam diyorsanda yapıcak birsey yok
Terör olan bir ülkede tepeden tırnağa aranman kadar doğal birsey yok
Benim bavulumu açtılar Türkiyeden geliyorum deyince sen ne konuşuyorsun Avrupa da
Sütyenime kiloduma kadar baktılar bavulu açıp bu privacy e girmiyor mu
Yine Uk konsolosluğunda telefonumu bende bıraktım içine baktılar mı bakmadılar mı bilemem baksalarda birsey bulamazlar kendi halinde sıradan biriyim telefonumu kopyalasa ne olcak
Her ülkenin kendine göre kuralları var baksınlar ne olcak yani
Kendinizi ne kadar önemsiyorsunuz ya
Ne hakla içindeki özel şeylerimi biri kopyalayabilir tabi ki hepimiz önemliyizKime neyi şikayet edecek sin anlamadım
Böyle bir uygulama varsa sizede yapılmıştır ki ben sanmıyorum
Alman devletine mi şiksyet ediceksin ülkeni
Çıkarsın vatandaşlıktan özgür özgür yaşarsın Almanyada
Yok çıkmam diyorsanda yapıcak birsey yok
Terör olan bir ülkede tepeden tırnağa aranman kadar doğal birsey yok
Benim bavulumu açtılar Türkiyeden geliyorum deyince sen ne konuşuyorsun Avrupa da
Sütyenime kiloduma kadar baktılar bavulu açıp bu privacy e girmiyor mu
Yine Uk konsolosluğunda telefonumu bende bıraktım içine baktılar mı bakmadılar mı bilemem baksalarda birsey bulamazlar kendi halinde sıradan biriyim telefonumu kopyalasa ne olcak
Her ülkenin kendine göre kuralları var baksınlar ne olcak yani
Kendinizi ne kadar önemsiyorsunuz ya
bu saatten sonra baksam ise yaramaz ama sanirim. biraz zaman gecti uzerinden cunku
Sen kim oluyorsun koskoca TC yi ediyorsun o zaman ?konsolosluk demek devlet demektir.yorumunuzun kapanisi nekadar sacma yaa. bu dunyada benim icin benden daha onemli kimse yok hanimefendi.
diger yazdiklariniza yorum yapmiicam, benim insan olarak en onemli haklarimdan biri mahremiyetim. iyiki sizin gibi dusunenler az. hayatta tek bir hakka bile sahip olamazdik herhalde sizin kafa yapinizda olanlar yogunlukta olsaydi. ozgurlugumun kisitlanmis olma fikri beni rahatsiz ediyor, konu bukadar basit.
ayrica siz kimsiniz de benim vatandasliklarima karisiyosunuz. yazmayin konuya yorum, zira fikriniz ile zikrinizin bir artisi yok. bos yani, hava yani, anladiniz umarim.
Ya kopyaladığını nerden biliyorsunuz yaNe hakla içindeki özel şeylerimi biri kopyalayabilir tabi ki hepimiz önemliyiz
kucucuk beyninizle benim TC kimligime, vatanseverligime inceden dokundurma mi yapiyosunuz siz simdi. valla yok yaa, size ve cahilliginize harcayacak tek bir kelimem yok.Sen kim oluyorsun koskoca TC yi ediyorsun o zaman ?konsolosluk demek devlet demektir.
Senin telini kim ne yapsın ya
Gizlediğin birşeyler varsa bilemem
Bunu her ülkenin konsolosluğu yapıyor bende bıraktım teli umrumdada olmadı bakarsalar bakarlar ben o ülkeye gidiyorum onların kurallarına uyarım
Özgürlük dediğin şey bu değil sen yanlış anlamıisın güvenlik tehditi yaratıyorsan orda özgürlüğn bitet bu her ülkedede böyledir
Türkiye de elini kolunu sallaya sallaya giriyor kapıdan herkes biz valla Avrupa ya giderlen bavulumuzu bile arıyorlar
Saygıyla arayabilir miyim dedi buyrun dedim ne yapayım oda orda görevli adamın ne suçu var
Böyle bir emir verildiyse açar bakar ama yinede telinizin açıldığını sanmıyorum
Sen senin için önemli olabilirsin ama dünya için sıradan birisin ve senin bilgilerinin hiçç mi hiç önemi yok bu ne ego ya
Mahremiyetin TC yi hiç ilgilendirmez eğer suçlu değilsen tabi
Yaygara yapmaya gerek yok yani
Telinizide almayın bir daha giderken olur bitet yok şikayet edicem de neyi kime şikayet ediyorsun sen
Senle mi uğraşcaklar
Bakarlar kameradan rezil olursun
Valla TC yi mahmekeye vericem diyen sensinkucucuk beyninizle benim TC kimligime, vatanseverligime inceden dokundurma mi yapiyosunuz siz simdi. valla yok yaa, size ve cahilliginize harcayacak tek bir kelimem yok.
oralarda nasil acaba evet, merak ettim!Ben Hannover ve Hamburg konsolosluguna gidiyorum ve orda telefonlar kapida çalışan insana teslim ediliyor. Yani dolap bile yok. Ben kapatip veriyorum. Bugüne kadar birşey olmadi.
Yakin zamanda gidicem yine, gözlemlerimi yazarim burdan
Bence Sinyal bozucu cihazlardan bu sorunu yaşıyorsunuz.Bir maruzatim, anlayamadigim bir durum var. Bazi islemler icin Köln'deki (Almanya) Türk konsolosluguna gidip geldik. Anlam veremedigim, kafami cidden kurcalayan ve hatta beni rahatsiz eden konu su oldu: Köln konsolosluguna gittimizde telefonlarimizi iceri almamiza izin vermiyorlar. Hemen kapida bisuru kucuk dolap var, kilit var uzerinde, hani spor salonlarinda olanlardan. Telefonlari icine koyup anahtarini alip iceri gecebiliyosun. Tamam neyse hadi okey diyor ve giriyosun iceri. Ciktigimizda ise benim 70% lerde olan, kocaminda 60%lerde olan sarji 2% lere dusmustu (hepside akilli telefon bu arada). Normal sartlarda ASLA 1 saatte telefonlarimiz bukadar gerileyemez, en agir programlari acsan kullansan bile. Bu arada baska konsoloslurada gittim, baska sehirlerde bu durumla karsilasmadim.
Gercekten cok rahatsiz oldum bu durumdan. Cunku duyumlarimiza gore telefonu bildiginiz stripliyorlarmis, yani hafizani kopyaliyorlarmis. Benzer seyler gorenler bilenler var mi? Benim mahremiyetim o! Benim ozel telefonumu hangi hakla bosaltiyorlar. Az oncede esim tekrar konsolosluga ugramak durumunda kalmis, ve yine telefonunun sarji tamamiyle bosalmis. Bu konu nedir, anlayaniniz var midir. Sikayet etmeyi dusundum, kalkip vatanimi kime sikayet edecegim. Ama bu durumun arastirilmasi gerekmiyor mu. Mahremiyet (privacy) cok ama cok hassas bir konudur yasadigim ulkede. Bu konuda yapilacak neler var sizce?
ps; biri bizi gozetliyor durumu elbette her yerde var, mesajlasmalarimiz, her an nerde oldugumuz, akilli telefonlar sayesinde tum bilgilerimiz zaten aslinda herkes tarafindan erisebilir durumda. ama bukadar gozumuze sokarak telefon hafizamizi kopyalamak nedir?
yoksa konsoloslugun gunahina mi giriyorum ve durum bambaska mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?