- 20 Mart 2015
- 2.261
- 1.932
- 133
- 29
- Konu Sahibi Biti Zdrava
-
Gerçekten çok sevdiğim bölümdü lisede kendi kendime tarih dersi anlatırdım.Sevdiğim bölümü başaramamak bana çok koyuyor.Kimse beni anlamıyor herkesin derdi var diyorlar ama kınamakla olmuyor o işler maalesef.Kınayanlar çok yakın çevrem bile Melis nasılsın diye sormadan pat diye okul ne zaman bitiyor muhabbetleri açıyor.Benim de okulum cok uzadı. İntihar etmeyi düşünmedim bu yüzden. Iki tane seçeneğiniz var: ya odaklanıp bitirmeye niyet edip gayret edeceksiniz. Yada okulu bırakıp kendinize başka bir meslek bulacaksınız. Okul için canınıza kast etmeyin.
Tebrik ederim öncelikle.Ben 1 ve 2.ci sınıflarda 7 ders alsam da bu 5-6'ya düştü 30 kredilik hakkım var.Bizde seçmeli kredisi 3 ve seçmeli açığım var.Yaz okulunda ortalamamı 1.80 yaparsam durum nolur hiç bilmiyorum derslerden çok şu an bu konuları düşünüyorum şimdiki anı yaşamıyorum.8 senede mezun oldum *öksürük efekti*
Problemlerimden dolayı 3 sene okula gitmedim, sonrası da kopuk kopuktu.
Şu an atılma kuralı ne durumda bilmiyorum.
Aynı şekilde bende bundan stres yapıyordum, yaşıtlarım ilk işlerine girerken ben hala okuyordum. Her sınav ayrı bir karın ağrısıydı.
Sonunda mezun oldum ve önümüzdeki dönem odtüde yüksek yapacağım :)
Kimse ne düşünür diye bakma. Bu hayatı sen yaşayacaksın. İleride gireceğin mesleğe sen gideceksin. İnsanlar her zaman her türlü konuşuyor.
Danışman hocanla konuştun mu bu durumu? Bir yol gösteriyor mu?Tebrik ederim öncelikle.Ben 1 ve 2.ci sınıflarda 7 ders alsam da bu 5-6'ya düştü 30 kredilik hakkım var.Bizde seçmeli kredisi 3 ve seçmeli açığım var.Yaz okulunda ortalamamı 1.80 yaparsam durum nolur hiç bilmiyorum derslerden çok şu an bu konuları düşünüyorum şimdiki anı yaşamıyorum.
Konuştum ortalaman düşük dedi ve dc ile koşullu geçtiğim dersi yükseltmeye aldım.Danışman hocanla konuştun mu bu durumu? Bir yol gösteriyor mu?
Düşünmek bir şeyi çözmüyor eyleme geçmedikçe. Buradan söylemesi kolay gibi gözüküyor biliyorum ama bende de var o çok düşünme hastalığı.
Sadece o sıkıntı var bölümden arkadaş var 2 yıl olacak atanmayı bekliyorKuzenim Boğaziçi mezunu 8 senede bitirdi ite kaka
Bunun için intihar edilmez ama zaten sıkıntıların var belli ki tedavine odaklan
Bir de naçizane okul bitince planın ne yani iş olarak zira maalesef çevre vs olmayınca çok önü açık bir bölüm değil
Sadece o sıkıntı var bölümden arkadaş var 2 yıl olacak atanmayı bekliyor
Koşullu geçtiğin dersi ortalamana göre tekrar alman gerekiyor. Belki alman gerekmiyordu yani. Diğer dersleri alıp ortalamanı yükselttiğinde onun dc kalması problem olmaz.Konuştum ortalaman düşük dedi ve dc ile koşullu geçtiğim dersi yükseltmeye aldım.
Tatlım burada sana verilencanıma kıymaya teşebbüs ettiysem de hep kurtuldum
Şu an yaz okulunda o dersle birlikte alttan 2 ders alıyorum.Koşullu geçtiğin dersi ortalamana göre tekrar alman gerekiyor. Belki alman gerekmiyordu yani. Diğer dersleri alıp ortalamanı yükselttiğinde onun dc kalması problem olmaz.
Şimdi bahar dönemi bitti mi yani yaz okulunu alıyor musun alacak mısın?
Atılma konusunu iyice öğrenip kendine bir plan çıkart. Mezun olana kadar kaç kredi ders almak gerek, kaç sene sürecek. Diyelim ki 3 sene daha var önünde. 3 sene sonra tarih bölümü mezunu olmak seni mutlu edecek mi?Şu an yaz okulunda o dersle birlikte alttan 2 ders alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?