• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan neden evlenir?

Size komik gelebilir belki. Ben bu konuyu b,rey bazında düşünmedim pek. Ha birey bazında düşünsek de ailem istedi, sevdim, bekarlıktan bıkmıştım falan filan... gibi bi sürü cvp gelebilir, doğrudur da..
Bense bu konuyu dah çok felsefii ve tarihsel boyutuyla düşünüyorum. Bana göre ilk zmanalarda insanlar cinselliği keşfedince, belli bir düzen içinde yaşayamadılar, yani kimin eli kimin cebinde belli olmadı. Zaman içinde insanlar buna çareler aramaya çalıştılar ve evlilik kurumunu getirdiler. Kadını cinsel kimliği daha ön planda olduğu için ona evlenmeden önceki ilişkileri kesinlikle yasakladılar, erkeklere de yasakladılar fakat kadınlara olduğu gibi değil. Neyse işte bu konu çok uzun anlatılır da, benim bu soruya vereceğim genel anlamdaki yanıt şudur ki; ERKEKLER BEDAVA CİNSELLİK, KADINLARSA TOPLUM İÇİNDE YAPTIRIMSIZ MEŞRU CİNSELLİK İÇİN EVLENİYOLAR.
şakkıdışakkıdışakkıdı

doğru hayatım karşıma ne insanlar çıktı çevremde ne kadar iyi kişiler var ama bir kere kırılınca duvarlar ördüm kendime.o duvardan korkup yaklaşamıyor kimse.bakalım merak edyorum o duvarı yıkmaya cesareti olan biri çıkar mı?nsip kısmet herşey.ben hep allahtan hayırlısını isterim.3 yıl flört ettik üstüne 8 ay nişanlıydık hep dua ettim allahım hayırlı değilse bir sebep göster çıkar hayatımdan diye.hala da herkes ve kendim için hep hayırlısını isterim.

Bana kalsa hiç evlenmezdim ya da en azından 35 yaşından sonra belki?!?!? O zaman da sanırım iyice soğurdum evlilikten ya neyse...

Benim neden evlendiğime gelince; sevgili kocacığım, çok ısrar etti. "Herşey harika olacak"dedi. Eeee zaten benim hayatım harikaydı da sevdiğim adamla kısıtlı zamanda görüşebiliyorduk.

Dedim ki kendime; "Hayat çok güzel, bu adam hayatına tamamen girince herşey tahmin ettiğimden daha güzel olacak eee o zaman evleneyim bari"

Tabiyki bizim de çok büyük kavgalarımız,boşanmanın eşiğinden dönüşümüz olmuştur. Ama geceleri başınıza yastığa koyunca onun için dua edebiliyorsanız, bence doğru bir iş yapmışınızdır...

her evlilikte mutlaka anlaşmazlık vardır ama önemli olanda o yastığa baş koyduğumuz an herşeyi unutup yeni bir güne hazırlanmamız ne güzel değil mi:1hug:

sizleri bilmem ama ben aşık olduğum için evlendim allahıma şükürler olsun pişman değilim umarım olmamda

wallaha ben evlenmeye 1 hafta önce karar verdim . Yuva kurmakdan ziyade çocuk sahibi olmak için.. Çocuğummm olsunnn yaaa

çok neden yazan olmuş ben başka birşey yazmayacağım... ama 2 ,5 ay sonra evlenecek bir bekar olarak evleneceğin kişinin gerçekten doğru insan olduğunu nasıl anlar ben asıl onu merak ediyorum. ya değişirse :((

çok neden yazan olmuş ben başka birşey yazmayacağım... ama 2 ,5 ay sonra evlenecek bir bekar olarak evleneceğin kişinin gerçekten doğru insan olduğunu nasıl anlar ben asıl onu merak ediyorum. ya değişirse :((

Canımıniçi; neden değişsin? Ben pek değişime inanmıyorum. Sadece flört döneminde gözümüz kör olduğu için bazı gerçekleri görmüyoruz. Evlenince gözümüz açılıyor o kadar!

Bence şu dönemde ona sevgili gözüyle değil de sanki normal arkadaşınmış gibi bak. Hareketleri seni rahatsız ediyor mu? Böyle bir arkadaşın olsun ister miydin? Çünkü evlilik sadece aşk değil,arkadaşlıktır bence...

SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

Size komik gelebilir belki. Ben bu konuyu b,rey bazında düşünmedim pek. Ha birey bazında düşünsek de ailem istedi, sevdim, bekarlıktan bıkmıştım falan filan... gibi bi sürü cvp gelebilir, doğrudur da..
Bense bu konuyu dah çok felsefii ve tarihsel boyutuyla düşünüyorum. Bana göre ilk zmanalarda insanlar cinselliği keşfedince, belli bir düzen içinde yaşayamadılar, yani kimin eli kimin cebinde belli olmadı. Zaman içinde insanlar buna çareler aramaya çalıştılar ve evlilik kurumunu getirdiler. Kadını cinsel kimliği daha ön planda olduğu için ona evlenmeden önceki ilişkileri kesinlikle yasakladılar, erkeklere de yasakladılar fakat kadınlara olduğu gibi değil. Neyse işte bu konu çok uzun anlatılır da, benim bu soruya vereceğim genel anlamdaki yanıt şudur ki; ERKEKLER BEDAVA CİNSELLİK, KADINLARSA TOPLUM İÇİNDE YAPTIRIMSIZ MEŞRU CİNSELLİK İÇİN EVLENİYOLAR.
şakkıdışakkıdışakkıdı
değişik bir bakış açısı ama eğer sevgi yoksa hiçbirşey yoktur bence paylaşım zaten olamaz

doğru hayatım karşıma ne insanlar çıktı çevremde ne kadar iyi kişiler var ama bir kere kırılınca duvarlar ördüm kendime.o duvardan korkup yaklaşamıyor kimse.bakalım merak edyorum o duvarı yıkmaya cesareti olan biri çıkar mı?nsip kısmet herşey.ben hep allahtan hayırlısını isterim.3 yıl flört ettik üstüne 8 ay nişanlıydık hep dua ettim allahım hayırlı değilse bir sebep göster çıkar hayatımdan diye.hala da herkes ve kendim için hep hayırlısını isterim.

inşallah birgün karşına senin kıymetini bilen biri çıkar bu çektiklerini unutturur mutluluk herkesin hakkı:1hug:

inan canım eşin değişmese bile sen çevrende gördüklerin doğrultusunda değişebiliyorsun ama şu bir gerçek ki her iki tarafta dürüst olursa istediğin kadar değiş yada değişsin saygı aynı şekilde devam ediyor herşeyin başı dürüstlük yanlışmı hanımlar

doğru insanı bulunca mutlaka evlenilmeli bence..ben eşimle çok mutluyum,kızlar aşk evliliği yapın,o zaman gözünüze eksiler daha az görünür..canım murtum,çok anlayışlıdır

sizleri bilmem ama ben aşık olduğum için evlendim allahıma şükürler olsun pişman değilim umarım olmamda

CİİİCİİİŞ 21 yaşındasın,evlisin ve çok mutlusunn!Ayyyyy ne güzellllll!Nazar değmesin!!! :nazar: ben de 2 sene sonra evlenmeyi istiyorum..Duyduğum onca kötü fikre rağmen evlilikten korkmuyorum!Evlenme nedenlerimse sevdiğim insanla tatile gitmek rahat rahat,her gece koynunda uyumak,onun için yemek pişirmek,sadece bize ait bir eve sahip olmak,vs..Ha nedir kötü yanları??Ev işi yapmak mı, ütü,çamaşır vs..Eğer bekarlıkta bunları anneme yaptırmak sultanlıksa ben evliliği tercih ederim..Çünkü 50 yaşını geçmiş,3 çocuğun nazını çekmiş bir kadının bedenini ve ruhunu dinlendirme zamanı çoktan geldi bence.. :asigim:

vallahi bilemiyorum ama iyikide evlenmişim dünyaya tekrar gelsem yine kocamla evlenirim hemde hiç vakit kaybetmeden 13yaşımda

Canımıniçi; neden değişsin? Ben pek değişime inanmıyorum. Sadece flört döneminde gözümüz kör olduğu için bazı gerçekleri görmüyoruz. Evlenince gözümüz açılıyor o kadar!

Bence şu dönemde ona sevgili gözüyle değil de sanki normal arkadaşınmış gibi bak. Hareketleri seni rahatsız ediyor mu? Böyle bir arkadaşın olsun ister miydin? Çünkü evlilik sadece aşk değil,arkadaşlıktır bence...

SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

acaba bendemi bir sorun var çünkü arkadaş gözüyle bakıncada pek fark etmiyor. sanırım bende gelecek takıntısı var aslında bu günü yaşamak çok daha güzel tabi becerebilene!! :çok üzgünüm:

Back
X