- 5 Nisan 2023
- 4.782
- 15.797
- 138
- 28
- Konu Sahibi yengeckizi34
-
Aynen benim hayatım zaten bitti iki olmus uc olmus artik ne fark eder diosundur :)Evet eşim de böyle düşünüyor asıl zor olan çocuksuzluktan çocukluluğa geçmek diyor sonrasında birmiş iyiymiş üçmüşen büyük fark ilkinde oluyor belki de
Ben 3ünü de aynı anda yatırıyorum. Miniğim memede. 2 yaşındaki ve 6 yaşındaki kendi odalarında yataklarında. Ben de hem bebeği emzirirken onlara kitap okuyorum uyuyorlar. Uykudan önce 2 yaşındakini giydirme vs belki bebeğim bu yüzden bazen 2-3 dk ağlıyor ama sorun olmuyor hemen alıyorum. Büyük oğlum her şeyini kendisi yapıyor zaten. Bu bizim düzenimiz. Şimdiki aklım olsa asla araya 4 yıl koymazdım. Büyüğüm 1,5 yaşındayken ortancayı doğururdum.Tecrübenize dayanaraktan soruyorum bunu ; şimdi benim bir kızım var bir tane daha olduğunu düşündüm mesela dün gece kızım yatağa yattığında yanında eşlik ettim bir tane bebek olsaydı onla ilgilenmek zorunda kalacaktım kızımla ilgilenemezdim yaa bu duygular beni kahrediyor ikisine yetememe korkusu bu konularla ilgili kitap okumalıyım sanırım biraz bir yanım kardeşi olsun istiyor çünkü
Maşallah sağlıkla büyüsünlerBen 3ünü de aynı anda yatırıyorum. Miniğim memede. 2 yaşındaki ve 6 yaşındaki kendi odalarında yataklarında. Ben de hem bebeği emzirirken onlara kitap okuyorum uyuyorlar. Uykudan önce 2 yaşındakini giydirme vs belki bebeğim bu yüzden bazen 2-3 dk ağlıyor ama sorun olmuyor hemen alıyorum. Büyük oğlum her şeyini kendisi yapıyor zaten. Bu bizim düzenimiz. Şimdiki aklım olsa asla araya 4 yıl koymazdım. Büyüğüm 1,5 yaşındayken ortancayı doğururdum.
Hahah bu kadar tövbeli hissediyordum ben de ilk 3 ay yalan yok. Sonra merak etmeye başladım herkes böyle hissedip sonra unutup mu yapıyor acaba diye43 günlük anneyim bir daha asla ama asla çocuk yapmayacağım. Kolik gazlı bir kızım var. Hiçbir hayalim olmadı. Çocuğumu doya doya sevip koklayamadım. Hep patlamaya hazır bir bomba gibi ne zaman ağlayacak ne zaman durmayacak gibi aklım çıkıyor, gün sayıyorum bir an önce büyüsün diye. Eşim boşanıp başkasından yapsın daha iyi o kadar tövbe ettim
Amin canım aminSizin de evladınızın sağlıklı uzun ömrü olsun inşallahöyle iyi haberlerinizi bekliyoruz ki Allahım duymak nasip etsin
Çocuk olunca neden anne babanın hayatı bitmiş olsun ki? Çok saçma. Ne alaka yani. Ne kadar sığ bir düşünce.Aynen benim hayatım zaten bitti iki olmus uc olmus artik ne fark eder diosundur :)
8 yıl geçti 2. Çocuk düşüncesi oluşmadı9 aylık bebeğiniz varken böyle düşünüyor olmanız normal.2- 3 sene sonra fikriniz değişecektir diye düşünüyorum. Rabbim size bağışlasın bebeğinizi inşallahsağlıklı uzun ömrü olsun
Bâzı insanlar küçük bebek seviyor benim ablam sırf çocuk sevmeyi özledi diye yıllar sonra 3. Yaptı benim iki tane ama ikinci plansız geldi tabi bende küçük bebek çok seviyorum bazen o özlemi hissediyorum ama bi daha çocuk istemediğime eminim de hatta çok istedim kızım olsun hep hayalimdi şöyle süsle püsle gez falan ama onu bile artık istemiyorum o kadar net herşey ama herkes böyle değil zor da olsa büyük aile istiyor olabilir tekrar o duyguları yaşamak istiyor olabilir şuan bebeğiniz küçük belki büyüdügü zaman düşünceleriniz farklı olacak çünkü evlat sevgisi aynı ama küçük bebegi sevmek Le büyük çocugu sevmek farklı şeyler bana göre çünkü büyüdükçe çocuk sevdirmek bile istemiyor bebek mıncırmak ayrı zevkliMerhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?