• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan neden evlenir?

kısa ve öz olaraka söylüyorum insan başını yaslayacak bir omuza herzaman ihtiyaç duyar

hakılsın aslında eşim paylaşımcı biri değil. tembel biraz, birşeyi yapması için söylemek gerekiyor, bu da bana ters. ben hizmet etmeyi seven biri değilim. bütün gün çalışıp haftasonlarımı da ev işiyle falan geçirmek pek hoş gelmiyor bana.
yetiştirene bakmak gerektiği konusunda da haklısın. anneler el bebek gül bebek büyütüp hiç bi işini yapmayı beceremeyen sadece yaşı büyük erkek çocukları olarak veriyolar elimize.

aslında aynı hatayı bizlerde yapıyoruz ufak tefek işlerle işe başlamalı yardım aldığımızı ve memnun olduğumuzu gördükçe onlarında değişeceğine eminim böyle gelmiş böyle gideri bizler değiştirebiliriz.eskiden erkekler evde her işi yapar eşine de yardımcı olurmuş ama 2 nesildir bu kavramı değiştirmişler tekrar biz neden başarmayalım ki ne güzel diyorsun çocuklar diye onları eğitmek daha kolay:teytey:

valla ben gözüm karardı dünyayı görmez hale geldim hatta ailemi bile onun için evlendim amtık en sondaydı benim için ama pişmanda deilim iyikide eşimle tanışmışım iykide aşık olup evlenmişim tek bi pişmanlığım var oda çok erken evlendiğim için bence insan aşık olduğu için evlenmeli mantık evliliği bana çok ters

eğer şu an mutlu olduğunu söylüyorsan genç evlenmek seni pişman etmemeli ya geç bir yaşta evlenip mutsuz bir evlilik yapsaydın mutluluğun daim olsun inşallah:nazar:

ALLAH'ın emridir evlenmek en başta

ve sevdiğinle bir ömür paylaşmak,onunla çoğalmak,hayatın tüm güzelliklerini beraberce yaşamak,zorluklarında ise ayakta kalabilmek ve tabi sevdiğinle yaşlanmak istediğin için evlenirsin
......................................................................................

eskiden erkeği evlendireceklerinde nerde etine dolgun ve ii iş yapabilen var onu seçerlermişti (kayınvaldem anlattıda) lakin şimdiyse çiftler birbirini sevdiği için evleniyorlar nacizane fikrim

Ben sevdiğim ve onunla yaşayıp onunla yaşlanmak istediğim için evlendim:utangac:

yalnızlık değil paylaşmak mutluluk sorumluluk bebek tabi doğru kişiyi bulursan bende izmirdeyim ve çok mutluyum herkese tavsiye ederim:emir_bebek:

ALLAH'ın emridir evlenmek en başta

ve sevdiğinle bir ömür paylaşmak,onunla çoğalmak,hayatın tüm güzelliklerini beraberce yaşamak,zorluklarında ise ayakta kalabilmek ve tabi sevdiğinle yaşlanmak istediğin için evlenirsin
......................................................................................

eskiden erkeği evlendireceklerinde nerde etine dolgun ve ii iş yapabilen var onu seçerlermişti (kayınvaldem anlattıda) lakin şimdiyse çiftler birbirini sevdiği için evleniyorlar nacizane fikrim

evet sana katılıyorum tek beden tek yumruk olduğu zaman evlilik bütünlük anlamını kazanıyor :nazar:

Ben seviğim insanı, ruh eşimi bulduğumu düşündüğüm için evlenmiştim. Hayatımın kalanını eşimle geçirmek, çocuk sahibi olmak, gelecek için aynı amacı gütmek, ortak planlar yapmak, birbirimize destek olmak, güzel ve kötü zamanları paylaşmak için...yaşlandığmızda yalnız kalmamak için.... Eşim benim en iyi arkadaşım, dostum, sevgilim, çocuğum... herşeyimdi. Allah nur içinde yatırsın, bigün tekrar buluşucaz bunu biliyorum!

Allah sabırlar versin ablacım. Ama ne güzel böyle ardında onu hala çok seven bir eş bırakmış, bunu başarabilmiş, adam gibi adam olmayı başarabilmiş. Nur içinde yatsın eşiniz inşallah.

Tüm sayfaları okudum,ne güzel çoğunluk çok memnun evlendiğine. Ben kötü olaylar yaşadım ve evliliği bırakın biriyle çıkmaktan bile soğudum. İnşallah benim karşıma da o doğru insan dediklerinden çıkar da sizin gibi mutlu olurum

yalnızlık değil paylaşmak mutluluk sorumluluk bebek tabi doğru kişiyi bulursan bende izmirdeyim ve çok mutluyum herkese tavsiye ederim:emir_bebek:

sende doğru kişiyi bulanlardansın buna çok sevindim mutluluğun daim olsun :nazar:
izmirin neresindesin ben yeşilyurttayım:1hug:

Tüm sayfaları okudum,ne güzel çoğunluk çok memnun evlendiğine. Ben kötü olaylar yaşadım ve evliliği bırakın biriyle çıkmaktan bile soğudum. İnşallah benim karşıma da o doğru insan dediklerinden çıkar da sizin gibi mutlu olurum

yaşın daha çok genç ama seni soğutan olaylar yaşayabilmişin
hiçbir zaman umudunu kaybetme birgün mutlaka seni anlayarak sevecek biri karşına çıkacaktır ve sen umarımki :
BİZLERDEN DAHA MUTLU OL:1hug:

bende tüm yorumları okudum.allah herkesin mutluluğunu daim etsin.:nazar::nazar:

zaten insan mutlu olmak için evlenir,kimse kendi kendine işkence olsun diye evlenmez.bu tabi bayanlarımız için geçerli ,erkekleri bilmem.ama benim bildiğim tek eşi benzeri görülmemiş kişiden örnek vereceksem: evlenmek için evlenen bir erkek.evliliği bazı kapıları açmak,bekar olarak giremediği ortamlarda bulunmak veya arkadaşlarından geri kalmamak için evlenme modasına uymak...amaç bu oluyor.sonrada özgürlüğünü tek başına yaşamasına engel olarak görüp,psikolojik yıldırma teknikleri geliştiriyorlar....

kadınlar daha farklı,pembe hayaller-sevgi-aşk-mantık-gelecek korkusu-hatta maddi güven olabilir sebebler.ama -istisnalar her iki taraf için geçerli- erkekler gibi ileriye dönük duygusuzca acımasız planlar yapabileceklerini sanmıyorum.

aslında birde şu var: evlilik bir kumar sözü var ya (kısmet kader de denilir)-tanımazsın iyi çikar,tanıyorum sanırsın kötü olur...hiç belli olmaz.işin içine o kadar farklı şeyler,farklı insanlar ortamlar,zevkler,...vs giriyorki, resmen "donk donk.." kalıveriyorsun.ne umdum ne buldum dedirtiyor insana.

yinede karamsar bakmamak lazım...hayat süprizlerle dolu ,bazen olumlu bazen olumsuz..yapılacak tek şey kendi kendinin dostu olmak.neyin iyi neyin doğru olduğunu insan kendisi daha iyi tartar,çünkü yaşadığınız hayatın içinde bulunan sadece sizsiniz.diğerleri farklı bir boyuttan bakıyor.bakış açısı olayı.

yüreğinin sesini dinle...o sana herzaman yol gösterecektir...er yada geç...ama çok geç olmamasına dikkat lütfen...

hayat yaşamaya değer ...öğrenmeye tecrübe edinmeye ... a.s.a.s.a.s.

Back
X