İnsan sevdiği adamdan ilerde soğuyabilir mi?

İleride soğuma olur mu bunu bilemem sen de bilemezsin zamanla, yaşadıkça görülecek birşey bu..
Ama 17 yaş evlenmek için uygun mu dersen, onu bilirim işte..
17 yaşımda ben çocuktum yaa..Arkadaşlarımızla çocukça şakalaşır, sorumluluk nedir bilmezdik...
Bu yaşta bir evin evliliğin sorumluluğunu nasıl alabildin cesaret ettin hayret ettim doğrusu...:55:

Üvey baba..Gerçekten zor..

Kimsenin hayatı 4 / 4 lük değil işte..Herkesin imtahanı farklı..

Okul konusunda gerçekten çok üzüldüm..İnsanın yaşadığı sıkıntılar sorunlar küçücükken birden büyütüverir seni..

Üzülme..

Ve yine söylüyorum etkilenme herkesin hayatı farklı karakterler farklı..1 tanesi sorun yaşadı diye sende yaşayacaksın diye bir şey yok yaşamayacaksın diye bir şey de yok tabi..Hayatın sana bana ne getireceğini bilmemiz mümkün değil..Dua et hayırlısını dile Hayırlısını iste..

ewet kesinlikle katılıyorum bir iki kişi sorun yaşıyor diye kesinlikle kendi ewliliğine şimdiden bu haksızlığı yapma... yaşla alakası yok bu işin az önceki topikte arkadaşın yaş farkı fazlaydı ama benimki az.... yani yaşamadıkça bilemezsin.. we kimse soğumak için yada bitirmek için ewlwnmiyo ama o noktaya yaşananlar getiriyo işte....
hayırlısı olur inşallah hakkında....

nedense sana cok üzüldüm.

evlenmeme gibi bi seçenegin varsa degerlendir ve daha 17 yaşında kendine bunu yapma.

kuzenmde 5 sene önce bi kızla evlendi o da 17 yaşındaydı kuznm 28 yaşındaydı.evlendiler ama ikiside tutturamadı bide bebekleri oldu kız gitti cocuk kaldı şimdi halam bakıo mesela.

yani 17 yaşında düşündüklernde 18 oldugunda aklında gecenler asla aynı olmayacak.en az 20 yaşında aklını dogru kullanabilceksin.
bn 3 sene önce düşündüklermle kendimi kıyasladııgmda arada uçurumlar var.ki bundan 2 sene sonrada fikirlerim ideallerm degişecek buna eminm.

ben 17 yaşındayken 2 senelk ilişkim vardı.azcık aklı havada bi kız olsm bende evlenmştm belkide şimdi boşanmıştım.hem nişanlınla arandaki yaş farkı hemde senin daha gerçekten cok küçük olman bu evliligi sağlam tutmayacak sebepler.

hem gerçekten aşk herşeye yetmiyo.bigün bitiyo gerçeklerle yüzyüze kalıyosun.sevgide biyerde alışkanlıga dönüo sende o karmaşada hayatından olma.
bul bi iş.oku açıkögretimden.yokmu dayın amçan sana azcık destek olcak biri.tutun biyerden evlilik bi çözüm degil üvey babandan kurtuluş gibi görünsede bu kezde senden 9 10 yaş büyük bi eşle olcak güzel bi hayat degil :50:
hakkında hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
17 yaşındayım . . tam 1 30 senedir nişanlıyım nişanlım 26 yaşında yaşını şimdiye kadar hiç takmamıştım ama 7 ekimde düğünüm var bir kaç yazı okudum kafam çok karıştı insan deli gibi sevdiği bi adamdan ileride hiçbişey yokken soğuyabilir mi ?

bence çok gençsin ama sevdiğine inanıyorsan bişey olmaz soğuma kısmına gelince o birbirinize olan saygının bitmesi sevginin bitmesiyle soğuma olur sonuçta durup dururken kim kimden soğumuş soğuma sebepleri olur başta bişey demediğin ama sonra sonra bu davranışı tekrar ettikçe soğursun ama kimse kimseden biranda soğumaz sebep olması lazım

17 yaşındasın ve duyguların 22 yaşlarına kadar çok rahat değişebilir.
Ben 17 yaşımdaki düşüncelerim aklıma geldikçe kendime inanamıyorum nasıl böyle düşündüm diye kendime şaşırıyorum.
25 yaşında ideallerindeki erkek bambaşka olabilir. Hayatı anladıkça düşüncelerin değişebilir. 17 yaş evlilik için çok erken. Bence çok iyi düşünmelisin.

17 yaşındasın ve duyguların 22 yaşlarına kadar çok rahat değişebilir.
Ben 17 yaşımdaki düşüncelerim aklıma geldikçe kendime inanamıyorum nasıl böyle düşündüm diye kendime şaşırıyorum.
25 yaşında ideallerindeki erkek bambaşka olabilir. Hayatı anladıkça düşüncelerin değişebilir. 17 yaş evlilik için çok erken. Bence çok iyi düşünmelisin.

dönüşüm yok ayrılamam

ewet kesinlikle katılıyorum bir iki kişi sorun yaşıyor diye kesinlikle kendi ewliliğine şimdiden bu haksızlığı yapma... yaşla alakası yok bu işin az önceki topikte arkadaşın yaş farkı fazlaydı ama benimki az.... yani yaşamadıkça bilemezsin.. we kimse soğumak için yada bitirmek için ewlwnmiyo ama o noktaya yaşananlar getiriyo işte....
hayırlısı olur inşallah hakkında....

Evet bunu kesinlikle anlaması gerek yaş farkı veya aynı yaş olmak sorun değil..Yaşananlar önemli..Ve herkesin kaderi farklıdır..Kişiliği farklıdır yaşadıkları yaşayacakları..Ve bizler ne yaşayacağımızı bilemeyiz..Bu yüzden hayırlısını iste Rabbimden..

kimi bayan vardır 17 yaşında evliliğe hazır,evi eşi çekip çevirecek,kararlarında sabit,yolunu hedefini koymuştur işte o zaman evliliğe hazırdır soğukluk v.s falan olmaz.ama bi başka 17 yaşında bi genç vardır,sadece seviyordur,evliliğe falanda hazır dğil ,okul,iş v.s başka hedefleri vardır.işte o zmn soğukluk da olur sıkılmada.evlilik sorumluluk ister,geniiş bi sabır ister,fedakarlık ister. demem o ki yol bir olmalı.bişeyi ya istersin ya istemezsin ortası yoktur. aradaki 10 yaş gayet normal bi rakam.bende 17 yaşında evlendm.zorlukları çok.manen ve maddeten hazır olmak çok önemli...

Bende 18 yaşındayım. Bu yaşlarda degişken oluruz.
Herşeye hevesimiz vardır. Enerji hat safhadadır. Ve herşey toz pembe..
Nişanlın tam evlilik yaşında ama sen?

17 yaşında bi kıza yaş farkı sorun değil diyen zihniyeti anlayamıyorum, 14e 30 falan olsa ne dicektiniz??
17 yaşında bi kız çocuğu bugün birini deli gibi sevip yarın başkasına vurulabilir duygusal yönden gel gitleri olur, olmayabilirde ama olasılık çok yüksek, bu zamanda 17 yaşında nasıl evlenir insan ailen ne diyo bu işe, oku kızım diyen yok mu?
kaç yüzyıl geçmesi gerekiyo kız çocuğuna çocuk muamelesi yapıpta değer vermemiz için???

9 yaş sorun değil ama şimdi 17ye 36 başka, 31e 40 başka.
sen ergensin o yetişkin yanlış mıyım?
evlilik için yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.
yoksa takıldığım 9 yaş değil.benim de eşimle aramda 9 yaş var zira:23:

Yaş farkı fazla değil bence araya soğukluk girer mi birbirinize saygınız biterse girer bence.Ama daha çok küçüksün.Nişanlın zaten en az 3-4 sene daha bekle derim ben nasıl olsa nişanlısın üvey babanda olsa nişanı bozucak hali yok herhalde düğün ertelendi diye.Annen yaşıyor mu?O birşey demiyor mu bu konuda.İleride pişman olacağın birşey yapma bence.Daha çok gençsin,duyguların değişebilir şuan bu kişiden hoşlanıyorsundur belki ya ileride başka birine gerçekten aşık olursan ? :26: Daha ergenlik dönemi bu.

aradaki yaş farkını ben pek takmam ama bu kız 23 24ündeyse eğer

26 yaşındaki bi erkeğin 17 yaşında bi kız çocuğuyla evlenmek istemesinihiç etik bulmuyorum

ayrıca evet soğuyabilir

ayrıca 17 yaşındaki bir insan her an herieyi hissedebilir bugun birine deli gibi kör gibi aşık olur bir başka gün de bir başkasına aynı şeyleri hissedebilir daha çok küçüksün ve sevgiilin bana çok samimiyetsiz geldi..ayrıl bence.zaten anlaşamıyormuşsunuz...

pedofililer geliyor aklıma çok uç ama imkansız değil.

17 yaşındaki bir ergene lütfen seviyorsan evlen demeyin

bu zaman en yanar döner olunan en değişken dönem kimlik karmaşası yaşanan bir dönem gelişimsel olarak

lütfen ama lütfen evlenme ne olursun...

lütfen genelleme yapmayalım.ben 17 yaşında evlendim 5 senedir evliyim bi an bile fikrim değişmedi.eşimle aramızda 9 yaş fark var.bi an bile aklım sevgim gözüm bi başkasına kaymadı kaymaz.ne demek ayrıl.insanların hayatlarına nasıl bu kadar fevri müdahele edilebiliniyor.bana da zamanında ayrıl,evlenme,anlaşamazsın diyenlere inat sevgim bi an bile azalmadı.ufak tefek sorunlar oluyor o da her ailede oluyor zaten bunun yaşla alakası yok.evli kaç bayan 'benim evimde hiç sorun yok eşimle hiç sıkıntılı dönemimiz olmadı'diyebilir?kararlı olmak ve hedefi belirlemektir önemli olan ve daha evvelki postumda belirttiğim gibi kişinin olgunluğuna bağlı bi durum.bu arkadaşımız baştan muallakta kalmışsa sonucunu herkese pay etmemek lazım.

lütfen genelleme yapmayalım.ben 17 yaşında evlendim 5 senedir evliyim bi an bile fikrim değişmedi.eşimle aramızda 9 yaş fark var.bi an bile aklım sevgim gözüm bi başkasına kaymadı kaymaz.ne demek ayrıl.insanların hayatlarına nasıl bu kadar fevri müdahele edilebiliniyor.bana da zamanında ayrıl,evlenme,anlaşamazsın diyenlere inat sevgim bi an bile azalmadı.ufak tefek sorunlar oluyor o da her ailede oluyor zaten bunun yaşla alakası yok.evli kaç bayan 'benim evimde hiç sorun yok eşimle hiç sıkıntılı dönemimiz olmadı'diyebilir?kararlı olmak ve hedefi belirlemektir önemli olan ve daha evvelki postumda belirttiğim gibi kişinin olgunluğuna bağlı bi durum.bu arkadaşımız baştan muallakta kalmışsa sonucunu herkese pay etmemek lazım.

kendi 17 yaş döneminizle şimdinin gençliğini bir tutmanız anlamsız

şartlar değişti devir değişti eskinin 17 yaşları yok artık...

herkes sizin gibi bir ergenlik geçirecek değil
ayrıca 17 yaşındaki bir çocuğa aşk evlilik ve cinsellik misyonu yüklemektense bilim sanat akademik kariyer yüklemek daha masumca.

karşımızda bir çocuk var henüz, 22 23 yaşına kadar insan olgun düşünemiyor.

Son düzenleme:
dönüşüm yok ayrılamam

hmmm bn burdan birlikte olduğunuu ve dönüşü olmadığını düşündüğünü anladım belki yanlış bilemem. ama soğuduysan şimdiden ayrıl birlikte olduğun için hayatını karartmak zorunda değilsin. aileinin yanında kalmak istemiyosanda yurtta yaşayabilirsin ve yaşın uygun çalışabilirsin..

Back
X