Hatirladim konunuzu. Babaanneye niye gelmediler ? Yanlis tercih ne ya ? Cok igrenc seyler soylicem simdi ama o insanlar haketmez. Insanliktan nasibini almamislar.
Sen zor zamanim da yoktunuz diyosun adam sen yanlis tercihdin diyo.
Kufrettim farzet.
Bazı insanlar çok kötü gerçekten. Çocukları da kendi kinlerine alet ediyorlar . Anlattığınız olay benim de yüreğime dokundu.Benim babaannemle yaşadıklarımı anlatmışsınız resmen. Ben de babanemi sevmiyorum, bizi hep dışlardı sevmezdi hala da sevmiyor küçücük bir anı anlatayım niye sevmediğimi anlayın.
Babaannemle evlerimiz yanyanaydı, Ben 7 veya 8 yaşlarındayım, kız kardeşim 4_5 yaşında babannemlerde oturuyoruz halalarım, amcamın eşi, annem ve kuzenlerim hepimiz. Annemi babam çağırınca eve geçti, kardeşim ve ben oradayız. Annem gidince, babaannem "yarın hazırlık yapın da pikniğe gidelim" dedi halalarımla, yengemle ne pişirelim muhabbetleri bile döndü. Biz bir sevindik anlatamam pikniğe gidicez çünkü sonra eve geldim, annem mutfakta yemek yapıyor, "anne yarın pikniğe gidilecekmiş, sende hazırlık yap" dedim, annem " babaannen mi söyledi annene söyle diye" dedi. "yok ama bizim yanımızda konuştular bende duydum" dedim Annem "babaannen kapıyı çalsın yarın pikniğe gidicez sende hazırlık yap, sizde gelin desin yaparım bişeyler" dedi. Akşam yatana kadar kapıyı bekledik kardeşimle, babaannem gelsin de bizi de çağırsın diye. Annem en son " o bizi çağırmaz kızım" dedi ama nasıl kızıyorum anneme anlatamam bizim yanımızda konuştu çağırmayacak olsa konuşur mu, demek ki vazgeçtiler diyorum. Ertesi gün sabah kapının önüne beyaz bi dolmuş geldi, babaannem, halalarım, yengem ve bütün kuzenlerim binip pikniğe gittiler, benle kardeşim balkondan sadece baktık onlara. O kadar üzüldüm ki o gün anlatamam ağlamak istedim ağlayamadım, annemin bizi teselli edişi geliyor gözümün önüne . bir çocuğun kalbini kırmak çok kolay ama yıllar geçsede o çocuk unutmuyor.
Şimdi babaannem kalça kemiğini kırmış ayağa kalkamıyor bir kaç defa gidip geçmiş olsun falan dedim ama öylesine kızgınım ki ona (Allah uzun ömür versin yinede) ölse acır mıyım ağlar mıyım emin değilim
Cok etkilendimBenim babaannemle yaşadıklarımı anlatmışsınız resmen. Ben de babanemi sevmiyorum, bizi hep dışlardı sevmezdi hala da sevmiyor küçücük bir anı anlatayım niye sevmediğimi anlayın.
Babaannemle evlerimiz yanyanaydı, Ben 7 veya 8 yaşlarındayım, kız kardeşim 4_5 yaşında babannemlerde oturuyoruz halalarım, amcamın eşi, annem ve kuzenlerim hepimiz. Annemi babam çağırınca eve geçti, kardeşim ve ben oradayız. Annem gidince, babaannem "yarın hazırlık yapın da pikniğe gidelim" dedi halalarımla, yengemle ne pişirelim muhabbetleri bile döndü. Biz bir sevindik anlatamam pikniğe gidicez çünkü sonra eve geldim, annem mutfakta yemek yapıyor, "anne yarın pikniğe gidilecekmiş, sende hazırlık yap" dedim, annem " babaannen mi söyledi annene söyle diye" dedi. "yok ama bizim yanımızda konuştular bende duydum" dedim Annem "babaannen kapıyı çalsın yarın pikniğe gidicez sende hazırlık yap, sizde gelin desin yaparım bişeyler" dedi. Akşam yatana kadar kapıyı bekledik kardeşimle, babaannem gelsin de bizi de çağırsın diye. Annem en son " o bizi çağırmaz kızım" dedi ama nasıl kızıyorum anneme anlatamam bizim yanımızda konuştu çağırmayacak olsa konuşur mu, demek ki vazgeçtiler diyorum. Ertesi gün sabah kapının önüne beyaz bi dolmuş geldi, babaannem, halalarım, yengem ve bütün kuzenlerim binip pikniğe gittiler, benle kardeşim balkondan sadece baktık onlara. O kadar üzüldüm ki o gün anlatamam ağlamak istedim ağlayamadım, annemin bizi teselli edişi geliyor gözümün önüne . bir çocuğun kalbini kırmak çok kolay ama yıllar geçsede o çocuk unutmuyor.
Şimdi babaannem kalça kemiğini kırmış ayağa kalkamıyor bir kaç defa gidip geçmiş olsun falan dedim ama öylesine kızgınım ki ona (Allah uzun ömür versin yinede) ölse acır mıyım ağlar mıyım emin değilim
Benim babaannemle yaşadıklarımı anlatmışsınız resmen. Ben de babanemi sevmiyorum, bizi hep dışlardı sevmezdi hala da sevmiyor küçücük bir anı anlatayım niye sevmediğimi anlayın.
Hep düşündüğüm şey ölüm
Şuan hayatımda sadece kv ile mesafeliyim lohusalıgımda yaptıklarını hissettirdiklerini bana hayatımda kimse yapmadı
Kendi iki oğluna verdiği tüm hayatının acısını benden çıkarmaya kalktı tek düşündüğüm yarın kv ölse vicdanım sızlar mı? bu yüzden asla saygısızlık yapmadım ikili tartışmaya bile girmedim Allah’a havale ettim gitti..
Yalnız bu düşüncede olan biri olarak söylüyorum giden hep senden gidiyor
Huzur icinde yatsin
Sanirim ilk defa yakin bir akrabanizi kaybettiniz o yuzden bu kadar duygusallastiginizi dusunuyorum
Ben insanlari kalplerine gore degerlendiriyorum acikcasi ölüm hepimiz icin var , hayati iyi ve guzel yasamak , kalp kirmamak lazim , kalbimi kiranin da arkasindan bir damla giz yasi dokmem , dokmiyorum da..
Belki de cocuklugumdan beri cok fazla olum yasadigim icin boyleyim ama benim icin cok normal bir surec , eninde sonunda benim de gidecegim yere gittigi icin hayattayekn bana cektiren bir insana uzulmem
3 sene önce annanemi kaybettik.
Ona da çok üzüldüm, çünkü o da hiç hak etmediği bir şekilde vefat etti.
Benim elimde değil sanırım biraz duygusal yaklaşıyorum bu konulara.
Bugün kalp kıran insan yarın pişmanlıklarını yaşayıp üzüntü duyabilir.
Affedilmek ister ama o vakti bulamayabilir...
Herşey insan için, üzüntülerde sevinçler de.
Tabii ki önemli olan insanların birbirini üzmemesi, 3 günlük dünyada kim neyi paylaşamaz hala anlamış değilim.
Hepimiz farkinda olmadan kalp kiriyoruzdur da ben bilincligi kotulugu affedemiyorum
Misal sizin babannenizinki gibi , bende herzaman affetmekten yanayim ama bazi seyler var ki affetsem bile ben o insani bitiriyorum kafamda ve kalbimde
Allah rahmet eglesin anneannize de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?