- 26 Ağustos 2007
- 3.902
- 4.117
- 658
- Konu Sahibi yengeckizi34
-
İlkinden sonra ha ikinci olmus ha üçüncü diyenlerin öyle düşündüğünü söylüyorum.Çocuk olunca neden anne babanın hayatı bitmiş olsun ki? Çok saçma. Ne alaka yani. Ne kadar sığ bir düşünce.
Çocuğu olupta bunu diyen cidden çocuk bakmanın ne demek olduğunu bilmiyordur ama ya.İlkinden sonra ha ikinci olmus ha üçüncü diyenlerin öyle düşündüğünü söylüyorum.
Ben de onu söylüyorum pişman olmustur. Yoksa ilkinin hakkına girer miyim ikinciye bakabilir miyim ucuncu gelince diger ikisi kiskanir mi zorlanir mi vs ince düşünür icinde ebeveynlik hissiyati olan biri. Hepsi bir artik fark etmez demez.Çocuğu olupta bunu diyen cidden çocuk bakmanın ne demek olduğunu bilmiyordur ama ya.
Ne kadar doğru söylediniz. Benim tek cocugum var eltimin üç cocugu. Her gördüğümde üç çocukla uğraşması kolay değil, ev hiç toplanmiyor vs vs söyleniyor sonra da konu bana geliyor. Sen tek çocuklusun rahatsın diyorlar. Madem öyle yapmasaydin o kadar çocuğu Zorla mı çocuk yap dediler.... İnsanları anlamak çok güç.Valla bende anlamıyorum . Birde kadınlar 2. Çocuğu yapıp üzerine aman sizde tek çocuk ne var ki ? Tek çocuk hiç çocuk bilmem ne diye söyleniyorlar. Sanki milleti zorla yatağa sokuyoruz zorla çocuk yaptırıyoruz gibi bir havalardalar. Hadi çocuksuz olmayalım bu duyguyu bir kere yaşamak için çocuk yapıyoruz daha ikinci üçüncü yapıp birde üzerine söylenen tiplerkimse maddi manevi doğru düzgün bakamayacağı çocuğu doğurmasın .
Aman tek bildikleri şey üremekNe kadar doğru söylediniz. Benim tek cocugum var eltimin üç cocugu. Her gördüğümde üç çocukla uğraşması kolay değil, ev hiç toplanmiyor vs vs söyleniyor sonra da konu bana geliyor. Sen tek çocuklusun rahatsın diyorlar. Madem öyle yapmasaydin o kadar çocuğu Zorla mı çocuk yap dediler.... İnsanları anlamak çok güç.
Ama gayet yerinde bir felsefe, kucumsememek gerekir. Cunku insanin uzun hayat yolculugunda sevinclerine ve dertlerine ortak olacagi kardeslerinin olmasinin yerini baska birsey tutamaz.Kardeşi olsun felsefesi
Konudan bağımsız ama burcunuz ne acaba birde yükselen burç3. Bebeğini bekleyen ve imkan olsa 4. Çocuğu da isteyen bir anne olarak
Kalabalık aileleri seviyorum
Çocuklarım zor çocuklar değildi ya da bana zor gelmediler
Hamileliği çok seviyorum
Bebek kokusuna bayılıyorum
Onların sevgi ile bakan gözleri sarilmalari çok mutlu ediyor
Çocuklarımı güzel yetiştirdiğimize inanıyorum böyle çocuklar artmalı
Sebeplerim bunlar
Başak yükselen oğlakKonudan bağımsız ama burcunuz ne acaba birde yükselen burç
Sacma bi bakıs acısı. benım abımle aramda 9 yaş var. hiç evde kavga gürültü ağlanma sızlanma olmadı. aileyle ilgili bir durum bu. kendısı cok iyi bi amerikan şirketinde calısıyor bende aynı sırketteyım. ıkımızde gayet karıyer sahibi insanız. işler değişmiyor. yetiştirmeyi eğitimi verebilmek önemli. Hatta bence yakın yaş arası daha sorun kaos yaratıyor.Birde ikinci çocuk yapılacaksa da arayı açmamak lazim. Çocuk gelmiş 6-7 yaşına kardeş istiyor diye ikinci çocuk yapılıyor. Bu o kadar mantıksız ki. Birinci çocuk 6 yasina geldiginde ikinci 12-13 yaşında olacak. Ergenliğe geçiş dönemi.... Ders çalışamıyorum diye evde çocuk sesine tahammül edemeyecek, kardeşi ile oynamak istemeyecek çünkü artık büyüdüğünden bu durum ona sıkıcı gelecek. Yani kardeş olsun beraber buyusunler diye yapılacaksa ikinci çocuk arada en fazla 4 yaş olmalı. 5 yaş ve üzeri olunca işler biraz değişiyor.
Ya bu tarz mesajlardan çok motive oluyorum harikasınız3. Bebeğini bekleyen ve imkan olsa 4. Çocuğu da isteyen bir anne olarak
Kalabalık aileleri seviyorum
Çocuklarım zor çocuklar değildi ya da bana zor gelmediler
Hamileliği çok seviyorum
Bebek kokusuna bayılıyorum
Onların sevgi ile bakan gözleri sarilmalari çok mutlu ediyor
Çocuklarımı güzel yetiştirdiğimize inanıyorum böyle çocuklar artmalı
Sebeplerim bunlar
Geçtiğiniz yollardan geçmiş 2 çocuk annesi biri olarak cevaplayayım. Hepsi geçiyor :) ilk deliksiz uyudugunuz gün inanamiyorsunuz ama sonra alisiyorsunuz :) çok arada kalkıyorlar şuan ama o kadarda olur. Hepsi geçecek.Ya bu tarz mesajlardan çok motive oluyorum harikasınızilk bebiş ben çok zorlanıyorum ağlıyorum çoğunlukla 33 günlük oldu gece bir buçuk iki saatte bir uyanıyor bu geçecek dimiii hep uyanmıyorsunuz artık dimi ben ve garip sorularım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?