- 19 Eylül 2018
- 14.254
- 38.084
- 598
- Konu Sahibi yengeckizi34
-
Benim kafa tek sanıyordum , memnun oldumBilmiyorum nasil yapiyorlar ama ben cok sevmeme ragmen bir daha kedi bile sahiplenmeyecegim.
Kedimiz hasta oldu ama cok zor bir hastalik nöbetler geciriyor, altina kaciriyordu geceleri yeri geldi dogru durust uyumadim 2-3 saatlik uykuyla durdum, iştahim vs gitti kusma ataklari yaşadim stressten.
Psikolojik olarak onu oyle gormeyi kaldiramadim acikcasi.
Simdi devamli kullanmasi gereken ilaclari var daha iyi artik.
Ama Iyi ki cocuk sahibi olmamişim dedim bir kez daha ben kaldiramiyorum bu saatten sonra balik bile bakmam.
Ben de bir daha kedi sahiplenmem dedim o da evlat gibiBilmiyorum nasil yapiyorlar ama ben cok sevmeme ragmen bir daha kedi bile sahiplenmeyecegim.
Kedimiz hasta oldu ama cok zor bir hastalik nöbetler geciriyor, altina kaciriyordu geceleri yeri geldi dogru durust uyumadim 2-3 saatlik uykuyla durdum, iştahim vs gitti kusma ataklari yaşadim stressten.
Psikolojik olarak onu oyle gormeyi kaldiramadim acikcasi.
Simdi devamli kullanmasi gereken ilaclari var daha iyi artik.
Ama Iyi ki cocuk sahibi olmamişim dedim bir kez daha ben kaldiramiyorum bu saatten sonra balik bile bakmam.
Tecrübenize dayanaraktan soruyorum bunu ; şimdi benim bir kızım var bir tane daha olduğunu düşündüm mesela dün gece kızım yatağa yattığında yanında eşlik ettim bir tane bebek olsaydı onla ilgilenmek zorunda kalacaktım kızımla ilgilenemezdim yaa bu duygular beni kahrediyor ikisine yetememe korkusu bu konularla ilgili kitap okumalıyım sanırım biraz bir yanım kardeşi olsun istiyor çünküİyi de siz kafanızda oturtamıyorsanuz diğerlerinin kaç çocuk istediğinin ne önemi var ki? Siz 1 taneyle kalırsınız. Başkalarının neye dayanarak çocuk istediğine çok takılmayın derim.
Ben çocuk bakmaktan zevk alıyorum mesela. Bir canlıya en baştan her şeyi öğretiyorum, sabrım da enerjim de sevgim de var. Uyanıp emzirmesi, altını temizlemesi, dişi, ek gıdası, atakları vs bana zor gelmiyor. Aksine bebeklerime zor geldiği için yanlarındayım. Ben böyle düşünüyorum.
Sizin de evladınızın sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah9 aylık bebeğiniz varken böyle düşünüyor olmanız normal.2- 3 sene sonra fikriniz değişecektir diye düşünüyorum. Rabbim size bağışlasın bebeğinizi inşallahsağlıklı uzun ömrü olsun
Vallahi öcü gibi anlatmışsın okuyan anne olmak isteyen cayar o kadar yaniHerkes sizinle aynı şeyleri düşünecek değil ya. Kimi insan için bir çocuk bile delilik. Sonuçta hem fiziğin bozuluyor, hem çatlakların oluyor,belin kalinlasiyor, memen sarkıyor, ustune bir de bebeğin bakımı, ağlaması, sizlamasi, hastalığı, psikolojisi, bir ton masrafı, asla azalmayan endişesi, yıllarca kendine ait bir anının olmaması, bir ömür sorumlu olduğun bir canlı.
Bunu kabul eden ikinciyi de eder bence
Ayrıca insanlar birinci çocuğun sevgisini tadınca ikinciyi de istiyor olabilirler. Sizin kadar zor çocukları yoktur, eşleri ve aileleri daha çok destektir.
Ayrıca şu an bebeğinizin en sevimsiz çağları. Etkilesimi az, kendini ifade etmiyor, yiyor içiyor siciyor, tonla atağı, diş çıkarması vs de cabası. Biraz büyüyünce, siz onun dünyasındaki en önemli kişi olunca, size sevgisini belli edince, tatlı tatlı konuşunca, sizi güldürmeye başlayınca , etkileşiminiz karsilikli hale gelmeye başlayınca belki de şu günlerin derdini tasasini hiç hatirlamayacaksiniz bile. O zaman evde bir bebek kokusunu siz de isteyeceksiniz
Benim kafam da tam buBen tek çocuk yapıp ona en iyi yaşam standartlarını sunmayı tercih ederim. 2.çocuğa vereceğim enerjiyi tek çocuğuma verip onunla daha fazla gezip daha çok şey paylaşırım. Tabi bu benim tercihim. Herkesin hayatı istekleri hoşlandığı yaşam şekli farklıdır.
2 çocuğum var şahsen 2 çocuğu hemen isteyerek yapmak istemedim ama etrafta hadi ikisi bir arada büyüsünler yap demelerine kulak astįm salak kafamla şuan o kafamı dağlara taşlara vursam az,ama çok sükür iyiki olmuş oğlumda diyorum.Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
Bence iki haftalık spor 40 haftalık gebeliği gidermez ama, hadi neyse öyle diyelim:)Vallahi öcü gibi anlatmışsın okuyan anne olmak isteyen cayar o kadar yanio kalınlaşan bel 2 haftalık spora bakar
İlk evladım o kadar kolay bir çocuktu ki, büyüyünce kardeşi olsun istedim. Göreve başlayacaktım. Ara vermişken ikisi bir büyüsün dedim. Veeee ikinci oldu. Yani şöyle diyim Google 'a anasını canından bezdiren evlat yazınca benimki çıkacak o şekil. Eğer hazır değilseniz asla kimsenin lafıyla çocuk yapmayın derim.Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
Demek ki iyi spor yapamamış temiz beslenmemişBence iki haftalık spor 40 haftalık gebeliği gidermez ama, hadi neyse öyle diyelim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?