• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş..

ben bu ata sözünü şöyle biliyorum " KASAB SEVDıĞı POSTU YERDEN YERE VURURMUŞ Kı DAHA UCUZA ALABıLMEK ıÇıN " kendisini dev aynasında görenler için söylenebilir çünkü bazı kişileri bilhassa ruhsal olgunluğa erişmemiş kişilik bozukluğu olan şahısları değerinden fazla önemsemek o kişinin şımarmasına kontrolsüz davranmasına sebeb olabiliyo e nedemişler "ŞEYTAN AZAPTA GEREK" fakat bu tarz davranışlar onur sahibi şahıslarda tabiki ters etkiye sebeb olur, kısaca benim bu sözden anladığım kişileri yerli yersiz komplimanlarla pohpohlamanın yanlış olduğudur...

Son düzenleme:
sevgilm snirlennce istediğni söylüyor
aradan biraz zaman geçnce ben seni çok seviyorum insan sevdiğini yerden yere vururmş gibsinden şeylr söylüyor
bu bni çok üzüo onarılmıcak yaralar açıyo kalbimde ama bi anlayabilse :a015:

sevgilm snirlennce istediğni söylüyor
aradan biraz zaman geçnce ben seni çok seviyorum insan sevdiğini yerden yere vururmş gibsinden şeylr söylüyor
bu bni çok üzüo onarılmıcak yaralar açıyo kalbimde ama bi anlayabilse :a015:

aynı şey işte bizdede var benimkinin tabiri "Ayı yavrusunu haşin severmiş" gülsemmi ağlasammı bilemedim :1no2:

Dost acı söyler anlamlarında kullanılıyor sanırsam. Ama genede yerden yere kısmı fazla herkes haddini bilmeli yaw duvardan duvara halımıyım ben azıcık itina fazla bişey değil:tomato:

Arabesk bir laf olacak ama benim sevgi anlayışıma ters vurmalar,kırmalar,dökmeler...
Hiç işim olmaz.

önce sevdiğini yerden yere vurur....sonra sevdiğini kaybedince de kafasını taşlara vurur...insan sevdiğinin ve sevdiği insanların değerini kaybetmeden bilmeli...bu söze katılmıyorum hayatımda uygulamıyorum kendimede uygulatmam...

önce sevdiğini yerden yere vurur....sonra sevdiğini kaybedince de kafasını taşlara vurur...insan sevdiğinin ve sevdiği insanların değerini kaybetmeden bilmeli...bu söze katılmıyorum hayatımda uygulamıyorum kendimede uygulatmam...

alkisalkisalkisopuyorumnanaktan

ben istemezdim sevdiğim insanın beni üzmesini
kırmasını
ondan destek beklerim

ama olmuyor değil malesef çevremizde var aman
nazım geçer diye düşünüyorlar bazen.

sanırım bu söz eleştirmek anlamında kullanılıyor, fiziksel bir şiddetten bahsedilmiyor.. yani yanlış birşey yaptığında veya hatalı davrandığında seviyorum diye onu kayırmam, çat çat söylerim manasında.. o da yine iyiliğini istediğim için, sevdiğimden, doğruyu bulsun, eksiğini tamamlasın diye..
biraz sert bir tutum ama pek de yanlış değildir belki de..

Yerden yere vurmak mecazi anlamda söylenmiştir bu sözde.Arkadaşın dediği doğru.Mesela kocam şaşırıp dilbilgisi hatası yapsam şahin gibi atlar ama kaynana misali yani.Ya da başka konuda sert çıkar yapma etme diye.Millet dese bozulmaz takılsa ona mesela ben takılsam uğraşsam acaip bozulur çocuk gibi.O misal yani...

sevsinde ellerinin omuzlarının üstünde taşısın...
yerlerde ne işim var benim......

Back
X