insan neden ikinci çocuğu ister

9 aylık bebekle ikinci çocuk sorgulamasina ne gerek var bilemedim.
Herkesin ikinci ve sonrası çocuklar için motivasyonu farklıdır.
Bir arkadaşım 4.cocuguna hamile. İmkanları var ayrı ama kadın annelikten tüm zorluğuna rağmen keyif alıyor.
Başkalarıni bırakıp kendinizin ne istediğine odaklanırsan bebeğiniz büyüdüğünde.

Benim kafa tek sanıyordum , memnun oldum

Daha çok küçük böyle düşünmeniz çok normal.benim kızımda kolik ve aşırı zor bı bebekti.o kadar korktum ki çocuk fikrinden tam 8 sene yapmadım.suan hamileyim ve çok heyecanlıyım bebek özlemi var hem bende hem eşimde.sizde zamana bırakın illa ikinciyi yapacaksınız diye bı kural yok.

Ben 6 aylık bebeğimle aşırı zorlanıyorum neredeyse tek başıma bakıyorum eşimin işi yoğun bende düşünüyorum insanlar ne cesaretle arka arkaya doğuruyor diye. Psikolojik olarak çok yıprandım. 2. çocuk istemiyorum. Ama bebeğim benim dünyam oldu gördükçe mutlu oluyorum. Mükemmelliyetçi olduğum için bazı şeylere yetişemediğime üzülüyorum. Bugün bebeğim için şunu eksik yaptım, bu oyunu oynamadım vs.
Sonra da bunca zorluğa rağmen aklıma geliyor ileride birkaç yıl sonra bi bebeğim daha olsa nasıl olurdu acaba diye. Belki de bu anlık özlem bile bir an için cesaret veriyordur. Ben bu hisse ileride yenilmem umarım bu yaşadığım zorlukları unutmam

hiç çocuğu olmayan da size sorsa insan neden çocuk ister diye. insan neden kendine yıllarca bağımlı olacak bir canlı dünyaya getirir. Bu arada iki oğlum var özellikle büyük oğlum çok zor bir çocuktu. şimdi ufağı 4.5 yaşında. bir tane daha çocuk isterim.

Aynen ben de sizin giib düşünüyorum bu duyguyu tattım yetmez mi diyorum off kafamda sorular sorular bir tane daha olsa mıydı ama benim başka hayallerim var Allah kızıma uzun ömürler versin ama ben o zorlukları yeniden yaşamayı göze alamıyorum gerçekten zor yaaa o lohusalık zaten bambaşka bir şey o göğüsler süt içinde akar durur dünyanın en çirkin kadını gibi hissetmiştim kendimi

Ben de bir daha kedi sahiplenmem dedim o da evlat gibi bir kedi kızım vardı hâlâ onu çok özlüyorum

Tecrübenize dayanaraktan soruyorum bunu ; şimdi benim bir kızım var bir tane daha olduğunu düşündüm mesela dün gece kızım yatağa yattığında yanında eşlik ettim bir tane bebek olsaydı onla ilgilenmek zorunda kalacaktım kızımla ilgilenemezdim yaa bu duygular beni kahrediyor ikisine yetememe korkusu bu konularla ilgili kitap okumalıyım sanırım biraz bir yanım kardeşi olsun istiyor çünkü

Sizin de evladınızın sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah öyle iyi haberlerinizi bekliyoruz ki Allahım duymak nasip etsin

Vallahi öcü gibi anlatmışsın okuyan anne olmak isteyen cayar o kadar yani o kalınlaşan bel 2 haftalık spora bakar

1 oğlum var 7 yaşında, 2.y,i hiç düşünmedik hala düşünmüyoruz. Hiç desteğim olmadan büyüttüm oğlumu, ayrıca zor bir karakteri var. Bilmiyorum? Oğlumdan farklı bile olsa sakin falan yine de yeniden bir bebeğin sorumluluğunu alabilecek güçte görmüyorum kendimi. 3 sene değil 7 sene geçmesine rağmen. Oğlumun bebekliğini çok aşırı özlüyorum resimlerden galeriden çıkamıyorum ama. Yakınlarım da hatta hemen yap bir tane daha diyorlar. Ne alaka? Sanki yeniden çocuğumu doğuracağım.

Son düzenleme:
2 çocuğum var şahsen 2 çocuğu hemen isteyerek yapmak istemedim ama etrafta hadi ikisi bir arada büyüsünler yap demelerine kulak astįm salak kafamla şuan o kafamı dağlara taşlara vursam az,ama çok sükür iyiki olmuş oğlumda diyorum.
Zorlukmu evet coookk zor ikiside küçük geceside gündüzüde çok zor zorlanıyorum. 3 çocuk denimince ben artık kafayı yerimbdiye tepkiler veriyorum. Rabbim 2 çocuğuma can sağlığı versin ben daha almayayım diye artık milleti susura biliyorum. 3 çocuk konusunda 10 yıl sonrası bana ne gösterir bilemiyorum ama 10 yįl gözümde çocuk yapma gibi birsey yok artık

2 sene sonra hepsini unutacaksınız ve yeniden aynı heyecanı yaşamak isteyeceksiniz, en azından bende öyle oldu
Çocuklar büyüdükçe o yorgunluk, uykusuzluk vs hepsi unutuluyor ama o bebek halleri, minnacık ayakları, sut kokan tenleri hiç unutulmuyor ve insan aşırı özlüyor

her birimiz o dönem birebir aynı şeyleri hissetmişizdir, ve düşünün ki ilk çocuğum tam 4,5 sene hiç uyumadı, mental olarak tükenmiştim, çalışan bir anneydim ve tüm bu '' ilk heyecan/sarsıntı/mucize... vs hepsini bedenen çok zorlanarak yaşadım..

gelelim 2.çocuğu isteme eşiğine :)
kızım 6 yaşına geldiğinde ana okuluna başladığında ''neden benim de bir kardeşim yok '' diye her günümü zehir etmeye başladı..ben zaten normalde de hep hayalimde 2 çocuğumun olmasını dilemiştim, ama artık kızımın da ''normal'' çocuklar gibi uyuyor olması bile beni ilk senelerde yaşadığım tüm zorlukları unutturmuştu :)

diyeceğim o ki vakti gelince kendiliğimden istedim, bin şükür varlıklarına, çok şükür onları bana verene

İlk evladım o kadar kolay bir çocuktu ki, büyüyünce kardeşi olsun istedim. Göreve başlayacaktım. Ara vermişken ikisi bir büyüsün dedim. Veeee ikinci oldu. Yani şöyle diyim Google 'a anasını canından bezdiren evlat yazınca benimki çıkacak o şekil. Eğer hazır değilseniz asla kimsenin lafıyla çocuk yapmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…