insanı deli eden erkek modeli!!

Bu sevgilinin doğumgünlerine biçtiği değerle alakalı aslında
Senin doğumgününü geçiştirmesi sadece sana karşı olan bir davranış mı yoksa eş dost a karşıda mı böyle ?
Hediye beğenemeyeceğinden korkmuş olabilir belirttiği gibi,sen de isteğini daha makul dilde belirtebilirdin canım,kavga etmen gerekmezdi...
Değer verip vermemesine gelince,ilişki içinde olan sensin...Değer verilmek özel günlerle sınırlı değil bence..
Seni genel olarak önemsiyor,aynı zevki hayatı paylaşıyor musunuz,önemli olan budur.Gerisi detay..

genel anlamda onemsıyor mu.. kararsızım... ya ılgılenmıyo yada ılgısını gosteremıyo anlamıyorum... mafoldumben

onun dogumgünü ne zaman sen de unutuver bak bakalım eğer hiç önemsemiyorsa demeki bu adam için özel günlerin önemi yok, sen de buna alışırsın mecburen..

onun dogum gunu 8 ınde hazıranın ben 3 ay once para bırıktırıyorum sadece hedıye ıcın dııl suprız bıseyler yapmak ıcn... gecen yıl yanı 3 ay once hıc beklemedıgı anda oldugu sehıre gıttım bı anda karsısına cıktım ve ıkımız ıcınde anlamlı olan gordugunde aaa dedıgı bı hedıye aldım.. tamam yıne olsa yıne yaparım basına kakmadım da hıcbı zaman soylemedım ben yaptım sende yap dıye ama ınsan beklıyo yaa hele unutunca daha da cok beklıyoooomafoldumben

Ben özel günlerde sevdiğim insanlardan özel birşeyler beklerim. Bu maddi anlamda değil başka birşey. Şaşırtılmak hoşuma gider. Yani bu bayanların geneli için böyledir. Aslında erkekler bilmiyor kadınları ufak şeylerle bile havalara uçurabilirler. Yani bu aman aman maddiyatı gerektiren durum değil. Bir çiçek bir pasta ne bileyim içten yazılmış bir şiir...
Arkadaşım senin sevgilin ince değil belli ki bu konularda. Tabiat meselesi aslında. Her erkek böyle süprizler yapmayı bilmez yada bizim kadar önemsemez. Bence sen konuş hem seni yanlış anlamamış olur. Benim beklediğim şeyler bunlar değil de. Beklentilerini dile getir ki ileride her özel günde sorun yaşamamış olursunuz. Birbirinizin nelerden hoşlandığını bilin ona göre davranın. Bunlar sorun yaşayarak, kırılarak yada üzülerek sonuca bağlanmaz. Herşey konuşa konuşa yerimseniben

Ben özel günlerde sevdiğim insanlardan özel birşeyler beklerim. Bu maddi anlamda değil başka birşey. Şaşırtılmak hoşuma gider. Yani bu bayanların geneli için böyledir. Aslında erkekler bilmiyor kadınları ufak şeylerle bile havalara uçurabilirler. Yani bu aman aman maddiyatı gerektiren durum değil. Bir çiçek bir pasta ne bileyim içten yazılmış bir şiir...
Arkadaşım senin sevgilin ince değil belli ki bu konularda. Tabiat meselesi aslında. Her erkek böyle süprizler yapmayı bilmez yada bizim kadar önemsemez. Bence sen konuş hem seni yanlış anlamamış olur. Benim beklediğim şeyler bunlar değil de. Beklentilerini dile getir ki ileride her özel günde sorun yaşamamış olursunuz. Birbirinizin nelerden hoşlandığını bilin ona göre davranın. Bunlar sorun yaşayarak, kırılarak yada üzülerek sonuca bağlanmaz. Herşey konuşa konuşa yerimseniben

moralın ıcın saol ama onunla konusmak oyle kolay dııl hatta ben bunları beklıyodum dedıgım anda napıyım ben boyleyım dıcek bende senden beklemıyorum bak anlamıyosun dıyınce sen kendıne bak sen anlamıyosun dıcek off adam bastan gıcık!:bbo:

Ah be güzelim.. O zaman seviyorsan onu böyle kabul edeceksin başka çare yok:) Benim babamda böyle şeyleri bilmez hayatta bir çiçek alıpta eve gelmiş adam değildir. Ama annemi sever. Yani herkes ince düşünecek diye bir kaide yok. Başka yönlerden seni mutlu etsin ileride zamanla çözülür bunlar. Sen onun için özel birşeyler yaparsan elbet o da altında kalmaz diye düşünüyorum. Hem gereken önemi veriyorsa sana bunlara takılma derim. Yoksa çok huzursuz olursun...

onun ıcın sureklı ozel seyler yapıyorum ama altında kalmıo!!!! hem haklısın boyle kabul etmelı belkı ılerde acılır ama evlendıgımızde zaten boyle olcak daha ılk senemız barı boyle olmamalıydı.. ben farkındayım burda kımse onu degıstıremez ama aglama duvarı gıbı yazıyorum ıste.. hem sevıyorum hemde boyle benı dusunmemesı benı cok uzuyooo..

Canım sen boşuna üzme kendini. Allah korusun öyle şeyler var ki üzülsen de kendini paralasan da değişmez. Bu nedir ki zamanla hali yoluna konur. Birbirinizi daha fazla tanıyarak en önemlisi bir ömrü beraber paylaşarak ister istemez birbiriniz isteklerine her anlamda cevap vermeyi öğrenirsiniz..
Büyütme kendine sıkıntı yapma akışına bırak derim. Düzelmeyecek şeyler değil bunlar. Allah başka dert vermesin yerimseniben

İncefikirli , düşünceli kadınların karşısına hep kütükler çıkar zaten ; bu onların tabiatı gereği mi yoksa biz kadınların kaderimi bilemedim şimdi:((((
Üzülme güzelim söyleyip kutlayınca ne anlamı var zaten , sende bişey alma özel gün sorunu vardır arkadaşın tıpkısının aynısından bende de vardı geçmiş zamanda ...
Üzülme sakın nasıl bi tabiatsaakannehir
Ama sakın şunu düşünme ilişkinizin yada senin özel günlerini tabi hatırlayıp bunun için bişey yapmalı heriki tarafta , karşındakine önem veriyosa tabi kaydirigubbakcemile
Memleketimiz yeşil ormanlık anladıkta ağacı seviyo yurdum erkekleri onuda anladık bi yeşille bu kadar hemhal olmayın be kardeşim aman sinirliyim zaten boşver :mymeka:

İncefikirli , düşünceli kadınların karşısına hep kütükler çıkar zaten ; bu onların tabiatı gereği mi yoksa biz kadınların kaderimi bilemedim şimdi:((((
Üzülme güzelim söyleyip kutlayınca ne anlamı var zaten , sende bişey alma özel gün sorunu vardır arkadaşın tıpkısının aynısından bende de vardı geçmiş zamanda ...
Üzülme sakın nasıl bi tabiatsaakannehir
Ama sakın şunu düşünme ilişkinizin yada senin özel günlerini tabi hatırlayıp bunun için bişey yapmalı heriki tarafta , karşındakine önem veriyosa tabi kaydirigubbakcemile
Memleketimiz yeşil ormanlık anladıkta ağacı seviyo yurdum erkekleri onuda anladık bi yeşille bu kadar hemhal olmayın be kardeşim aman sinirliyim zaten boşver :mymeka:

bazı kımseler zorla dııl ya dıyo ama barı hatırlasaydı dımı? o kadar da haksız dıılım? bende ıstıyorum ona yaptıgım gıbı bana suprız bı dogum gunu yapmasını? arkadaslarımı arayıp toplamasını? yada o gun bana bı mektup yollamasını? yada bıtane gul koparıp getırıp sacıma takmasını? gozlerıme bakıp yenı yasın kutlu olsun demesını? mafoldumbenmafoldumben off offf ben erkek olcaktım varya benımle olan kıza neler yapardımmm

ışte sana doğum günü hikayem..
geçen sene 28 ekim ben ve sevgilim.. Blogum da yazmıştım.senin için oradan buraya kopyaladım.

içimi dökebilir miyim? lütfen,ilk defa.. ilk defa bu kadar açık olacağım.. ilişkim hakkında sadece geyik yapıyordum burada.. ama anlatmak istiyorum bu sefer..
içim yanıyor,kalbim acıyor,yazarken bile ağlıyorum.. yoruldum çünkü.. tek bir güzel söz ihtiyacım vardı sadece sadece ama sadece tek bir güzel söz ne olduğu mühim değil ..

yaklaşık yarım saat önce telefonum çaldı.. erkek arkadaşım aradı.. iş,askerlik,ev,arkadaşları vs oldukça zor bir dönem geçiriyor.. akıl danışmak için aramıştı.. tek kapris yapmadan,tüm içtenliğimle tüm tatlılığımla yardımcı oldum.. fikirlerimi beyan ettim.. karara bağladık..görüşmenin o kısmı bitti..

"ee nasıl geçiyor doğumgünün dedi?" kaldım öyle.. demek biliyormuş dedim,demek hatırlamış."iyi geçiyor"dedim .. diğer günlerden bir farkı yok,rejimi bozacağım sadece tatlı birşeyler yiyeceğim kendime hediye..

anlatmaya başladı:"unuttum" dedi "dürüst olayım gece unuttum bugün saate bir baktım 28 ekim yazıyor eyvah dedim,üfürük delirecek! unuttuğumu anladın neden arayıp bağırıp,çağırmadın?"

bilmiyorum dedim,kırıldım ama susmak istedim,ilk doğumgünümü nasıl kutlamıştın hatılıyormusun dedim? o zaman prensesinde değildim hiçbişeyin değildim? nasıl kutlamıştın,? büyütme üfürük dedi,şimdi daha çok seviyorum seni.. ama daha az önemsiyorsun dedim..

affet beni dedi.. affedecek birşey yok dedim.. sinirlenmeye başladı böyle yapınca eline ne geçiyor,mutlu mu oluyorsun büyütme bu kadar dedi? aradım işte dedi.. lütfetmişti sanki.. ben zaten suskundum,neden keyifli değilsin,bağır çağır böyle durma dedi..hem istesen dün bir şekilde hatırlatırdın unutmamı istedin belli dedi! dondum kaldım resmen.. tek bir gün dedim,tek bir gün.. arayacaksın ve kutlayacaksın telefonunu bile kurabilirdin.. yapmacık olacaktı öyle yapınca dedi.. yine beni anlamadığını hissettim sustum..

bana karşı soğuk davranma bak mahsunlaştım dedi.. bir an acaba doğum günü olan o mu diye içimden geçirdim? sen mi mahsunlaştın dedim "yemin ederim zorla konuşuyorum kapatalım şu telefonu! 28 ekimin bitmesine çok az kaldı yarın eskisi gibi oluruz bugün rahat bırak artık beni.. tek bir gün sabret "dedim...

içinden canavar çıktı sanki bağırdı: "tek bir tek bir gün amma büyüttün" dedi..ağlamaya başladım bağıra bağıra ağladım.. sen nasıl bir hayvansın.. seninle artık tek kelime konuşmak istemiyorum,ne halin varsa gör dedim ve kapattım.. bir daha da aramadı..

yazıyorum yazarken hala ağlıyorum.. bunu haketmek için ne yaptığımı merak ediyorum.. doğum günümü unutan ve bundan beni suçlayan,bu yüzden ona soğuk davrandığımı söyleyip beni azarlayan,doğum günümü hala kutlamayan,iyi ki doğdun bile demeyi yapaylık olarak gören bu adam benim erkek arkadaşım..

hala ağlıyorum.. acaba burayı mı geliyor,sürpriz yapmaya diye heveslendiğim için kendime acıyorum.. bu kadar aptal bir kızım ben işte!

Son düzenleme:
derinss sen bugünkü ruh halime hiç iyi gelmedin inan :gitme:
Bu kadar zor değil insanın sevdiğini mutlu etmesi ama işte :çok üzgünüm:
Yaklaşmış doğum günün biz kk olarak kutlarız yada daha iyisi umarım sevgilin çok güzel bi süpriz yapar kaydirigubbakcemile3
macheriecim ;
Sorun doğum günüde değil aslında benim çok sevdiğim bir yazısı var Rengin SOYSAL'ın bunu alıntı yapayım yerimseniben
Sevgililer Günü, sevgilinin kendisinden bile daha heyecanla bekleniyor artık...

Bu günü kutlamazlarsa, sevgililer sevgili olduklarına inanmıyorlar sanki...

Oysa sevgili olmayı özel kılan her şeyi, böyle bir günün varlığı ortadan kaldırıyor aslında.

Hatırlamaya ve hatırlatılmaya hiç ihtiyaç duyar mı sevgililik? Hangi sevgili sevdiğini bir an olsun aklından çıkarabilir ki...

Ne Anneler Günü’nü ne ona benzer başka günleri bu günle bir tutmak, işin en başından yanılmaktır belki de.

Ne kadar sevsek annelerimizi, ne kadar değer versek onlara veya diğer yakınlarımıza, hepimiz biliriz ki çok zaman ihmal de ederiz onları.

Sevgililerimizi ihmal etmek ise biz istesek dahi elimizden gelmez... Aşkın ‘tabiatına’ aykırıdır ihmal...

Tabii şayet gerçekten ‘sevgili’ysek, seviyorsak birbirimizi.

Bundan şüphemiz varsa, özel bir günü adeta ‘sınav günü’ne çevirmek neye yarar ki? Sevgiyi sınamaya kalkmak, en büyük zararı yine sevgiye verir çünkü.

Sevmek sınamak değil, inanmaktır.

İlle de bir ispat beklentisi açıyorsa ya esas yarayı...

Böylelikle biz yaratıyorsak yahut teşvik ediyorsak samimiyetsizliği...

Yoksa ‘sevgililik halimizin’ başkalarının ve toplumun gözünde onaylanması mı asıl arzumuz? Eğer öyleyse, aşkın doğasıyla başlı başına ters düşmez mi bu yaptığımız?

Aşk onay istemez; tam aksine başkaldırmaktır, karşı çıkmaktır bütün kabullere...

Hem bizim için ‘biricik’ olanı sıradanlaştırmaktan gayri nedir ki herkesle birlikte ve aynı anda ‘kutsamak’ onu...

Sevgililer Günü diye alınmış bir hediyenin baştan savma kabilinden olup olmadığına nasıl emin olabiliriz mesela...

Halbuki sevdiğimiz insana, zamanlı zamansız bir şeyler armağan etmek geçmez mi içimizden?

Görüp de onun seveceğini tahmin ettiğimiz ya da ona ne kadar yakışacağını hayal ettiğimiz bir şeylere rastladığımızda düşünmez miyiz bunu hep?

Bize bir sürpriz yapılmasını beklememiz, onu sürpriz olmaktan çıkarmaz mı, en azından değerini, yaşatacağı heyecanı eksiltmez mi?

Özel hayat dediğimiz şey, ne zaman herkesin haberdar olması gereken, olmadığında rahatsızlık veren bir hale dönüştü?

Teşhir etmediğimizde yaşanmamış, ortaya sermedikçe hissetmemiş mi varsayıyoruz aşklarımızı?

Öyle çok seyretmeye alıştırıldık ki, seyredilmediğimizde ‘varoluşumuzdan’ kuşkuya mı düşüyoruz bu yüzden?

Sevgilimizin olması bir mutluluk kaynağı olmaktan ziyade bir ‘statü’ ölçüsü oldu da ondan mı ilişkilerimizi mütemadiyen ötekilerinkiyle karşılaştırmamız?

Bir güne bu kadar çok anlam yüklediğimizde, umulanları abarttığımızda hayal kırıklığına uğramamak mucize sayılır zaten.

Tehlike, Sevgililer Günü’nü arkadaşlarımızın, dostlarımızın, tanışlarımızın beraberliklerini kendimizinkiyle kıyaslamak için bir mihenk taşı yapmamızda saklı olmasın sakın...

Biz sevmeyi, sevilmeyi, mutlu bir aşk mı yaşamayı murad ediyoruz; sevgilimizi, onunla gittiğimiz gezdiğimiz yerleri, aldığımız verdiğimiz hediyeleri gösteriş ve gurur vesilesi yapıp övünmeyi mi?

Ve bunun için mi kullanıyoruz Sevgililer Günü’nü?

Bu sebepten mi öfkeleniyoruz yeterince şaşaalı bulmadığımızda kutlamalarımızı?

Aşk, bizi farklı hissettirdiği ve bizim sevdamız kimselerinkine benzemediği için özel bulmuyor, üzerine titremiyor muyuz...

Bu denli özel olanın bu kerte genelleşip de yaşanmasına itirazımız yok mu hiç?

Sokaklarda, yılbaşı veya bayram misali birbirlerinin sevgililer gününü kutlayanlara rastladığınız olmadı mı sizin de?

Sadece bize ait, sırrını yalnızca bizim bildiğimiz özel günleri kutlamaktaysa aşkın güzelliği...
Paket programlarla değil kendi keşiflerimizle zenginleştirmekteyse...

Minik kırmızı kalplerin ‘kitsch’liğinde, ezberlenmiş sözlerin yüzeyselliğinde değil, yaratıcılığımızın bileylenmesindeyse...

Sevgililer Günü, günümüzün sevgililerinin aşklarını teste tâbi tutmaları olup çıktıysa bir yanlışlık olmalı bunda.

Bunca söze rağmen ama, bu güne karşı çıkıp, kampanyalar düzenlemeye kalkışmak da o kadar saçma... Kişisel duyguları topluma maletmekten öte nedir ki bu türlü davranmak da...

Bütün sevgililerin Sevgililer Günü’nü kutluyorum fakat her şeyden önce sevdikleriyle mutlu olmalarını diliyorum.

Yani konu ilişkimize özel günlerse bunun en itinalı şekilde hatırlanıp , hakkının verilmesi lazım bence tabi mafoldumben

ben bana bısey alsın demıyorum kı? sadece beklerdım dıyorum ona da bana bunları yap cıcek al falan demedımkı?? ama bu yaptıgınıda beklemıyodum yanı? gecen yıl unuttu ya tamamen unuttu? bu sene bomba bısey beklerken gercekten bomba patlattı... ben sadece bekledım buda suc dııl sanırsam... :kedi: yanı her ınsan o gun ozel bıseyler bekler tabıkı karsıdakı bıseyler yapmak zorunda dııl o gunu hatırlamasıda yeterlı ama hatırlamadı bıle??

elbette herkes bekliyor birşey ama karşı tarafta sevgilinde öyle bir aet yoksa, garip gelebilir, yada daha önce hdiye almadıysa kimseye ondan ne alacağınıda kestirememiş olabilir. fakrlı ihtimaller mevcut kafana takma. ama sen onu olduğu gibi sevmedin mi? eğer öyle sevdiysen olduğu gibi kalmasını sağlamalısın

İşte sana doğum günü hikayem..
geçen sene 28 ekim ben ve sevgilim.. Blogum da yazmıştım.senin için oradan buraya kopyaladım.

içimi dökebilir miyim? lütfen,ilk defa.. ilk defa bu kadar açık olacağım.. ilişkim hakkında sadece geyik yapıyordum burada.. ama anlatmak istiyorum bu sefer..
içim yanıyor,kalbim acıyor,yazarken bile ağlıyorum.. yoruldum çünkü.. tek bir güzel söz ihtiyacım vardı sadece sadece ama sadece tek bir güzel söz ne olduğu mühim değil ..

yaklaşık yarım saat önce telefonum çaldı.. erkek arkadaşım aradı.. iş,askerlik,ev,arkadaşları vs oldukça zor bir dönem geçiriyor.. akıl danışmak için aramıştı.. tek kapris yapmadan,tüm içtenliğimle tüm tatlılığımla yardımcı oldum.. fikirlerimi beyan ettim.. karara bağladık..görüşmenin o kısmı bitti..

"ee nasıl geçiyor doğumgünün dedi?" kaldım öyle.. demek biliyormuş dedim,demek hatırlamış."iyi geçiyor"dedim .. diğer günlerden bir farkı yok,rejimi bozacağım sadece tatlı birşeyler yiyeceğim kendime hediye..

anlatmaya başladı:"unuttum" dedi "dürüst olayım gece unuttum bugün saate bir baktım 28 ekim yazıyor eyvah dedim,üfürük delirecek! unuttuğumu anladın neden arayıp bağırıp,çağırmadın?"

bilmiyorum dedim,kırıldım ama susmak istedim,ilk doğumgünümü nasıl kutlamıştın hatılıyormusun dedim? o zaman prensesinde değildim hiçbişeyin değildim? nasıl kutlamıştın,? büyütme üfürük dedi,şimdi daha çok seviyorum seni.. ama daha az önemsiyorsun dedim..

affet beni dedi.. affedecek birşey yok dedim.. sinirlenmeye başladı böyle yapınca eline ne geçiyor,mutlu mu oluyorsun büyütme bu kadar dedi? aradım işte dedi.. lütfetmişti sanki.. ben zaten suskundum,neden keyifli değilsin,bağır çağır böyle durma dedi..hem istesen dün bir şekilde hatırlatırdın unutmamı istedin belli dedi! dondum kaldım resmen.. tek bir gün dedim,tek bir gün.. arayacaksın ve kutlayacaksın telefonunu bile kurabilirdin.. yapmacık olacaktı öyle yapınca dedi.. yine beni anlamadığını hissettim sustum..

bana karşı soğuk davranma bak mahsunlaştım dedi.. bir an acaba doğum günü olan o mu diye içimden geçirdim? sen mi mahsunlaştın dedim "yemin ederim zorla konuşuyorum kapatalım şu telefonu! 28 ekimin bitmesine çok az kaldı yarın eskisi gibi oluruz bugün rahat bırak artık beni.. tek bir gün sabret "dedim...

içinden canavar çıktı sanki bağırdı: "tek bir tek bir gün amma büyüttün" dedi..ağlamaya başladım bağıra bağıra ağladım.. sen nasıl bir hayvansın.. seninle artık tek kelime konuşmak istemiyorum,ne halin varsa gör dedim ve kapattım.. bir daha da aramadı..

yazıyorum yazarken hala ağlıyorum.. bunu haketmek için ne yaptığımı merak ediyorum.. doğum günümü unutan ve bundan beni suçlayan,bu yüzden ona soğuk davrandığımı söyleyip beni azarlayan,doğum günümü hala kutlamayan,iyi ki doğdun bile demeyi yapaylık olarak gören bu adam benim erkek arkadaşım..

hala ağlıyorum.. acaba burayı mı geliyor,sürpriz yapmaya diye heveslendiğim için kendime acıyorum.. bu kadar aptal bir kızım ben işte!

gecen sene unuttugunda hemen hemen aynı konusmayı gecırdık ve suan okuyunca hungur hungur agladımmm.... hatta telefonunu kurabılırdın dedıgım de oda abna yapmacık oluyo demıstıı suan ama gecen yıl beklemıstım ılk dogum gunumdu hatırlamadın bu sene de bekledım dogal olarak dedıgımde aldıgım cevap ıkıdebır yuzume vurucaksan kapatıcam telefonu oldumafoldumbenmafoldumben

Yani konu ilişkimize özel günlerse bunun en itinalı şekilde hatırlanıp , hakkının verilmesi lazım bence tabi mafoldumben

mint yazının tamamını okudum.. bızım sevgılımle aydonumu yıldonumu gıbı bı durumumuz yok sevglıler gunu falan hıcbıseyı kutlamayız.. bıtek dogum gunlerı ıste onunda birincisini unutup ıkıncısınde de saolsun beraber hedıye alalım dıcek duruma geldı kendısı...

elbette herkes bekliyor birşey ama karşı tarafta sevgilinde öyle bir aet yoksa, garip gelebilir, yada daha önce hdiye almadıysa kimseye ondan ne alacağınıda kestirememiş olabilir. fakrlı ihtimaller mevcut kafana takma. ama sen onu olduğu gibi sevmedin mi? eğer öyle sevdiysen olduğu gibi kalmasını sağlamalısın

onu oldugu gıbı sevdım ama bazen cok farklı olabılıyor hem kendımı de sevıyorum yanı benım de ısteklerım onemlı sonucta sadece ben degıl oda degısmelı..ıstedıgı zaman neler yapabılır bılıyorum sadece ugrasmak ıstememıs bence bu sefer benıde uzen bu...

Şimdi benimde anlamadığım bir konu.

Neden sevdiklerimi olduğu gibi kabul etmeyiz? Ya da
Oldukları hallerini sevmediklerimizi neden sevgili yaparız kendimize ?

Defalarca söylenerek yaptırlan bir şeyin ne tadı kalır haksızmıyım . Adamın içinden gelmeli gelmiyorsada yapacak bişi yok ya deveyi güdecek ya da diyardan gideceksin .
Kendini üzmenin heba etmenin sinir hastası olmanın ne manası var

ben zaten zorla yaptırmıyorum ama bunada uzulmeye ve sızınle paylasmaya yazdım buraya? tekrarlıyorum ben kımsenın onu degıstırmıcegını bılıyorum ama uzuntumu paylasıyorum sızınle burda sadece?

Back
X